Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב המדובר הוא אוונסיס 17.

הרעשים המדוברים הם רעשי חריקה באים והולכים, בעוצמות משתנות, לרוב בזמן האצה, לרוב לאחר שהרכב כבר הגיע לטמפ׳ עבודה, ואין צורך שיהיה סלד גבוה בכלל.

ניגשתי לבדיקה במוסך המרכזי, לטענתם הם לא מצליחים להבין מה הבעיה, ושבדקו את הפולי, רצועת האביזרים וגם התיבה (שאינה מחליקה או עושה רעשים לאחר נסיעת מבחן עם המכונאי, לטענתו גם אילו היה מדובר בתיבה אז הרעש היה רציף ולא נעלם).

AUDIO-2022-01-04-18-39-27.m4a

אני מצרף כאן את הקובץ. אני מאמין שחדי השמיעה יבינו בדיוק על אילו חריקות/שריקות אני מדבר.

ניתן לשמוע יותר טוב את החריקות באיזור 00:40 והחל מ01:15.

אודה לכם אם תתנו לי כיוון, כדי שאוכל להסביר להם יותר טוב, ובעיקר בתקווה לפתור את העניין.

פורסם

אודה  אם בכל זאת מי מכם ישמע ויש לו כיוון.

בלי קשר, אשמח להמלצה למוסך טויוטה (יבואן) טוב ומקצועי (מחיר פחות משנה), באיזור חיפה/שרון/תל אביב, שאני אוכל גם לתת לו את האוטו לבדיקה וגם אמשיך לבצע אצלו טיפולים שוטפים (ובמיוחד מישהו שיש לו ניסיון עם רענון נוזל תיבה).

פורסם

אעדכן, לאחר ביקור נוסף במוסך, ולאחר שהמכונאי שמע את הרעש, נדמה שאין כיוון כלל.

כעת הרעשים מופיעים ללא קשר לכמה לוחצים על דוושת הגז, והפעם הופיעו באופן רציף למשל במעגל תנועה (הסתובבתי בו כמה פעמים), ואז המשיכו להופיע ולהיעלם לסירוגין.

נדמה שלמוסך אין כ״כ מושג, ומתחילים כל פעם מאפס.

אנסה להמשיך לעדכן, כדי שאם למישהו אחר יהיו את הרעשים המוזרים (והבלתי נסבלים) האלה, הוא ידע. בכל מקרה, אם למישהו בכל זאת יש כיוון בעקבות התיאור, אשמח לדעת.

פורסם (נערך)

רק בזמן נסיעה כרגע.

ניסיתי להעמיד את הרכב ולהעלות סל״ד, לא קרה אז.

עוד משהו שלא ציינתי, שלאחר שהמוסך ניסה לשחק עם ה״פחיות״ בגלגלים, עם או בלי קשר, הרעש דווקא החמיר, אבל באמת שאין פה מגמה ברורה לגמרי עם הרעש, למעט זה שהוא מופיע כמעט תמיד לאחר כשהרכב חם.

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
פורסם

יש בהרצליה מוסך פרטי (לא צורשה היבואן) שהנו מומחה המיוחד למכוניות טויוטה ולקסוס

והוא גם ברשת מוסכי "בוש" ואולי שם יאבחנו ויתקנו את הבעיה ופרטיו כאן:

"בוש קאר סרויס" (בהנהלת ערן עובדיה) שברח' הסדנאות 31 הרצליה (וייז יובילך עד הפתח),

טל' 09-9510548 או 09-9510498.

בהצלחה ובברכה  -  רפי לין

פורסם (נערך)

תודה רבה רפי!

כרגע הרכב עדיין באחריות, אז אני רוצה לשמור על הפתרון והאבחון בתוך מוסכי הרשת, וחלילה לא לתת איזשהו תירוץ להתנער.  

אם אלו לא יספקו פיתרון, אז כמובן שאפנה למוסכים טובים שאינם מטעם היבואן. אולי אתקשר אליו ואסביר לו את העניין, בתקווה שיוכל להכווין אותי יותר טוב. 

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
פורסם

תראה, מבלי לבדוק אי אפשר לדעת.

הרעש נשמע כמו חיכוך קל כמו שתיארת בפחיות מגן של הצלחות, אולי הרפידות לא מותאמות טוב לצלחת כי יש מדרגה בצלחות.

בדוק אם קיים מייסב תומך לציריה הימנית.

פורסם

אין לי ספק שקשה לאבחן, ואני מודה על הניסיון.

כשאתה אומר את זה, אכן לפני כחודש-חודשיים הוחלפו רפידות+צלחות מקדימה, ורפידות מאחור (כל החלפים ״מקוריים״, אך שונים מהמקוריים שהיו פעם. אם פעם היו רכיבים של בוש, היום של טקסטר).

התסכול שלי נובע מהעובדה שאני מגיע שוב ושוב למוסך מבלי שיהיה להם שום כיוון, רק בקשות שלהם להמשיך ולהביא את הרכב לעוד בדיקות מבלי להסביר אילו בדיקות.

מההיכרות שלך עם הדגם (אוונסיס 17), האם יש מיסב תומך לציריה? כי למען האמת, לי אין מושג.

פורסם

אני צריך לבדוק את זה, לא זכור לי. זה קרה לרוב כשהאצתי, והיום גם כששחררתי את הדוושה (בכביש ישר). בנוסף, היום זה קרה כמו שאמרתי באופן רציף לגמרי כשהסתובבתי במעגל תנועה (קרה כל הזמן שהסתובבתי, והסתובבתי כמה פעמים) ואז חזר להופיע On and Off. נשמע מתאים לצירייה על פניו.

פורסם

לצערי לא הצלחתי לשמוע את הרעשים בקובץ, אבל פחיות או אפילו רפידות שמעט רוקדות בתוך התושבת קליפר יכולות לגרום לשריקות מעצבנות.
נסה לבצע את מה שהצעתי ותעדכן אותנו.

אגב, זה שבדקו את הרצועה וכל מה שמסביב זה לא אומר שזה 100% תקין, לפעמים יש מקרים שבדיקה סטטית יכולה לפספס דברים מהסוג הזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כשאתה שומע את הרעש מיד תלחץ על דוושת הבלם מעט ובדוק אם הרעש מפסיק או מתגבר.

אם הרעש יפסק זאת תהיה התקדמות משמעותית לגבי מקור הרעש.

• תוכן חדש...