Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, נעים מאוד וסליחה שזה קצת ארוך :) , 

פשוט כמעט 3 חודשים שאני מתחבטת עם עצמי על קניית רכב חדש/יד שנייה.. ועכשיו אני פורקת.. חחחח

אז אני ממש ממש אשמח לעזרה מהיודעי דבר, בעלי הניסיון והמומחים פה :) . 

רקע ופרטים :

אני אמא חד הורית, מפרנסת יחידה ללא עזרה כלכלית כלשהי, כך שאין לי הון עצמי, התקציב שלי מוגבל ולכן אני חייבת רכב בתקציב הנכון (אפרט בהמשך).

אני גרה ברמת הגולן, כך שהחשיבות לרכב חזק שסוחב בעליות ללא יתר מאמץ ונוסע טוב בכבישים מפותלים ומשובשים חשובה פה ביותר ולכן חשוב לי לא להגיע למוסך בשל שחיקת הגיר, מאמץ יתר ועוד כל מיני סיבות כאלה. בנוסף לזה, אני לא נהגת פרועה, אני לא לוחצת על דוושת הגז סתם כי בא לי או בשביל המהירות והתחושה, כך שאני יודעת לשמור על האוטו. וכמובן, חשובה לי הבטיחות והאמינות של הרכב. כמו שאמרתי, ממש לא בא לי להגיע למוסך ולהיתקע בלי חלפים או שהרכב מסובך לטיפול והעלויות טיפול יקרות.

אציין גם שאין לי שום כוונה להחליף את הרכב אחרי 3 שנים ללא סיבה מוצדקת לכך. לכן ההשקעה שלי היום היא לטווח ארוך. 

זו פעם ראשונה שלי שאני קונה רכב ובכלל מכניסה את עצמי לעסקה כזו או אחרת. עד היום היו לי רכבים ישנים, עם מנועי 2000-3000, עם תיבת הילוכים אוטומטית לסוגיה, אז חשוב לי להישאר בזה, כי אני וידני או דמוי ידני לא הולכים יחד :) . רק לסבר לכם את האוזן, בעבר היה לי ניסן פרימרה מנוע 2.0L, היה לי גם סיטרואן וכרגע יש לי פיג'ו 407 שנת 2005 מנוע 3.0L V6 שאני חייבת להחליף אתמול (כל זה חלק מעסקת נישואים-גירושים לצערי). הפיג'ו שלי עכשיו סוחב את העליות של רמת הגולן בלי מלח, אוכל את הכבישים פה נהדר ונוסע פגז. הוא חייב ללכת עכשיו כי יש לו תקלה שתעלה לי לתקן יותר משווי האוטו היום. 

כך שאני חייבת אוטו עכשיו, רק לא בכל מחיר. 

אה.. ואל תדאגו לגבי הדלק, אני יודעת שהאוטו הזה אוכל גם דלק, אבל אני לא נוסעת הרבה, פחות מ 15,000 ק"מ בשנה. אז הוצאות דלק לא מפחידות אותי :) .

אולי חלקכם יכולים להבין מזה את הראש שלי והחששות שלי בנוגע לרכב ולהתנהלות איתו.

ואולי אני צריכה להשתחרר מהתפיסה הזאת שנוצרה ממה שרשמתי כי אולי אני טועה לגבי מה שיש היום בשוק מבחינת ההיצע והתוצר. 

אבל ממה שקראתי ב 3 חודשים האחרונים על סוגי הרכבים, סוגי תיבות ההילוכים יש דברים בגו (או אולי בחלק מהם).

טוב, אז כדי לקצר,

אתם יכולים להבין את הצורך שלי ברכב אמין, קל וזול לטיפול. 

ומצד שני את הצורך שלי ברכב חזק שמתאים לנסיעות בין עירוניות מרובות ובערך אחת לחודש נסיעה למרכז.

מצד אחד אני לא רוצה להיכנס לסיכונים מיותרים ולקחת רכב יד שנייה בן 2-4 עם הלוואה ולא לדעת מה יהיה עם האוטו, כמה זמן יחזיק, איזה טיפולים אצטרך להוסיף עליו וכו'.

מצד שני יש את האפשרות לקחת רכב חדש ב 100% מימון, אבל במסגרת התקציב שלי והוא צריך להתאים לצרכים שלי שרשמתי למעלה. 

