Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קצת חוזר על מה שאמרו פה: לא לאכול פטריות אם לא יודעים ב-100% שהן לא מזיקות. הכלל החשוב והשימושי פה: אם יש ספק - אין ספק.

אי אפשר לזהות פטריה בוודאות לפי תמונה.

אשתי די מומחית לפטריות - מכירה כ- 20-15 מיני פטריות אכילות בישראל. מישהו הזכיר פה את השמפיניון - קיימים בארץ כמה מינים של פטריות בר קרובות לשמפיניון. בין האכילות שבהן פקועה ברזילאית ופקועת השדה. בין הרעילות שבהן פקועה מצהיבה. הן נראות אותו דבר, ההבדלים ביניהן הן בריח ובכך שאם חותכים אותן המצהיבה (באופן לא מפתיע) מקבלת צבע צהוב...

אגב, בתמונה שפות"ש פרסם פטריה לא אכילה וגם זקנה. 

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, daniel.asu כתב:

ליקוט פטריות זו מומחיות, צריך להכיר מגוון רחב מאוד של פטריות מקומיות כדי לדעת מה רעיל ומה לא

או להיות יוצא חבר העמים מבוגר.

גם אני מלקט פטריות רק בסופר.

לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

פטריות הן החרדים של היער.

חיות ומשגשגות על חשבון הצמח, גונבות לו את המזון ולא מביאות לו שום תועלת.

למה, זה טוב לבישול ולטיגון.

אני מטגן אותן עם בצל ותפוחי אדמה, יוצא אדיר.

לפני 9 שעות, SlowRide כתב:

אם אתה קוטף ואוכל את זה, אתה בעצם שם ז אחד גדול על כל השנים של התפתחות המין האנושי עד היום 😅

או פשוט מסיים את השושלת שלך, אם אין לך ילדים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא רק, אתה מתעלם מכל הידע והנסיון שנצבר ע"י בני אדם במשך עשרות אלפי שנים, החל מאיש המערות שקלט שחבר שלו מת כי לפני זה אכל איזו פטריה ועד לכל המחקרים של הפקת תרופות וכימיקלים מפטריות.

זה בערך כמו להיות מתנגד חיסונים.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:
לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

המזון ולא מביאות לו שום תועלת.

למה, זה טוב לבישול ולטיגון.

אני מטגן אותן עם בצל ותפוחי אדמה, יוצא אדיר

חרדים או פיטריות?

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Night Driver כתב:

חיות ומשגשגות על חשבון הצמח, גונבות לו את המזון ולא מביאות לו שום תועלת.

לפי אותו הגיון, גם הדוב חי ומשגשג על חשבון הדג. כולם חשובים למערכת האקולוגית, גם פטריות טפיליות עושות שירות לצמחייה - על ידי ויסות האוכלוסיה ומניעת צריכת יתר של חומרים מזינים.

לפני 11 שעות, BarryG כתב:

כל מזרח אירופאי הוא מומחה פטריות. 

לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

או להיות יוצא חבר העמים מבוגר.

אכן בהרבה מקומות במזרח אירופה אנשים יודעים ללקט פטריות מקומיות וזה חלק מהתרבות ומהתפריט הקולינרי. אבל זה לא אומר שהם יודעים להבחין בין המינים המקומיים בארץ, מה שעלול להיות מסוכן (כפי שהדגים @motior ). בסופו של דבר, אין חוקיות לגבי סממנים מזהים שמתאימים לכל מיני הפטריות הקיימים, אז זה פשוט עניין של היכרות עם המינים הרלוונטיים.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 19 שעות, farkash7 כתב:

הציד לקט שבי פתאום התעורר וחשב לעצמו "נראית אחלה של פטריה", אבל כידוע לא את כולן מותר לאכול.
איך יודעים את מי מותר לאכול ואת מי לא?

לפני 16 שעות, avngas כתב:

"הכי חשוב לזכור שבארץ אין לנו הרבה ניסיון עם הרעלת פטריות, כי אין לנו יערות גדולים בארץ, ...".

