Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וכמה מאלו שגרים בבניין מ ה 20 שנה האחרונות, הם בעלי הבית ולא רק שוכרים? מה יהיה שיעברו?

מה עם תשתיות בבית משותף, ותשתיות בכלל של חברת חשמל. אני לא מאמין עדיין שזה יעבור חלק אם כולם יתחילו לחבר עמדות, למרות כל מה שנאמר על טעינה חכמה, וניהול.

צריך שהמדינה תידאג לעמדות טעינה ברחוב, כפי שיש מדחנים, שהיה עמדה להטעין.

מה גם שכרגע מחיר החשמליות למשפחה עדיין גבוה מבנזין.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 12 שעות, לירון .ה. כתב:

וכמה מאלו שגרים בבניין מ ה 20 שנה האחרונות, הם בעלי הבית ולא רק שוכרים? מה יהיה שיעברו?

מה עם תשתיות בבית משותף, ותשתיות בכלל של חברת חשמל. אני לא מאמין עדיין שזה יעבור חלק אם כולם יתחילו לחבר עמדות, למרות כל מה שנאמר על טעינה חכמה, וניהול.

צריך שהמדינה תידאג לעמדות טעינה ברחוב, כפי שיש מדחנים, שהיה עמדה להטעין.

מה גם שכרגע מחיר החשמליות למשפחה עדיין גבוה מבנזין.

אין ספק שיש בעיות טכנית בחלק מהבניינים (אין פיר שדרכו אפשר להעביר כבילה, או מגרש פתוח משותף לכמה בניינים שדורש חציבה עד למקום החניה בטאבו (המקרה אצלי), או שאין מקום להציב את העמדה עצמה בשטח החניה (המקרה אצלי) וכו׳).
אבל דווקא שוכרים מול בעלי הבית זה חלק קטן מהבעיה. 67% ממשקי הבית בארץ גרים בדירה בבעלותם, ומתוך השאר, כשליש אלה מקרים זמניים כמו סטודנטים (שלרבים מהם ממילא אין רכב ממונע). 13% ממשקי הבית גרים בבית פרטי.
אין ספק שצריך גם פתרונות ציבוריים במקביל למי שלא יכול להתקין בבית ואין לו בעבודה, אבל אלה עדיין מיעוט מסה״כ האוכלוסיה, ואין סיבה בינתיים שמי שכן יכול והנסועה שלו מצדיקה את זה יעבור לחשמלי.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 13.7.2022 בשעה 16:46, dorondoron כתב:

התקנה מסובכת? אפשר ללמד קוף להעביר כבל בתעלה.

איך יראה הבניין אם עוד שכנים יתחילו להעביר כבלים מחוץ לבניין?

ככה מתחיל כיעור של בניין, כמו בבניינים ישנים שאנשים בלית ברירה מעבירים צינורות מים מחוץ לבניין.

כנראה שאפשר היה להעביר דרך פיר המעלית/פיר מדרגות/פיר צנרת אבל זה היה מסובך ויקר יותר כנראה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם (נערך)
בתאריך 1.10.2022 בשעה 11:38, Gopher כתב:

אני נוהג ברכב חשמלי ומכיר מעולה את תחום הרכב ככה שאם אתה חושב שאני ניזון רק מרשתות חברתיות ופירסומים באנטרנט, אתה טועה כאן בגדול חבר.

וזה הופך אותך למומחה ?

מעבר לזה, שאני בעלים ולומד על רכבים PHEV/EV שלי, אני עוסק בתחום אני רואה את המציאות מול העיניין שלי יום יום במוסכי רשת/מורשה "שנופלים" אלייהם כל כמה זמן כל מני דגמים שלא מבינים איך להתקרב אלייהם, על כל הצ'ינג צ'אנג צ'ונג אפילו לא רוצה להגיב, ברור, לפי פורום ופייסוש הכל לאבי דאבי בכל רכבי חשמל, אין שום צרות ותקלות מוזרות ומעצבנות :cool:

את ההבדל בין AC ל-DC או מה זה חשמל חד/תלת פאזי, 90% אחוז מהאנשים לא ידעו גם עוד עשר שנים וזה לא קשור בכלל לנושא שלנו 😁

כמו שעד היום אנשים מתבלבלים בין בנזין/סולר/אוראה...אבל עם רכב חשמלי אתה חייב להיות מחושב, במיוחד שאי אפשר להתבסס על מפה עם מיקום פיזי של עמדה, שרובם לא עובדים רוב הזמן או תפוסים, באצם עזוב, שלא יתכננו, תן לגרריסתים עבודה !

