Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

סתם טיילתי לי מחוץ לבית. מצאתי כמה פטריות.
הציד לקט שבי פתאום התעורר וחשב לעצמו "נראית אחלה של פטריה", אבל כידוע לא את כולן מותר לאכול.
איך יודעים את מי מותר לאכול ואת מי לא?

812deb69-3774-48ad-98bb-e32643bde5b4.jpg

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא בקטע מכבה, אבל אל תאכל אותה. לא כי היא בוודאות רעילה - אלא כי אתה לא יודע, ועצות שתקבל פה בנושא עלולות להיות מסוכנות.

ליקוט פטריות זו מומחיות, צריך להכיר מגוון רחב מאוד של פטריות מקומיות כדי לדעת מה רעיל ומה לא. שתי פטריות שייראו לך זהות יכולות להיבדל בניואנס מאוד קטן באזור שלא רואים בתמונה, ואז מין אחד יהיה אכיל והשני - רעיל. חבל על הסיכון.

או כמו ששמעתי מיקולוג (חוקר פטריות) ישראלי אומר פעם: "המקום היחיד שאני מלקט בו פטריות זה הסופר".

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה קוטף ואוכל את זה, אתה בעצם שם ז אחד גדול על כל השנים של התפתחות המין האנושי עד היום 😅

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

את כולן מותר לאכול רק שחלק מהן יהרגו אותך.

מכאן ההחלטה אם אתה רוצה לאכול אותה היא שלך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כללית בישראל אין פטריות שהן גם אכילות וגם טעימות אז אל תטרח.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לא לאכול בשום אופן.

המצב היחידי זה אם אתה עם מומחה לפטריות והוא גם אוכל אותה (אני אישית גם אז לא)

דרך אגב, בכותרת רשמת צמחים - פטריות זה לא צמח, הם ממלכה בפני עצמה. 

פורסם (נערך)

פטריות הן החרדים של היער.

חיות ומשגשגות על חשבון הצמח, גונבות לו את המזון ולא מביאות לו שום תועלת.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 2
  • רעיון גרוע 2
  • מצחיק 8
  • לא הבנתי... 1
  • מבאס 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 55 דקות, borsood כתב:

כללית בישראל אין פטריות שהן גם אכילות וגם טעימות אז אל תטרח.

אל תגזים, יש את האורניות שאולי לא מדהימות אך דיי טעימות.

אצלי, אפילו שיש יער ליד הבית אני מעדיף לא ללקט אלא לגדל בבית (לא פשוט אך ממש כיפי)

פורסם
לפני 54 דקות, Night Driver כתב:

אני לא מומחה בתחום אבל לדעתי אתה טועה. רוב הפטריות מפרקות חומר אורגני מת מסביבתן. האורנייה מקיימת סימביוזה עם האורן, כלומר מביאה לו תועלת ולא פרזיטית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
:turn-l:
פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

משעשע, אבל לא נכון בעליל כמו ש @yuvk ציין.

קודם כל פטריות פה הרבה לפני הצמחים, בהפרש דיי גדול, ומי קבע שהאוכל הוא של הצמח? למה הצמח לא גונב מהפטריה?

והם לא רק חיים בדו קיום, הם עוזרים אחד לשני באופן פעיל - תקרא קצת על העולם הזה, ממש פסיכי.

יש אחד בשם "paul stamets", יש לו מלא ספרים וגם סרטים\סרטונים, מומלץ

• מעניין 1
פורסם

בארץ הסיכוי למצוא פטריה אכילה ליד הבית הוא אפסי, יש כמה יערות שבהם יש פטריות אכילות אבל, בוא נגיד, אם אין לך ניסיון בליקוט פטריות, לא הייתי מנסה.

לגבי מי שכתב שנדרש מומחה פטריות כדי לזהות פטריות רעילות, אתה קצת מגזים, אלא אם מבחינתך כל מזרח אירופאי הוא מומחה פטריות. 

פורסם

רק לפני 3 ימים הייתה כתבה על פגיעה אחרי אכילת פטריות.

https://news.walla.co.il/item/3545495

והמשפט המסכם של כתבה שנאמר ע"י רופא:

"הכי חשוב לזכור שבארץ אין לנו הרבה ניסיון עם הרעלת פטריות, כי אין לנו יערות גדולים בארץ, ולכן לא לאכול דברים שלא מכירים".

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

אל תיגע.

הפטריות היחידות שאיתרתי עד כה בארץ שהיו ראויות לאכילה הן אורניות ופטריות שמפיניון (כן, הלבנות, בדיוק כמו אלה שאתה מוצא בסופר).

יש צ'ק ליסט קצר לכל פטרייה והיא חייבת לעבור עם ציון מושלם בלי חשדות כדי שאעלה אותה על הצלחת.

אני יכול לפרט אם אתה רוצה אבל על אחריותך.

ספציפית, הפטרייה הזאת איננה אורניה ולכן + לא.

אם מצאת אותה סמוך לעץ אלון, יש סבירות לא קטנה שמדובר בגושית הזאב. לא למאכל.

אגב, יש כלל אצבע ממש לא רע - אם החלק התחתון של הפטרייה הוא לא ספוגי אלא בעל פסים, הסיכוי שהיא ראויה למאכל נמוך מאוד - עוד לפני שממשיכים בכלל לסווג לפי פרמטרים אחרים.

כלל אצבע נוסף - לא נוגעים בפטריות זקנות (כמו זו שבתמונה). גם אם היא אורנית או פטריית מאכל מאושרת אחרת.

----

עריכה אחרונה:

לגבי טעם - אם התמזל מזלך ומצאת פטריות שמפיניון, הן נהדרות, עם ניחוח קל מאוד של אניס.

לאורניות יש ריח חביב אבל הן כמעט נטולות טעם, וככל שהאורנית גדולה יותר כך היא תפלה יותר.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...