Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם.

אחרי כמה שנים של התכלבות בתחבצ, ועגלה שבדרך, אנחנו סוףסוף רוצים לקנות רכב, ושמעו, השוק והאופציות מבלבלות אותי בטירוף..

תקציב- עד 60K. צרכים- בדרכ נסיעות לא ארוכות, אלה שכן, יהיו עד שעתיים, וכמו שכתבתי, הרכב אמור להתאים לזוג עם עגלה, כיסא תינוק, ולא יצטרך להימכר כשיבוא הילד השני..

הדילמה העיקרית שלנו היא האם לקנות רכב מליסינג או להתעקש ולקנות רק מפרטי. שומע המון קולות ל2 האפשרויות ולא בטוח מה לעשות. מצד אחד אומרים לי שחברות שמוכרות רכבי ליסינג הן עם אינטרס להעיף את כל הרכבים שיש להם ולכן המחיר אמור להיות נוח יותר ואפשר להתמקח. בנוסף, יש את עניין המלאי שפשוט אין הרבה פעמים בשוק הפרטי, ובסוף- יש את עניין ההשבחה, הטיפולים, הבדיקות, והאחריות. מצד שני, ממש מפחידים אותי מחברות ליסינג, שמעתי דעות שהם שקרנים, מעגלים פינות, מסתירים פגיעות, ושבתכלס, מי שנהג ברכב לפני יכול לנהוג כמו פסיכי ולא לשמור עליו, כי הוא מליסינג. כמובן שיש גם את עניין המכירה, כלומר שרכב שבמקור בא מליסינג שווה פחות. אני רק כמה ימים בתוך החיפושים האלה וזה פשוט סיוט. התחלתי בחיפושים רק בשוק הפרטי והאופציות דיי דלות/לא בתקציב/ הרבה מעל המחירון (לדוג- הונדה ג'אז 2016 עם 75k קילומטר ב45k כשהמחירון הוא 33)..2 הדעות באות מאנשים שאני מאוד מעריך וסומך עליהם, ואני ממש מתלבט מה לעשות.

חשוב: אם יש פה סוחרים או עובדים בחברות ליסינג- גילוי נאות זה חשוב לשקיפות :)

פורסם (נערך)

חברות ליסינג לרוב מוכרות רכבים בני 3, אחרי תקופת שימוש. 

אני לא רואה איזה רכב בן 3 אפשר לקנות בתקציב שלך, ושיתאים למשפחה עם תינוק בעתיד.

תחפש רכב מפרטי, וכן, רצוי שלא היה לפני זה בליסינג - לא תקבל מידע לגבי מה,שקרה בתקופת הבעלות ליסינג, לא אופן הטיפול וכנראה גם לא התאונות ( אם תחפש בדוחות סליקה של חברות ביטוח).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תעצור לנשום.

יש מדריך לקניית רכב משומש. מזה מתחילים

יש עוד הרבה טיפים בפורום. תקרא קצת שרשורי ייעוץ ותבין את מצב השוק וההיצע.

בתקציב שלך (בעצם בכל תקציב) חשוב להקפיד על תיעוד טיפולים.

המונח "השבחה" בליסינג זה קשקוש שעובד על מי שלא מבין ובא לטייח פגמים שנגרמו. 

רכב סביר בן 3 לא צריך שום השבחה. 

רכב שמור בן 6 גם לא.

אחריות? קרא את האותיות הקטנות. זו לא אחריות אלא יותר ביטוח שמחריגים ממנו לא מעט דברים. גם יציעו לך לרכוש "אחריות משודרגת". 

תתחיל מלחפש רכב בן 5-6 מפרטי. תראה מה יש בשוק, תראה פיזית איזה אקזמפלר אחד או שניים, תחפש היסטוריה באתר משומשת, תוציא דו"ח סליקה, ואם הרכב לא נפסל תפתח התייעצות לגביו.

