Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 שעות, nev כתב:

אף אחד לא הכריח אותך לנטוע עצים דווקא במקום\על חניות. יש די והתור מקומות ודרכים לנטוע אותם. שביל אופניים ישמש היפסטרים משועממים וקומץ חובבי אופניים\ספורט. זהו.

כל הרעיון של אופניים באיזור לח כמו מישור החוף הוא מגוחך מעיקרו.

בפועל - אין שום מענה לתושב שסה"כ רוצה לקפוץ לעשות סידורים במרכז העיר מלבד חניה נורמלית.

אה, אולי אוטובוס?

ואופניים זה ממש לא להיפסטרים משועממים, זה לאנשים שמעריכים את הזמן והכסף שלהם ולא יניעו את הרכב כדי לנסוע 20 דקות ולחפש חניה עוד 20 דקות כשאפשר להגיע ברבע שעה לאן שצריכים.

לגבי עצים במדרכות, לא ברור אם זה בצחוק או שאתה באמת מאמין בזה.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 57 דקות, eladts כתב:

מי קבע שחניה חופשית ליד הבית זו זכות יסוד? בעיירה בה אני מתגורר ליד בוסטון חניה ברחוב מוגבלת לשעתיים, גם לתושבי הרחוב. זאת אומרת שכל בעל רכב חייב לחנות בחניה פרטית אם הוא לא מתכוון כל שעתיים להזיז את הרכב. זה לא מונע מהמקום להיות מבוקש ויעידו מחירי הדיור.

גם באזורי ביקוש באירופה זה ככה. זה נועד לתת לאנשים לעשות סידורים ולשחרר חנויות לאחרים.

רחוב זה נדל"ן של העירייה ולא של תושבי הרחוב. באירופה מבין את זה כבר עשרות שנים. למעשה הופכים רחובות למדרחובים.

אגב עצים צריך להיות יעד מס' 1 בישראל, עם אקלים חם שחייבים צל בכל פינה.

• אהבתי 1

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

חניה למספר מוגבל של שעות ברחוב הראשי, ליד מרכזים מסחריים ובאזורי ביקוש היא הגיונית מאוד ואף מיושמת בחלק מהמקומות בארץ.

כאן מדברים על ביטול חניות לחלוטין בשביל צרכים לא קריטיים.

פורסם (נערך)

לפי הכתבה: "במסגרת רפורמה זו יבוטל מחיר המקסימום הארצי על חניה בכחול לבן, והרשויות המקומיות יוכלו לתמחר כראות עינן את המשאב הזה. בנוסף, עיריות עם מעל 40 אלף תושבים יהיו חייבות בתוך 3 שנים להגדיר אזורי חניה לתושבים, כך שהם יוכלו לחנות רק ליד הבית ולא בכל העיר."

לא מבטלים חנויות, אם כי זכותה של העירייה לבטל אם רוצה גם בלי הרפורמה.

בעתיד יהיה כמעט בלתי אפשרי למצוא חניה במרכזי הערים (אלא רק בחניונים), פרברי העיר לעומת זאת לא יחושו בזה כי תמיד יש שפע של חניה.

גר במרכז העיר? לא צריך רכב לכן יש מעט חניות. חוסך את הכסף על רכב.

גר בפרבר? שפע של מקום, לכן אין בעיה לאפשר חניות ציבוריות, אבל אתה כנראה צריך רכב לזוז ממקום למקום.

עריכה אחרונה על ידי aka77

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

מה?

הרגע כתבת שכל בעל רכב חונה בחניה פרטית.

אני כתבתי למי שאין חניה פרטית.

ונניח והנקודה שלך הייתה זהה (והיא לא, זהה, היא ליטרלי ההפך המוחלט ממה שאמרתי) זה שיש שכונה איפה שהוא שמשהו נדיר מתקיים בה לא רלוונטי לישראל. 

לפני 5 שעות, eladts כתב:

מי קבע שחניה חופשית ליד הבית זו זכות יסוד? בעיירה בה אני מתגורר ליד בוסטון חניה ברחוב מוגבלת לשעתיים, גם לתושבי הרחוב. זאת אומרת שכל בעל רכב חייב לחנות בחניה פרטית אם הוא לא מתכוון כל שעתיים להזיז את הרכב. זה לא מונע מהמקום להיות מבוקש ויעידו מחירי הדיור.

goaway.jpg

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

שביל אופניים ישמש היפסטרים משועממים וקומץ חובבי אופניים\ספורט. זהו.

שבילי אופניים משמשים בת״א את כולם, בכל הגילאים ובכל האמצעים, קורקינטים משותפים, אופניים, אופניים חשמליים... מבוגרים, צעירים, נשים... כולם. כלי הנשק שלי בעיר הוא אופני כביש בד״כ, אבל יש הכל מהכל וכולם משתמשים. באמת לרכוב בארבעה חודשים החמים זה לא משהו שאני עושה, אבל בשאר השנה, אני מגיע יותר מהר על האופניים מאשר ברכב, במרכז העיר. 

