Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הייתי מתחרה בIASCA קטגוריה Street X 1-600 אם זה אומר לך משהו כמו שכתבתי לך בהודעה פרטית חצי מהחיים שלי העברתי בארה"ב אני מכיר את הסט שלך די טוב בגלל שהוא סט עממי ודי נפוץ לא ראיתי אף אחד שהתחרה איתו כי בדרך כלל מתחרים משקיעים בסטים יקרים ואיכותיים יותר אבל סך הכל הסט שלך נותן תמורה לכסף רק חבל שאתה מגביר אותו עם ג'אנק. עשית במה ע"י פאזה אקוסטית?? זו בדיחה או שאתה רציני?? גם עם תשחק עם פאזות כל היום וכל הלילה עדיין אם לא עבדת על מיקום כמו שצריך של האלמנטס (וזה אומר לא לדחוף אותם בדלת) המערכת שלך תשמע כמו סלט (סלט טוב יותר אבל עדיין סלט) וזאת עובדה שאני לא חושב שמישהו עם מערכת טובה עם בניות כמו שצריך יגיד לך משהו אחר פאזה בודקים אחרי שכבר עבדת על מיקומים ולא לפני את זה כל ROOKIE יודע אבל כמו שאמרתי וחשבתי אנשים כאן מדברים על דברים שהם לא ממש מבינים בהם...

תשאל בעצמך מי כאן שיש לו מערכת עם רמקולים ממוקמים כמו שצריך חושב שבכלל יש מה להשוות למערכת בלי בניות עם סט מורכב בדלת.

ג'ק ג'ק, אתה אמנם העברת (לפי מה שאתה אומר) חצי חיים בארה"ב. אך לא יודע שכיוון פאזה אקוסטית, אינו רק פאזה חשמלית? דהיינו, גם מיקום האלמנטים? בדבר אחד אתה צודק: "אנשים כאן מדברים על דברים שהם לא ממש מבינים בהם..."

עבורי, רמקול בדלת הוא פשרה. כרגע, זה מה יש. רמקול, מיד-באס או סאב וופר, צריך בכלל לשבת בתוך תיבת עץ. וכך אתה תשמע את מה שהוא מסוגל לעשות.

אני אגיד לך יותר מזה, תביא איזה סט-אפ שאתה רוצה, מול זוג המוניטורים שלי בבית.

ולגבי מרכז הבמה, מאחר ואייל ואני הסכמנו על זה :-) , מרכז במה- מרכז דש.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוב פעם אתה מצחיק אתה אומר שאתה מכוון את הפאזה עם המיקומים?? יש לך כשרון מאוד גדול כנראה במיוחד שאתה אומר שהתקנת בדלת אז איזה כיוון פאזות עם המיקומים עשית?? ברור שהפאזה מושפעת מהמיקום של הרמקולים אבל לא מקמת אותם בכלל אז על מה אתה מדבר??? רמקול צריך לשבת בתיבת עץ?? מי קבע?? אוי באמת איזה שטויות אני לא מכיר אך קומפטיטור גם מהכי טובים ששם את הרמקולים בעץ פשוט כי זה לא ממש אפשרי ברכב אז לבוא ולהגיד שהוא צריך לשבת בתיבת עץ זה מצחיק אנחנו מדברים על סטריאו לרכב ולא לבית אולי כדאי שתתעורר קצת.

מה הקשר עכשיו למוניטורים בבית?? שוב פעם אני אומר תתעורר בחור אנחנו בפורום סטריאו לרכב ומדברים על סטריאו לרכב כתבתי לך כבר בהודעה אישית מה יש לי בבית אני לא יודע אם זה יותר או פחות ממה שיש לך אבל זה בכלל לא קשור כי אנחנו מדברים על הרכב (שכמו שאמרתי לך כרגע אין לי מערכת כי אין לי רכב). אתה לא התווכחת אם אייל על מרכז התמונה (לא במה אלא תמונה או אימג' תלמד כבר) אתה התווכחת ואמרת ש"המצב הנכון שישמעו זהה גם הנוסע וגם הנהג ואייל אמר לך שאין דבר כזה מצב נכון כי כל אחד מחליט בעצמו ובכל אגודה זה שונה וזה מה שנכון ולא מה שכתבת. טוב בקיצור אני רואה שאין פה מממש עם מי לדבר אז תמשיך לחשוב שיש לך את הידע ותמשיך לדבר רק על הדבר היחיד שאתה מכיר "מרכז במה" זה חבל לדעתי אתה רק מפסיד מזה היה יותר טוב אם היית מבין מה המגבלותץ של הידע שלך ומנסה לשפר אותם במקום לנסות ולהראות שאתה צודק שיהיה לך לילה טוב חבר.