מצטער להגיד לך, זה הזוי שאתה נוסע בעצמך ברכב חשמלי, מרוויח מזה המון כסף, נהנה מחווית נסיעה שלא תמצא ברכב מזהם, וכותב שזה לא משתלם לאנשים אחרים. אתה יודע טוב מאוד שלמי שיש אפשרות לעמדת טעינה פרטית זה מאוד משתלם. ממש לא ברורה לי מה המטרה שלך.

כי באמת לא מבין איך זה משתלם לבן אדם שנסוע שלו 10-12 אק"מ בשנה. 180 אש"ח שקניתי, הייתי צריך לעשות כמה פעמים חישובים לשכנע את עצמי שמבחינת TCO זה משתלם....חישובים ממש לא בסגנון  "טרלול הפרוגרסיבי של קליפורניה ובריסל", מבחינתי עם היה מונע עם צואה של חיה (נטול ריח) והיה משתלם לרמת נסוע שלי של +- 45 אק"מ בשנה, הייתי שוקל !
למזלי התזמון של רכישה הייתה בדקה 90 לפני הטרלול ומחסור פסיכי, ובדיעבד ההנחות שלי היו ממש שמרניות מדי, קצב החיסכון מטורף ברמת נסוע שלי, עוד מעט חצי שנה כבר על 23 אק"מ, ועל טיפול 15 אק"מ התביישו לקחת ממני כסף, כי אין מה לטפל :mm_cool:
ברור שזמינות של 200 כ"ס עם 40 קג"מ זה בונוס, אבל אותי מעיניין עלות נסוע, יש לי מה לעשות עם הכסף, שופוני לא מעיניין אותי.
ומתי תפנים שהפורום ורעש תקשורתי לא אומר כלום מה שקורה בפועל בעם, גם אצל רוב האנשים עם בית פרטי וחניה צמודה עדיין לא באמת שוקלים להחליף ל-EV, ובטח לא ברמות מחירים של היום.
כדי שיהיה מסה רצינית של אנשים עם חשמלי, צריך רכבים זולים עם טווח נורמלי, וזה לא יקרה בשנתיים-שלוש הבאות !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

וזה הופך אותך למומחה ?

לא מומחה אבל יש לי כבר די הרבה ניסיון עם הרכב החשמלי כולל נסיעות לחרמון בצפון ואילת בדרום (ונהנה מכל רגע 😁).

כמו שעד היום אנשים מתבלבלים בין בנזין/סולר/אוראה...אבל עם רכב חשמלי אתה חייב להיות מחושב, במיוחד שאי אפשר להתבסס על מפה עם מיקום פיזי של עמדה, שרובם לא עובדים רוב הזמן או תפוסים, באצם עזוב, שלא יתכננו, תן לגרריסתים עבודה !

עם קצת תכנון ונהיגה נכונה אף פעם לא הגעתי למצב של גרר או אפילו קרוב לזה.

למזלי התזמון של רכישה הייתה בדקה 90 לפני הטרלול ומחסור פסיכי, ובדיעבד ההנחות שלי היו ממש שמרניות מדי, קצב החיסכון מטורף ברמת נסוע שלי, עוד מעט חצי שנה כבר על 23 אק"מ, ועל טיפול 15 אק"מ התביישו לקחת ממני כסף, כי אין מה לטפל :mm_cool:

שמח מאוד לשמוע, בהחלט עשית בחירה נכונה. אני נוסע בערך חצי ממך אבל עדין חוסך הרבה כסף. שלא לדבר על הנסיעה השקטה והנעימה וזמינות הכוח המיידית. מאמין שמי שמתרגל לנהוג על רכב חשמלי כבר לא יחזור אחורה - פשוט כיף לנהוג ברכב כזה.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...