תסתובב במקום כמו ציריך, ותראה מה קורה שמרכז העיר בלתי אפשרי לכלי רכב. מלא אנשים בחליפות (מקום עני, ציריך) מדוושים לעבודה. 

ככה שמה שאתה כותב זה אולי נחמד בתור דחקה, אבל תלוש מהמציאות בשטח.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

באמסטרדם רוב מה שאתם מלינים עליו הפך לעובדה בשטח. לפני כחודשיים הגעתי ברכב לשכונה שפעם גרתי בה ורציתי לחנות באחד מהרחובות שידעתי בוודאות שתהיה בו חניה (מבחינת עומס ושעה) והנה (לא) למרבה הפלא, מפרצי החניה עדיין שם אבל במקום רכבים יש בהם חניות אופניים ואדניות עם פרחים נחמדים במיני צבעים. מסתבר שאת כל האזור הספציפי הזה בשכונה (עניין של כמה רחובות) הפכו לאזור ללא חניות. בפעם הבאה שאבקר שם אני בספק אם בכלל אוכל לעבור ברחובות האלה עם הרכב. במרחק מה משם יש חניון עירייה תת קרקעי, שם חניתי.

אגב אמסטרדם, מי שמכיר את אזור כיכר רמברנט, כשאני הגעתי לאמסטרדם בסביבות 2017 עוד עברו שם מכוניות, היום אפילו אופניים לא מורשים לעבור ברחוב הזה.

ערים קטנות וצפופות הופכות להיות יותר ידידותיות להולכי רגל, אחריהם רוכבי אופניים ובסוף בסוף, אולי אם נשאר מקום וזה לא מפריע לאף אחד, לרכבים (אף פעם לא נשאר מקום וזה תמיד מפריע). תל אביב תצעד בדרך הזאת, גם אם זה ייקח עוד עשר שנים. המחאה נגד כזה מהלך היא מיותרת ועדיף להפנות אותה לדרישה להציב חניות גדולות בקצוות העיר ותחב״צ מעולה שתביא אותנו ליעדנו פנימה בעיר.

• אהבתי 3

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

ככה שמה שאתה כותב זה אולי נחמד בתור דחקה, אבל תלוש מהמציאות בשטח.

תספור בדרך כמה רוכבים אתה רואה. תספור במקביל את מספר המכוניות. אתה מוזמן להעלות כאן את המספרים.

וזה בלי לדבר על חצי שנה שבה הרכיבה היא גיהנום ועוד כמה שבועות של גשם וכנ"ל.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

תסתובב במקום כמו ציריך, ותראה מה קורה שמרכז העיר בלתי אפשרי לכלי רכב. מלא אנשים בחליפות (מקום עני, ציריך) מדוושים לעבודה. 

כשתל אביב אנשים ירכבו באופניים ושאר הכלים החשמליים כמו בציריך, אני אהיה בעד האופניים.

בתל אביב רוכבי האופניים והכלים החשמליים נוהגים בפראות, מתעלמים לגמרי מחוקי התנועה, הופכים את המדרכה למקום לא בטוח לנולכי רגל.

בנוסף, משאירים קורקינטים שיתופיים איפה שבא להם, על הכביש, במערבי חציה ובאופן שחוסם את המדרכה.

כבר לא מגובר רק בכלים צריך, עם הזמן נוספו ריקשות דוגמת אלה של מטעיני הקורקינטים או כל מיני קומבינות כל אופניים שיכולים לתפוס רוחב של מטר על המדרכה או על הכביש בניגוד לחוקי התנועה.

כלים דט גלגלגיים זה יעיל וטוב, אך מישהו צריך לפקח עליהם כמו שצריך.

חייב לציין שבמקומות מועדים כמו כיכר הבימה או מול הסינמטק מתבצעצ אכיה אך זה לא מספיק

פורסם
לפני שעתיים, nev כתב:

תספור בדרך כמה רוכבים אתה רואה. תספור במקביל את מספר המכוניות. אתה מוזמן להעלות כאן את המספרים.

וזה בלי לדבר על חצי שנה שבה הרכיבה היא גיהנום ועוד כמה שבועות של גשם וכנ"ל.

בו נחזור למה שכתבת. לא כתבת ״יותר משתמשי רכב מרוכבי אופניים״ כתבת: ״רק היפסטרים״.

נכון?!

וגיהנום, גיהנום זה להיות על הרכבת בדרך לטרבלינקה. לרכוב בת״א אפשר הרבה יותר מחצי, ואני כותב את זה בתור מי שלא יוצא מהמזגן כשחם. אם היו לי אופניים חשמליים, אז אפשר לרכוב 9 חודשים בשנה, בלי להזיע. 

