Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יפה לראות איך אתה סומך ומאמין בנהגים. לדעתי את נותן יותר מדי קרדיט לאנשים.

לי אמרו: "תמיד תנהג כאילו נהגים מסביבך יעשו את הדבר הכי מטומטם שאפשר לעשות."

עזר לי בהרבה סיטואציות. רוב הסיטואציות המסוכנות שאני נקלע אליהן נוצרות בדיוק כי אני צופה שנהג אחר יעשה את מה שאני הייתי עושה וזה לא נכון ברוב המקרים. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 8.6.2022 בשעה 03:06, נהג וותיק ורגוע כתב:

ככל הנראה (מבחינה של המצב לאחר התאונה) הרכב שעצר המתין שהיא תצא כי הוא ראה שהיא מתכוננת לצאת.

עוד דוגמה לכלל שלא צריך להיות נחמד בכביש. צריך להיות צפוי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בחור, נראה שאתה צריך לסגל לעצמך מנהגי נהיגה קצת יותר רגועה וערנית.

לגבי הסרטון - התחושה היא שאתה נוהג מהר מהמתאים לתנאי הדרך, אבל הסרטון במצלמה בעלת זוית רחבה עלול להטעות. עם זאת - בהעדר תמרור 309* אסור לך להניח שזכות הקדימה היא שלך. זה שנהגת הקורולה כנראה ראויה לפסילת רשיון לא פוטרת אותך מחובת הזהירות, ובצומת מסוג זה מאטים, כי מי שמגיח מאחורי הצמחיה יכול להיות הולך רגל, שכידוע, אינו כפוף לתמרורי זכות קדימה, או רוכב אופניים, מאלה שנוהגים לצפצף עליהם. זה מסוג הצמתים שבהם עוברים לאט גם כאשר יש לך זכות קדימה.

*תמרור אירופי שקיים בלוח התמרורים רק לצורך תאימות לתקנות האירופיות, אבל אינו מוצב בישראל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

בהעדר תמרור 309* אסור לך להניח שזכות הקדימה היא שלך

לא הבנתי את הקשר? כי תמרור 309 (שלא עושים בו שימוש בכלל בארץ) מונע מאנשים אחרים לעבור על החוק ולהתעלם מתמרור עצור?

פורסם

לא. התמרור הזה, שכאמור, לא מוצב בארץ, מבטיח שעל הרכב החוצה לתת זכות קדימה. בהעדרו ההנחה שזכות הקדימה שלך היא הנחה שגויה ומסוכנת, שכן אינך אמור לדעת האם לרכב החוצה תמרור מסדרה 300 (תמרורי זכות קדימה), והנחת היסוד היא שלרכב המגיע מימין זכות קדימה לפי כללי ברירת המחדל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הבנתי, מה ההבדל בין להכיר צומת ולדעת שמוצב לנהג אחר תמרור עצור, או להבחין בו מרחוק, לבין תמרור 309?

שום תמרור לא מבטיח לך שבפועל תקבל ז״ק, ותמרור 309 לא מייתר את הצורך לנקוט בזהירות בהתקרבות לצומת.

פורסם

כי, עקרונית, את אמורה לתת זכות קדימה למי שמגיע מימין. החריג הוא אם יש לך 309 שמודיע לך שזכות הקדימה היא שלך. בהעדרו - וזה המצב בכל מדינת ישראל - עלייך לתת זכות קדימה למי שמגיע מימין, בין אם ראית אתמול שמוצב לו 302 ובין אם לאו. יתכן שה-302 פורק בלילה וכעת זכות הקדימה היא של החוצה מימין.

פורסם

ז״ק לרכב מימין אלא אם יש משהו שמורה אחרת, 309, 301, 302, רמזור או שוטר.

והצבתו של תמרור 309 לא חוסכת ממני את הצורך להזהר בהתקרבות לצומת ולוודא שנתנו לי ז״ק. 

אין לי מושג למה החלטת שהתמרור הזה משנה משהו מבחינת התנהלות בהתקרבות בצומת. יש מספיק צמתים שבהם אפשר להבחין בכל הכיוונים מרחוק, אבל אתה כמובן תלך על איזה מקרה קצה שבו לא רואים אותם מרחוק ומישהו פרק אותם בלילה, כאילו שזה משנה משהו לאור העובדה שאני זאת שאמרתי שממילא צריך להזהר, גם אם אתה יודע שזכות הקדימה שלך. מיציתי.

