Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת רכב מהעבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 14.12.2021 בשעה 20:25, yair24 כתב:

טויוטה קורולה דגם היברידי רמת גימור SUN או היבריד סטיישן דגם SPACE

טויוטה סטיישן הייבריד

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, yair24 כתב:

הבנתי, אם ככה גם איוניק חשמלית נכנסת למשוואה

אם יש לך אפשרות לעמדת טעינה ביתית בכלל לא אמורה לך להיות התלבטות.

אתה תחסוך המון כסף על דלק והנסיעה החשמלית שקטה ונעימה עם זמינות כוח מיידית מה שאין ברכב בנזין.

בנוסף החל מ-1 בינואר 2002 יש שינוי משמעותי בשווי השימוש:

• לכלי רכב היברידים, תינתן הטבה בזיכוי של כ- 400 ₪ לעומת 500 ₪ כיום.
  • לכלי רכב היברידים נטענים פלאג-אין, תינתן הטבה בזיכוי של 900 ₪ במקום 1,000 ₪ כיום.
  • לכלי רכב חשמליים, תינתן הטבה בזיכוי של 1,200 ₪ לעומת 1,000 ₪ כיום.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני 10 שעות, Gopher כתב:

אם יש לך אפשרות לעמדת טעינה ביתית בכלל לא אמורה לך להיות התלבטות.

אתה תחסוך המון כסף על דלק והנסיעה החשמלית שקטה ונעימה עם זמינות כוח מיידית מה שאין ברכב בנזין.

בנוסף החל מ-1 בינואר 2002 יש שינוי משמעותי בשווי השימוש:

• לכלי רכב היברידים, תינתן הטבה בזיכוי של כ- 400 ₪ לעומת 500 ₪ כיום.
  • לכלי רכב היברידים נטענים פלאג-אין, תינתן הטבה בזיכוי של 900 ₪ במקום 1,000 ₪ כיום.
  • לכלי רכב חשמליים, תינתן הטבה בזיכוי של 1,200 ₪ לעומת 1,000 ₪ כיום.

לא יהיו לי הוצאות דלק, כי מותקן דלקן על סכום מקסימלי של 1400 שח בחודש, מיותר לציין שכמובן לא אחרוג, החשמל כל כולו עליי למעט התקנה.

דיי ברור לי שההבדל במס של 300 שקל ברוטו לא מצדיק את הוצאות ההטענה שיחולו עליי.

פורסם

למה "די ברור" אני בספק אם חשמל יעלה לך יותר מ-300 שקל בחודש. זה שווה ערך ל-4-5 סוללות מלאות. וגם תקבל עמדת הטענה בחינם, רק זה שווה כמה אלפי שקלים.

וחוצמזה, מה יותר חשוב לך? לחסוך 100 שקל או לנהוג ברכב שתהנה ממנו יותר (כי בסוף אלו הפערים המדוברים)

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 14 דקות, yuvalganim כתב:

למה "די ברור" אני בספק אם חשמל יעלה לך יותר מ-300 שקל בחודש. זה שווה ערך ל-4-5 סוללות מלאות. וגם תקבל עמדת הטענה בחינם, רק זה שווה כמה אלפי שקלים.

וחוצמזה, מה יותר חשוב לך? לחסוך 100 שקל או לנהוג ברכב שתהנה ממנו יותר (כי בסוף אלו הפערים המדוברים)

העמדת הטענה חוזרת אל החברה בסוף התקופה, כך שאני לא מרוויח את זה.

ורכב חשמלי היתרון שלו זה חיסכון בדלק, מעבר לזה יש הרבה כאבי ראש עם תחזוקת הבטריה(אני בטוח בזה)

מה גם שעד שיגיע הרכב המוזמן ברכב החלופי לא יהיו לה הוצאות דלק(כנראה החברה לא מעוניינת ברכבים חשמליים) וכל תקלה הקשורה לבטריה או לעמדת הטענה על חשבוני.

מצטער אם אין לי חיסכון בדלק לא רואה למה זאת אופציה טובה יותר, זה לא שמביאים לי טסלה או משהו מיוחד, כולה יונדאי איוניק חשמלית.

פורסם

באופן כללי מנוע היברידי מומלץ על פני מנוע אחר גם מבחינת הכוח הביצועים וצריכת הדלק, קיה נירו היא דוגמה לזה רכב מוצלח בכל הפרמטרים.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, yair24 כתב:

העמדת הטענה חוזרת אל החברה בסוף התקופה, כך שאני לא מרוויח את זה.

