Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההגיון מאחורי האגדה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה לא חוסך, זה מבזבז בערך 0.000001 ליטר נוספים לק"מ. כשהמיכל מלא, משקל האוטו יותר גבוה, צריכת הדלק עולה. 

• מצחיק 2

פורסם

זה מה שגוגל הביא ליhttps://irrelevant.org.il/2013/12/20/4363

לא יודע אם זה קשקוש, קצת אכן נשמע קשקוש

ציטוט מהקישור "אחת העצות החשובות ביותר היא למלא את מיכל הדלק שלך, כאשר הוא חצי מלא.

הסיבה לכך היא שככל שיש לך יותר דלק במיכל פחות אוויר ממלא את החלל הריק של המיכל.

דלק מתאדה מהר יותר ממה שאתה יכול לדמיין.

במכלי אחסון דלק יש גג צף פנימי.

גג זה מווסת ומשווה טמפרטורות בין האדים שנוצרים והאוויר החיצון, ומצמצם התאיידות".

• מצחיק 1
  • מעניין 1
פורסם

בהרבה מכוניות המצוף שמודד את כמות הדלק נע על מסילה בצורת קשת. 

כתוצאה מכך, המחוג נע יותר לאט כשהמיכל מלא.

לכן נדמה לנהג שצריכת הדלק טובה יותר כשהמיכל מלא.

לקראת סוף המיכל, המחוג נע יותר מהר לכיוון הריק ומדרבן את הנהג להזדרז למלא דלק שלא ייתקע.

יש הסבר שהאפקט הזה נעשה בכוונה.

בכל מקרה, אין לכך שום קשר לצריכת הדלק האמיתית, שמושפעת לטובה ממשקל מופחת כמו שבוקי הסביר.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 12 שעות, Buki כתב:

זה לא חוסך, זה מבזבז בערך 0.000001 ליטר נוספים לק"מ. כשהמיכל מלא, משקל האוטו יותר גבוה, צריכת הדלק עולה. 

במכוניות פורמולה 1 זה גם מגדיל את זמני הקפה, האוטו יותר כבד.

אני ממש לא צופה אדוק במירוצי פורמולה, אבל באלה שכן יצא לי לראות, אם הקרב ממש צמוד, אז המצנח הוא בדרך כלל זה שנוסע "על אדים".

עד שהוא צריך לעצור לתדלק או שהוא נתקע בלי דלק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני מעוניין מאוד לדעת מי הפיץ את השקר המגוחך הזה ואת ההיגיון שעומד מאחוריו.

יותר דלק-->אוטו יותר כבד--->יותר משקל בנסיעה-->יותר מאמץ=פחות דלק נשרף?

מה...

פורסם
לפני 5 שעות, vadim6385 כתב:

במכוניות פורמולה 1 זה גם מגדיל את זמני הקפה, האוטו יותר כבד.

אני ממש לא צופה אדוק במירוצי פורמולה, אבל באלה שכן יצא לי לראות, אם הקרב ממש צמוד, אז המצנח הוא בדרך כלל זה שנוסע "על אדים".

לא מדוייק, במירוץ עצמו בהנחה ו2 הקבוצות הצמודות ניהלו את הדלק נכון, הכמות היא אותה כמות בשתיהן וההבדל מינורי.

כן רואים הבדל בזמן ההקפה אצל כולם בין תחילת המירוץ לבין הסוף, אבל שם יש גם כמות עצומה של דלק בתחילת מירוץ, לא מדובר על 30-40 קילו כמו ברכב פרטי...

אגב 30 קילו הם לא מעט, לכן התשובה היא הפוכה, צריכת הדלק נמוכה יותר כשהרכב עם מיכל דלק ריק.

Miata ND2

פורסם
לפני 6 שעות, vadim6385 כתב:

הרבה זמן לא ראית F1, אין תדלוק בזמן המירוץ מאז 2009 ולמיטב זכרוני עברו מיליון שנה מאז שמכונית F1 לא סיימה מירוץ בגלל מחסור בדלק.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

The older you get, the better you used to be

פורסם
לפני 45 דקות, X9500 כתב:

הרבה זמן לא ראית F1, אין תדלוק בזמן המירוץ מאז 2009 ולמיטב זכרוני עברו מיליון שנה מאז שמכונית F1 לא סיימה מירוץ בגלל מחסור בדלק.

אכן מלא זמן לא ראיתי F1.

איך זה עובד עכשיו? ממלאים דלק בהתחלה וזה אמור להספיק לכל המירוץ?

ואיך זה עובד עכשיו עם צמיגים, אם מתחיל לרדת גשם? עדיין מחליפים, או שהנהג יתמודד עם מה שיש?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

משקל של דלק 1 ליטר = ~0.8 קילוגרם (אפילו פחות)
נגיד 50 ליטרים = ~40 קילוגרם.
האם זה משקל דרמתי לרכב ששוקל יותר מ1000 ק"ג?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 21 שעות, Buki כתב:

תחשבן במקום את הנורה של מד הדלק שנדלקת.

• מצחיק 4
פורסם

קח מחשבון.

40 ק״ג על רכב של 1K ק״ג = תוספת של 4%, הווה אומר שהנך נדרש לתוספת כח של 4% כדי להניע(לא להתניע) את הרכב לאותו מרחק, כלומר תוספת של 4% לצריכת הדלק.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
בתאריך 4.2.2023 בשעה 22:20, הייתי נהג חדש כתב:

יש אגדה או אמת שכדי לחסוך בדלק כדאי למלאות את הטנק / מיכל כל ריקון של חצי טנק, ולנסוע כמה שפחות עם חצי טנק.

האם יש בזה משהו לפחות (כמה)? קשקוש? או חוסך הרבה?

בתאריך 4.2.2023 בשעה 22:38, הייתי נהג חדש כתב:

זה מה שגוגל הביא ליhttps://irrelevant.org.il/2013/12/20/4363

לא יודע אם זה קשקוש, קצת אכן נשמע קשקוש

ציטוט מהקישור ".....
דלק מתאדה מהר יותר ממה שאתה יכול לדמיין....

גם אם מתאדה, יש גבול לכמות האדים שאוויר במיכל יכול לקלוט עד לרוויה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

• תוכן חדש...