Jump to content

בן מיכאל

  • הודעות

    27
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

כל מה שפורסם על ידי בן מיכאל

  1. לא דייקתי, אבל למעשה לפני שסימנו את המעטפת חנו באיזור הרחוב ההוא 4 רכבים, כעת אחרי הסימון חונים 2 רכבים (ועוד רכב שחונה על המעטפת שהוא של בעלת החניה הפרטית), אז לקחו מהציבור חניה נוספת לטובת החניה הפרטית של בעלת הרכב שלא משתמשת בו אלא חונה על המעטפת. הגון? אני מניח שלא.
  2. האם פקח שיראה את הרכב של בעל החניה הפרטית חונה כך יתן דו"ח או לא ? באיזור בו אני נמצא מישהי היה לה חניה פרטית שאף פעם לא חנתה בו וגם לא היה סימון על הכביש, ובכל פעם שהיו חונים מול החניה הפרטית היתה מתעצבנת שזה שלה החניה, אחרי תקופה סימנו על הכביש איסור חניה בגודל של 2 רכבים, והגברת חונה במקום המסומן כרגיל וגם לקחו מהתושבים עוד חניה בגלל הסימון על הכביש באיזור די חסר חניה.
  3. בסדר הוא דיבר על החצי השני.
  4. מעדכן לאחר 8 חודשים הדו"ח הומר באזהרה.
  5. מה המשמעות של סימון זה ? נגיד רוכש הדירה שבנו את הבנין היה נכה, וקיבל את החניה, אח"כ מכר את הדירה עם החניה, האם הקונה החדש מקבל אוטומטית את החניה אפי' שהוא לא נכה? ואם יש בבנין עוד נכים? תודה
  6. תחשבן במקום את הנורה של מד הדלק שנדלקת.
  7. האם החלפה של ידית ההילוכים ברכב אוטמטי ממצב D למצב N בירידה - מזיק לרכב ? והאם אח"כ החלפה שוב ל D במהירות 80 + כשהרכב על הילוך 4 מזיקה לרכב ? עשיתי את זה והרגשתי משהו חריג? תודה
  8. אני לא עובר אף פעם על אי תנועה, אבל בהחלט אני מחשב צעדים קדימה ואם הראשון מייצר פקק מטופש כי עוד 200 מטר הוא פונה ימינה למהירות של 50 קמ"ש, כבר כעת בכביש של מהירות 90 קמ"ש הוא עומד על 50, זה לא הגיוני ולכן אני שומר על זכותי לנסוע 90 קמ"ש.
  9. הרבה פעמים הראשון בשיירה נוסע במהירות לא הגיונית כך שהוא מייצר פקק ארוך מיותר מאחוריו. למה הראשון שנוסע מדי לאט ומעכב את כל התנועה לא מקפח את משתמשי הדרך ?
  10. שמתי לב שכשאני ממלא דלק מיכל מלא בתחנת דלק פז המחוג נמצא הרבה יותר למעלה מאשר כשאני ממלא בתחנת דלק. מה הסיבה לזה? אולי המוט של דלק יותר ארוך וכך זה קופץ קודם.
  11. בד"כ בכבישי השתלבות יש סימון לבן גדול שמפריד בין הנתיבים, אחרי כמה מטרים מתחיל הקו להיות צר ברוחב עד שמשתווה לרוחב קו רגיל. השאלה ממתי מותר לעבור נתיב, האם ממתי שהקו נהיה לא אחיד אפי' שעדיין לא בגודל קו רגיל. תודה
  12. טוב על העובודת כנראה ניתן להתווכח כפי ההודעה הקודמת למעלה. כולם משלמים כל כל פיפס, דמי שכלול, מתנות, הסעות, צהרונים. אני מדבר על שכר יסוד בסיסי לחינוך ילדים, שיש הבדל גדול במיוחד שיש משפחה עם 8 ילדים. יש לא מעט, איני כופר ב"יש לא מעט" הזה, תחשוב בגדול ולפי אחוז האוכלוסיה, אצל החרדים אין מוסד אחר זה המוסד שבו לומדים - כולם. אולי למעט כמה אחוזים.
  13. אני מוכן לחזור בי מפי 8. אשמח שתפרט, 3000 ש"ח - אני מבין למעון עד השעה 4:00. באיזורים שלי 2200 ש"ח בערך. מגיל 3 עד 6, חוק חינוך חובה, כיצד הגעת ל 1000 / 3000. מכיתה א' ומעלה בבית ספר פרטי, כמה אנשים בציבור החילוני לפי אחוזים שולחים לבית ספר פרטי? שכר לימוד באוניברסיטה אני כותב בערך 10000/ 12000, במוסדות של בנות חרדיות השווה בחלקים מסוימים לתואר ראשון בסביבות 20000. השתתפות כלכלית בצבא גם אצל בחור חרדי (מלבד התשלום למוסד של הילד) ההורים נותנים דמי כיס, אם כי לא בסכומים האלו.