מבחינת התקציב שלי:

יש לי הזדמנות לקבל תרומה של 30,000 ש"ח כדי לתת מקדמה, לקחת רכב חדש בהחזר חודשי של עד 1400 ש"ח כולל טיפולים 3 שנים ולהוסיף את העלויות של הביטוח והאגרה שיהיו שונות לי הפעם ובעצם סה"כ התוספת החודשית שלי על אוטו חדש תהיה כ- 2000 ש"ח בחודש (בלי דלק). וכבר עשיתי את החישובים, אז נשאר רק למצוא רכב שיכול להיות גם עד 150,000 ש"ח. (אולי העסקה לא משתלמת בגלל ירידת הערך וכו', אבל זו היכולת שלי כרגע. אני ממש לא יכולה להתעסק עם בדיקות של רכבים, ולדבר עם כל אחד על הרכב ומה היה לו ומה לא היה לו ואין לי כל כך מי שיעזור לי בזה).

עכשיו להיצע של הרכבים ותקנו אותי אם אני טועה 

ממה שקראתי, היברידי לא רלוונטי לנסיעות בין עירוניות, נכון? וגם יקר הביטוח והעלויות האחרות השוטפות/שנתיות. 

וגם תיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים לא רלוונטי לנסיעות בין עירוניות, נכון?  וגם זה דמוי ידני וממש לא בא לי להרגיש את ההילוכים. והאם יחזיק את העליות של הרמה? 

יש הרבה רכבים כאלה היום ואני לא יודעת אם הם נכונים לי, למרות שאני רואה פה בגולן כמה כאלה, אבל הם לרוב הרכב השני של המשפחה ולא הרכב העיקרי ונראה לי שחשוב לקחת את זה בחשבון. גם אני לא יודעת איך הם נוסעים על הרכבים עם העליות פה וממש לא בא לי להרוס אוטו חדש שאני קונה לטווח ארוך. 

בנוסף, יהיה לי קשה מאוד לרדת מרכבים גדולים וחזקים לרכב מיני או אפילו סופר מיני, אבל אני אנסה לא להיות מפונקת מידי ואם יהיה רכב כזה שיתאים לי אז אבדוק אותו.

וכמובן האמינות - אני יותר בחיים לא אקח פיג'ו, סיטרואן, רנו וכל האלה... סליחה אם אני שוללת, אבל זה מניסיון. אז יפניות ?! :) 

והשלב הבא מעל הסופר מיני זה הג'יפונים וגם שם, צריך לדעת מה נכון.

מה בחנתי עד כה ואשמח לעצות/המלצות מכם 

מהסופר מיני - מאזדה 2 נשארה האופציה היחידה . אם יש עוד, אנא ספרו לי.

מהג'יפונים - ראיתי את היונדאי קונה ואהבתי (קראתי שהיא ממש מהירה, עד כמה?), ראיתי מיצובישי ASX ואהבתי, לא יודעת אם הבאיון או הוניו יתאימו.

לא כל כך אהבתי את הסוזוקי וראיתי את הסוויפט והויטרה. חשבתי גם על מאזדה CX-3 אבל הזמינות בעייתית. האמת, שכמעט אצל כולם הזמינות בעייתית. 

חשבתי גם על קיה אקסיד, אבל הבנתי שאין יותר. מה עם קיה סטוניק או סלטוס? 

לא ידעתי על משפחתיות, כי כמעט ואין חדשות היום בגלל כל הג'יפונים האלה... אז ספרו לי אם פספסתי. 

מה אומרים?

תודה שהייתם איתי עד פה :) 

פורסם

רשמת רמת הגולן, יש לך אפשרות לעמדת טעינה? בית קרקע?

אם כן יכול להיות שרכב חשמלי יענה לך על הדרישות, סוחב מצויין, אין גיר, מנוע יותר פשוט.

אם לא המיציבושי ASX, הוא רכב פשוט במובן החיובי, ואמין. יש לו גיר רציף שחשוב לעשות החלפת שמן גיר על פי הוראות היצרן.

הקונה אם לא טועה, 1.6 טורבו, סביב ה 180 כוח סוס. גיר דו מצמדי יותר רגיש לנסיעה בפקקים, ודורש יותר תחזוקה, מצמדים שצריך להחליף.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

היברידי חסכוני גם בבין עירוני  (אם כי יותר בעירוני)  וגיר רובוטי דו מצמדי בעייתי דווקא בנסיעות בפקקים ובעיר ולא בבין עירוני פתוח.
מכיוון שצריכת הדלק לא חשובה לך אין לך צורך בהיברידי. אבל הוא לא יקר יותר מרכב לא היברידי אלא אם עברת את תקופות האחריות לסוללה ואת משלמת על הרחבת האחריות.
מאזדה 2 בהחלט יכולה להתאים אבל אולי דווקא עדיף לך מזדה 3 (יותר גדולה).
בהצלחה

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, yaelleay כתב:

טוב, אז כדי לקצר

אהבתי :)

בכל מקרה, גיר כפול מצמדים חי ומתפקד מצוין בבין עירוני ומעבר ההילוכים כמעט אינו מורגש(בשונה מרובוטי עם מצמד יחיד)

פחות הייתי ממליץ על סופר מיני כמו מאזדה2, היא תחיה חיים לא קלים ותאכל הרבה דלק בתהליך.

