Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי עד לביקורת שניתנה על עסק מקומי באזור מגוריי, הביקורת נעשתה בקבוצת פייסבוק מקומית של האזור. היו 2 צדדים, אחד שתומך בעסק והשני שתומך במי שהעביר ביקורת.

הבעלים רשם תגובה שלא צריך לפרסם כאלה ביקורות ואפשר לפנות אליו על מנת לפתור את העניין, אחת הדרישות שהיו לו זה שהמפרסם יוריד את הפוסט כי זה פוגע לו בעסק. וכמו כן לאחר יום הפוסט נעלם.

אז יכול להיות מצב שהעלו ביקורות חיוביות אבל כנראה שגם עלו ביקורות שליליות ו"הורידו" אותם.

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 22.10.2022 בשעה 15:52, save כתב:

אל תסמוך על ביקורות בבוקינג. זה שהזמין וזה שכתב ביקורת יכולים להיות שני אנשים שונים מאד. 

את הביקורות בבוקינג צריך לכתוב מתוך יוזר של מי שהזמין. זה לא הרמטי, אבל יחסית בטוח. בודאי כאשר בוחנים יותר מ-3 ביקורות.

ב-TA כל אחד יכול לכתוב. כתבתי שם משך כמה שנים, אבל הפסקתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל ביקורת שנכתבת בישראל כדאי לקחת בע"מ, כולל אלו שפה בפורום. הרי אם תבוא ותרשום שקיבלת שירות גרוע או ביצוע חובבני מ'בעל מקצוע', מיד יעלו עליך עשרה סחבקים שרק אתמול 'שתו איתו קפה' וישבעו שהוא 'בנאדם זהב', בעוד שאתה סתם 'פוגע לו בפרנסה', ובכלל היית צריך לבוא פעם שניה ושלישית ולתת לו הזדמנות לתקן את הנזק. זה במקרה הטוב, כי במקרה הגרוע תקבל איומים בתביעה או סתם ביקור של חבר שלו אצלך בבית... אני עדיין זוכר את הפחחיה מחולון שנכנסה לפורום בסערה אי שם ב-2014, את המעשים המגונים שהם ביצעו באוטו המסכן שלי דאז, ואת התרעומת שזה עורר בפורום כשהעזתי לספר מה קרה ולהראות תמונות.

לצערי אין בישראל תרבות אמיתית של פידבקים כנים, ומי שמאמץ את התרבות הזאת מחו"ל בד"כ משאיר אותם במקומות קצת יותר אשכנזיים מפנצ'ריה או מוסך, לכן לא הייתי סומך על גוגל בנושא הזה. לא מזמן חיפשתי פנצ'ריה בשביל אמי המבוגרת ופתחתי שרשור יעודי שבו ביקשתי לשמוע חוויות אמיתיות של אנשים שאני מכיר (וירטואלית) מהפורום. גם זה כאמור לא מבטיח הרבה, אך משפר את הסיכויים ומאפשר לקבל מידע יותר ממוקד ולשאול שאלות.

• מעניין 2
פורסם

מספר הביקורות המקווונות בארץ מאד קטן ביחס לרוב המדינות המפותחות (זה בולט מאד בזאפ -- 3-4 ביקורות לכל היותר על מוצר שנמכרו ממנו אלפים במשך כמה שנים טובות), בכל האתרים. באמזון זה כלי מצויין -- יש למוצרים נפוצים מאות או אלפי ביקורות, הביקורת יודעת לזהות אם זה אדם שקנה את המוצר באמזון ואפשר לראות איזה עוד ביקורות האדם כתב ומתי -- ואני תמיד משתמש בכלי (עד כדי בד״כ לא לשקול בכלל מוצר או ספק שאין לו מאות ביקורות).
בארץ אין ברירה אלא להתעלם לחלוטין מכל הנושא. גם מי שכבר כותב ביקורת לא נותן בד״כ שום מידע רקע או פרטים שמאפשרים להעריך את המבקר ואת הביקורת עצמה, וזה נכון גם לביקורות על מזללות עממיות, לא רק לביקורות על מוצרים/שירותים מורכבים.

רשימת העסקים בגוגל זה ממש לא פורום מקצועי. לחלק ניכר מכותבי הביקורות על פנצ׳ריה אין שום כלים להעריך את טיב השירות שהם קיבלו. הם למעשה כותבים ביקורת רק על הנחמדוּת, שזה ממש לא בסיס ענייני.