טוב, חייבים להתחיל מאיפשהו לבנות מאגר מידע.

בתיאבון! 

• מצחיק 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 52 דקות, discoTD5 כתב:

טוב, חייבים להתחיל מאיפשהו לבנות מאגר מידע.

בתיאבון! 

אל תשכח לדווח פה על החוויות

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם אשכול על פטריות הפך לאשכול שנאת חרדים, עד עכשיו זה היה כאן בעקיפין עכשיו זה ברור.

אז אתה באמת רוצה להשוות למי יש גדול יותר ומי חי על חשבון מי?

הנה המשכורת של נובמבר, המס שלי יותר גדול מהברוטו של אינספור פטריות לא רעילות בישראל, אז איזה פטריה חרדית אני בדיוק?

(עריכההתמונה נמחקה בתיאום עם המפרסם)

לא ברור איך אני בשעתו כתבתי איזה משהו על אוטובוס וקיבלתי אזהרה ותגובות כאלה עוברות פה בשקט.

כמוני עוד רבים, אני עוד דג קטן פה באזור שאני גר, אז חלאס כבר.

להוסיף עוד? 3 שנים בצבא ואפילו עליתי למשפט על... שמירת שבת, ואז תוהים למה חרדים לא מתגייסים לצבא.

אשתי שונאת שאני מדבר על כמה אני מרוויח, זאת אולי הפעם הראשונה שאני חושף את זה בכלל למישהו אבל לא כזה אכפת לי כבר, השנאה ברשת כלפיי וכלפי חבריי עוברת כל גבול.

**ולמי שינסה לאתגר את הנתונים, אני שכיר בעל שליטה.

הפורום הזה הפך לבלתי נסבל כבר, להתראות.

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

חרדים או פיטריות?

את זה תשאל כשיפתחו גיבוב קניבלים

אני לא אוכל חרדים

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם
לפני 8 שעות, avizaz כתב:

גם אשכול על פטריות הפך לאשכול שנאת חרדים, עד עכשיו זה היה כאן בעקיפין עכשיו זה ברור.

אז אתה באמת רוצה להשוות למי יש גדול יותר ומי חי על חשבון מי?

הנה המשכורת של נובמבר, המס שלי יותר גדול מהברוטו של אינספור פטריות לא רעילות בישראל, אז איזה פטריה חרדית אני בדיוק?

לא ברור איך אני בשעתו כתבתי איזה משהו על אוטובוס וקיבלתי אזהרה ותגובות כאלה עוברות פה בשקט

כמוני עוד רבים, אני עוד דג קטן פה באזור שאני גר, אז חלאס כבר.

להוסיף עוד? 3 שנים בצבא ואפילו עליתי למשפט על... שמירת שבת, ואז תוהים למה חרדים לא מתגייסים לצבא.

אשתי שונאת שאני מדבר על כמה אני מרוויח, זאת אולי הפעם הראשונה שאני חושף את זה בכלל למישהו אבל לא כזה אכפת לי כבר, השנאה ברשת כלפיי וכלפי חבריי עוברת כל גבול.

**ולמי שינסה לאתגר את הנתונים, אני שכיר בעל שליטה.

הפורום הזה הפך לבלתי נסבל כבר, להתראות.

אם עקבת אחרי ההודעות שלי בנושא חרדים אז אתה יודע שאני ממש לא מכליל ולא חושב שכולם פרזיטים ושהדברים נכתבו בהומור.

אבל אתה לא יכול להתכחש לעובדה שמדובר על סקטור שנציגיו עושים הכל כדי שסקטור הזה יוכל להתקיים על חשבון משל המיסים (כן. גם על חשבון החרדים העובדים).

אם קראת בשרשור הפוליטי את תגובתי למי שטען שהזיקה החרדית לארץ למרות המדינה כתבתי מפורשות שהציבור לא הומוגני ומתחלק בין אנשים בדעתו, אנשים שחושבים שלא צריך להגיע הנה עד בוא המשיח וכאלה שהם אזרחים שווי זכויות וחובות מלאים. גם איתי שירתו כלוחמים חרדים מבטן ומלידה שגם שרצינו אנחנו לפטור אותם מתורנויות בשבתות ובכיפור הם סירבו בטענה שצבא זה פיקוח נפש והם כמו כולם.

