Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב אחרי החלפת טורבו וטיפול 10000

318000 קילומטר מחיר 19000.

יש בעיה עם החיישן של הפליטה, לא משפיעה על הנסיעה.

הרכב לפני טסט מה אומרים התותחים?

פורסם

אני אומר שצריך לבדוק אם החיישן גורם לבעיה בזיהום האוויר שהרכב מייצר. אם יש בעיה כזאת חובה להחליף את החיישן גם אם הוא לא משפיע על הנסיעה, כי הרכב לא יעבור טסט ככה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 9 שעות, zvit כתב:

אני אומר שצריך לבדוק אם החיישן גורם לבעיה בזיהום האוויר שהרכב מייצר. אם יש בעיה כזאת חובה להחליף את החיישן גם אם הוא לא משפיע על הנסיעה, כי הרכב לא יעבור טסט ככה.

זה השיקול היחידי?

כי אם ככה היום יש דרכים להעביר אותו טסט...

פורסם

קח בחשבון שיהיו עוד לא מעט דברים שתצטרך להחליף (הערכה שלי גם בטסט),
מה מצב הבולמים\משולשים\מערכת ההיגוי\צמיגים\מצבר? הרכב עבר תאונות? מזגן (חימום וקירור) עובדים?
רכב זה ממש לא רק מנוע ורכב שנסע הרבה הבלאי שלו יכול להיות גבוה לא רק בגזרת המנוע.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

מה זה חיישן פליטה? לא מכיר כזה חלק.

הוא טעה בזה אומר שצריך בדיקה נוספת במוסך.

לפני שעתיים, llaavvii כתב:

קח בחשבון שיהיו עוד לא מעט דברים שתצטרך להחליף (הערכה שלי גם בטסט),
מה מצב הבולמים\משולשים\מערכת ההיגוי\צמיגים\מצבר? הרכב עבר תאונות? מזגן (חימום וקירור) עובדים?
רכב זה ממש לא רק מנוע ורכב שנסע הרבה הבלאי שלו יכול להיות גבוה לא רק בגזרת המנוע.

מצבר די חדש מה שאני חושש עליו זה בולמים ומשולשים...

רכב בן שש שנים המזגן לא נראה לי עושה בעיות, אני טועה?

פורסם
לפני 2 דקות, גלגלצ'וק כתב:

הוא טעה בזה אומר שצריך בדיקה נוספת במוסך.

מהמר שיש נורת מסנן חלקיקים דולקת וזה סיפור לא זול. 

לפני 3 דקות, גלגלצ'וק כתב:

רכב בן שש שנים המזגן לא נראה לי עושה בעיות, אני טועה?

אבל המזגן פעל כמות שעות כמו ברכב שנת 2002, בהחלט יכולות להיות בעיות. 

בגדול, אין מציאות. לדעתי מכוניות עם כזה קילומטרז' מתאימות רק למי שיודע לטפל ולתקן חלק מהתקלות לבד, יודע להזמין חלפים  בזול ומראש מוכן להשיע ביישור קו מאוד מאסיבי. 

• רעיון טוב! 3

פורסם
לפני 55 דקות, David2540 כתב:

אני מניח שזה מונית. 19 א' לפני מיסים או אחרי?

בכל מקרה 2016 כבר אין מיסים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בתאריך 13.6.2022 בשעה 10:07, Buki כתב:

מהמר שיש נורת מסנן חלקיקים דולקת וזה סיפור לא זול.

אבל המזגן פעל כמות שעות כמו ברכב שנת 2002, בהחלט יכולות להיות בעיות.

בגדול, אין מציאות. לדעתי מכוניות עם כזה קילומטרז' מתאימות רק למי שיודע לטפל ולתקן חלק מהתקלות לבד, יודע להזמין חלפים בזול ומראש מוכן להשיע ביישור קו מאוד מאסיבי.

קודם תודה לכם.

אני כותב אחרי שהלכתי על זה.

מזגן טופל לפני שנה, לדעתי חסר קצת גז...

בהחלט זה הנורה של המסנן חלקיקים כי שמו לא מקורי כך לדברי המוכר.

בלכתי לחבר שביטל אל הנורה לכמה ימים כדי שלא יהיה בעיה בטסט.

אני בהחלט יכול לתקן חלק מהתקלות לבד.

בנוסף עבר כיוון פרונט רציני בגדול מאוד מרוצה אם כי לא נראה לי שהוא חסכוני כמו שראיתי, (לפי המחשב בכל אופן)...

פורסם
לפני 34 דקות, גלגלצ'וק כתב:

אני כותב אחרי שהלכתי על זה.

תתחדש. 

יש חיים בדיזל אחרי 300 אלף ק"מ אבל זה לא פשוט ודורש לא מעט התעסקות. 

איך אני יודע? -

1.thumb.jpg.c8ce7bc9692c0704044126a6720137e2.thumb.jpg.2e9649061476d05bad47645850beb676.jpg

111.jpg.82ca1fdadac4edc9b9cce47ab7a7e69d.thumb.jpg.374cc01369db1c0eadf710da621abe54.jpg

פורסם
לפני 4 שעות, גלגלצ'וק כתב:

בהחלט זה הנורה של המסנן חלקיקים כי שמו לא מקורי כך לדברי המוכר.