שיטה יותר מוצלחת לאתר זה לפנות לפורומים/קבוצות שעוסקות בנושא (למשל, לגבי פנצ׳ריות, הפורום כאן), ולבקש המלצות חיוביות/שליליות על פנצ׳ריות באזור שלך. אם אתה פעיל כאן, אתה כבר מכיר הרבה מהנפשות הפועלות שיש לך דיעה על האמינות של מידע שהם מוסרים.
מעבר להמלצות, תוכל כך לקבל מידע על עלות טיפוסית של תיקון פנצ׳ר, או טווח מחירים לצמיגים לדגם הרכב אם צריך חדשים.
במקביל, דבר עם חברים/בני משפחה שיש להם נסיון עם אחזקה של רכב.

פורסם
לפני 5 דקות, PinkDolphin כתב:

באמזון זה כלי מצויין

מנסיוני  זה כלי בעייתי, כי אין לך דרך לדעת בביטחון שהמוצר שאתה מזמין הוא המוצר שעליו המשובים. יש מוצרים מזויפים/תחליפיים והפלטפורמה לא, או לא מספיק, מוודאת שאין bait and swich ולי זה קרה לפחות פעמיים (הזמנתי מוצרים עם משובים 4.6+ וקיבלתי מוצרים נחותים שכנראה לא היו אלו שעליהם המשוב.). לכן לפעמים גם שיש משוב חזק מאוד יש מיעוט חלש מאוד, וכלום בביניים. 

אחד הפתרונות זה לקרוא את המשובים האחרונים מבחינת תאריך. פתאום מוצר 4.8 מקבל 1.0, אפילו שהממוצע נשאר גבוה. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

את הביקורות בבוקינג צריך לכתוב מתוך יוזר של מי שהזמין. זה לא הרמטי, אבל יחסית בטוח. בודאי כאשר בוחנים יותר מ-3 ביקורות.

ב-TA כל אחד יכול לכתוב. כתבתי שם משך כמה שנים, אבל הפסקתי.

גם בוקינג פתאום ביטלו את האופציה להציג רק את הביקורות הגרועות או בדירוג עולה/יורד.

זה מהמקרים האלה שאתר שהיה פעם לטובת הצרכנים כביכול החליט קצת להתהפך ולחזק את המלונות.

פורסם

אני שם יותר משקל על כמות הביקורות הכתובות + אורך ופירוט התוכן של הביקורת.

גם קורא את הביקורות הכי נמוכות ורואה אם זה ביקורת על התנהלות או על מחיר(כי לפעמים אנשים מתעצבנים על מחיר אז מביאים ביקורת נמוכה)

פורסם
לפני שעה, Jack457 כתב:

מנסיוני  זה כלי בעייתי, כי אין לך דרך לדעת בביטחון שהמוצר שאתה מזמין הוא המוצר שעליו המשובים. יש מוצרים מזויפים/תחליפיים והפלטפורמה לא, או לא מספיק, מוודאת שאין bait and swich ולי זה קרה לפחות פעמיים (הזמנתי מוצרים עם משובים 4.6+ וקיבלתי מוצרים נחותים שכנראה לא היו אלו שעליהם המשוב.). לכן לפעמים גם שיש משוב חזק מאוד יש מיעוט חלש מאוד, וכלום בביניים. 

אחד הפתרונות זה לקרוא את המשובים האחרונים מבחינת תאריך. פתאום מוצר 4.8 מקבל 1.0, אפילו שהממוצע נשאר גבוה. 

יש לנו נסיון שונה...
אני מתייחס לא רק לציון ממוצע, אלא גם ליחס בין 4/5 ל-1/2 כוכבים, קורא אחוז משמעותי מהביקורות לוודא שאלה תלונות רלוונטיות -- יש אנשים שמזמינים בלי לקרוא את התיאור עד הסוף -- מסתכל גם על התאריך, לוודא שהמוצא לא השתנה; באמת לפעמים אמזון מאחדים מוצרים לא קשורים. אפשר לבקש סינון של הביקורות רק לתת-מוצר מסויים, אבל זה באמת לא ברור שאפשר. אני קורא לפחות 100 ביקורות מפורטות, בהרבה מקרים יותר, ומשתדל לקנות מאמזון עצמם, גם כשיותר יקר. אם אין תיאור מפורט, לא שוקל את אותו מוצר.
אם אי פעם יקרה שאקבל מוצר שלא תואם את התיאור או נראה מזוייף, אנצל את השירות שלהם, שעד היום היה טוב מאד (אם כי פעם אחת הייתי צריך לשלוח מייל אישי לג׳ף בזוס. הוא אכן טיפל בזה אישית, שזה סיפור  בפני עצמו אם מעניין מישהו).

