Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

X Evo 250 לא מניע

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי קטנוע Piaggio X Evo 250 שמישהו בטעות נתן לו דחיפה קטנה כשחנה, הקטנוע רק נשען על צד ימין אני חייב לציין הוא נפל לאדמה (היה שיח גדול שעליו נפל/נשען)

מאז אותו רגע הקטנוע לא מניע. יש חשמל, מצבר תקין עומד על 13v בערך, 12.7 כדי לדייק. שאני לוחץ על אחד הברקים או שניהם במקביל זה לא משנה, התאורה בלימה לא נדלקת אבל הקטנוע לא זז הברקסים עובדים אז אני חושב שאולי יש קשר בין הדברים שבגלל שתאורת הבלימה לא עובדת הקטנוע לא נותן סטרטר בכלל אין קראנק אין סטרטר אין כלום כאילו הכפתור סטרטר לא לחוץ

למישהו יש מושג איך פותרים את זה או קרה לו בעבר ויכול להכווין אותי ? 

פירקתי כבר יותר מחצי מכל הפלסטיקה שמסביב ככה שהרוב נגיש לי 

פורסם
לפני 16 דקות, DimaDSer כתב:

יש קשר בין הדברים שבגלל שתאורת הבלימה לא עובדת הקטנוע לא נותן סטרטר

בידיות הבלם (וברגלית הצד) יש מיקרוסוויץ' שחייב להיות במצב מחובר כדי לאפשר התנעה.

אם נורות הבלם תקינות והידית לא מפעילה אותן, אז שם כנראה הסיבה לבעייה.

• אהבתי 1
פורסם
Just now, BoazB11 כתב:

בידיות הבלם (וברגלית הצד) יש מיקרוסוויץ' שחייב להיות במצב מחובר כדי לאפשר התנעה.

אם נורות הבלם תקינות והידית לא מפעילה אותן, אז שם כנראה הסיבה לבעייה.

תודה רבה על המענה, אתה יודע במקרה להכווין אותי איפה נמצא המיקרוסוויץ' של הרגלית צד ?

תוכל להגיד לי גם איך אני יכול לבדוק איזה מהם הוא התקול ? ז"א איך אני יכול לדעת אם של הבלם הקדמי תקול או של האחורי או של הרגלית או כל ה3 בעצם ? רק ניסוי וטעייה או שיש דרך כלשהי לבדוק אותם ?

פורסם
לפני 34 דקות, Gauss כתב:

כמו כן לוודא שהמשבת הנעה לא לחוץ/תקוע בטעות..

כמובן, זה הדבר הראשון שבדקתי, בנוסף יש לי נורה בלוח שעונים שעזרה לי לוודא שהמשבת תקין 

פורסם
לפני שעה, BoazB11 כתב:

בבסיס של רגלית הצד רואים את החוטים שמחוברים ליוניט של המיקרוסוויץ'.

אבל אם הידיות לא מדליקות אור בלם - תתחיל משם.

בדקתי עם מד - מתח את הסוויצים של שני הצדדים כשהם במצב לחיצה עלOhms והמד מתח הראה סימני חיים..
יש לך אולי עצה כלשהי ? 
לגבי הסוויץ' ברגלית לא ראיתי שם אחד, אם במקרה אתה מכיר את  הקטנוע אשמח אם תוכל להכווין אותי אליו

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, DimaDSer כתב:

לגבי הסוויץ' ברגלית לא ראיתי שם אחד

צודק. באיקסאבו יש ג'ק צד קפיצי ואין בו משבת התנעה.

עברו הרבה שנים מאז שהתעסקתי איתם (לבן שלי היו שניים) אבל אני לא זוכר כל כך את הפרטים הקטנים.

לפני 8 דקות, DimaDSer כתב:

בדקתי עם מד - מתח את הסוויצים של שני הצדדים כשהם במצב לחיצה עלOhms והמד מתח הראה סימני חיים..
יש לך אולי עצה כלשהי ? 

המיקרוסוויצ'ים בידיות נגישים וזולים.

תביא אותם למצב שהם מפעילים את אור הבלם, זו תהיה לך אינדיקציה אם הם אלו שמשביתים לך את ההתנעה.

אלימינציה... מהקל אל הכבד.

אולי @tribel יושיע?

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם
לפני 4 דקות, BoazB11 כתב:

צודק. באיקסאבו יש ג'ק צד קפיצי ואין בו משבת התנעה.

עברו הרבה שנים מאז שהתעסקתי איתם (לבן שלי היו שניים) אבל אני לא זוכר כל כך את הפרטים הקטנים.

המיקרוסוויצ'ים בידיות נגישים וזולים.

תביא אותם למצב שהם מפעילים את אור הבלם, זו תהיה לך אינדיקציה אם הם אלו שמשביתים לך את ההתנעה.

אלימינציה... מהקל אל הכבד.

אולי @tribel יושיע?

אני ממש חדש לעולם הדו - גלגלי, הכי הרבה שיצא לי להתעסק זה התקנה של מערכת פליטה והחלפת צינור דלק ובשני המקרים הביאו לי את החלקים..
מאיפה אני יכול להביא את הסוויצים האלה ?

פורסם

נסה את מחסן החלפים של עופר אבניר (יבואן פיאג'ו)  https://parts.oferavnir.co.il/

או בגוגל חלפים לפיאג'ו.

כפי שאמרתי, אני כבר הרבה שנים לא בתחום הקטנועים

ושני מוסכים שעבדתי איתם בזמנו נסגרו לפני כמה שנים, והיום אני כבר לא מכיר כל כך.

בפורום כאן תחום הדו"ג הוא די זניח. נסה גם בפורום פולגז, אולי יש שם יותר טראפיק בתחום הזה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...