Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

3008

nevo1972
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לבדוק את הרצועה מידי פעם כשיודעים שאולי יכולה להיות בעיה.

ורכב חדש מגיע כבר עם רצועה דור 3.

כי מדובר על רכבים טובים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

^

אז מה אם הם טובים? לא מדובר פה על איזה עילוי שמכה שוק על ירך את כל מתחריו, שחלקם לא פחות טובים, אולי אף יותר. ולשלוח אנשים לבדוק את הרצועה באופן קבוע זה לא הגיוני, סליחה. אדם רוכש רכב סטנדרטי, לא איזו מכונית קלאסית שצריך לרדוף אחרי התקלות הפוטנציאליות.

ולאחר שאנחנו בפורום יודעים מה קורה עם מנועי הפיורטק, אני לא רואה איך אפשר להמליץ בלב שלם למישהו שבא להתייעץ אם לקנות או לא. להפך, צריך להזהיר אחד כזה בכל שרשור ששייך לנושא  (כמו פה).

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אם זה רכב חדש אישית הייתי קונה.
אם זה זה רכב עם דור שני, ממה שאני רואה בנתיים אין משהו חריג ורכב כזה (c3) דווקא מועמד להחליף את הספייס סטאר כשיגיע הזמן.

מנועים עם דור ראשון זה סיכון.

לא בכול קטגוריה יש רכבים טובים יותר.

למשל בסופר מיני חדשות הקורסה/208 בין הטובות שיש לדעתי.

וגם בתור יד שניה ה208/c3/קקטוס אחלה רכבים ודווקא בין היותר טובים בקטגוריות שלהם.

פחות מכיר את קטגוריית הפנאי.

אני  פעם בחודש בודק שמן ומציץ על הרצועה דרך פקק מילוי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

^

סבבה, אבל כל אלה נימוקים שעובדים בשבילך. רוב האנשים לא מוכנים ולא יתעסקו עם בדיקת רצועות, כשזה בפירוש לא נחשב משהו סטנדרטי בבעלות על רכב, בטח שלא להתחיל לברר איזה דור רצועה יש לו ומתי הוחלפה (וכבר אנחנו יודעים על רכבים ש"עשו הכל נכון", כולל ריקול, ועדין אוכלים חרא ושמן בכמויות). גם אם נגיד שבקטגוריות אחרות מוצרי PSA כל כך נעלים על מתחריהם (לא שאני מסכים עם זה), פות"ש שאל על 3008- ואין שום בעיה למצוא משהו שווה ערך שלא מצריך מאמץ מיותר בקטגוריה הזו (תכל'ס, הקטגוריה הכי פופולרית היום).

יוליאן, שלא תטעה- אני יודע מה זה "להתאמץ" בשביל PSA, כבוגר כמה וכמה פיג'ואים משנות התשעים, שאכן האכילו אותי מרורים, ואני טוען ששם התחיל מוניטין האמינות הירודה (זה כבר דיון אחר). אבל, וזה אבל גדול- הם באמת היו מיוחדים. לא היה שום רכב בגזרת המחירים והנגישות שלהם שנתן כל כך הרבה כיף, הרבה מעבר למתחרים השונים שהיו זמינים אז. אז ספגתי בשקט תקלות חשמל, צינורות נוזל קירור מתפרקים ואפילו בוכנה קורסת, ועדיין נהניתי יותר מכל דבר אחר. למעט אולי הקקטוס, שהוא באמת יציאה מעניינת, לא רואה עד כמה PSA כל כך הרבה יותר מוצדקים לבחירה על פני מתחריהם. לא שהמכוניות רעות אבל... פיורטק.