וגשם זו לא בעיה בת״א.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

זה היה משעשע לראות איך הגברת מיטל להבי (אדריכלית הכיאוס התחבורתי שמתחולל עכשיו בעיר תל-אביב) חוטפת על הראש על כך שהפחיתה 15K מקומות חניה בעיר (בשם החזון האוטופי כמובן, שלפיו לכל מקום בני אדם יתניידו עם קורקינטים, גם לחופשה המשפחתית) יום אחרי שניתן לעיריות ברחבי הארץ "אור ירוק" להתחיל לגבות כראות עיניהן על חניות בכחול לבן. נזק ובכיה לדורות מה שהיא וחולדאי עוללו לעיר.

מסלולי רכיבה הפכו לחניות פריקה וטעינה של ספקים לאורך שעות היום, רוכבי קורקינטים הפכו את המדרכות (איפה שנחסמים אותם שבילים) ואת הכבישים לשדה קרב עם אפס תשומת לב לחוקי התנועה בסיסיים. מזל שה"חורף" מגיע וכמות הכלים האלו תפחת משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, mottis כתב:

כשתל אביב אנשים ירכבו באופניים ושאר הכלים החשמליים כמו בציריך, אני אהיה בעד האופניים.

אבל זה לא עובד ככה.

קודם תשתית טובה (מה שלא קיים) - אחר כך יגיע השימוש והביקוש.

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

ניסיתי להיות ירוק ולהתנייד באוטובוס לעבודה וחזרה במשך כמעט חודשיים. 

ואלו עוד היו חודשיים לא לחוצים, הילדים לא במסגרות, אין לחץ של לבוא לאסוף בזמן, לא יורד גשם, לא שמש רצחנית. 

60%-70% מהזמן זה בסדר, כלומר, האוטובוס הגיע בזמן, ההחלפה לקו הבא היתה יחסית מהירה, והאוטובוס היה ממוזג ונעים. 

גם אז זה לקח 50% יותר ממה שלוקח ברכב פרטי, כלומר עוד 20 דקות. 

בשליש מהמקרים שבהם זה לא עבד, זה פשוט לקח שעה וחצי במקום חצי שעה, אוטובוס שמאחר, פספוס בהחלפה לקו הבא, אנשים לא נעימים באוטובוס וכו'. 

איזה בנאדם נורמלי יכול לחיות עם טעויות כאלו אחד לשלוש?!

מה שבעצם יקרה בפועל עם כל קיצוץ מקומות החניה, זה שאנשים ישלמו יותר ויתמרמרו יותר. 

בנאדם יותר על רכב ופעמיים בשבוע יגיע הביתה או לעבודה כמו סמרטוט באיחור של שעה? וזה בנוסף על ה 50% תוספת לכיוון בימים שזה כן עובד... 

אם תחב"צ היתה באמת יעילה, אנשים היו מעדיפים להשתמש בה גם בלי "המקל". 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 4

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 59 דקות, falou כתב:

בו נחזור למה שכתבת. לא כתבת ״יותר משתמשי רכב מרוכבי אופניים״ כתבת: ״רק היפסטרים״.

נכון?!

וגיהנום, גיהנום זה להיות על הרכבת בדרך לטרבלינקה. לרכוב בת״א אפשר הרבה יותר מחצי, ואני כותב את זה בתור מי שלא יוצא מהמזגן כשחם. אם היו לי אופניים חשמליים, אז אפשר לרכוב 9 חודשים בשנה, בלי להזיע. 

וגשם זו לא בעיה בת״א.

לא. זה לא מה שכתבתי. אתה החלטת לקרוא חצי משפט ולהגיב עליו. וכן, זה משמש קומץ מהתעבורה.

גשם זו לא בעיה בת"א? אנחנו חיים באותו איזור?

פורסם (נערך)

זו בדיוק הנקודה. הגישה של בוא נז**ן אותם ובלית ברירה יעברו לפתרונות אחרים לא עובדת. המקל הוא רעיון גרוע שבה לפצות על עצלות, חשיבה, תכנון וביקורת. 

הגזר לעומת זאת הרבה יותר יעיל. 

כשהייתי סטודנט שגר במרכז תל אביב וצריך להגיע לאוניברסיטה ולאחר מכן לבורסה החיים היו דבש: אוטובוס בבוקר מגיע בזמן, אחר כך רכבת מאונ לבורסה ועוד כמה דקות הליכה, אחר כך אוטובוס לבית. הכל היה באמת בלי הרבה הבדל מרכב פרטי ואף חיסכון. מאידך בהרבה מקומות אחרים התחבצ לא קרוב להיות יעיל כמו במרכז העיר. שם צריך לשפר אותו ואז אנשים ירדו מהרכב עצמאית. אפשר גם לעודד תחרות בתחבורה הציבורית עם מפעילים פרטיים ואז מחירי נסיעות אלו ירדו, כמו באבל למשל וכו'.

אגב, אם רק 30 אחוזים ממי שעובד בתא ישתמש באופניים במקום רכב, לא יהיה מילימטר לזוז על נתיב האופניים. אופניים לא יכולים להוות תחליף להתניידות המונים. הם יכולים להקל על אחוז מינימלי וזהו. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...