Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיסא הבטיחות בו התחדשנו מצוייד בהתקן איזו פיקס. חיברתי את המושב לטבעות העיגון שבין הבסיס למשענת בקלי קלות, אולם אז קראתי בעיון את החוברת שהגיעה עם המושב, וממה שהבנתי אני צריך לחבר רצועה נוספת מגב מושב הבטיחות אל גב כיסא הרכב. בנוסף, כתוב שם שבהמשך כשהילד יגדל ונושיב אותו עם כיוון הנסיעה, צריך גם להעביר את חגורת הבטיחות של הרכב דרך המושב ולא להסתפק באיזו פיקס.

אז שתי שאלות: לגבי מצב "סלקל" (נגד כיוון הנסיעה) - הבנתי שהרצועה העליונה המתחברת לגב כיסא הרכב היא חלק מתקן אמריקאי, ושהאירופאי אינו דורש אותו. אז האם חובה לחבר אותה, או שאין צורך? הכיסא יציב כסלע גם כעת.

ושאלה שניה, לגבי מצב עם כיוון הנסיעה: האמנם חובה לחבר גם את חגורת הבטיחות של הרכב?! אז בשביל מה צריך את האיזו-פיקס?

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאיזופיקס יש מגבלת משקל מקסימלי. לכן, כשהילד גדול יותר והכסא פונה עם כיוון הנסיעה, עושים שימוש ברצועות הרכב, שמיועדות לתמוך במשקל גבוה יותר.

נתקלתי בכל מיני מספרים מ-30 ועד 36 ק"ג כמשקל מותר מקסימלי לחיבור האיזופיקס. המשקל אליו יש להתייחס הוא המשקל המשולב של הפעוט ושל הכסא ולא רק של הפעוט.

• רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 5 דקות, אורי מ. כתב:

לאיזופיקס יש מגבלת משקל מקסימלי. לכן, כשהילד גדול יותר והכסא פונה עם כיוון הנסיעה, עושים שימוש ברצועות הרכב, שמיועדות לתמוך במשקל גבוה יותר.

נתקלתי בכל מיני מספרים מ-30 ועד 36 ק"ג כמשקל מותר מקסימלי לחיבור האיזופיקס. המשקל אליו יש להתייחס הוא המשקל המשולב של הפעוט ושל הכסא ולא רק של הפעוט.

איך זה מתיישב עם העובדה שהכסא שלנו 

(סייבקס אייטרניס) עד משקל 54 ק"ג והוא ללא מערכת לשילוב חגורת בטיחות אלא איזו-פיקס בלבד.

• לא הבנתי... 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

לא נתקלתי במספר 54 ק"ג בשום מקום.

הוא נשמע לי גבוה בכל הקשר שהוא של כסאות ילדים כי זה אומר שמדובר במשקל של 40~ של הילד עצמו. זה כבר ילד מאוד גדול  ואני מתקשה לראות אותו נכנס לאיזשהו כסא בטיחות.

אתה בטוח במספר שציינת?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני כשעה, Mr.Hybrid כתב:

(סייבקס אייטרניס) עד משקל 54 ק"ג והוא ללא מערכת לשילוב חגורת בטיחות אלא איזו-פיקס בלבד.

כדאי לקרוא את המפרט קודם.

זה כיסא משולב בוסטר, ככיסא עם הרתמות הפנימיות הוא מוגבל ל-30 קג, כבוסטר (עם חגורות הרכב) זה עד 54.

B742823E-D8DE-4AC2-873F-4BA3E11B08EC.png

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

כיסא שעומד בתקן אירופי ECE R129 (i-Size) גם מחייב שלוש נקודות עיגון, הנקודה השלישית היא רצועה או רגלית. הושבה עם כיוון הנסיעה מגיל 15 חודשים ומעלה לפחות, בישראל ממליצים שנתיים ובכל מקרה יש להתחשב במשקל וגובה. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם
לפני 3 שעות, Mr.Hybrid כתב:

וגם יש לו מערכת לשילוב חגורת בטיחות.. שוב, זה מסוג הדברים ש RTFM ממש כדאי.

• אהבתי 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

להבנתי, מגבלת המשקל על חיבור איזופיקס נובעת מהחוזק של נקודות העיגון ברכב ולא תלויה בכסא עצמו.

• רעיון טוב! 1

פורסם

האיזופיקס מחזיק את תחתית מושב הבטיחות. הרצועה העליונה מחזיקה את ראש המושב מלנטות קדימה בזמן תאונה וחייבים לחבר אותה. באופן כללי אני תמיד מחבר את מושב הבטיחות בנוסף לאיזופיקס גם בעזרת חגורת הבטיחות של הרכב. Better safe than sorry

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני עדיין מבולבל. באתר טרם למשל כתוב שהרצועה העליונה אינה תקן אירופי אלא אמריקאי. לכן תהיתי האם מבחינה חוקית צריך לחבר אותה.

החלק העליון של הכיסא לא זז אפילו סנטימטר גם בלי הרצועה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה לא לחבר? גם ככה אמור להיות לך חיבור שם. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

למה לא לחבר? גם ככה אמור להיות לך חיבור שם. 

אין שום חיבור אחר מלמעלה, ואם לא צריך, אז הרצועה הזו סתם מסרבלת ומפריעה להוצאת והכנסת התינוק בצורה משמעותית מאד. השקעתי סכום משמעותי כדי לקנות כיסא עם איזו פיקס, ועכשיו מתברר לי שאולי במקום להקל עליי זה רק מסרבל אותי.

• מבאס 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אין לך מקום לחיבור הרצועה מלמעלה אל תחבר. תסתכל מה כתוב לך בהוראות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 דקות, el-chanan כתב:

אין שום חיבור אחר מלמעלה, ואם לא צריך, אז הרצועה הזו סתם מסרבלת ומפריעה להוצאת והכנסת התינוק בצורה משמעותית מאד. השקעתי סכום משמעותי כדי לקנות כיסא עם איזו פיקס, ועכשיו מתברר לי שאולי במקום להקל עליי זה רק מסרבל אותי.

הרצועה משמשת כאשר מתקינים את הכסא עם הפנים לכיוון הנסיעה. היא מתחברת לוו בחלק האחורי של מושב הרכב שניתן להגיע אליו מהתא מטען.

• תוכן חדש...