ואני מדגיש, אפילו שהנושא נאמר ונטחן בפורום, בשביל מי שנכנס לפה בפעם הראשונה- לאור מה שאנחנו יודעים- ורק מה שאנחנו יודעים- אי אפשר בלב שלם להמליץ על שום רכב של PSA שמותקן בו מנוע הפיורטק. רוצה להמר עליו ברכב משלך? מעולה, לך על זה. אבל אל תמליץ לאחרים על משהו ש-לידו DSG הופכת לתיבת ההילוכים האמינה ביותר אי פעם.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

יש לאחותי 3008 1.6 טורבו שנת 2020, הדגם המפואר ולדעתי הוא ממש לא עילוי הקטגוריה.

דבר ראשון הוא די צפוף ולא הייתי קונה אותו למשפחה ודבר שני הנסיעה שלו די נוקשה.

העיצוב הפנימי מאד מיוחד ועם אוירה יוקרתית אבל מבחינת נוחות תפעול הוא לא מתאים לכולם.

עריכה אחרונה על ידי evc
פורסם
לפני שעה, yohai71 כתב:

^

סבבה, אבל כל אלה נימוקים שעובדים בשבילך. רוב האנשים לא מוכנים ולא יתעסקו עם בדיקת רצועות, כשזה בפירוש לא נחשב משהו סטנדרטי בבעלות על רכב, בטח שלא להתחיל לברר איזה דור רצועה יש לו ומתי הוחלפה (וכבר אנחנו יודעים על רכבים ש"עשו הכל נכון", כולל ריקול, ועדין אוכלים חרא ושמן בכמויות). גם אם נגיד שבקטגוריות אחרות מוצרי PSA כל כך נעלים על מתחריהם (לא שאני מסכים עם זה), פות"ש שאל על 3008- ואין שום בעיה למצוא משהו שווה ערך שלא מצריך מאמץ מיותר בקטגוריה הזו (תכל'ס, הקטגוריה הכי פופולרית היום).

יוליאן, שלא תטעה- אני יודע מה זה "להתאמץ" בשביל PSA, כבוגר כמה וכמה פיג'ואים משנות התשעים, שאכן האכילו אותי מרורים, ואני טוען ששם התחיל מוניטין האמינות הירודה (זה כבר דיון אחר). אבל, וזה אבל גדול- הם באמת היו מיוחדים. לא היה שום רכב בגזרת המחירים והנגישות שלהם שנתן כל כך הרבה כיף, הרבה מעבר למתחרים השונים שהיו זמינים אז. אז ספגתי בשקט תקלות חשמל, צינורות נוזל קירור מתפרקים ואפילו בוכנה קורסת, ועדיין נהניתי יותר מכל דבר אחר. למעט אולי הקקטוס, שהוא באמת יציאה מעניינת, לא רואה עד כמה PSA כל כך הרבה יותר מוצדקים לבחירה על פני מתחריהם. לא שהמכוניות רעות אבל... פיורטק.

ואני מדגיש, אפילו שהנושא נאמר ונטחן בפורום, בשביל מי שנכנס לפה בפעם הראשונה- לאור מה שאנחנו יודעים- ורק מה שאנחנו יודעים- אי אפשר בלב שלם להמליץ על שום רכב של PSA שמותקן בו מנוע הפיורטק. רוצה להמר עליו ברכב משלך? מעולה, לך על זה. אבל אל תמליץ לאחרים על משהו ש-לידו DSG הופכת לתיבת ההילוכים האמינה ביותר אי פעם.

מצמדים/מכטרוניק גם עסק לא זול של כמה אלפים כול אחד.
ואני גם מדגיש זאת בהמלצה על רכב עם תיבה כזאת בדיוק כשאני מדגיש את עניין הרצועה.

מי שמחפש סופר מיני זריזה צריך לקחת בחשבון, מי שמחפש בעיקר רכב אמין יש אופציות אחרות.

הקקטוס לא מאכילה אותי מרורים, ודווקא בין כול הרכבים היא מרגישה שונה ומיוחדת, אבל אם המוסך היה הבית השני שלי, הייתי מוכר אותה.

אגב גם הקליאו 3 הייתה אמינה למדי.