סבב מגרשים בליסינג? רק עם חבר שמבין ולא כזה שמסתנוור מצבע נוצץ וספריי סקאי.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 1 דקה, vladclar כתב:

חברות ליסינג לרוב מוכרות רכבים בני 3, אחרי תקופת שימוש. 

אני לא רואה איזה רכב בן 3 אפשר לקנות בתקציב שלך, ושיתאים למשפחה עם תינוק בעתיד.

מבין את השאלה... קודם כל, אני כן רואה רכבים בני 5 במגרשים של חברות ליסינג.. שנה שעברה ההורים שלי קנו i20 משנת 2019. העניין, והקושי שלי, הוא שבשוק הפרטי אנשים עפים על עצמם הרבה יותר מדי. ג'אז 2016 שנחשבת ממש מציאה, מפורסמת ב12k מעל המחירון.. זה פסיכי..

פורסם (נערך)

ג'אז לא דוגמה מייצגת-  זהו רכב מיוחד ( סופר מיני חסכוני ביותר, אמין, מרווח עם בגאז' בגודל שמספיק למשפחה קטנה), גם יחסית נדיר בלוחות.

כולם דורשים מעל המחירון, והרבה מעל.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 דקות, פריג'י כתב:

תעצור לנשום.

יש מדריך לקניית רכב משומש. מזה מתחילים

יש עוד הרבה טיפים בפורום. תקרא קצת שרשורי ייעוץ ותבין את מצב השוק וההיצע.

בתקציב שלך (בעצם בכל תקציב) חשוב להקפיד על תיעוד טיפולים.

המונח "השבחה" בליסינג זה קשקוש שעובד על מי שלא מבין ובא לטייח פגמים שנגרמו. 

רכב סביר בן 3 לא צריך שום השבחה. 

רכב שמור בן 6 גם לא.

אחריות? קרא את האותיות הקטנות. זו לא אחריות אלא יותר ביטוח שמחריגים ממנו לא מעט דברים. גם יציעו לך לרכוש "אחריות משודרגת". 

תתחיל מלחפש רכב בן 5-6 מפרטי. תראה מה יש בשוק, תראה פיזית איזה אקזמפלר אחד או שניים, תחפש היסטוריה באתר משומשת, תוציא דו"ח סליקה, ואם הרכב לא נפסל תפתח התייעצות לגביו.

סבב מגרשים בליסינג? רק עם חבר שמבין ולא כזה שמסתנוור מצבע נוצץ וספריי סקאי.

ברור לי שהכל מילים וצריך באמת להבין ברכבים כדי לבדוק שהכל בסדר.. הבעיה היא שיש לי 2 כאלה שכל אחד נוקט בגישה אחרת לחלוטין ואני לא יודע למי להאמין. ממה שאתה אומר נשמע שמגרשי ליסינג יכולים להיות אחלה אופציות כל עוד מבינים לאן נכנסים ומה חשוב לבדוק, וזה לא שחור/לבן...

לי זו נשמעת אחלה אופציה בהתחשב במצב המשוגע בשוק הפרטי.. כל אחד חושב שהרכב שלו שווה לפחות 10 מעל המחירון..

לפני 2 דקות, vladclar כתב:

ג'אז לא דוגמה מייצגת-  זהו רכב מיוחד ( סופר מיני חסכוני ביותר, אמין, מרווח עם בגאז' בגודל שמספיק למשפחה קטנה), גם יחסית נדיר בלוחות.

כולם דורשים מעל המחירון, והרבה מעל.

ככה גם היאריס, והסוויפט.. כל הקטגוריה.. כולן מעל המחירון, ואני לא מדבר על אלפים בודדים.

פורסם

הגאז מבוקשת מאוד ולכן המחיר המבוקש.

זה פסיכי רק אם הוא לא יקבל את זה ולא קרוב לכך. אני לא בטוח מה המצב בפועל.

אתב צריך להבין שמה שאתה מגדיר כבעלים פרטיים שעפים על עצמם זו תוצאה של מה שאתה כותב לגנות המגרשים.