פורסם
שוב פעם אתה מצחיק אתה אומר שאתה מכוון את הפאזה עם המיקומים?? יש לך כשרון מאוד גדול כנראה במיוחד שאתה אומר שהתקנת בדלת אז איזה כיוון פאזות עם המיקומים עשית?? ברור שהפאזה מושפעת מהמיקום של הרמקולים אבל לא מקמת אותם בכלל אז על מה אתה מדבר??? רמקול צריך לשבת בתיבת עץ?? מי קבע?? אוי באמת איזה שטויות אני לא מכיר אך קומפטיטור גם מהכי טובים ששם את הרמקולים בעץ פשוט כי זה לא ממש אפשרי ברכב אז לבוא ולהגיד שהוא צריך לשבת בתיבת עץ זה מצחיק אנחנו מדברים על סטריאו לרכב ולא לבית אולי כדאי שתתעורר קצת.

מה הקשר עכשיו למוניטורים בבית?? שוב פעם אני אומר תתעורר בחור אנחנו בפורום סטריאו לרכב ומדברים על סטריאו לרכב כתבתי לך כבר בהודעה אישית מה יש לי בבית אני לא יודע אם זה יותר או פחות ממה שיש לך אבל זה בכלל לא קשור כי אנחנו מדברים על הרכב (שכמו שאמרתי לך כרגע אין לי מערכת כי אין לי רכב). אתה לא התווכחת אם אייל על מרכז התמונה (לא במה אלא תמונה או אימג' תלמד כבר) אתה התווכחת ואמרת ש"המצב הנכון שישמעו זהה גם הנוסע וגם הנהג ואייל אמר לך שאין דבר כזה מצב נכון כי כל אחד מחליט בעצמו ובכל אגודה זה שונה וזה מה שנכון ולא מה שכתבת. טוב בקיצור אני רואה שאין פה מממש עם מי לדבר אז תמשיך לחשוב שיש לך את הידע ותמשיך לדבר רק על הדבר היחיד שאתה מכיר "מרכז במה" זה חבל לדעתי אתה רק מפסיד מזה היה יותר טוב אם היית מבין מה המגבלותץ של הידע שלך ומנסה לשפר אותם במקום לנסות ולהראות שאתה צודק שיהיה לך לילה טוב חבר.

אתה באמת מפליא אותי ! עד כדי כך לא חכם? אתה מתחרה עם מישהו?

מה כ"כ מסובך להבין? אתה כותב בעצמך, שלא התווכחתי עם אייל על מרכז תמונה, אלא על מרכז במה.

אז עם מי אתה מתווכח? לא זכור לי שתמונה הוזכרה בכלל. מרכז במה הוא הדבר עליו התווכחתי, מאד פשוט.

עם חוסר הבנת הנקרא, וקבעון מחשבתי כמו שלך, כיצד אתה מקיש על הידע שלי?

ואיך יהיה לך עם מי לדבר? הרי אתה מתווכח עם עצמך.

תמונה ובמה הם שני דברים שונים. אך בשביל תמונה נכונה, אתה חייב במה כזאת.

ולגבי תיבת עץ, שים מיד וופר בתוך בניה, מול תיבת עץ לפי המלצות יצרן, תשמע ותבין.

כמו שכתבתי לך כבר קודם, אך לא השכלת להבין, יש פשרות, ועם זה צריך לעשות את המקסימום.

זאת הסיבה, שלא תראה הרבה בניות המשלבות תיבות עץ. וכך לגבי רמקולים בדלתות.

שלומי

פורסם

שלומי אני חושב שמה שג'ק ג'ק ניסה להגיד זה שאין דבר כזה מרכז במה אלא מרכז תמונה והוא צודק בזה. ציינתי זאת גם בהודעה קודמת שלי שבעצם המונח מרכז במה הוא לא מדוייק כי במה מגדירה גבולות ותמונה מגדירה מיקומים בתוך הגבולות האלו. לכן המונח הנכון הוא באמת מרכז התמונה אין גם מרכז במה וגם מרכז תמונה.

לגבי העץ, אם הבניה תהיה מפיבר עם מספיק שכבות אין סיבה שהרמקול ישמע טוב יותר בתיבת עץ או יותר נכון תיבת MDF כי לרוב לא משתמשים בעץ. סך הכל המטרה בחומר של התיבה היא שיהיה לו כמה שפחות רזוננס.

חבר'ה, תרגעו קצת, בסך הכל הדיון עוסק בדברים מעניינים וחבל לי לנעול אותו בגלל ירידות מיותרות.

פורסם

אייל, אני מסכים עם עניין תמונה-במה, אין דרך אחרת.

אם הוא מנסה להגיד, איך זה שלא הולך לו?

יצא לי לשמוע הרבה בניות פיבר, חלקן אפילו טובות מאד, כשצצו ויכוחים מעין אלה, בניתי עבורם תיבות עץ , MDF . קרטון דחוס, שמיוצר מעץ. והרמקול נשמע טוב יותר, לא היה בכלל מה להשוות.

שלומי

פורסם

צריך לדעת את הנפח של הבניה בשביל לבנות תיבה מMDF ששווה לה בנפח ולדעת את הנפח בתיבת פיבר זה לא תמיד פשוט. לדעתי במבחן עיוור לא תבדיל בין תיבת פיברגלאס לבין תיבת MDF. בכל מקרה זה לא ממש משנה כי אין לנו איפה לדחוף תיבה מMDF אז זה כמו לדבר על כך שעדיף למקם את מושב הנהג באמצע הרכב, זה עדיף אך לא ממש אפשרי.