ורכב חשמלי היתרון שלו זה חיסכון בדלק, מעבר לזה יש הרבה כאבי ראש עם תחזוקת הבטריה(אני בטוח בזה)

מה גם שעד שיגיע הרכב המוזמן ברכב החלופי לא יהיו לה הוצאות דלק(כנראה החברה לא מעוניינת ברכבים חשמליים) וכל תקלה הקשורה לבטריה או לעמדת הטענה על חשבוני.

מצטער אם אין לי חיסכון בדלק לא רואה למה זאת אופציה טובה יותר, זה לא שמביאים לי טסלה או משהו מיוחד, כולה יונדאי איוניק חשמלית.

לא נשמע לי הגיוני מה שאתה כותב, כל המקומות עבודה שאני מכיר נותנים את עמדת הטעינה במתנה כחלק מהעסקה.

אין שום כאבי ראש עם התחזוקה של הסוללה כי פשוט אין תחזוקה כזאת, הדבר היחיד שצריך לעשות זה להטעין אותה.

וכמו שכתבו לך ב-300 ש"ח אתה טוען את הרכב חמש פעמים, שזה ממש מספיק לרוב האנשים ככה שבכל מקרה אתה גם תרוויח כסף מהחשמלית.

כמובן שיש אחריות על הרכב כולל הסוללה ועל עמדת הטעינה ככה שאתה לא תשלם על זה מכיסך.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני 3 שעות, Gopher כתב:

לא נשמע לי הגיוני מה שאתה כותב, כל המקומות עבודה שאני מכיר נותנים את עמדת הטעינה במתנה כחלק מהעסקה.

אין שום כאבי ראש עם התחזוקה של הסוללה כי פשוט אין תחזוקה כזאת, הדבר היחיד שצריך לעשות זה להטעין אותה.

וכמו שכתבו לך ב-300 ש"ח אתה טוען את הרכב חמש פעמים, שזה ממש מספיק לרוב האנשים ככה שבכל מקרה אתה גם תרוויח כסף מהחשמלית.

כמובן שיש אחריות על הרכב כולל הסוללה ועל עמדת הטעינה ככה שאתה לא תשלם על זה מכיסך.

ביררתי על העמדת טעינה והם נותנים אופציה בסוף התקופה לרכוש אותה, אחרת הם מפרקים על חשבונם

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, yuvalganim כתב:

הם מעדיפים לשלם עוד כסף כדי לפרק? איזה מפגרים בחיי

כן זה באמת הזוי, אולי העמדה שווה הרבה כסף ולכן הם מעדיפים לקחת אותה ולהתקין במקום אחר (מדובר כמובן בחברת הליסינג)

עריכה אחרונה על ידי yair24
פורסם

לפני שנתיים וחצי גם אני הייתי צריך לבחור רכב מעבודה, מאוד רציתי את נירו. עד שהגעתי לסוכנות של KIA. התיישבתי באוטו והיה לי מאוד לא נוח :( אחרי כמה ימים חזרתי לסוכנות עם אישתי, לא סיפרתי לה, היא התיישבה וגם אמרה שלא נח לה. מושב היה מאוד לא נח לנו, אין תמיכה לגב תחתון... בקיצור לקחנו קורולה היברידית סדאן, לא היה אז סטיישן. גם היא הרבה פחות נוחה מהפיז'ו 308 SW שהייתה לנו קודם, אבל התרגלנו. אחרי שנתיים וחצי איתה אני יכול להגיד שזה רכב טוב, מאובזר, מספיק חזק. מערכת בהתקנה מקומית, אבל יש SIM על חשבון החברה וזה די נח. בקיצור רכב הבא שלי כנראה יהיה קורולה גם, אבל סטיישן.  

פורסם

איזה איוניק חשמלית נותנים בליסינג? ביררת זמני אספקה?

אם האוטו מתוכנן ליסוע מהקריות לנתניה לא הייתי לוקח רכב עם טווח קצר. 

מבחינת שווי שימיש בסוף נראה שזה יעלה אותו דבר, ברכב בנזין תקבל דלק וברכב חשמלי הוצאות ההטענה עליך.

