Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פשוט מטורף,

עיריות מורידות מקומות חנייה ומקשות על בעלי רכב לנהוג בעיר

טבעות הנסיעה יאכילו את כולנו מרורים

תשלום על קווי רכבת קלה - חצי ימומן ע"י הטלי השבחה???? למה?

https://www.mako.co.il/news-money/2021_q4/Article-ccee6b4b244ec71026.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1898243326

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מעדיף תמיד פחות מקומות חנייה ברחובות ויותר במרכזי הקניות.

יותר מדרכות, יותר שבילי אופניים והרבה עצים וספסלים.

חנייה ברחוב זה לא מוצר חובה, מי שרוצה חנייה שייבנה בבית שלו.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במציאות הנוכחית חניה זה צורך קיומי ברוב המקומות בארץ, כי הדרך היחידה להגיע אליהם בלי לאבד את השפיות ולשרוף חצי יום זה ברכב פרטי.

אבל את המציאות הזו צריכים לשנות דחוף.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, nev כתב:

^ פחות, פחות ופחות. חניה זה צורך קיומי לעיר, כל מה שכתבת לא.

חנייה, כלומר שטח גדול, שמוקדש במיוחד כדי להשאיר שם חתיכת פח על גלגלים שבמקרה הטוב תביא לשם 2 אנשים, שישאירו אותה שם לכמה שעות - היא צורך יותר קיומי מספסלים ועצים??

לא הגיוני לאפשר לכל מי שרוצה להגיע עם רכב להגיע, זה פשוט לא מסתדר אין מספיק מקום לכולם. אז כן צריכים להוציא חניות ולאפשר למי שגר באזור לחנות במה שנשאר.

אנחנו, אלה שגרים מחוץ לת"א, נצטרך להגיע בדרכים אחרות. אין ברירה.

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
פורסם

בעיקרון , אתה צודק במאת האחוזים. 

הבעיה היא שכאן קודם כל קונסים , ורק הרבה שנים אחרי (אם בכלל ) נותנים פתרון חלופי

קודם שיסדרו תחבורה ציבורית ראויה , ואז נשמח לעבור אליה 

• אהבתי 2

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

ספסלים ועצים זה לא צורך קיומי, זה נחמד ונעים אבל לא קיומי. חוצמזה - תושבי המקום לא צריכים חניה ליד החנויות\משרדים ברחוב הראשי?

שבילי אופניים שמשמשים 0.5% מהאוכלוסיה עדיפים על מאות מקומות חניה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

למשרדים וחנויות החניה צריכה להיות בתוך המבנה עצמו או בתחומי המגרש, לא ברחוב בשטח ציבורי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 20 דקות, YaronNahum כתב:

בעיקרון , אתה צודק במאת האחוזים. 

הבעיה היא שכאן קודם כל קונסים , ורק הרבה שנים אחרי (אם בכלל ) נותנים פתרון חלופי

קודם שיסדרו תחבורה ציבורית ראויה , ואז נשמח לעבור אליה 

הבעיה היא שאין לנו שום אפשרות מעבר לאוטובוסים (שהם לא רעים בתוך ת"א, אבל גם לא טובים במיוחד), אבל אי אפשר לחכות עם ההגבלות עד שתהיה פה מטרו - העיר תתפוצץ מרכבים עוד לפני זה. כמובן שזאת בעיה שהייתה צריכה להיות מטופלת לפני עשרות שנים, ואנחנו עכשיו משלמים את הטעות הזאת. אין פתרון קסם לנושא, ולדעתי להקשות על ההגעה עדיפה על להמשיך למלא את העיר ברכבים, רעש וזיהום. בסוף היא תאבד מהייחוד שלה אם כל מה שיהיה בה זה רכבים, ואז אף אחד כבר לא ירצה לבוא.

הפלסטרים בדוגמת נת"צים הם חשובים, אבל חייבים להגיע יחד עם העלה במשכורת הנהגים שתאפשר הגדלת תדירות (יש מחסור בנהגים). יותר נוסעי אוטובוס יאפשרו את הגדלת התקציבים בנושא הזה, וצמצום היתרון לרכבים הוא צעד בדרך לשם.

לפני 1 דקה, nev כתב:

ספסלים ועצים זה לא צורך קיומי, זה נחמד ונעים אבל לא קיומי. חוצמזה - תושבי המקום לא צריכים חניה ליד החנויות\משרדים ברחוב הראשי?

עצים סה"כ נותנים חמצן ומורידים את הטמפרטורה סביבם, לא משהו רציני. העיקר שאפשר לחנות במרחק 2 מטר מהחנות. אם תצליח למצוא חנייה כמובן. מעבר לזה שכמו שאמרתי, צריך את החניות שנשארות לייעד עבור תושבי העיר ולא עבור אורחים מבחוץ.