מנועי טורבו עם תיבת הילוכים כפולת מצמד יהיו לך טובים - כל תוצרת ואג (פולקסווגן/סיאט/סקודה)

קיה, יונדאי החדשות(הקונה החדשה היא עם כמעט 200 כ"ס, חזקה מאוד)

הדיזלים של פיג'ו יהיו מצויינים(נחשבים למאוד אמינים)

בגדול כל משפחתית מודרנית יכולה להתמודד עם העליות, המטורבתות/דיזל בקלות יותר מהאטמוספריות.

כדאי לך מאוד לקחת נסיעות מבחן לפני החלטה כדי לבחון את קלות תפעול הרכב, חווית ונוחות הנסיעה מעבר לכוח הרכב.

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
  • אהבתי 1
פורסם

שני דברים.

קודם כל, לא קונים רכב בלחץ; אם את צריכה רכב אתמול, מוטב שתקחי איזה פחנוע מהשכרה בינתיים.

שנית: כמי שחורש את כבישי הרמה לעתים מזומנות, את צריכה רכב גדול חזק ונוח שמתאים לנסיעות ארוכות בתוואי הררי, בטיחות פסיבית ואקטיבית טובה. לדעתי אין לך מה לחפש אצל הפחנועים האסיאתיים האטמוספריים דוגמת סוזוקי, וניו ו-ASX. מזדה 2 גם לא בכיוון בגלל שהיא סופרמיני וזה לא מה שאת צריכה.

דווקא משפחתית היברידית כמו האיוניק היא רעיון לא רע. גם ואגית כלשהי תתאים, כאמור לעיל. בהנתן שאת לא מוכנה לשמוע על צרפתיות, אני הייתי חושב בכיוון קארוק דיזל 4X4 (עד כדי אילוצי תקציב). יש ג'יפון, יש מנוע דיזל גיבור, יש נוחות, יש בטיחות, יש אפילו 4X4 לטובת אחיזת כביש משופרת בכבישי הרמה.

חזיר דיזל

פורסם

זה לא שהרמה מכוסה בשלג, והעליות הן כאלו קשות.

גם לי יצא לחרוש את הרמה, ולגור שם.

רוב העליות נסעתי עם טויוטה הייס, או סובארו לאונה dl ידנית, שום בעיה.

לא חושב ששום רכב חדש ומודרני היום תהיה לו בעיה עם עליות הרמה או הכבישים שם.

היא לא ציינה איפה היא גרה? ואיזה עליות היא עולה?

לכן שאלתי על כיוון רכב חשמלי, שאולי יענה לה על כל הדרישות, ובנוסף עלויות מופחתות.

• אהבתי 1

יאריס 2005

פורסם

אני גם חושב שאם יש לך אופציה לעמדת טעינה בבית, רכב חשמלי הכי מומלץ בשבילך.

חזק מאוד, אין כמעט בלאי, אחריות מורחבת וכו' וכו'.

אני הייתי קונה ג'ילי, אבל גם הbyd נכמס במשוואה רק שאני אישית פחות התחברתי.

בנושא הבטיחות לשניהם יש כמעט הכל ולbyd יש לחיוב גם מבחן ריסוק.

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

היי לכולם. תודה רבה קודם כל. 

אעשה בדיקה על מה שרשמתם ואברר. תודה. 

ספציפית בבית שאני גרה, שאמנם קרקע, אין לי איפה לשים עמדת טעינה.

אבל רכב חשמלי לא יקר יותר בביטוח? וחוץ מסוללה לא מטפלים? 

אני גרה בדרום הרמה והעליות למושבים הם עליות חחח ... 

אבל אני לא חושבת שאני צריכה 4X4, אני לא נוסעת בשבילים ומטיילת ברמה כזו. וגם לא הרבה נוסעת לשלג. 

תודה על ההמלצות, אבדוק.

פורסם

מה זאת אומרת אין איפה לשים?

מבחינת ביטוח לא יודע, אבל למה שהיה יותר יקר.

אין שום טיפול לסוללה.

אין גיר, אין מנוע שצורך שמן ועם חלקים נעים. יש פחות תחלופה של בלמים. חשוב ברמה עם כל הירידות.

דרום הרמה, הכביש שעולה מחמת גדר?

ואכן אין צורך להנעה לכל הגלגלים 

• אהבתי 1

יאריס 2005

פורסם

העמדה צריכה להיות מעוגנת למשהו, לא? לחומה/קיר/גדר או עמדה עומדת כזו על הכביש.

אז זה לא אפשרי אצלי, החניה לא צמודה לבית והכול פתוח, אין חומה או משהו וגם לתקוע עמדה על הכביש או מדרכה אצטרך אישור מהמושב, אני רק שוכרת שם. 

