Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע הקרוב אמור להכניס את הפיג'ו 3008 דיזל לטיפול 30000. אני מקפיד בינתיים להכניס למוסך מורשה לובינסקי, כי הבנתי שכך כדאי בתקופת האחריות למרות מחירי הטיפול המופקעים למדי. אבל בנושא אחד אני לא מוכן סתם לזרוק כסף לפח - החלפת רפידות הבלם. 

משיטוטים שונים ברשת הבנתי שפעמים רבות סביב הקילומטראז' הזה הגיע הזמן להחליף רפידות, ושבודקים את זה תוך כדי הטיפול. אז הם כמובן אומרים לבעל הרכב שצריך להחליף, לפי התעריף המופקע שלהם. אין לי שום עניין לפרנס את המוסך בנושא כזה שעל פניו לא נוגע לאחריות על הרכב כמלוא נימה, ולכן השאלה שלי היא:

1. האם אני רשאי לסרב להחליף אצלם במקום? כי הבנתי שמשלב מסוים של השחיקה ברפידות אסור להם חוקית (כמה נוח) לשחרר את הרכב.

2. בהינתן שהתשובה לשאלה 1 היא "לא תוכל לסרב ותהיה חייב להחליף בתעריף המקומם", אז האם כדאי לי פשוט ללכת *לפני הטיפול* למוסך מורשה רגיל, זול ואמין ולהחליף בו רפידות במחיר שפוי בהרבה?

תודה לעוזרים.

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם

אפשר לרכוש רפידות טובות בחנות החלפים במחיר נורמלי ולהגיע איתן לטיפול במוסך לובינסקי.

יגידו לך שצריך להחליף רפידות? תיתן למוסך את מה שקנית - לפי החוק הם חייבים לקבל ולהתקין.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

1.  בהחלט.  מורשה לובינסקי בו אני מטפל מברר אתי לגבי ההחלפה.  במקרה של ספק לגבי החלפה ניגשתי עם איש השרות לרכב כדי לראות במו עיני.    גם אם לדעתם יש תקלה בטיחותית שאוסרת עליך ליסוע לזכרוני הם יכולים לשחרר אותך אחרי החתמה על מסמך מתאים.

לגבי "תעריף מקומם" - ביחס למוסכים סבירים (למשל - מומלצי הפורום) המחירים גבוהים יותר אבל לא "מקוממים".  קבל הצעות גם ממורשי יבואן אחרים.

והערה - שווה לך החיסכון הלא באמת גדול הזה את הטירחה של לגשת לשני מוסכים בשביל טיפול אחד?

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • אהבתי 1
פורסם

אתה לא חייב להסכים זה לא מותנה באחריות כי זה לא בשגרת טיפולים.

אני שבוע שעבר טיפול ראשון של מאזדה 2 אמרו לי פילטר מזגן מלוכלך שאלתי כמה עולה ענה 180 לפני מעמ, מיד סירבתי.

שהטיפול נגמר נסעתי 300 מטר משם לחנות חלפים שקניתי חליפי ב40 שקל וההחלפה לקחה לי זמן מטורף של 15 שניות...

הם לא יכולים לבוא אחר כך ולהגיד לי אין אחריות על המזגן מאותו הגיון שהם לא יכולים להגיד שאין על הברקסים.

אם אתה באמת רואה שצריך להחליף (אם יש לך גאנטים מגנזיום אתה יכול לראות בלי לפרק כלום) תעשה את זה במוסך אחר רק שים לב ששמים רפידות של חברה טובה.

• אהבתי 1
פורסם

החלפת בלמים אצל מוסכי לובינסקי באמת יקרה מאוד כמעט כפול ממוסך מורשה רגיל.

אני אישית שמתי של HI-Q (קוראיני) ומאוד מרוצה מהם, עד כה מחזיקים יותר זמן מהמקורי.

• אהבתי 1

פורסם

למה שלא תפרק גלגל אחד ותבדוק את מצב הרפידה, או לחלופין תעלה תמונה.

אם ישנו צורך לבצע החלפה, תעשה את לפני הכניסה למוסך, 

בכללי ישנם המלצות יצרן לעובי מינימלי לצלחות והרפידות שהיצרן מגדיר,

אתה פשוט יכול לבדוק באינטרנט מה העובי המינימלי לרפידות והצלחות, 

כך שאם יש לך את המידע  והמוסכניק טוען שצריך החלפה, תשאל אותו מה העובי כרגע, 

בהנחה ולא הגעת אליו, תסרב להחלפה. 

• אהבתי 1
פורסם

ובכן, טוויסט בעלילה.

הודות לעצות כאן פניתי כבר לפני כן למוסכים מורשים ואמינים שקיבלתי עליהם המלצות, ובדקתי מחירים, אצל אחד מהם כמעט ביצעתי את העבודה - אבל בסוף התזמון התפקשש וזה נדחה למועד אחר. "לא נורא", אמרתי לעצמי, "אכניס את האוטו לטיפול, ואתעקש לא להחליף אצלם רפידות".

האוטו נכנס למוסך הבוקר. אחרי שעתיים טלפון מהמוסך, ואני כולי כזה: "הו הנה זה בא".

- "שלום אלחנן, הרכב שלך מוכן".

- "אני לא רוצה להח- רגע מה?"

- "ה3008 שלך מוכן, אתה יכול להגיע, אנחנו כאן עד 4".

- "ולא היה צריך להחליף רפידות בלם"?

- "לא, הבלמים תקינים לחלוטין. כמובן שבדקנו אותם, כן".

- "אוקיי, וואו, תודה, אני אבוא".

וזהו. לעת עתה חסכתי את הכסף, מסתבר...

פורים שמח!

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם
לפני 27 דקות, el-chanan כתב:

ובכן, טוויסט בעלילה.

הודות לעצות כאן פניתי כבר לפני כן למוסכים מורשים ואמינים שקיבלתי עליהם המלצות, ובדקתי מחירים, אצל אחד מהם כמעט ביצעתי את העבודה - אבל בסוף התזמון התפקשש וזה נדחה למועד אחר. "לא נורא", אמרתי לעצמי, "אכניס את האוטו לטיפול, ואתעקש לא להחליף אצלם רפידות".

האוטו נכנס למוסך הבוקר. אחרי שעתיים טלפון מהמוסך, ואני כולי כזה: "הו הנה זה בא".

- "שלום אלחנן, הרכב שלך מוכן".

- "אני לא רוצה להח- רגע מה?"

- "ה3008 שלך מוכן, אתה יכול להגיע, אנחנו כאן עד 4".

- "ולא היה צריך להחליף רפידות בלם"?

- "לא, הבלמים תקינים לחלוטין. כמובן שבדקנו אותם, כן".

- "אוקיי, וואו, תודה, אני אבוא".

וזהו. לעת עתה חסכתי את הכסף, מסתבר...

פורים שמח!

נס פורים

• תוכן חדש...