פורסם
לפני 3 שעות, Nakamichi כתב:

גם בוקינג פתאום ביטלו את האופציה להציג רק את הביקורות הגרועות או בדירוג עולה/יורד.

זה מהמקרים האלה שאתר שהיה פעם לטובת הצרכנים כביכול החליט קצת להתהפך ולחזק את המלונות.

נשמע שהם החליטו ליישר קו עם איירבנב, שם מחביאים באופן שיטתי את הביקורות הגרועות בתחתית הערימה (במיוחד כשמדובר ביעדים מבוקשים). לעזאזל עם טובת הצרכנים, העיקר שימשיכו להזמין ולגלגל עמלות. 

פורסם
בתאריך 20.10.2022 בשעה 15:03, Nakamichi כתב:

אגב, לא פעם אני קורא ביקורות שדואגות להזכיר בשם את בעלי העסק. אלו תמיד נראות לי הכי מזוייפות.

גם תסתכל על התאריכים של הביקורות. לפעמים יש חנות שי לה 50 ביקורות מעולות בפק זמן מאוד קצר. כשלפני ואחרי - יוק. אז ברור לך מה קרה פה.

וואללה, פגעת בול.

לפני כמה חודשים חודשים קניתי משהו באינטרנט מאיזו חנות, וחוויתי מהם את אחת מחוויות השירות הכי גרועות שאי פעם עברתי. כמובן שהלכתי והשארתי שם ביקורת שלילית, אבל להפתעתי ראיתי שהציון המשוקלל של החנות בזאפ יחסית גבוה. כששוטטתי בהיסטוריית הביקורות, ראיתי שיש איזה 13 ביקורות חיוביות על החנות בפרק זמן של חודש, שרובן מזכירות את שם המוכר (לזה שמתי לב עכשיו, אחרי שהזכרת את התופעה) וברובן הוזכר שקנו את אותו המוצר, כשלפניהן ואחריהן אין כמעט כלום.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

בדיוק הסתכלתי כעת על ביקורות על מוצר מסויים בעלי אקספרס שמהתאור לא היה ברור אם מדובר במוצר מקורי או תחליפי. המון ביקורות עם ציונים טובים מאוד, ברובן הטקסט מתייחס רק לכך שהמוצר הגיע בזמן. קראתי כ-20 ביקורות ולא מצאתי אפילו אחת שהתייחסה לטיב המוצר. אבל הציון הממוצע כמובן גבוה.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני שעתיים, Trilandian כתב:

וואללה, פגעת בול.

לפני כמה חודשים חודשים קניתי משהו באינטרנט מאיזו חנות, וחוויתי מהם את אחת מחוויות השירות הכי גרועות שאי פעם עברתי. כמובן שהלכתי והשארתי שם ביקורת שלילית, אבל להפתעתי ראיתי שהציון המשוקלל של החנות בזאפ יחסית גבוה. כששוטטתי בהיסטוריית הביקורות, ראיתי שיש איזה 13 ביקורות חיוביות על החנות בפרק זמן של חודש, שרובן מזכירות את שם המוכר (לזה שמתי לב עכשיו, אחרי שהזכרת את התופעה) וברובן הוזכר שקנו את אותו המוצר, כשלפניהן ואחריהן אין כמעט כלום.

זה הולך כמו משהו כזה 

מוטי בעל העסק פינק אותנו  איזה ידיים יש לו ...

ממליצה בחום... 

בדרך כלל זה גם נשים לא יודע למה ..

בתור אחד שכותב ביקורת בגוגל המוןןןן אני יכול לומר שעל פי רוב

1 ביקורת שנכתבת בלי שגיאות כתיב

2 והניסוח נראה אובייקטיבי

3 ולא מילה אחת  כמו "מצויין" או "מגעיל"

יכולה להיות ביקורת שמסתברת אח"כ כמדוייקת

פורסם

אגב הם כן דווקא דואגים בגוגל להציג קודם כל את הביקורות שהם מכנים "הרלוונטיות ביותר" של אנשים אמיתיים שדירגו כבר מקומות רבים בעבר.

כמו כן שמתי לב שבמוסכים שהם גדולים יותר מרובי כוח אדם , כמו מוסכים מורשי יבואן שלעיתים גם יש להם הרבה סניפים , דווקא התפלגות הביקורות הגיונית וריאלית הרבה יותר בדומה למסעדות , שהציון הממוצע הוא סביב ה4.0.

כנראה שבמקומות "משפחתיים" וקטנים אנשים פחות נוטים לרשום ביקורות שליליות מחשש שיזהו אותם ויפנו אליהם אחרי זה.

• תוכן חדש...