ואחרי כל זה עדיין מתנצל שאתה ואולי עוד אנשים נפגעו מהדברים.

פורסם

זה לא הרגיש כאילו אתה מדבר על ההנהגה, זה הרגיש כאילו אתה ואחרים מדברים ספציפית עליי.

שס, יהדות התורה, לא מדברים אלינו בכלל, חבורה של אנשים שמנסים להשאיר את הציבור בעוני בעזרת תלושים, אמרתי את זה לא מעט גם בפני הרבנים שלהם, ניצול ציני של הציבור ושל מנהיג ציבור שהלך לעולמו וניצול ציני של גדול יותר שאין לו גוף ולא דמות הגוף.

זה לא מתבטא במנדטים שהם קיבלו כי לצערי הרב הרבנים התחננו בבתי כנסת שיצביעו להם, וזאת הסיבה למה אני מתפלל יחיד, כי מכניסים פוליטיקה לאיפה שלא צריך, למקום היחיד שצריך להיות נקי וישר.

גם כאן, ביקשו לא לדבר על פוליטיקה במשך שנים, אני נמנע מהשרשור הפוליטי כי זה לא רלוונטי, נחמד כאן העזרה שאנשים מציעים אחד לשני ואני שמח עזור גם כן במה שאני מבין.

• אהבתי 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 14 שעות, hans כתב:

עריכה אחרונה:

לגבי טעם - אם התמזל מזלך ומצאת פטריות שמפיניון, הן נהדרות, עם ניחוח קל מאוד של אניס.

לאורניות יש ריח חביב אבל הן כמעט נטולות טעם, וככל שהאורנית גדולה יותר כך היא תפלה יותר.

היתרון הגדול באורניות הוא שהן "מנפחות" את התבשיל ו(פחות או יותר) סופגות את הטעם שלו, אורניות מטוגנות עם שמן זית איכותי ובצל יכולות להיות מעדן.

איפה מצאת שמפיניון בארץ? בגולן?

בתור חובב אפילו לא הגעתי לשלב של גידול ביתי של שמפיניון (אפילו שלמרבה זוועת של אישתי יש לי כבר שני דליים של זבל סוסים🙂) עקב התנאים הנדרשים של חום/לחות...

פורסם

חס וחלילה על מישהו ספציפי שאני לא מכיר ולא יודע עליו כלום.

אני לאורך כל הדיונים מסרב להתייחס לאף ציבור כאל מקשה אחת ואני יודע טוב מאוד שהחברה החרדית רחוקה מלהיות זהה בהשקפותיה ודרך חייה. יש לי אח חרדי שחי בבני ברק שגם הוא וגם המשפחה של אשתו (חרדם מבטן ומלידה) כולם עובדים ומשלמים מיסים כל חייהם וכולם גם שירתו שירות מלא (חלקם אפילו בתוספת קבע).

ושוב, אם ההומור והציניות פגעו בך מתנצל.

פורסם
לפני 21 שעות, Night Driver כתב:

פטריות הן החרדים של היער.

@Night Driver אני ממש מתפלא עליך.

מבלי להתייחס לתוכן שכתבת, איך אתה לא מתבייש לרשום את זה?!

אתה בפורום ציבורי, יש כאן ללא ספק אנשים חרדים שקוראים אותך. אין להם לב? אין להם דם?

אתה היית רוצה שיכתבו כך עליך או הילדים שלך, אפילו בצחוק?!

• רעיון גרוע 1
פורסם

כתבו גם יותר גרוע וצחקתי מזה.

כתבו על מזרחיים, כתבו על חילונים, כתבו על שמאלנים וכתבו על תושבי הפריפריה (שלא לדבר על בעלי רנו). אין לי בעיה גם לצחוק על עצמי.

אבל מקבל שלא כולם מבינים את ההומור הספציפי ולכן התנצלתי.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...