לגבי התמונה, דווקא בזה הוא היה יותר ברור :)

פורסם

יצא לי לשמוע הרבה בניות פיבר, חלקן אפילו טובות מאד, כשצצו ויכוחים מעין אלה, בניתי עבורם תיבות עץ , MDF . קרטון דחוס, שמיוצר מעץ. והרמקול נשמע טוב יותר, לא היה בכלל מה להשוות.

שלומי

שלומי , איזה בניות פיבר יצא לך להחליף בבניות עץ ?

את הבניות פיבר שאני מכיר ( ויצא לי להתעסק פעם פעמיים בפיבר בחיים שלי ) לא נראה לי שאפשר להחליף בעץ.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

זה מאוד מעניין שפתאום אתה מסכים עם התמונה והבמה שלומי מה קרה רק עם אייל אומר אז אתה משתכנע כי רק כתבת לי בהודעה "על תמונה לא הדיינו, אז אל תמציא דברים. דיברתי על מרכז במה- מרכז דש. ועל זה התעקשתי." ואפשר לקרוא את ההודעות שלך למעלה שבהם אתה מתעקש וגם מדגיש שאתה מתעקש על זה שדיברת על מרכז במה. בקיצור טעית בזה וזה מרכז תמונה ולא במה ואם אייל הבין את מה שכתבתי גם אתה יכלת לא יותר פשוט היה להגיד סליחה טעיתי במקום לטחון מים??? מאוד מעניין אותי לראות איך שוב פעם תנסה להתחמק כו שכבר התחמקת אחרי שעניתי לך על מה שרשמת על הפאזות שגם בזה כתבת דברים לא נכונים ובמקום להגיד סליחה טעיתי שוב קפצת למשהו אחר. גם על התיבות עץ כבר כולם פה מסכימים שזה קשקוש וקצת קשה לי להאמין שאת המעט מאוד בניות פיברגלס שיש בארץ ראית את הרוב וגם החלפת את הרמקולים ושמת אותם בתיבת עץ שאין סיכוי להכניס אותם ברכב מצטער אבל זזה נשמע קצת מצוץ מהאצבא וכמו שאתה רואה לא רק לי אני לא יהיה מופתע אם לא עשית את זה אפילו פעם אחת וגם אם לא בנית במה אף פעם כי לפי מה שכתבת לא יכול להיות שבנית כי אתה לא ממש מבין בזה. בקיצור אני לא מגיב כאן יותר זה בזבוז זמן כי אתה מתחמק וקופץ כל פעם למשהו אחר שמוכיחים שאתה טועה (וזה קרה הרבה( ולא מוכן ללמוד אלה רק לנסות להראות למישהו פה שאתה מבין וככה אי אפשר להגיע למשהו.

פורסם

לא החלפתי את את בניות הפיבר. הן נשארו במקומן.

האלמנטים הוכנסו בתיבות עץ, והונחו על רצפת הרכב.

ממה שאני זוכר, היו פולק מסדרת DB, הדיימונד שלי, מורל דוטק, ו RAINBOW REFERENCE , שאת התיבות שלהם לא אני החלפתי, וגם פוקל אוטופיה.

בקשר, להודעה שלך ג'ק, אמרתי לך גם בפרטי, לא שווה התייחסות.

שלומי

פורסם

אם לא החלפת אחד לאחד אז אני לא חושב שבכלל כל הדיון הזה הוא רלונטי.

החלפת מיקום , שינית את הנפחים וכו . ההשוואה לא במקום.

אני לא חושב שיש הבדל בין עץ לבנית פיבר מקצועית.

ולפי מה שאני יודע , הרוב המכריע של המתחרים בונים בניות פיבר כאלו או אחרות.

כך שאם היה הבדל כל כך מהותי כמו שאתה אומר אני בטוח שהיינו רואים הרבה יותר בניות מבוססות עץ ולא פיבר.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

ריינבאו רפרנס? שלומי אשמח אם תוכל להפנות אותי לבחור שיש לו את הרמקולים האלו, אני מעוניין לשמוע אותם אצלו. כמו כן האם מדובר בסט שני חלקים או שלושה?

מעבר לכך כל מה שעופר כתב נכון, לא ניתן לערוך כך השוואה.

פורסם

אייל אני לא מגיב כי אני לא כל כך מבין בכל העניין אני אצלי ניסיתי לעשות את המקסימום בפאזות אקוסטיות אבל אני חייב לשאול שאלה שלא מסתדרת לי מבחינת מחשבה...

אתם כל הזמן מדברים על תמונת סאונד עכשיו ממה שאני מבין כלומר אם אתה בהופעה חיה והתופים יושבים במצד הימני של הבמה אז הם ישבו בגם בצד הימני של הדש בורד...

כלומר מערכת SQ מכוונת כראוי צריכה לתפקד אך ורק להופעות חיות אם אני טועה אני ישמח אם מישהו יעלה אותי על הטעות...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...