Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיצובישי אטראז'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האטראז כרכב הוא על הפנים, נהגתי על כאלה כמה שנים כשהם היו אצלנו בצבא, עדיין יש כמות מסויימת שהולכת לצאת ברגע שיגיע משלוח של קיה ריו.

כעסקה אולי זה יכול להיות משתלם במחיר הנכון, לנהג שאין לו דרישות מעבר למזגן ובלוטוס בחווית הנהיגה שלו.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני 5 שנים בערך פתחתי פה שרשור דומה, התגובות היו יותר חריפות (אתה יכול לנסות לחפש את השרשור).  האלטרנטיבה שלנו היתה קיה פיקנטו שהיתה הרבה פחות חסכונית ועם תא מטען שלא נכנסת בו עגלת תינוק.

צריך לדעת לנרמל את התגובות פה, יש פה אחלה חבר׳ה עם ידע נרחב וניסיון אבל אל תשכח שהרוב פה הם ״אניני טעם״ ברכבים. בסוף בחירת רכב זה trade off בין כמה פרמטרים (נוחות נסיעה, צריכת דלק, בטיחות, זמינות כח, אמינות ועוד…) וכל אחד ומה שמתאים לו.

אני עשיתי את החושבים שלי ולקחתי אטראז׳. שירת אותנו אחלה, בלי הפתעות במוסכים ועם צריכת דלק מעולה (19 ק״מ לליטר בנסיעה בלי פקקים בדיוק במסלול רחובות - הרצליה לפי מחשב רכב אז בערבון מוגבל). רוב הזמן נסעתי לבד, בסופ״ש נסיעות למשפחה עם רכב עמוס ואז הוא קצת פחות נעים.

הוא גם מאובזר מאוד ביחס למתחרים באותם שנתונים, ב-2015 קיבלנו מערכת מולטימדיה, מצלמת רברס, הנעה בלי מפתח, חיישני גשם, חיישני תאורה.

כרכב ראשון למשפחה צעירה בתקציב נמוך - אני ממליץ. אם אין ילדים או שלא מתוכנן בקרוב - כדאי לשקול איזו מיני.

• אהבתי 2

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם

זה אכן נכון.
יש אנשים שאין להם שום הבנה או יכולת\רצון להרגיש במה הם נוסעים. 
מבחינתם רכב זה קופסת פח עם הגה ודוושות והם לא ירגישו בהבדל בנסיעה בין דייהטסו שרייד משנות ה90 ליונדאי I30 מ2020.
זה נכון שעבור כל אחד שמרגיש בהבדלים ויודע דבר או שתיים על רכבים אז רכב כמו מיצובישי אטראז זה אסון מוטורי על גלגלים וביושר.
אבל עבור אדם של "0 ידע טכני" או "0 רגש טכני" מיצובישי אטראז זה בדיוק כמו דייהטסו שרייד ישנה, הוא קם בבוקר מניע את הרכב  וזה לוקח אותו מנקודה א' לנקודה ב' רק שזה מריח חדש ויש לו פינוקים כמו בלוטוס, מצלמת רוורס וכו... אהה וגם אין לו מושג מה רוצים ממנו כל אלו שאומרים לו להחליף ושזה רכב נוראי כי כל עוד זה מתמודד עם המשימה של לקחת אותך מנקודה א' לנקודה ב' זה אחלה רכב.

פורסם

איך איינשטיין אמר פעם, הכל יחסי.

נהיגה באטראז' לאחר נהיגה במכונית סטנדרטית אחרת (ללא שום יומרות דינאמיות) של יצרן יפני/קוריאני/ארופאי/אמריקאי תחשוף את מגרעותיה מבלי להיות מהנדס חלל.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 3 שעות, dotSYS כתב:

לפני 5 שנים בערך פתחתי פה שרשור דומה, התגובות היו יותר חריפות (אתה יכול לנסות לחפש את השרשור).  האלטרנטיבה שלנו היתה קיה פיקנטו שהיתה הרבה פחות חסכונית ועם תא מטען שלא נכנסת בו עגלת תינוק.

צריך לדעת לנרמל את התגובות פה, יש פה אחלה חבר׳ה עם ידע נרחב וניסיון אבל אל תשכח שהרוב פה הם ״אניני טעם״ ברכבים. בסוף בחירת רכב זה trade off בין כמה פרמטרים (נוחות נסיעה, צריכת דלק, בטיחות, זמינות כח, אמינות ועוד…) וכל אחד ומה שמתאים לו.

אני עשיתי את החושבים שלי ולקחתי אטראז׳. שירת אותנו אחלה, בלי הפתעות במוסכים ועם צריכת דלק מעולה (19 ק״מ לליטר בנסיעה בלי פקקים בדיוק במסלול רחובות - הרצליה לפי מחשב רכב אז בערבון מוגבל). רוב הזמן נסעתי לבד, בסופ״ש נסיעות למשפחה עם רכב עמוס ואז הוא קצת פחות נעים.

הוא גם מאובזר מאוד ביחס למתחרים באותם שנתונים, ב-2015 קיבלנו מערכת מולטימדיה, מצלמת רברס, הנעה בלי מפתח, חיישני גשם, חיישני תאורה.

כרכב ראשון למשפחה צעירה בתקציב נמוך - אני ממליץ. אם אין ילדים או שלא מתוכנן בקרוב - כדאי לשקול איזו מיני.

ממש אין פה קשר לאנינות טעם,זאת משוואה פשוטה למדי שאומרת שברגע שלרכב יש כל כך הרבה חסרונות,בדגש על הפן הבטיחותי הכדאיות לקנות אותו יורדת דרסטית,על אחת כמה וכמה כשיש אופציות במחיר דומה שיתנו הרבה יותר מכל התחומים.

