Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכל חברי הפורום 

אז יום ההולדת של אישתי מתקרב (אמצע ינואר) 

ואחרי שנתיים שדי הזנחתי+ לידה לפני חצי שנה  רוצה השנה לחגוג בצורה קצת אחרת ..

ולא על האש עם החברות והמשפחה :)

חשבתי לטוס לחו"ל והמבחר די משגע אותי 

פעם אחרונה שהיינו הייתה בפראג ולפניה באוקראינה

חשבתי על אמסטרדם 

שתינו מרימים צינגלה מדי פעם וחשבתי שזה יכול להיות יעד טוב עם כל החופש בנושא וגם לשחרר תראש קצת 

לאישתי יש משפחה בגאורגיה 

ולפני הקורונה היו לנו כרטיסים לגאורגיה שהתבטלו אז גם לשם חשבתי 

ובכללי אחרי שיטוט באינטרנט רומא ונציה ברצלונה ועוד רבות  וכולם נראות ממש טוב והמבחר הורג 

אשמח לשמוע 

איפה הכי נהניתם ?

לאיפה תמליצו?

איפה קניתם את הכרטיסים?

בעיקרון אנחנו הולכים לנפוש 

מה זה אומר?

לקום קצת מאוחר ללכת לטייל בית קפה קצת שופינג שינוי אווירה בקיצור 

הילד יהיה אצל סבתא 

חשבתי על 4-5 ימים 

א-ד/א-ה 

שתינו מסתדרים עם קור(לא מינוס 40 וכאלה אבל...)

וזהו סה״כ 

התקציב בערך 5000 שח לטיסות ומלון 

ביזבוזים בנפרד 

תודה אלופים

פורסם (נערך)

לא אוכל לעזור לך יותר מדי, אבל בכל זאת:

1. בדוק מחירים לפני שאתה ממין כרטיסי טיסה. אחד הבנים שלי הזמין כרטיסי טיסה לרומא (לאוקטובר), ורק אז גילה שהמלון יעלה לו לא פחות מ-500 אירו ללילה 0למלון 3 כוכבים סביר, כן. לא לאיזה משהו מפואר). התקציב שלך מוגבל מאוד, אז אתה צריך למצוא יעד שמתאים לו. שים לב שהמחירים משתנים לפי העונה, לדעתי ינואר יהיה יחסית זול.

2. מזק האויר זה לא רק טמפרטורות - אלה גם משקעים, והכי גרוע - רוחות. אלה יכולות להשבית אותך לגמרי, ואתה לא רוצה להיות ספון בחדר המלון.

שנים רבות לא יצאתי מהארץ בינואר, לעומת זאת אני חובב טיולי דצמבר (לפני הכריסטמס) - אז רומא היתה גשומה (אבל נהניתי), וינה מושלגת קלות (ונהניתי), ריגה ווילנה מצויינות, סופיה מושלגת אבל נהניתי. דווקא אמסטרדם (בפברואר) היתה קרה, מושלגת והדבר הנעים היה שביקרתי אצל המשפחה. ואני צריך לשלוף מהזכרון עוד כמה טיולים חורפיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי גיאורגיה: אתם מכירים את השפה והתרבות כך שמצד אחד יהיה לכם קל יותר שם, אבל מצד שני אין לכם את החוויה של מקום אחר לגמרי...

אמסטרדם: אחד המקומות האהובים עלי, אבל שים לב שדי נמאס להם להיות מרכז הקנאביס העולמי, מה גם שהרבה גורמי פשע נכנסו לשם. עכשיו יש שם הרבה יותר רגולציה לגבי מה אפשר לעשות ואיפה ואם תנסו להתחכם תפגשו את הצד ה"גרמני" והלא נעים של ההולנדים.

אבל חוץ מזה זו עיר מדהימה ויש שם הרבה מה לעשות במיוחד בכיוון של בילוים, קצת פחות שופינג.

שופינג: מזרח אירופה, אבל לא כל מקום מכסה 4 ימים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני כשעה, borsood כתב:

אמסטרדם: אחד המקומות האהובים עלי, אבל שים לב שדי נמאס להם להיות מרכז הקנאביס העולמי, מה גם שהרבה גורמי פשע נכנסו לשם. עכשיו יש שם הרבה יותר רגולציה לגבי מה אפשר לעשות ואיפה ואם תנסו להתחכם תפגשו את הצד ה"גרמני" והלא נעים של ההולנדים.

אבל חוץ מזה זו עיר מדהימה ויש שם הרבה מה לעשות במיוחד בכיוון של בילוים, קצת פחות שופינג.

תוך 5 שנים השתנו לקיצון? קשה לי להאמין.. 

כמה קשה לבוא ולעשן בתוך הקופישופס או לעשן בפארק וונדלפארק?

