Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי מאזדה לנטיס 2003 1.6
אני רוצה להחליף את הבלמים האחוריים, אני לא רוצה יותר חריטות וכל זה, אני רוצה חדש, גם דרמים וגם נעליים (ככה קוראים להם?)
יש עוד משהו שאני צריך לדעת ? עוד משהו שצריך לבלמים האחוריים?
החלפה של הדרמים והנעליים ישפיעו או יצריכו משהו נוסף מבחינת העבודה, למשל בקשר לבלם יד?
ראיתי נעליים של REMSA או של FERODO  לא יודע מי עדיף מבין שניהם?

אגב, לא מצאתי דרמים של חברה מוכרת, רק דברים כמו APC ושמות לא מוכרים.
יש איזה המלצה או קישור לדרם מומלץ ולא יקר מדי לרכב שלי?
תודה!

עריכה אחרונה על ידי artr100
פורסם (נערך)

אל תתייחס לעלות- היא של בלמים קדמיים.

צריך להבין מה תקול אצלך ואז להחליט מה מחליפים :

לגבי תופים-האם לחרוט/להחליף לגמרי ונעלי בלם אם צריך להחליף כדאי לחדשות.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התשובה. 
יש לי רעש חזק של חריקה מהבלמים האחוריים, זה קורה אחרי שהרכב עומד לילה
במוסך בדקו, אמרו שהבלמים בסדר, גם בטסט עובד והיעילות טובה , אבל זה בלתי נסבל

רעש החריקה הזה נמשך אולי 20 שניות אחרי לילה שהרכב עומד, ואז נעלם
במוסך אמרו כנראה חלודה שמצטברת בגלל הלחות, משהו כזה.
נמאס לי, לא מעניין אותי חלודה, כבר חרטו לי פעמיים, לא רוצה חריטות!
אני רוצה שמישהו יסביר לי למה כולם רוצים לחרוט לי כל הזמן
לא נראה לי שדרמים ונעלי בלם חדשים זה משהו שצריך להיות עשיר בשביל להחליף לחדש
אז בעצם מה אני צריך ? שני דרמים ו-4 נעלי בלם? ומה לגבי הבלם יד? יש משהו שצריך לעשות גם איתו בהחלפה כזאת?

תודה

פורסם

צריך לפרק גלגלים אחוריים ולבדוק מה קורה שם- קשה לענות תשובה בלי לפרק ולראות בדיוק מה הבעיה שם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מאד מאד מבין אותך, ולצערינו המקרה שאתה מציג זו בדיוק רמת המכונאות הירודה בארץ.
אתחיל מהסוף:
אין מה להשקיע בתופים יקרים, מה שמשפיע על איכות הבלימה הוא הסנדלים (לא נעליים כמו באנגלית :)), FERODO זה סבבה, גם REMSA זה בסדר גמור לרכב שלך.
בלם יד - אלא אם התוף שלך מיוחד באיזשהי דרך, אז לא צריך משהו מיוחד, מדובר בכבל שמחובר בנק' שונה ברפידות, סך הכל כל ההחלפה זה לפרק לגו ולהרכיב לגו. הנה סרטון:

מה שאני חושב, שאם התופים שלך עברו חריטה לא מזמן שלא עזרה לרעש, יתכן וצריך לפרק את הסנדלים ולתת להם 'פאזה' קטנה עם שופין בנק' בה הם פוגשים את התוף. בכללי תופים ברכב שלא נוסע עמוס מחזיקים מעל 200K ק"מ וסנדלים יכולים להגיע בכיף ל150 אלף (הבלמים האחוריים לא מהווים גורם משמעותי כשהרכב לא מועמס), עוד סיבה לרעש יכולה להיות פשוט בגלל חוסר התאמה של הסנדל לתוף, נדיר אך קורה.
אם אתה מאיזור המרכז קפוץ לחברים במוסך שי-לי, זה לא יהיה הכי זול, אבל תקבל טיפול טוב. 

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

בכל אופן, אם אני רוצה להחליף גם דרמים וגם סנדלים, אחרי שמחליפים יש סיכוי שעדיין יהיה רעש כלשהו?
ולגבי הדרמים - APC זה נחשב טוב/סביר? יש מותג אחר מומלץ לדרמים?

תודה

• רעיון טוב! 1
פורסם

אצלי, בהונדה סיוויק 2001, בהמלצת המכונאי החלפתי את ה"סנדלים" למקוריים של הונדה וגורזו ה contact points ואין כל רעש מהבלמים.

פורסם

כאמור, אני לא חושב שזה משנה מדי, גם צלחות בלם וגם תופים הם בעלי השפעה זניחה על איכות הבלימה, כל העניין ברפידות/סנדלים (עכשיו כשאני חושב על זה: שמעתי כבר נעלי בלם בכמה מקומות - שזה הרבה יותר נכון :)), תקנה משהו איכותי (לא חושב שיש מה 'להשתולל' עם מקורי במאזדה בת 20) ותדאג שמנקים את כל רכיבי המערכת טוב טוב ומגרזים את כל נק' המגע (שלא קשורות לתהליך הבלימה) כמו שצריך ועם גריז מתאים. אתה צריך מוסך שעובד נכון ועם הראש ולא עם ה'וריד במצח'.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...