Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב: רנו מגאן 2006, מנוע 1.6, 170 אלף ק"מ

נמצאת אצלי למעלה משמונה שנים, ללא תקלות מיוחדות,

לפני שבוע עברה תאונה (פגיעה בעמוד), קורת הרוחב התקפלה פנימה ודחפה את הרדיאטור,

משכתי את הקורה החוצה, הרכב מניע ונוסע אבל מעלה חום מנוע מעל החצי, אחרי נסיעה קצרה,

האם מישהו יכול לעזור לאבחן את הבעיה?

החשד שלי שאולי הפגיעה גרמה לחסימה באחד הצינורות של הנוזל קירור (או ברדיאטור), האם יש לי דרך לאבחן את זה בלי ציוד לחץ של המוסך?

כמו"כ אם אכן אין סירקולציה של נוזל, האם זה יכול לפגוע במשאבת המים?

מציין שמפלס נוזל הקירור במיכל לא יורד וכן המאוורר נדלק,

דבר חריג נוסף ששמתי לב אליו, מיד אחרי ההתנעה הטורים עומדים על 1.1 במנוע קר (לפני כן לא היה עובר את ה-1).

תודה מראש

פורסם
בתאריך 20.6.2022 בשעה 16:17, אלכס 1 כתב:

החשד שלי שאולי הפגיעה גרמה לחסימה באחד הצינורות של הנוזל קירור (או ברדיאטור), האם יש לי דרך לאבחן את זה בלי ציוד לחץ של המוסך?

פירקתי את הרדיאטור, הוא היה נקי ללא סתימות.

יכול להיות בעיה בתרמוסטט או חיישן חום? איך אני בודק?

פורסם

אנערף, רוצה לאבחן לבד? שב על גוגל, ותכיר אלף בית של בדיקת מערכת הקירור. למשל, תבדוק ביד את טמפרטורות הצינורות לרדיאטור ממצב מנוע קר עד לפתיחה (אולי) של הטרמוסטט, מפלס נוזל הקירור במיכל העיבוי שעולה כשהמנוע חם, וחוזר ל-MAX כשהמנוע קר, בדוק פגיעות ברדיאטור.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם הרדיאטור נדחף, כל מה שמחובר אליו נדחף גם כן וצריך לעקוב אחרי כל רכיב,

למעוך קורה לא קורה בעדינות, די אמיץ לנסות לתקן ללא היכרות, הסיכוי לנזק גדול יותר עולה.

אתה לא יכול לצלם מכמה זוויות? איך נעזור כשאנו לא רואים על מה מדובר

• רעיון טוב! 1

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 4 שעות, yairw כתב:

אם הרדיאטור נדחף, כל מה שמחובר אליו נדחף גם כן וצריך לעקוב אחרי כל רכיב,

למעוך קורה לא קורה בעדינות, די אמיץ לנסות לתקן ללא היכרות, הסיכוי לנזק גדול יותר עולה.

אתה לא יכול לצלם מכמה זוויות? איך נעזור כשאנו לא רואים על מה מדובר

יש לי ידע בסיסי, למשל טיפולי 10,000 אני עושה לבד, אם אדע מה הבעיה מאמין שאצליח לסדר לבד, רק שאני צריך דיאגנוזה🙄

אין לי מושג איך אני מוודא שהחיישן חום או התרמוסטט תקול (ולמה שזה יקרה בגלל הפגיעה?).

כאמור פירקתי את הרדיאטור, וכל הצינורות המחוברים אליו לא חסומים.

IMG_20220609_105034.jpg

פורסם

סורק יש לך?

אני לא מכיר את מבנה הטרמוסטט ברכב הזה, אבל אצלי כל המנגנון שלו מאוד שברירי, נתמך ע"י 2 בליטות פלסטיק קטנות,

מיד כאשר רכשתי את הרכב, בהמלצת המכונאי שלי והיכרותו עם הדגם, החלפתי טרמוסטט, הישן היה שבור בדיוק כפי שהמכונאי חשש, למזלי הוא נתקע על פתוח.

אם גם אצלך המנגנון שברירי, יכול להיות שהוא נתקע על סגור?

אין דרך לדעת מבלי לפרק, לדעתי הלא מקצועית

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 44 דקות, yairw כתב:

סורק יש לך?

אני לא מכיר את מבנה הטרמוסטט ברכב הזה, אבל אצלי כל המנגנון שלו מאוד שברירי, נתמך ע"י 2 בליטות פלסטיק קטנות,

מיד כאשר רכשתי את הרכב, בהמלצת המכונאי שלי והיכרותו עם הדגם, החלפתי טרמוסטט, הישן היה שבור בדיוק כפי שהמכונאי חשש, למזלי הוא נתקע על פתוח.

אם גם אצלך המנגנון שברירי, יכול להיות שהוא נתקע על סגור?

אין דרך לדעת מבלי לפרק, לדעתי הלא מקצועית

אין לי כמובן סורק,

הצינור העבה שיוצא מהתרמוסטט כן מתחמם, לא יודע אם זה מעיד על תרמוסטט פתוח.

מצרף תמונה מהרשת להמחשה, הצינורות המסומנים בחץ אדום מתחממים.

IMG_20220623_000436.jpg

פורסם (נערך)

עדכון:

הייתי היום במוסך, הוחלף תרמוסטט, הרכב נוסע חלק ולא מתחמם, תודה למי שהגיב.

עריכה אחרונה על ידי אלכס 1
תיקון שגיאה
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...