פורסם

אני לא מתכוון להצדיק את עצמי או לשכנע את פות״ש. לאף אחד אין ספק שיש הבדל מורגש בין אטראז׳ ל-i20 למשל.

החכמה היא להיות מודע להבדלים ולבחור את מה שמתאים לך.

לכל רכב יש את יתרונות והחסרונות שלו וכל אחד עושה את השיקולים שלו. לייחס בחירה כזאת לבורות / חוסר ידע טכני / אי הבנה היא לדעתי ראיה צרה של המציאות.

חלק מ-״נפגעי האטראז׳״ הם אנשים שנסעו על הרכב בתקופת הצבא. נכון. מחלקים אותו לכל רס״ן אם לא סרן. נכון, הוא חלש. נכון, הוא לא בטיחותי. ויש שיספיק להם החינם + החסרונות האלה כדי לקבוע שמדובר בפח אשפה. 

ויש שיסתכלו מזווית אחרת, ויאמרו שאם הצבא בחר את הרכב הזה (אני שם שחיתות בצד), כנראה שכלכלית הוא משתלם ואכן זה המצב - אמינות + חסכון בדלק. אם אלו השיקולים המובילים אצל מישהו - זה רכב שעשוי להתאים לו.

• אהבתי 1

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם

תוסיף עוד נתון למשוואה - בטיחות האם אתה רוצה שהמשפחה שלך תסע ברכב "פחות" בטיחותי?
חוץ מעניין הבטיחות אכן הרכב חסכוני אבל ממש רועש (כפי שכתבתי) ולא מעודן בכלל,

אז מולטימדיה+מצלמת רוורס עדיפים על בטיחות?

פורסם

הרכב לא נבחן ב euroncap.

רק הספייס סטאר שהשיגה תוצאה טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא רואה סיבה להבדיל בין הספייס סטאר לאטראז' מבחינת הבטיחות, בסופו של דבר זה אותו הרכב עם תוספת של כמה ס"מ של בגאז.

אני לא רואה שמבדילי בבטיחות בין המאזדה 2 למאזדה 2 סדאן או ה3 ל3 סדאן.

למרות שבמבחני ריסוק הספייס סטאר/אטראז קיבלה תוצאה לא רעה לדעתי מי שמדבר על בטיחות נמוכה כנראה מתכוון להרגשת היציבות והניהוג של הרכב.

במבחני רכב לועזיים רבים גם ציינו את הדבר הנ"ל לא לטובה ובלוגר רוסי אחד שסיקר את הרכב אף סיפר שברכב לא התקינו מוטות מייצבים מסויימים (או משהו כזה אני יכול לטעות בז'רגון) שמותקנים בכל הרכבים מאז שנות ה80 מה שגורם לרכב להיות כ"כ מתנדנד ולא יציב.

ציטוט

Even at modest speeds, there’s an alarming amount of body roll, and the Mirage runs out of grip far sooner than either opponent in this test. Over-sensitive and inconsistent ESP compounds the dynamic problems, while the lifeless and slow steering further saps your confidence. You’ll find yourself applying an extra quarter of a turn of the wheel over its rivals to get the same response, plus there’s almost no self-centring effect.

מקור:

https://www.autoexpress.co.uk/mitsubishi/mirage/63282/mitsubishi-mirage-12-3

פורסם

גם בכביש מפותל ניתן לנסןע מעל הממוצע עם הספייס סטאר, פשוט ההרגשה לא נעימה עקב רכינה.

אך לא מדובר בבעיה בטיחותית.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

השאלה היא מה יקרה במקרה חירום ולא בנסיעה מנהלתית.

כאשר יהיה צורך לבצע התחמקות ממכשול, או אם הרכב יקבל דחיפה מרכב אחר או יכנס לבור במהירות גבוהה או כל זה בתוספת של תנאי כביש לא מושלמים כמו כביש רטוב.

איך הרכינה המורגשת תשפיע במקרה כזה? האם הרכב יצליח לשמור על כיוון נסיעה ועל מגע של הצמיגים עם הכביש? או ששהוא ירכון עד לשלב של התהפכות?

אני לא יודע באמת עד כמה הרכינה המשמעותית של הספייס סטאר משפיעה במצבי קיצון, אבל מצד שני לכל מתחרה אחרת בסגמנט אין בעיה כזאת לכן לדעתי זה לא שווה את הסיכון.

פורסם

אחרי 8 שנים ו 140 אלף ק״מ.

בכול המצבים שנתקלתי לא היה מצב של איבוד שליטה.

וגם בכביש מעלות/כרמיאל כשמתחיל חורף ורואים רכבים שהתהפכו, לא ראיתי ספייסים/אטרגים הפוכים.

פורסם

רכב טוב כ vfm. בהעדר תקציב מדובר על רכב מוצלח ביותר.

חסכוני ומרווח ביחס למיני הקוראניות שעולות כמוהו ויכול לענות לצרכים של משפחה של 4 נפשות בקלות כולל עגלות וכסאות בטיחות.

אמין וזול לתחזוקה ביחס לאירופאיות שבד"כ עולות גם יותר.

ובסופו של יום נוח יותר מתח"צ בעלויות הכי קרובות לכך שאפשר 😀.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אז בשורה התחתונה נשמע שממולץ😜

לא נהגתי, אבל בתור נוסע, מהמוסך לעבודה ובחזרה. רועש, אבל מרווח מאוד, גם מאחורה.

פעם העבודה השכירה לי אחד כזה לחודש, אבל החלפתי ללנסר ספורטבק במקום. אחרי שראיתי את הרכב במגרש

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תוכן חדש...