פורסם (נערך)

image.png.312d69caf8584cf217f4aded5e3ea401.pngהתמרור מצד ימין שלה, לצערי לא יודע אם זה יצור או מתן זכות קדימה, אבל היא קיפחה זכות. הצלם אכן נסע מהר והגיב לאט. טכנית היא עברה על החוק אבל בגלל שהצלם נסע מהר אפשר לטעון שהוא לא נסע במהירות שמתאימה לכביש ושבמידה והייתה תאונה אם היה נוסע לאט לא היה תאונה. בעיניי זה חצי חצי אשמה. להבא תן לה צפירה של הביוקר שלא תשכח להסתכל בצומת

עריכה אחרונה על ידי xdmanxd
  • אהבתי 1
פורסם

@Be roo אני אחזור: אם אין 309 - וזה המצב בישראל - ברירת המחדל היא שיש לבא מימין זכות קדימה, ובכל מקרה יש לאפשר לו זאת - משום שאינך יודעת האם יש לו 301, או 302, או כל תמרור אחר. לעומת זאת, אם יש 309 הרשות מתחייבת להציב לרכב החוצה תמרור הדורש ממנו לתת זכות  קדימה. אם נהגת אי פעם באירופה סביר שנתקלת ב-309 בכל כביש "ראשי", ובמקום שאינו מוצב הנהגים יתיחסו לכל כביש המתחבר מימין כאל בעל זכות קדימה. 

פורסם

ברירת המחדל בישראל ובכל העולם (שנוהג בצד הנכון) היא תמיד לרכב מימין. כשאין שום תמרור, גם לא 309, בגלל זה קוראים לזה ברירת מחדל.

ברגע שמוצב תמרור רלוונטי כלשהו, הוא משנה את ברירת המחדל.

תמרור 309 אינו תמרור הוריה, הוא תמרור מודיעין. הוא לא קובע סדרי ז״ק הוא רק נועד לידע את הנוהג בדרך שיש לו ז״ק, ושלרכבים האחרים מוצבים תמרורי עצור/ז״ק, כדי לאפשר זרימה חלקה יותר של התנועה בלי צורך לבדוק בכל צומת מה ההסדר. זה עדיין לא מייתר לגמרי את הצורך להזהר בצומת ולוודא שנותנים לך ז״ק (או המקרה האיזוטרי שאתה העלת, שתמרור נפל).

פורסם

זה לא רק במקרה האיזוטרי. עם 309 אין צורך להתכונן לתת זכות קדימה, מנשיכים במהירות הרגילה. בלעדיו יש להתכונן לתת זכות קדימה.

ודרך אגב, 309 הוא בהחלט תמרור מקבוצת זכות הקדימה (סדרה 300), בעל צורה חריגה (ריבוע מסובב ב-45°) המאפשר זיהוי מצידו האחורי.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, sperial כתב:

עם 309 אין צורך להתכונן לתת זכות קדימה, מנשיכים במהירות הרגילה. בלעדיו יש להתכונן לתת זכות קדימה.

אני אנסה בפעם האחרונה, זאת קדימה מקבלים ולא לוקחים, לדעת מראש שז״ק הקדימה שלך לא אומר בודאות שתקבל אותה, זה רק חוסך לבדוק את התמרורים, זה לא חוסך את הצורך להאט ולהזהר.

רק עכשיו השתתפת בשרשור שבו הוסבר לנהג שתאונה בצומת גוררת מבחינת חברות הביטוח אשם תורם של 15% גם אם הנהג השני עבר באדום. (הוגן או לא, שיטת מצליח או לא, זה המצב)

לפני 16 שעות, sperial כתב:

ודרך אגב, 309 הוא בהחלט תמרור מקבוצת זכות הקדימה (סדרה 300), בעל צורה חריגה (ריבוע מסובב ב-45°) המאפשר זיהוי מצידו האחורי.

נא לקרוא שוב, כתבתי שאינו תמרור הוריה, שזו חלוקה אחרת של התמרורים.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • תוכן חדש...