אני אבדוק לגבי הביטוח, אני יודעת שבדקתי על ההיברידיות והביטוח יקר. 

יש כמה דרכים לדרום הרמה, אחד זה הכביש של חמת גדר ויש גם את העליות של כורסי והעליות של גמלא ואחרי גמלא. ואני נוסעת לרוב בכולם.  

פורסם

אם אין אפשרות לחשמלי ואת פחות רוצה היברידי הייתי שוקל דיזל אוטומטי (לא כפול מצמד בכל זאת). כמו פיגו 2008 למשל גיר יפני 8 הילוכים ומנוע דיזל שופע מומנט לעליות עם אמינות גבוהה.

פורסם

לדעתי קצת התפזרת מדי. תחשבי היטב על התקציב ותגדירי טווח.

ביצועים זה חשוב, אבל אני חייב להגיד שאני עולה את העליות של דרום הגולן כמעט כל שבת בבוקר, כל פעם עם רכב אחר מטויוטה אייגו X ועד ב.מ.וו iX, עוד לא היה רכב שלא צלח אותן. יש לי חברים שגרים שם ונוסעים בכבישים האלה גם ברכבים בני 20 שמראש לא היו חזקים במיוחד. ברור שיותר נעים לעשות את זה  עם רכב זריז אבל לדעתי בטיחות ונוחות נסיעה למשל הן דרישות חשובות יותר.

אני הייתי מכוון לרכב פנאי עם מערכות בטיחות אקטיביות ועד גיל 4-5. זה יכול להיות מיצובישי ASX או אקליפס קרוס, קיה ספורטאז', יונדאי טוסון (אחרי מתיחת הפנים), פיג'ו 3008 (בחלק מרמות האבזור), סיטרואן C5 איירקרוס, קיה סלטוס, הונדה HRV, מאזדה CX5 או CX30 (הייתי מוותר על CX3 כי הוא קטן מדי), טויוטה CHR או ראב 4, סובארו XV או פורסטר, פולקסווגן טיגואן, סיאט אטקה, סקודה קארוק או שברולט אקווינוקס.

כמו שאת מבינה המנעד רחב מאוד. רכבים עם מנועי טורבו בנזין לרוב יהיו זריזים וחסכוניים יותר, חלקם עם גירים רובוטיים שעשויים להוביל לעלויות אחזקה גבוהות יותר אבל זאת לא עובדה וודאית.

מאיפה לקנות? חברות הטרייד אין הגדולות שעובדות עם היבואנים דוגמת טרייד מוביל, אוטודיל, אוטו סנטר או כאלה שהן בבעלות היבואנים כמו טויוטה סלקט, כלמוביל טרייד ודומיהן. בדרך כלל אפשר למצוא שם רכבים פרטיים שחזרו בעסקאות טרייד אין עם נתונים טובים ובמצב טוב, לפעמים אפילו עם אחריות מסוכנות. המגרשים האלה לא זולים וכמובן שגם אותם צריך לבדוק במאה עיניים וכמובן לעבור דרך מכון בדיקה אבל הסיכוי ליפול שם קטן יותר. רובם עובדים עם הבנקים ועם חברות מימון ואפשר לקבל פריסת תשלומים בתנאים סבירים.

פורסם

מכל ההצעות, הסוברו XV,  ייתן לך תמורה יפה לכסף. אמינות טובה, יציבות בכבישי הרמה גם שיש שלג על הכביש. 

המחיר של הדגם הבסיסי, שמאובזר יפה לכשעצמו, הוא פחות מ 140. ויש עכשיו מבצעים נוחים https://subaru.co.il/model/subaru-xv/

כמובן שאם תחפשי יד 2 תוכלי למצוא גם דגמי 2.0 ליטר יפים.  ועבור אלה @הלוחש למכוניות יוכל לעזור לך למצוא את מה שיתאים לך. 

https://www.yad2.co.il/s/c/m1h247gj  זה למשל נמצא בטרייד אין של כלמוביל. סוכנות רשמית של יבואן. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כיוון מחשבה קצת שונה, אם חד הורית, ללא עזרה, ללא הון, למה בכלל להגיע למקומות של רכבים ב-6 ספרות או קרוב לזה. 

במקומך הייתי מבצע נסיעה על קיה פורטה בתקציב קרוב ככול האפשר לסכום שאת אמורה לקבל ולראות אם הוא מספיק לצרכייך. 

אישית, להישאר בלי כסף בצד לבלת"ם בצירוף הלוואה שצריך לשלם נראה לי חסר הגיון. 

• אהבתי 2
פורסם

לא רשמת כמה זאטוטים את צריכה להכניס ברכב 

והאם יש צורך בכיסאות בטיחות/בוסטרים למיניהם

• תוכן חדש...