בכל מקרה ממליץ לבדוק אולי שווה בכלל ללכת על ברצלונה שיש שמה מועדוני קנאביס אבל נדרש לבצע חברות למועדון ב20 יורו אולי יותר עם האינפלציה שיש היום.

באיטליה יש חנויות של CBD אבל יש מצב שתמצא באופן לא חוקי (בחנויות עצמם כמדומני) גם תוצרת עם THC גבוהה מהסטנדרט האיטלקי.

גם פראג מלאה בתוצרת טובה לעישון, בטח נהיה יותר טוב להתארגן שמה מאז הביקור האחרון שלי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תודה על התשובות 

יש מה לעשות באמסטרדם 4 ימים?

מבחינת מוזיאונים וכאלה?

יש חברה מומלצת לשכור בה רכב? והאם קל להתנייד עם תחב"צ ?

אני לא נוסע רק בשביל הקנאביס כי די עברתי את הגיל אבל כן יהיה נחמד לשבת בבית קפה עם צינגלה והפוך...

לפני 5 שעות, sperial כתב:

לא אוכל לעזור לך יותר מדי, אבל בכל זאת:

1. בדוק מחירים לפני שאתה ממין כרטיסי טיסה. אחד הבנים שלי הזמין כרטיסי טיסה לרומא (לאוקטובר), ורק אז גילה שהמלון יעלה לו לא פחות מ-500 אירו ללילה 0למלון 3 כוכבים סביר, כן. לא לאיזה משהו מפואר). התקציב שלך מוגבל מאוד, אז אתה צריך למצוא יעד שמתאים לו. שים לב שהמחירים משתנים לפי העונה, לדעתי ינואר יהיה יחסית זול.

ברור , תודה 

2. מזק האויר זה לא רק טמפרטורות - אלה גם משקעים, והכי גרוע - רוחות. אלה יכולות להשבית אותך לגמרי, ואתה לא רוצה להיות ספון בחדר המלון.

אבדוק מה קורה בד"כ 

הבעיה שלפני לא נראלי שאספיק כי צריך לחדש דרכונים וכי היום הולדת שלי הוא בדצמבר וכבר נפלתי בפח של אתה דואג למתנה לעצמך יותר מפעם אחת חחחח אז זה רק ינואר או אחרי למרות שמעדיף ינואר גם מבחינת העבודה 

שנים רבות לא יצאתי מהארץ בינואר, לעומת זאת אני חובב טיולי דצמבר (לפני הכריסטמס) - אז רומא היתה גשומה (אבל נהניתי), וינה מושלגת קלות (ונהניתי), ריגה ווילנה מצויינות, סופיה מושלגת אבל נהניתי. דווקא אמסטרדם (בפברואר) היתה קרה, מושלגת והדבר הנעים היה שביקרתי אצל המשפחה. ואני צריך לשלוף מהזכרון עוד כמה טיולים חורפיים.

מפחד שהשלג ירתיע את הגברת 

אשקול הכל 

תודה!

לפני כשעה, borsood כתב:

לגבי גיאורגיה: אתם מכירים את השפה והתרבות כך שמצד אחד יהיה לכם קל יותר שם, אבל מצד שני אין לכם את החוויה של מקום אחר לגמרי...

אישתי גרוזינית אבל בחיים לא הייתה שם

אני תימני ופרסי אז זה כן לגוון השאלה גאורגיה בינואר בטח קפואה בטירוף 

לפני כשעה, borsood כתב:

תודה על הטיפ

לפני כשעה, borsood כתב:

שופינג: מזרח אירופה, אבל לא כל מקום מכסה 4 ימים.

כמה זמן היית באמסטרדם?

עשית משהו חוץ ממעודונים וכאלה 

יותר כיוון של מוזיאונים? פארקים וכאלה?

יש מה לעשות שם ארבעה ימים?

אולי כדאי לפצל את הטיול לשני מקומות ולנסוע ברכב?

פורסם
לפני 2 דקות, _-? כתב:

מבחינת מוזיאונים וכאלה?

כן, במיוחד אם יוצאים קצת מאסטרדם עצמה.

לא רכב, תחצ. 

ומאמסטרדם אפשר להגיע למלא ערים נחמדות קרובות שיעבירו לפחות חצי יום - יום.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 2 דקות, DareDevil כתב:

בכל מקרה ממליץ לבדוק אולי שווה בכלל ללכת על ברצלונה שיש שמה מועדוני קנאביס אבל נדרש לבצע חברות למועדון ב20 יורו אולי יותר עם האינפלציה שיש היום.

באיטליה יש חנויות של CBD אבל יש מצב שתמצא באופן לא חוקי (בחנויות עצמם כמדומני) גם תוצרת עם THC גבוהה מהסטנדרט האיטלקי.