בלכתי לחבר שביטל אל הנורה לכמה ימים כדי שלא יהיה בעיה בטסט.

מסנן חלקיקים זה פילטר במערכת הפליטה שלוקד את הפיח שהדיזל פולט.

זה אותו עשן שחור שהיו פולטים מנועי דיזל ישנים במאמץ. דיזל מודרני עם מסנן חלקיקים לא פולט שום עשן, הרוב המוחלט של החלקיקים האלו נעצרים במסנן.

קיבולת המסנן מספיקה לבערך 1000  ק"מ פלוס מינוס כמה מאות תלוי בשימוש.

כשמחשב מנוע מרגיש לפי הפרשי הלחצים לפני ואחרי המסנן שהמסנן מלא, הוא מריץ רגנרציה. רגנרציה זו פעולת ניקוי המסנן על יד העלת הטמפרטורה בו, ואז חלקיקי הפיח נשרפים. העלת הטמפרטורה מתבצעת על ידי הזרקת סולר נוסף ויכולה להתבצע בעיקרון כשהרכב במהירות שיוט קבועה.

חוץ מהפיח, במסנן נאגרים גם תוצרי שריפה של שמן (זפת) והחומרים האלו לא יוצאים ברגנרציה, הם מתיישבים קבוע במסנן. 

מסנן סתום מעלה את צריכת הדלק, מוריד סחיבה וגורם למחשב מנוע לנסות להריץ עוד ועוד רגנרציות, כל רגנרציה מיותרת מדללת את השמן בסולר, מה שפוגע בתכונות השמן. 

אם המסנן סתום מעל ערך מסויים, רגנרציה רגילה כבר לא מצליחה לנקות ממנו את הפיח ואז השלב הבא זה רגנרציה יזומה עם סורק אבחון והשלב שאחרי זה זה פירוק המסנן, ניקוי פיזי שלו או החלפה. יכול להיות גם שהמחשב יכניס את המנוע ל Limp mode שזה מצב הגבלת הספק כדי לגרום לבעל הרכב לטפל בבעיה, זו אחת הדרישות של תקני היורו החדשים. 

אני ממליץ לא להתעלם מנורה מסנן דולקת, לבדוק מה הבעיה בדיוק, מה מצב המסנן ולטפל בזה. זה לא רק עניין קוסמטי וזיהום אוויר מוגבר ורק שיעבר טסט אלא זה יכול לגרום לתקלות נוספות.

• רעיון טוב! 1

פורסם

לא אופתע אם מסנן החלקיקים אינו קיים כלל (== פורק מהרכב). פות"ש, בדקת שהרכב אינו מעשן?

זכורים לי היטב הסיפורים של ידידנו נהג המונית ששכחתי את שמו, על הרפתקאותיו עם מוניות קיה דיזל.

• מבאס 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

מסנן חלקיקים זה פילטר במערכת הפליטה שלוקד את הפיח שהדיזל פולט.

זה אותו עשן שחור שהיו פולטים מנועי דיזל ישנים במאמץ. דיזל מודרני עם מסנן חלקיקים לא פולט שום עשן, הרוב המוחלט של החלקיקים האלו נעצרים במסנן.

קיבולת המסנן מספיקה לבערך 1000 ק"מ פלוס מינוס כמה מאות תלוי בשימוש.

כשמחשב מנוע מרגיש לפי הפרשי הלחצים לפני ואחרי המסנן שהמסנן מלא, הוא מריץ רגנרציה. רגנרציה זו פעולת ניקוי המסנן על יד העלת הטמפרטורה בו, ואז חלקיקי הפיח נשרפים. העלת הטמפרטורה מתבצעת על ידי הזרקת סולר נוסף ויכולה להתבצע בעיקרון כשהרכב במהירות שיוט קבועה.

חוץ מהפיח, במסנן נאגרים גם תוצרי שריפה של שמן (זפת) והחומרים האלו לא יוצאים ברגנרציה, הם מתיישבים קבוע במסנן.

מסנן סתום מעלה את צריכת הדלק, מוריד סחיבה וגורם למחשב מנוע לנסות להריץ עוד ועוד רגנרציות, כל רגנרציה מיותרת מדללת את השמן בסולר, מה שפוגע בתכונות השמן.

אם המסנן סתום מעל ערך מסויים, רגנרציה רגילה כבר לא מצליחה לנקות ממנו את הפיח ואז השלב הבא זה רגנרציה יזומה עם סורק אבחון והשלב שאחרי זה זה פירוק המסנן, ניקוי פיזי שלו או החלפה. יכול להיות גם שהמחשב יכניס את המנוע ל Limp mode שזה מצב הגבלת הספק כדי לגרום לבעל הרכב לטפל בבעיה, זו אחת הדרישות של תקני היורו החדשים.

אני ממליץ לא להתעלם מנורה מסנן דולקת, לבדוק מה הבעיה בדיוק, מה מצב המסנן ולטפל בזה. זה לא רק עניין קוסמטי וזיהום אוויר מוגבר ורק שיעבר טסט אלא זה יכול לגרום לתקלות נוספות.

האם כל 1000 ק"מ צריך לנקות?

זה סיפור יקר?

• תוכן חדש...