מכיר ביצה ותרנגולת? אנשים לא יסעו בשבילי אופניים אם הם לא יהיו בטוחים ונוחים. המדינה/עירייה צריכות לעשות את הצעד הראשון שהוא בניית תשתיות אופניים איכותיות, האנשים כבר יגיעו. יקח זמן, זה דורש שינוי חשיבה, אבל כן - הם לגמרי עדיפים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

בתור תושב תל אביב אני מסכים עם הסייפא של דבריך. אין שום סיבה שאם אני צריך להתנייד בתוך העיר אעשה זאת ברכב וגם אם כן לא מגיעה לי חניה חינם. 

כן מגיעה לי חניה חינם ליד הבית במידה ואין לי חניה פרטית. לא חייבת להיות צמודה אבל קרובה.

לשכן הנכה שלי, מגיעה חניה ליד הבית. 

לאנשים שעוברים דירה, מעמיסים קניות, פורקים חבילות, כן כדאי שיהיו מפרצי עצירה בטוחים כל כמה מאות מטרים. 

ברופן כללי, לכולנו ברור מה צריך להיות, מה שלא ברור זה התכנון שיוביל לשם. לעיריות יש נטייה לא לאהוב לתכנן ולחשוב אבל לא כל אזור זהה לשני. ליד איכילוב לצורך העניין כן צריך חניה והרבה, כי אנשים חולים מוטב שיגיעו ברכבם. 

ליד כיכר רבין אין שום צורך בחניה ואפשר לסגור שם חצי מהכבישים לתחב"צ ומשאיות סחורה בלבד + אכיפה דרקונית. 

בקיצור, צריך שיהיה רצון לעבוד קצת קשה ולתכנן את זה בצורה חכמה. עקב אכילס של עם ישראל שלא אוהב לעבוד קשה (לכן "יצירתיות" כל כך מוערכת פה). 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עד שתהיה פה תחבורה ציבורית נורמלית (מטרו, רכבות קלות וכו) וגם אחר כך, יש פתרון מיידי להפחתת הגודש בכבישים - עבודה מהבית בהיקף גבוה.

תקופת הקורונה הוכיחה שאפשר לעבוד מהבית ולעמוד ביעדים שנקבעו עוד ברבעון השלישי של 2019 כשחשבו שקורונה זה רק של בירה... משרדים ואפילו חברות ממשלתיות שעבודה מהבית לא היתה אופציה עבורם עברו לעבודה מהבית והצליחו לעמוד ביעדים שנקבעו.

המדינה צריכה לעודד עבודה היברידית מהבית ובכך יופחת העומס בכבישים בשעות העמוסות ביותר ויקטן זיהום האוויר בצורה מיידית וללא צורך בהשקעה גדולה.

פורסם
לפני שעה, DubelBoom כתב:

עצים סה"כ נותנים חמצן ומורידים את הטמפרטורה סביבם, לא משהו רציני. העיקר שאפשר לחנות במרחק 2 מטר מהחנות. אם תצליח למצוא חנייה כמובן. מעבר לזה שכמו שאמרתי, צריך את החניות שנשארות לייעד עבור תושבי העיר ולא עבור אורחים מבחוץ.

מכיר ביצה ותרנגולת? אנשים לא יסעו בשבילי אופניים אם הם לא יהיו בטוחים ונוחים. המדינה/עירייה צריכות לעשות את הצעד הראשון שהוא בניית תשתיות אופניים איכותיות, האנשים כבר יגיעו. יקח זמן, זה דורש שינוי חשיבה, אבל כן - הם לגמרי עדיפים.

אף אחד לא הכריח אותך לנטוע עצים דווקא במקום\על חניות. יש די והתור מקומות ודרכים לנטוע אותם. שביל אופניים ישמש היפסטרים משועממים וקומץ חובבי אופניים\ספורט. זהו.

כל הרעיון של אופניים באיזור לח כמו מישור החוף הוא מגוחך מעיקרו.

בפועל - אין שום מענה לתושב שסה"כ רוצה לקפוץ לעשות סידורים במרכז העיר מלבד חניה נורמלית.

• רעיון גרוע 1
  • לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 7 שעות, nev כתב:

אם לא נעים ונחמד בעיר אף אחד לא ירצה לגור בה ואז היא כבר לא תהיה מה שהיא היתה.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 3.11.2021 בשעה 10:43, ניקו פ. כתב:

כן מגיעה לי חניה חינם ליד הבית במידה ואין לי חניה פרטית.

מי קבע שחניה חופשית ליד הבית זו זכות יסוד? בעיירה בה אני מתגורר ליד בוסטון חניה ברחוב מוגבלת לשעתיים, גם לתושבי הרחוב. זאת אומרת שכל בעל רכב חייב לחנות בחניה פרטית אם הוא לא מתכוון כל שעתיים להזיז את הרכב. זה לא מונע מהמקום להיות מבוקש ויעידו מחירי הדיור.

goaway.jpg

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...