גם פראג מלאה בתוצרת טובה לעישון, בטח נהיה יותר טוב להתארגן שמה מאז הביקור האחרון שלי.

כמו שציינתי 

זה לא המטרה של הטיול לפני 4-5 שנים לא הייתי יורד מהארץ אם לא היה לי איך להתארגן אבל שטויות 

זה חלק ממה שאמרנו לעצמנו שחייבים לעשות בחיים עוד בגיל 17 כשהיינו צעירים ויפים🤣

אבל עכשיו אני כבר זקן בן 24 שזה לא כל החיים שלו 

ואפשר להסתדר בטיול גם בלי אם יהיה דברים אחרים טובים לעשות 

Cbd לא מדבר אליי כ"כ 

ובפראג התארגנתי דרך הטלגראס די בקלות ועל דברים מעניינים 

בקיצור 

מחפש מקום מעניין שיענה על צרכים של זוג שומר כשרות(שיהיה כמה אופציות )

שמחפש סהכ לצאת קצת מהשגרה 

מודה לכולם 

ומקווה שאמצא משהו נורמאלי כי כבר התייאשתי🙄

לפני 4 דקות, David32 כתב:

כן, במיוחד אם יוצאים קצת מאסטרדם עצמה.

לא רכב, תחצ. 

ומאמסטרדם אפשר להגיע למלא ערים נחמדות קרובות שיעבירו לפחות חצי יום - יום.

דוגמאות?

היית שם?

פורסם
Just now, _-? כתב:

מבחינת מוזיאונים וכאלה?

רק המוזיאונים של אמסטרדם זה יכול למלא לך 3 ימים, 

1. ‪‪Rijksmuseum‬‬ - ימלא לך בכיף 5 שעות של ביקור במוזיאון

2. בית אנה פרנק - בביקור האחרון לא ביקרתי אז אני חושב שזה ימלא בערך 3 שעות

3. ואן גוך - ימלא בכיף 4-5 שעות

4. Heineken Experience - שלושה שעות 

5. שייט נהרות - יש כאלה עם ארוחה ושתייה 

לפני 2 דקות, _-? כתב:

כמו שציינתי 

זה לא המטרה של הטיול לפני 4-5 שנים לא הייתי יורד מהארץ אם לא היה לי איך להתארגן אבל שטויות 

זה חלק ממה שאמרנו לעצמנו שחייבים לעשות בחיים עוד בגיל 17 כשהיינו צעירים ויפים🤣

Cbd לא מדבר אליי כ"כ 

בקיצור 

מודה לכולם 

הכל טוב, רק מניח את האופציות, בסוף אני לא יודע מה יהיה..

ואני ממליץ לוותר על רכב באמסטרדם אלא אם פתאום החלטתם לעשות נסיעה למדינה אחרת.

לקנות את הכרטיס השבועי לתחב"צ ותהיו מסודרים.

לפני 3 דקות, DareDevil כתב:

בעייתי ענייני הכשרות אולי אפשר למצוא ארוחה טבעונית בלבד בשייט.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם (נערך)

זקן בן 24? התכוונת ילדון 😁

אמסטרדם בהחלט עיר ל-3 4 ימים, תלוי כמה אתה מקדיש למוזיאונים. אם אתה חובב אמנות זה כמעט אינסופי.אין לך מה לשכור רכב - העיר צפופה ולא ידידותית לנהגים, אבל התחב"צ מצויינת.

מחוץ לאמסטרדם, במיוחד בחורף - רק רכבת. רשת צפופה שמגיעה לכל מקום. ואם אתה שוכר רכב נהג כאילו יושב לידך שןטר  כי האכיפה בהולנד היא מהקשוחות בעולם. חריגת מהירות של 5 קמ"ש צפויה לכבד אותך במכתב ממשלת הוד מלכותו, ויש אזוריקנס,מוגדל.

@DareDevilאין לי שום עניין בקנביס, אבל להולנדים נמאס מתיירי הקנביס והם מקשיחים את היחס לתיירים, לא למקומיים. דרך אגב, הקנביס מעולם לא היה חוקי באמסטרדם, אלא שהמשתמשים זכו להתעלמות. כנראה שזה נגמר לגבי התיירים.

@_-?אם אין לך דרכון שים את התוכניות על הולד עד שיונפק לך. זה  עלול לקחת חודשים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, _-? כתב:

דוגמאות?

היית שם?

הארלם, זנדאם, אוטרכט, דלפט, ליידן, רוטרדם (האמת פחות הקטע שלי), האג (מבחינת מוזיאונים נחמד), אפילו ניימכן נמצאת משהו כמו שעה ועשרים מאמסטרדם ברכבת.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

@DareDevilאין לי שום עניין בקנביס, אבל להולנדים נמאס מתיירי הקנביס והם מקשיחים את היחס לתיירים, לא למקומיים. דרך אגב, הקנביס מעולם לא היה חוקי באמסטרדם, אלא שהמשתמשים זכו להתעלמות. כנראה שזה נגמר לגבי התיירים.