פורסם
לפני 10 שעות, abrashka כתב:

לפני שנתיים וחצי גם אני הייתי צריך לבחור רכב מעבודה, מאוד רציתי את נירו. עד שהגעתי לסוכנות של KIA. התיישבתי באוטו והיה לי מאוד לא נוח :( אחרי כמה ימים חזרתי לסוכנות עם אישתי, לא סיפרתי לה, היא התיישבה וגם אמרה שלא נח לה. מושב היה מאוד לא נח לנו, אין תמיכה לגב תחתון... בקיצור לקחנו קורולה היברידית סדאן.

מעניין, כשאני בחנתי קורולה היברידית מול נירו, התרשמתי הפוך, בעוד המושב של נירו הוא בינוני, המושב של הקורולה היה גרוע עוד יותר, בטח בתמיכת גב תחתון שבקורולה זה פשוט לא קיים.

חשוב שציינת את דעתך, נוחות מושב זה עניין אינדיבידואלי, וחשוב ללכת ולהתנסות ולא להסתמך רק על אנשים אחרים.

פורסם

בחור אחד שנוסע על טויוטה ספייס שנתיים ועשה 150k

אני רוצה להגיד כמה מילים. 

לא נסעתם על אוטו כל כך נוח ורך. 

שום איוניק לא מתקרבת לנוחות של הספייס. 

תא מטען ענק. 

יחסית חסכוני. 

מולטימדיה שמותקנת בארץ לא הכי טובה ולפעמים דורשת טיפול. 

גיר רציף זה הדבר הכי טוב שיכול להיות בפקקים. 

זה לא האוטו הכי חזק, אבל הכי רחוק מלהיות חלש. 

מערכת שמע מעולה. 

כמעט כל התוספות שיש היום ברכב מודרני ואמינות של טויוטה. 

הרכב מאוד יציב, נוח אמין, מפנק, ואני לאחר שנתיים לא ממש רוצה להחליפו. 

חבר בחר איוניק. 

ולאחר כל פעם שהוא נוסע איתי אומר שהיום היה מחליף ל טויוטה 

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם (נערך)

מדובר בהטבת מס ברוטו, כלומר מסך של 300 ₪ ברוטו מדובר ב- 150 ₪ נטו.

עלות הטענת סוללה של 38.5 קילוואט שעה באיוניק היא 21 ₪ ומספיקה ל- 250 ק"מ בפועל בערך בממוצע (311 ק"מ נתוני יצרן). 

כך שגם אם תטעין  אפילו 150 ₪ בחודש מכיסך זה  יספיק ל- 1,750 ק"מ בחודש.

אז לא יהיו לך עלויות גדולות יותר עקב הטענת החשמל על חשבונך וכנראה אפילו תחסוך אם תסעו פחות מ- 1,750 ק"מ.

מבחינת חווית נהיגה באיוניק החשמלית תהיה המהנה ביותר, הכי עוצמתית ושקטה.

אבל בגירסה החשמלית החליפו את המתלה הרב חיבורי במתלה פשוט והנוחות שגם ככה לא הייתה בטופ בגירסה הרגילה נפגעת.

וגם השאלה היא אם טווח הנסיעה מספיק.

הנירו פלאג אין נותנת מענה טוב בגלל מרווח טוב  וקצת יותר גובה והחוייה של הנסיעה החשמלית ל40, 50 ק"מ (וכרכב שני החסרון של תא המטען  קטן לא רלוונטי), אבל יש חסרון בהעדר פתחי מיזוג אחוריים וזה פוסל אותו לדעתי. (למרות שבנסיון שלי ברכבים עם פתחי מיזוג אחוריים, כדי שתהיה זרימת אוויר אפקטיבית מאחורה צריך לסגור שני פתחי מיזוג אוויר מקדימה, כך אני נוהג לעשות וזה בסדר גמור גם למי שיושב מקדימה. אם לא תעשה כך תקבל זרם אוויר חלש מאחורה ואז ההבדלים בין קיום פתחי מיזוג אחוריים לבין העדרם פחות קריטי, למרות שעדיין קיים).

נותרה הקורולה סטיישן שנותנת מענה טוב מאד למשפחה ווהיא נוחה מאד. החסרונות הם יחידת הנעה היבירדית קונונציונלית ופחות מהנה מחשמלי מלא או פלאג אין אבל לא נראה לי שזה משנה לך והטבת שווי שימוש נמוכה יותר.

גירסת הקורולה סדאן לא רלוונטית כאשר יש את גירסת הסטיישן.

הסוזוקי לא באותה ליגה.

עריכה אחרונה על ידי evc

• תוכן חדש...