Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיננסים: רכישת רכב - פרטי או חברה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

דיון יותר פיננסי מאשר מוטורי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם.

קצת רקע:

1. ב-3 שנים האחרונות, אני עם רכב חברה מהעבודה שלי (קיה נירו LX 2019) 🙂
  2. החלטתי "להחזיר" את הרכב כי להבנתי פחות משתלם - (בסימולציה ראיתי שהנטו שלי יגדל בכ-3000 ש"ח בחודש (ובנוסף פגיעה בקרנות) 😒
  3. לאחר סקירת השוק ובדיקת זמינויות רכבים, החלטתי לרכוש את ה-קיה שהייתה לי מחברת הליסינג 😵
  4. ההצעה שקיבלתי היא 107 אלף ש"ח - מחיר הוגן לפי בדיקה שלי (60 אלף קילומטר, שמור ומטופל)

עכשיו מתחיל הבלבלות:

אישתי היא שכירה בחברה של עצמה ולכן יש כמה אפשרויות לרכישת הרכב.

1. רכישה פרטית = לשלם את עלות הרכב וההוצאות החודשיות כמו כל אדם מן השורה
  2. רכישה של החברה = לשלם את עלות הרכב וההוצאות החודשיות כנגד החזרים מן החברה ומצד שני לשלם "שווי מס" מהשכר של אישתי

אגב, לפי הערכה שלי, עלות אחזקת הרכב שלי היא באזור ה 20 אלף ש"ח בשנה.

תודה לעוזרים

פורסם

זה בדיקה שרואה חשבון צריך לעשות.

אני שכיר בעל שליטה בדומה לאשתך.

דרך החברה לא היה לי שווה לקנות רכב בשווי 220 אלף או לקחת בליסינג כל רכב (אתה תתפלא לשמוע שבליסינג מפסידים לאחר 3 שנים בין 50-100 אלף שקל, תלוי ברכב, תבדוק ב CARZONE).

אולי בגלל נקודות זיכוי זה יצא לה אחרת ממה שיצא בסימולציה שלי, אבל עבורי זה לא הראה יתרון ברור ששווה את ההתעסקות של רכב חברה (רישום ק"מ, מעקב אחר הוצאות דלק).

כמו כן בעת רכישת הרכב, הוא מוגדר כרכב חברה, משמע שאם תובעים את החברה שלה זה חלק מהנכסים, מה שידרוש "הרמת מסך" במקרה בו קנתה באופן פרטי כדי לקחת ממנה בעת פשיטת רגל או תביעה.

השותף שלי רו"ח, ניהלנו דיונים על זה במשך מספר חודשים כשלבסוף הוא ביצע סימולציה יחסית מדויקת והחלטתי לקנות באופן פרטי.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

הרכב כבר רשום ליסינג - הערך לא ירד יותר יהיה רשום גם כחברה.

בכל מקרה נדרשתי לא מעט לבדוק את הנושא, ותמיד המסקנה היתה שעדיפה רכישה כפרטי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תלוי במדרגות המס שלה

יצטרכו להצמיד את זה לתלוש שלה ולשלם מס על שווי שימוש (וזה שהרכב ישן לא מוזיל פה)

ככלל אצבע עדיף לרכוש פרטי (ואם יש לכם גם עוסק מורשה אז מזדכים על 45% מההוצאות המוכרות כולל פחת)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תודה חברים.

האם יש איזו דרך לחשב את ההבדלים בעלויות?

לפי הרו"ח שלה, רכישת הרכב ע"י החברה עדיפה מאשר לקיחת דיבידנד לצורך רכישת הרכב.

האם כסף נזיל שאצלי צריך להיות מחושב כדיבידנד שנלקח? 

פורסם
בתאריך 23.10.2022 בשעה 18:01, Slidead כתב:
  • רכישה פרטית = לשלם את עלות הרכב וההוצאות החודשיות כמו כל אדם מן השורה
  • רכישה של החברה = לשלם את עלות הרכב וההוצאות החודשיות כנגד החזרים מן החברה ומצד שני לשלם "שווי מס" מהשכר של אישתי

יש לך אפשרות שלישית - רכישה פרטית, תשלום מלא של החברה על הוצאות הרכב דרך החברה והכרה בשווי שימוש.

*אין קשר לגבי החזר הוצאות אם הרכב רשום על החברה או על שם אשתך.

החישוב צריך להיות באקסל מסודר, אבל בגדול הפרמטרים המרכזיים להשואה הם שווי השימוש לעומת ההצואות. ככל שהנסועה גבוה יותר זה משתלם יותר

לפני 22 שעות, Slidead כתב:

לפי הרו"ח שלה, רכישת הרכב ע"י החברה עדיפה מאשר לקיחת דיבידנד לצורך רכישת הרכב.

צריכה להיות סיבה לזה. זה לא משפט בעלמא.

אם יש כסף זמין בחברה שמספיק לחלוקה (ויש עודפים לחלוקה) אז לא ברור מה כוונתו. 

אם אין כסף בחברה אז הכסף מה שאתה קורא לו דיבידנד זה הלוואת בעלים עם ריבית (לפחות לפי החוק היבש, בפועל אפשר להעלים עין)

לפני 22 שעות, Slidead כתב:

האם כסף נזיל שאצלי צריך להיות מחושב כדיבידנד שנלקח? 

אני חושב שאתה מתבלבל עם המושגים. כסף זה כסף, יש מיסים וריביות - זה נטו חישוב שצריך לעשות

פורסם

@Slidead בקש מרואה החשבון שלך תחשיב מדויק. אנחנו פורום רכב - לא פורום חשבנאות. אנחנו גם לא מכירים את הסיטואציה הספיציפית הפיננסית בחברה של אשתך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...