Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

החלטתי להתלבש על תא המטען של המיאטה כי הוא כבר מלא חלודה והגיע הזמן לחדש ולרענן אותו.

שמתי לב שבחלק המרכזי של התא מטען היה מודבק גומי/זפת שהייתבש והחל להתפורר (מצורפת תמונה), איך אני יכול למצוא משהו תחליפי או מה לעשות במקום?

מה אתם הייתם עושים כדי להביא את תא המטען הצנוע של המיאטה למשהו נחמד ומקורי?

20220917_083036.jpg

20220917_083030.jpg

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

השאלה היא אם הפח רקוב במצב של חורים?

קח מברג ובדוק בכמה נקודות ע"י נקישות קלות אם הפח חזק, אם המברג יוצר חור בפח אין טעם להשקיע במצב הזה אלא לייצר תלאי בחיתוך וריתוך.

אם מדובר בחלודה שטחית שאינה מגיעה לצד השני המצה טוב מאוד.

השלבים הם יחסית פשוטים.

1. שיוף החלודה היטב וניקוי ייסודי של כל האיזור.

2. ניקוי המשטח עם ממיס כמו טינר וייבוש ולאחר מכן צביעה עם צבע ייסוד.

3.איטום ע"י זפת קר(קיים בספרי)

4. צביעה בצבע עליון

* לגבי צבע הייסוד, קיים צבע ייסוד המכיל אבץ, החסרון שלו הוא שאם צובעים עליו צבע עליון הוא משנה את הגוון לכן הוא לא מתאים לשימוש חיצוני של הרכב כי הצבע החדש ישנה את הגוון עם כתמים, לשימוש שלך לדעתי זה לא משנה כי מדובר באיזור נסתר שעדיף הגנה על פני גוון צבע.

המצבר יושב בתא המטען קח בחשבון שהוא האשם הגדול, תדאג להשתמש במצבר איכותי ואפילו יבש במידת האפשר, ואם לא אז לפחות לדאוג שצינורית הגזים מחוברת אליו ומופנית אל מחוץ לרכב!

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, ba323f כתב:

השאלה היא אם הפח רקוב במצב של חורים?

קח מברג ובדוק בכמה נקודות ע"י נקישות קלות אם הפח חזק, אם המברג יוצר חור בפח אין טעם להשקיע במצב הזה אלא לייצר תלאי בחיתוך וריתוך.

אם מדובר בחלודה שטחית שאינה מגיעה לצד השני המצה טוב מאוד.

השלבים הם יחסית פשוטים.

1. שיוף החלודה היטב וניקוי ייסודי של כל האיזור.

2. ניקוי המשטח עם ממיס כמו טינר וייבוש ולאחר מכן צביעה עם צבע ייסוד.

3.איטום ע"י זפת קר(קיים בספרי)

4. צביעה בצבע עליון

* לגבי צבע הייסוד, קיים צבע ייסוד המכיל אבץ, החסרון שלו הוא שאם צובעים עליו צבע עליון הוא משנה את הגוון לכן הוא לא מתאים לשימוש חיצוני של הרכב כי הצבע החדש ישנה את הגוון עם כתמים, לשימוש שלך לדעתי זה לא משנה כי מדובר באיזור נסתר שעדיף הגנה על פני גוון צבע.

המצבר יושב בתא המטען קח בחשבון שהוא האשם הגדול, תדאג להשתמש במצבר איכותי ואפילו יבש במידת האפשר, ואם לא אז לפחות לדאוג שצינורית הגזים מחוברת אליו ומופנית אל מחוץ לרכב!

הפח לא רקוב ואין בו חורים, בוודאות.

ניתן יהיה לצבוע על ספריי זפת?

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

אפשר גם Truck Bed Coating.

מניח שזה דומה אם לא אותו דבר כמו צבע זפת. רק הייתי בודק אם מותר מבחינת רעלים לצבוע בתוך רכב.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

הצעה אחרת:
ליטוש של כל הצבע הקיים והסרת החלודה, לאחר מכן 'צביעה' בממיר חלודה ומעליו בצבע בסיס כלשהו ואז לכה.
לאחר תקופת יבוש ארוכה שבהם הלכה מגיעה לחוזק הסופי שלה אתה מקבל תא מטען גמור שה'בעיה' היחידה בו היא ויברציה ואיטום רעש. אפשר לטפל בזה ע"י יריעות דיינמאט על הדופן שפונה לתא הנוסעים ועוד כמה במקומות אסטרטגיים וזהו.
אם אין לך שם איזה שטיח, אתה יכול להדביק שטיח או לקנות אפילו משהו מוכן (תכתוב MX-5 trunk liner עם הדור שלך הרכב שלך כמובן ותקבל מלא אפשרויות, יש בטוח גם בעלי בזול).

• רעיון טוב! 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש לי עדיין את השטיחים המקוריים, מה שהצעת (Trunk liner) נראה ממש מצוין אך יעלה לא מעט.

אבל אני זורם לכיוון הממיר חלודה ואז צביעה בצבע בסיס.

• תוכן חדש...