Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לסטודנט באיזור 25K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

לפני כמה חודשים פירסמתי פוסט בנוגע לרכישת רכב:

https://carsforum.co.il/topic/714740-רכב-אמין-באיזור-ה-15k/#comment-6457975

כבר סגרתי עסקה אז על רכב כשהמוכר ביקש ממני להמתין חודש עד שהוא יקבל את הרכב החדש שהוא הזמין. 

בתור סטודנט בלי יותר מידי זמן פנוי החלטתי לסמוך עליו, בכל זאת יד ראשונה מרופא (כן הוא באמת רופא) אבל לצערי הוא ביטל ברגע האחרון ודפק אותי בלי רכב, ועמוק בתוך סמסטר בלי זמן להתעסק בלחפש רכב. 

אז עכשיו סוף סוף התפנתי שוב לחפש רכב. 

הדרישות נשארו אותן דרישות, אמינות הכי חשוב לי כי אין לי את הזמן לרוץ למוסכים.

נוחות זה יתרון, צריכת דלק טובה מבחינתי זה בונוס כי גם ככה אני לא נוסע יותר מידי - פעם בשבוע מהבית למעונות ובסופ"ש לבית, סה"כ 100K.

גיר - לא באמת משנה לי, אם ידני מוזיל בעלויות אז מעולה. 

והעלתי את התקציב לאיזור ה25K כדי שבאמת אוכל לקחת רכב במצב סביר ולא ישן מידי.

מבחינת מרכב - לא דיל ברייקר אבל הייתי מעדיף האצ'בק, סדאן מרגיש לי קצת מבוגר חח. 

אשמח לקבל ממכם המלצות על דגמים מסוימים ששווה לבדוק במסגרת התקציב וגם ממה כדי להתרחק

תודה רבה 

פורסם

מזדה 2 דיינמיק, זריזה ואמינה.

ידנית אז רנו קליאו 0.9.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

מאזדה 2 תהיה ישנה מאוד מה שכמובן אומר בלאי ואפשרות לתקלות.
לקליאו יש מחלה עם המזגן ושרשרת הטיימינג (צריך להחליף באזור ה100 אלף אחרת מסתכנים במות המנוע) בנוסף להצטברות פיח על הרינגים ובעקבות כך צריכת שמן גבוהה.

הכי זול מבחינת אחזקה ואמין שאפשר למצוא בתקציב הנ"ל אלו השלישיה אייגו\C1\108 עם מנוע 1.0, מדובר במנוע 1KR הוותיק והישן של דייהטסו שמאוד חסכוני ומאוד עמיד, אין לרכבים האלו תקלות מיוחדות והאחזקה שלהן זולה יותר (צמיגים קטנים יותר, טסט זול יותר, חלפים זולים יותר וכו...)
הגרסה הרובוטית פחות אמינה שכן לגיר הרובוטי של טויוטה יש מספר מחלות.
אם תקצה משהו יותר מפואר ונוח אפשר לבדוק את הדגמים הבאים שרשמתי לפי עלות אחזקה משוערת:

שברולט ספארק\I10\פיקנטו ידניות - רכבים מיני פשוטים וזולים, מרגישים קצת יותר "רכב מהאייגו\108\C1 אבל גם יהיו קצת יותר ישנות או יקרות יותר לאותו שנתון וק"מ.
ספלאש 1.2 אוטומט או ידני - מרווחת יותר משאר המיני אך קצת מיושנת ותהיה ישנה מהן בשנתון אך ההיתרון הגדול הוא מנוע אימין מאוד מסדרת K של סוזוקי וגיר אוטומטי פשוט ואמין 4 הילוכים.
I20\פיאסטה ידניות 1.2 - סופרמיני נחמדות מאוד ודיי אמינות 
208\קליאו ידניות - הרכבים הכי מפנקים בין האופציות אך לשניהן מחלות דומות עם המזגן, טיימינג והצטברות פיח על הרינגים.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 19.2.2023 בשעה 19:59, Gavrik כתב:

מאזדה 2 תהיה ישנה מאוד מה שכמובן אומר בלאי ואפשרות לתקלות.
לקליאו יש מחלה עם המזגן ושרשרת הטיימינג (צריך להחליף באזור ה100 אלף אחרת מסתכנים במות המנוע) בנוסף להצטברות פיח על הרינגים ובעקבות כך צריכת שמן גבוהה.

הכי זול מבחינת אחזקה ואמין שאפשר למצוא בתקציב הנ"ל אלו השלישיה אייגו\C1\108 עם מנוע 1.0, מדובר במנוע 1KR הוותיק והישן של דייהטסו שמאוד חסכוני ומאוד עמיד, אין לרכבים האלו תקלות מיוחדות והאחזקה שלהן זולה יותר (צמיגים קטנים יותר, טסט זול יותר, חלפים זולים יותר וכו...)
הגרסה הרובוטית פחות אמינה שכן לגיר הרובוטי של טויוטה יש מספר מחלות.
אם תקצה משהו יותר מפואר ונוח אפשר לבדוק את הדגמים הבאים שרשמתי לפי עלות אחזקה משוערת:

שברולט ספארק\I10\פיקנטו ידניות - רכבים מיני פשוטים וזולים, מרגישים קצת יותר "רכב מהאייגו\108\C1 אבל גם יהיו קצת יותר ישנות או יקרות יותר לאותו שנתון וק"מ.
ספלאש 1.2 אוטומט או ידני - מרווחת יותר משאר המיני אך קצת מיושנת ותהיה ישנה מהן בשנתון אך ההיתרון הגדול הוא מנוע אימין מאוד מסדרת K של סוזוקי וגיר אוטומטי פשוט ואמין 4 הילוכים.
I20\פיאסטה ידניות 1.2 - סופרמיני נחמדות מאוד ודיי אמינות 
208\קליאו ידניות - הרכבים הכי מפנקים בין האופציות אך לשניהן מחלות דומות עם המזגן, טיימינג והצטברות פיח על הרינגים.

מה לגביי ה-108 הידנית ? קראתי שהיא מגיעה עם מנוע 1.2 אחר אבל לא מצאתי מידע על הדגם

פורסם

ה1.2 תורם לביצועים של ה108, אך גם בו יכולה להיות בעיה ברצועת הטיימינג, היא יכולה להתפורר לםני הזמן ולגרום לבעיות.

יש המלצה להחליף אותה כול 4 שנים או 60 אלף ק"מ.

במנועי ה1.2 טורבו הבעיה נפוצה יותר.

ה1.2 תורם לביצועים של ה108, אך גם בו יכולה להיות בעיה ברצועת הטיימינג, היא יכולה להתפורר לםני הזמן ולגרום לבעיות.

יש המלצה להחליף אותה כול 4 שנים או 60 אלף ק"מ.

במנועי ה1.2 טורבו הבעיה נפוצה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 48 דקות, interviewer כתב:

מה לגביי ה-108 הידנית ? קראתי שהיא מגיעה עם מנוע 1.2 אחר אבל לא מצאתי מידע על הדגם

ה1.2 זה מנוע אחר לגמרי מודרני וחדשני יותר.

כיוצא מזה הוא יותר חזק, גמיש וחלק אך עדיין מצליח לשמור על חסכון בדלק.

מצד שני הוא פחות עמיד ואמין.

• תוכן חדש...