Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

במפרט תוכנית הטיפולים לא רשום סוגים מומלצים של שמנים למנוע/גיר.

האם שמן גיר של קסטרול על ''תקן של מאזדה'' מתאים למאזדה 3 2016?

81 אלף ק''מ, לפי היצרן מדובר בשמן גיר ''LIFETIME'', אני מכיר שכדאי בכל זאת להחליף כדי להאריך את חיי הגיר, וכדי שההילוכים יעברו חלק יותר.

חברה טובה קסטרול?

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם

לגבי מתאים למזדה, אם עומד בתקן, אז אמור להיות מתאים.

קסטרול חברה ותיקה ומוכרת, אם אינני טועה גם טיפה יקרה מהסטנדרט,

וולוו ממליצים להשתמש בדגם שלי אז רכשתי

• אהבתי 1

כבר חתמתי...

פורסם

קטסרול חברה מעולה ומהמובילות בתחום

כל הכבוד על החלפת נוזל הגיר, זה משהו שצריך לבצע בשגרה ולצערי לא מבוצע ע"י רוב בעלי הרכב

גם אם אתה עושה בעצמך את ההחלפה וגם אם לא, תקפיד למלא את אותה הכמות שהוצאת. ולבצע על גיר קר

• אהבתי 2
פורסם

לגמרי, ה-350 שקלים שזה עולה במוסך זניחים לעומת הטוב שזה עושה לגיר, לא רק מבחינת אריכות ימים (שזה הכי חשוב), אלא מבחינת העברות חלקות וניצול כוח טוב יותר לטובת צריכת דלק משופרת.

פורסם (נערך)

מאמין שמדובר ב-ATF-FZ

ATF-MV מתאים למנועים הישנים כמו ה-1.6.

המוסכניק אמר שמדובר בשמן תוצרת קסטרול עם תקן של מזדה, קשה לי להאמין שהוא יגיד את זה אם זה לא נכון.

האמת שבבדיקה לא מצאתי שמן גיר של קסטרול עם התקן הזה 0.0

ייתכן ומדובר בשמן MULTIVEHICLE?

האם זה בסדר?

אשמח שמישהו שיודע ישפוך קצת אור.

Automatic transaxle fluid

SKYACTIV-G 1.5, SKYACTIV-G 2.0, SKYACTIV-G 2.5, SKYACTIV-D 1.5, SKYACTIV-D 2.2

Mazda Original Oil ATF-FZ

פורסם (נערך)

כן, אשמח למענה של מישהו שיודע לומר אם השמן מתאים לגיר הזה

יש סיכוי שמחפפים בזה ולא שמים בתקן המתאים?

עדכון: שאלתי את המוסכניק אם השמן עובד בתקן ATF-FZ, אמר שכן, קצת שקט יותר עכשיו.

אשמח בכל זאת לעוד חוות דעת.

פורסם

אתה יכול גם לקרוא בעצמך באתר של קסטרול
פשוט תרשום בגוגל castrol atf-fz, לך לתוצאה מהאתר של קסטרול ותפתח את הpdf

אתה גם יכול לרשום בגוגל castrol atf multivehicle, ללכת ל Pdf ולחפש שם את התקן שלך (fz)

מחיפוש קצר שעשיתי אני רואה שגם Castrol ATF Multivehicle וגם Castrol Transmax ATF תומכים בתקן

אגב אתה גם יכול להיפתח לעוד חברות ולחפש לדוגמה motul atf-fz או כל חברה אחרת ולראות אם יש להם שמנים שתומכים בתקן

עוד משהו קטן שנחמד לדעת, כל נוזל גיר תחליפי הוא לא עומד רשמית בתקן. הוא עונה על דרישות התקן, או תומך, או מומלץ. רק נוזל גיר מקורי עומד רשמית בתקן. לדעתי האישית כל עוד זה נוזל גיר של חברה טובה אפשר לסמוך עליה שהיא יודעת מה היא כותבת

פורסם

גם אצלי השמן גיר הוא LIFETIME, למי שהחליף היה איזה שיפור לאחר ההחלפה? ממה שזכור לי החלפת שמן גיר יכולה גם להזיק, תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

LIFETIME זה טריק שיווקי שנועד לעודד אותך להחליף רכב כל כמה שנים, השמן אמור להחזיק לכל אורך החיים של הגיר, ואחריות, רוב היצרנים נותנים ל100,000 ק"מ, כלומר הם מתכננים את הגיר שיחזיק לפחות את זה, אחרי זה - בעיה שלך.

הנזק קורה כאשר לא מחליפים תקופה ארוכה מאוד, ואז נזק כבר נעשה, כך שהחלפה תחמיר את המצב, רצוי להחליף כל 60,000 ק"מ, אבל אל תתפוס אותי במילה, תמתין לתשובה של איש מקצוע

• רעיון טוב! 1

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...