כמו שאמרתי, לפחות בקטגורית הסופר מיני הם בין היותר טובות מבחינת ביצועים, נוחות ומחיר.

@evc

לדעתי למשפחה דווקא ה3008 מעולה, לא הרגשתי בשום מקום צפיפות, בטח לא ביחס לשאר הרכבים בקטגוריה.

איפה צפוף לכם?

פורסם (נערך)

אני גם לא מבין על מה מדובר, הרכב מרווח מאוד. אני 1.90 ומאחורי ישבו לא מעט פעמים 3 מבוגרים בגודל ממוצע ואף אחד לא התלונן. ביום יום יושבים במושב הזה 2 כסאות בטיחות ומתבגר באמצע בלי תלונות (שזה נדיר לכשעצמו אצלו).

גם לגבי נוקשות לא ברור, הפיג'ו בין הכי נוחים בקטגוריה.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

מצמדים/מכטרוניק גם עסק לא זול של כמה אלפים כול אחד. אבל אחרי תיקון של תיבה כזו אתה נוסע בראש שקט, כי הבעיה טופלה- אי אפשר להגיד את זה על הפיורטק גם אחרי החלפת הרצועה לדור איזשלאיהיה, וכבר צויינו כאן בפורום מספיק מקרים כנ"ל.
ואני גם מדגיש זאת בהמלצה על רכב עם תיבה כזאת בדיוק כשאני מדגיש את עניין הרצועה. סבבה, אבל כאמור זו בעיה בחומרה (Severity) שונה בין שתי התקלות, ומשפט למעלה הסברתי למה. מצטער, לתפיסתי אי אפשר להמליץ על רכב שמחזיק בתוכו מנוע כזה, עד כמה שייחשב לטוב.

מי שמחפש סופר מיני זריזה צריך לקחת בחשבון, מי שמחפש בעיקר רכב אמין יש אופציות אחרות. אבל הוא לא מחפש סופרמיני... אנחנו אפילו לא יודעים אם הוא מחפש ג'יפון זריז.

הקקטוס לא מאכילה אותי מרורים, ודווקא בין כול הרכבים היא מרגישה שונה ומיוחדת, אבל אם המוסך היה הבית השני שלי, הייתי מוכר אותה.

אגב גם הקליאו 3 הייתה אמינה למדי.

זה לא אומר כלום- גם לי הייתה 206 1.4 אמינה בטירוף, אפילו מיליליטר אחד של שמן או נוזל קירור לא הייתה מאבדת בין טיפולים. אז מה?

עזוב PSA, הייתה לי אופל אסטרה J (יש שרשור אחזקה בפורום), גם היא הייתה חפה מבעיות, אבל אנחנו בפורום יודעים שהמנועים שלהן מפתחים שלל צרות, החל ממערכות קירור ("מים") כושלות ועד לטורבואים קורסים. אז זה שהאסטרה שלי נפלה לצד הטוב של הסטטיסטיקה, מאפשר לי להמליץ על רכב כזה בלב שלם? מבחינתי אין מצב לזה.

כמו שאמרתי, לפחות בקטגורית הסופר מיני הם בין היותר טובות מבחינת ביצועים, נוחות ומחיר. אבל הוא לא מחפש סופרמיני...

בקיצור, נראה לי שהדיון הופך למעגלי, אז ברשותך אפרוש. אני חושב שהייתי ברור מספיק, גם עבור פות"ש.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, yulianx כתב:

לדעתי למשפחה דווקא ה3008 מעולה, לא הרגשתי בשום מקום צפיפות, בטח לא ביחס לשאר הרכבים בקטגוריה.

איפה צפוף לכם?

לי למזלי לא צפוף כי הרכב לא שלי אלא של אחותי, אבל איפה שלא ישבתי ברכב שלה היה לי צפוף ברמה שפגעה בנוחות, לדעתי אין מה להשוות למשל לראב 4, פורסטר, טוסון, ספורטז'.

עריכה אחרונה על ידי evc
  • תוכן חדש...