ההנחיות לא השתנו כל כך אחרת תצטרך להביא הוכחה

https://www.amsterdam.nl/en/policy/policy-safety/policy-coffeeshops/

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

לגבי הדרכון אסתדר בוודאות 

בעיקרון באתי לפתוח אפיקים אבל משום מה ננעלתי על אמסטרדם 

כנראה שזה באמת יהיה הכיוון אלא אם כן משהו יהפוך את הצלחת

תודה לכולם על התובנות וההערות 

אם למישהו יש משהו להוסיף על מקום אחר שהוא ממליץ עליו אשמח לשמוע 

פורסם

אם אתה מסתדר מבחינת מחירים - איטליה - רומא, מילאנו, וונציה. מתאימות לסד"ג 4 ימים, עשירות בתרבות, מרחק טיסה נוח, סביר שמזג האוויר ישתף פעולה. אישית ביקרתי ברומא וונציה בדצמבר, חטפתי גשם אבל זה ממש לא הפריע. מילאנו במרץ, היה מעולה.

פורסם
לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

האמת, כשאני חושב על זה פעם האחרונה שהייתי בוונדלפארק (קצת לפני הקורונה) לא ראיתי מעשנים בכלל, גם לא טבק, אני מניח שמי שיתפוס ספסל בשביל צדדי אף אחד לא יטפל אליו. לגבי הקופישיופס, התרשמתי שיש הרבה פחות, מי שרוצה ימצא מקום.

לפני 3 שעות, _-? כתב:

מבחינת מוזיאונים וכאלה?

אישתי גרוזינית אבל בחיים לא הייתה שם

אני תימני ופרסי אז זה כן לגוון השאלה גאורגיה בינואר בטח קפואה בטירוף 

לאמסטרדם הרבה יותר מארבעה ימים,  במיוחד אם מוזיאונים ופארקים זה הקטע שלך.

תבדוק למתי יש לך תור לחידוש הדרכון לפני שאתה כל כך אופטימי.

לאמסטרדם לא נכנסים או יוצאים ברכב פרטי, זו זוועה.

מצד שני התחב״ץ מעולה למרות שהיא קצת יקרה, כרטיס שבועי ואתה מכוסה.

הייתי עשרות פעמים באמסטרדם בעיקר בענייני עבודה, אבל גם בילוים ולא חסר.

את גיאורגיה הייתי דוחה לאיזור פסח מתי שמעברי ההרים הגבוהים נפתחים.

לפני 3 שעות, _-? כתב:

Cbd לא מדבר אליי כ"כ 

בקיצור 

מודה לכולם 

דוגמאות?

היית שם?

תשמע יא חתיאר, חלקת קבר קנית? זמנך הולך וקרב...

אין בעיייה למצוא מקומות כשרים, ואפילו בכשרות מהודרת הבעיה היא עם הטעם... אפשר צמחוני. כמובן יש את רשת הפלאפל של מעוז. לא יודע אם היא כשרה רשמית, כי אף פעם לא הבנתי את הקטע של לנסוע עד אמסטרדם לאכול פלאפל...

לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

רק המוזיאונים של אמסטרדם זה יכול למלא לך 3 ימים, 

1. ‪‪Rijksmuseum‬‬ - ימלא לך בכיף 5 שעות של ביקור במוזיאון

2. בית אנה פרנק - בביקור האחרון לא ביקרתי אז אני חושב שזה ימלא בערך 3 שעות

3. ואן גוך - ימלא בכיף 4-5 שעות

4. Heineken Experience - שלושה שעות 

לאלה הייתי מוסיף בעדיפות נמוכה יותר גם את Stedelijkmuseum ואת בית רמברנדט, אבל תבדוק שמה שמציגים שם מתאים לך.

אם לא היית במאדאם טוסו בלונדון, התחליף באמסטרדם לא רע.

לפני שעתיים, David32 כתב:

הארלם, זנדאם, אוטרכט, דלפט, ליידן, רוטרדם (האמת פחות הקטע שלי), האג (מבחינת מוזיאונים נחמד), אפילו ניימכן נמצאת משהו כמו שעה ועשרים מאמסטרדם ברכבת.

הארלם מומלצת גם, חצי שעה ברכבת מאמסטרדם וכל המקומות התיירותיים במרחק הליכה מהרכבת.

לזנדאם פשוט כדאי לשכור רכב ליום אחד אם תרצה...

ועכשיו אחרי שהדבקנו אותך לאמסטרדם תשקול את בודפשט. אם אהבת את פראג תאהב אותה גם והיא בדיוק ל-4 ימים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...