Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופציות ושכר בסטארט-אפ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, בהמשך למשכורות והתנאים שהיו כאן לא מזמן, אולי אתם תדעו לענות...

אני נותן היום שירות כעצמאי לסטארט-אפ קטן שגייס לאחרונה 12 מיליון דולר.

ביקשו ממני לעבור למשרה מלאה, בדרגה של C-Level, מדווח ישירות למנכ"ל.

נניח וההצעה שלהם היא לקבל אופציות של 0.5%. האם זה מקובל? (הכוונה טוב, רע, הגיוני).

והאם מספר כזה אומר בהכרח שהמשכורת צריכה להיות נמוכה, או שזה לא אמור להיות קשור?

תודה

פורסם

כן, 0.5 מקובל לחלוטין, ואפילו טוב, לדרג C שמצטרף לאחר גיוס מבלי שהיה פאונדר.

לא, השכר לא אמור להיות נמוך בשל כך בשלב בו החברה נמצאת. הבינג סייד דאת, תהיה הגיוני בדרישות השכר שלך.

עריכה: לא נכנס כרגע לדיון סביב קליף, ווסטינג, בונוסים וכיוב'.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אופציות של סטארטאפ בשלב הזה, הן ציפור על עץ גבוה.

הסיכוי לראות מהן רווח הוא קטן.

רוב טבלאות השכר מתייחסות לשכר חודשי, ללא בונוסים ומניות (מניות אמיתיות, לא אופציות).

לכן, לא הייתי מתפשר על שכר שהוא לפחות הממוצע בשוק, אם לא מעבר לממוצע (אם אתה חושב שאתה יכול לקבל ממוצע+הטבות בחברות אחרות).

• רעיון טוב! 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

כפי שנאמר האופציות בשלב הזה לא שוות הרבה. אי אפשר לדעת כמה הן יהיו שוות בפועל.

בסטארטאפ אתה כנראה תוותר על wlb מול החברות הגדולות ועל שלל הטבות. לכן הייתי מבקש שכר מעט מעל הממוצע. או כזה שמתחיל מעט מתחת לממוצע ועולה בכל תקופה (קצרה) עד שמגיע תוך נניח שנה לשכר שהוא מעל הממוצע (היה לי חוזה דומה בסטארטאפ ואני חושב שהוא היה פייר, אם החברה ממשיכה להתקיים מעוד השקעות שיהיו בעתיד אז גם העובדים יהנו מכך)

Miata ND2

פורסם
בתאריך 30.9.2021 בשעה 06:18, פינדר כתב:

לא הייתי מתפשר על שכר שהוא לפחות הממוצע בשוק, אם לא מעבר לממוצע (אם אתה חושב שאתה יכול לקבל ממוצע+הטבות בחברות אחרות).

זה.

במיוחד כשבתפקידים בכירים ברמה הזו (בא נגיד שC level executive הוא בערך מקביל לדירקטור בחברה גדולה יותר לצורך הדיון?) מרכיב המניות והבונוסים יכול בקלות לעבור (ולפעמים פי כמה וכמה) את השכר בסיס.

המשוואה שאני עושה תמיד היא - האם את ההפרש בשכר - הייתי משקיע בחברה לאורך התקופת זמן הזו תמורת האחוזים האלו.

כמו כן - משהו שיותר חשוב מכמה גיסו זה לפי איזה ערך הם גייסו - וכמה עוד מימון הם צריכים כדי להגיע לאוטונומיה / אופציה לרכישה / הנפקה (הבנה אמיתית של הRoadmap).

כמובן - כל זה בתנאי שאתה מאמין בכל כולך שהחברה בתנופה מעולה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...