  14. אני לא כותב במה שאני לא מבין (משכנתאות) אני מדבר על עובדות שכל האנשים מסביבי בעלי דירות. איך עושים? הון עצמי אולי, ירושות, חסכונות. אני לא יודע פרטים מדוקיים ואני גם לא רוצה להטעות, אבל בערך זה כך. אם מישהו יודע יותר מפורט שיכתוב. השכר לימוד של בנים בבית ספר חרדי (תלמוד תורה) 500 ש"ח (כמובן זה לא נתון קבוע), גיל תיכון ומעלה 1200 ש"ח. תחשבן למשפחה בת ששה נפשות. עדיין איני בשלב זה הזה של החיים.
  15. קצבאות ותמיכות זה מילים גדולות, אם המדובר זה משכורת של 12000 ש"ח למשק בית, התמיכה שהמדינה נותנת זה בערך 6 % מהמשכורת היינו 700/650 ש"ח. השכר לימוד של החרדי יקר פי 8 בערך ויותר משאר המשק, ומזה גוזרת רשות המיסים גם מס, היינו הוא משלם למורה שהוא משלם ע"ז מס. לרוב רובם של החרדים (צריך נתונים להשוות לפי האחוז שלהם באוכלוסיה) יש דירות משלהם, אני לא יודע כמה מס גנוז בעצם בכל רכישת דירה, אבל כמעט כל זוג שמתחתן תוך כמה שנים הוא קונה דירה (וחלק גדול מהם לא באיזורי פריפריה) ומשלם ע"ז בעצם מס, אם נגיד המדינה מרוויחה על כל דירה 40 %, אז זוג חרדי משלם על דירה ששווה 2.2 מיליון 880000 ש"ח בערך. אם כמעט כל זוג חרדי קונה דירה, ביחס לאחוזים שלהם הם לוקחים משכנתאות שמרוויחות את הבנקים (ריביות, עמלות והמסתעף) שגם הם משלמים מיסים. הנעת כלכלה וכו'. אולי מישהו יביא עובדות. גילוי נאות אני אדם חרדי.
  16. זהו עכשיו אני רואה שלא דייקתי, הפקח רשם בעבירה "עבירה מס' 28 - החנית את רכבך במקום כניסה לשטח המיועד לכלי רכב המסומן 820 על פני הכביש" וכו'. א"כ העבירה על חניה על איזור המסומן, הלא? וגם העבירה צולמה. מה דעתך?
  17. האם יש בטאבו או במקום רישום אחר כמה נתיבים אמורים להיות בכניסה לחניה ולמה כל אחד מהם משמש? בעיקר השאלה שלי זה על הסימון בכביש על חניה אסורה, כי בקלות אני מוצא מקומות שבהם הסימון צמוד לכניסה לחניה, כך שקצת לא הגיוני בעיני שקבלת הדו"ח שלי מותנת ביכולת הציורית של עובד העירייה בסימון איסור חניה.
  18. האם זה נמצא מוסדר בחוק לקיחת המטר הנוסף? בהרבה מקומות זה נמצא מדוייק מול הכניסה לחניה. שטח הכניסה לחניה הוא די גדול בערך פי 3 גודל של רכב כשהגחון שלו ליציאה, אני לא חושב שיש כאן כ"כ הפרעה אולי נוחות, וע"ז הודעתי שהאיזור סובל מחוסר נוחות.
  19. קיבלתי שבוע שעבר דו"ח על חניה בכניסה לחניה של בנין, 250 ש"ח, יש לציין שמדובר באיזור במצוקת חניה. כפי שמופיע בתמונה (המצורפת) הם ציירו את הסימון בכביש באיסור חניה ממש בתוך האיוזר שמיועד לחניה ציבורית, ועוד דבר שלא הפרעתי לאף רכב לצאת מהחניה, האם ניתן לטעון שהקווים לא מסומנים דיים? האם ניתן לבטל דו"ח כזה או להפחיתו בטענות כאלו? אשמח לתשובה
  20. יש לי רכב מאזדה 3 וברשיון רכב כתוב שנת ייצור - 2008, שנת עליה לכביש - 2009. מה המשמעות של ההבדל?
  21. זהו שבענין הצבע יש עוד מקומות בטמבון ובכל החלק התחתון של הרכב מקדימה ומהצדדים שיש שם שריטות שהורידו צבע (ותוכל לראות שמיד אחרי המקום של הדפיקה בחלק האחורי יש שם שריטות של קשורות אלי) , כך שאני לא יודע אם הוא יקפיד על כך וגם אני כבר לא יודע מה אני גרמתי בדפיקה.
×
×
  • תוכן חדש...