פורסם

לרכישה מליסינג חסרון - בדרך כלל רכבים עם נסועה יחסית גבוהה, והמחיר הנדרש הוא מחירון ״יבש״ בלי לשקלל את הירידה של 10-20% בשל עבר ליסינג. היתרון הוא שבמגרש יהיה מבחר רכבים, יהיה תיעוד עבר הרכב כולל טיפולים והסיכון לרמאות יותר קטן, אלה חברות שמחוייבות בגילוי נאות.

@vladclar בתקציב הזה או מתיחה קטנה אפשר למצוא סופרמיני מרווחת בת 3-4 או משפחתית טיפה יותר זקנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 38 דקות, nehoraymarziano כתב:

אומרים לי שחברות שמוכרות רכבי ליסינג הן עם אינטרס להעיף את כל הרכבים שיש להם ולכן המחיר אמור להיות נוח יותר ואפשר להתמקח

זה לא נכון. האינטרס שלהם הוא להרוויח. לא להעיף את כל הרכבים.

אם יש היצע רכבים גדול המחירים יורדים. זה שוק.

אני לא חושב שהיסבה שקונים רכבים מחברות הליסינג היא שזה זול. קונים מהן כי יש נוחות רבה ברכישה מהן וכן כי הן מהוות חלק מאוד גדול מהשוק. 

אני לא הייתי פוסל בכלל רכישה מחברות גדולות ומבוססות. אבל חשוב להכיר כמה כללי יסוד.

1. בדיקה שלך ולא לסמוך על בדיקה שלהם

2. להבין שזה שוק ושהם לא צדיקים גמורים

3. להתמקח בלי בושה.

4. להבין שיש רכבים מחברות שטופלו טוב ויש שטופלו רע. יש כאלו עם תיעוד ויש כאלו בלי. שהרקורד הביטוחי שלהן לא אומר הרבה כי כנראה לא בוטחו.

אני חושב שאם אתה בשלב ראשוני ולא מגובש כדאי להתחיל דוקא במגרשים. תקבל ככה תמונה כללית על השוק ביתר קלות ואז תגשש בפרטי ותתגבש. זה בעיני הסדר הנכון לאור כך שבמגרשיםקל לראות הרבה רכבים מהר. בפרטי זה סלט

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, nehoraymarziano כתב:

כל אחד חושב שהרכב שלו שווה לפחות 10 מעל המחירון..

מה שמשוגע זה שיש איזה יצחק לוי ז"ל שקובע מחיר בלי לראות. 

אם יש מודעה או 2 בלוח לדגם מסוים, או רמת גימור שנמכרו ממנה 12 רכבים לכל חיי הדגם, אז אין משמעות למחירון שלו.

אתה פשוט אוכל אותה במקרה של ביטוח כי יש פה כשל שוק דפוק שלא מאפשר לך לבטח לפי המחיר שרכשת.

• ספונסר פורום
פורסם

https://www.facebook.com/share/p/1UQdhX2xK3/

מוסיף כאן את הפוסט שלי לגבי רכישת רכב מליסינג.

שדה מוקשים פוטנציאלי, שהדרך לצלוח אותו היא לרכוש רק מחברות שעובדות בשקיפות מול הלקוח , עם היסטוריית טיפולים שלא נראית כמו עלבון לאינטליגנציה בצורת מסמך גזור מאקסל ללא כל פירוט של חלפים שהותקנו בכל טיפול, שלא לומר תאריכים והק"מ שבהם נעשו.

גם לאחריות שנותנות חברות שונות יש משקל, אם כי חשוב מאד לקרוא את האותיות הקטנות -

אחריות על מנוע וגיר כמעט אף פעם לא כוללת אלא חלקים פנימיים כהגדרתם, מה שמותיר רכיבים יקרים כגון טורבו, משאבת מים, מצמדים ומח גיר )בעיקר בתיבות רובוטיות) מחוץ לכיסוי.

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...