Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון סטייה מנתיב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו בדיוק השאלה - מי נוהג, אתה או המערכת. אם היא באה להתריע או לתת תיקון במקרה של תאונה (או 90%)  ניחא. כשהיא מתערבת לי ביום-יום זו פשוט סכנה.

המקרה שתיארתי היה כשהייתי לבד על הכביש. מה יקרה כשאני עושה פעולת התחמקות ולמערכת לא מתחשק? לפעמים החצי שניה מאבק הזה היא ההבדל בין המלטות לתאונה.

• אהבתי 2
  • מבאס 1
פורסם

שוב, בולשיט.

אתה הנהג. המערכת היא עזר על מנת למנוע סטייה מנתיב הנסיעה מכל סיבה שלא תהיה. התיקון שלה הוא עדין מאוד והיא תשחרר מיד כל התנגדות ברגע שהנהג ינסה לכוון את ההגה לכיוון אחר. אין שום מאבק, אפילו לא של חצי שניה, והיא בוודאי לא תגרום לתאונה.

המשעשע הוא שהמתנגדים למערכת מצהירים שביטלו אותה מיד או אחרי התיקון הראשון, אז איך בדיוק הסקת את כל זה על אופי הפעולה שלה?

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

כי לי היה מאבק.

תחסוך ממני את המחמאות שלך. אתה רוצה להתווכח - תתווכח. אתה רוצה לכתוב בולשיט - תמצא מישהו אחר "להתדיין איתו".

אתה מוזמן להמשיך עם קביים, נראה מה יקרה לנהיגה שלך.

• אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1
פורסם

אני דווקא סבור שהמערכת חיונית ותורמת ויעילה. (אמנם לא נהגתי על אחת, אלא רק חוויתי מהצד ובביקורות)

נקודה למחשבה, אם אתה סבור שהמערכת הנ"ל נוראית ולא טובה, מדוע אתה רוכש/נוהג על רכב עם אחת?

לסיכום, תודה לכולם על התשובות, ברגע שהרכב יהיה בידיי אוכל להעלות סקירה מקיפה.

שנה טובה🌿

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם
לפני 12 שעות, nev כתב:

אני לא סובל מערכות שמתערבות לי בנהיגה. בקשר למערכת הספציפית הזו - בפעם הראשונה שנהגתי על רכב שמותקנת בו (ולא הייתי מודע) ירדתי ממחלף שבו שני נתיבים התמזגו לאחד. המערכת הגאונית הזו החליטה שמדובר על סטיה מנתיב וחטפה לי את ההגה.

כמעט עשיתי תאונה רק מההלם. מאז אני מבטל את כל המערכות המיותרות האלו.

אם המערכת הזאת כמעט גרמה לך לעשות תאונה, לא יודע איך אתה נוהג כשיש רוח/עוקפים אותך/כביש לא מפולס לגמרי. יש מליון גורמים שיכולים לגרום לרכב לסטיות קטנות בזמן נהיגה שהם לא פחות "מפתיעים" מהתערבות של המערכת הזאת.

לפני 16 שעות, ZiggyMan כתב:

אני.
לדעתי זה סיכון בטיחותי כשנוהגים במהירות גבוהה בסיבובים, ועוברים נתיב או לשול כדי להצמיד את הפניה. פתאום אתה צריך להתחיל להלחם בהגה ב130 קמ"ש וצפונה, כשכל מילימטר בתזוזה מדוייק.

אם אתה צריך לעבור נתיבים ולסטות לשוליים כדי להשלים פניה, אתה עושה משהו ממש לא נכון. ואם כוח קטן שמנסה לסובב את ההגה לאחד הכיוונים מביא אותך למצב מסוכן אתה נוהג בצורה חסרת אחריות. כוח כזה יכול להיגרם ממליון דברים ולא רק כתוצאה מהתערבות של המערכת הזו וצריך להשאיר מרווח ביטחון לתמרון.

הכביש הוא לא מסלול מרוצים והוא בטח לא המקום לתמרונים "מדוייקים על המילימטר" במהירויות גבוהות.

• אהבתי 3

"ai motoare capul doare"

פורסם
לפני 6 שעות, nev כתב:

כי לי היה מאבק.

תחסוך ממני את המחמאות שלך. אתה רוצה להתווכח - תתווכח. אתה רוצה לכתוב בולשיט - תמצא מישהו אחר "להתדיין איתו".

אתה מוזמן להמשיך עם קביים, נראה מה יקרה לנהיגה שלך.

נהגתי בעשרות דגמים עם מערכת לתיקון סטייה מנתיב, טובות יותר ופחות, בשלל כבישים וסיטואציות, גם כשהן לא זיהו היטב ונאלצתי לתקן את ההיגוי זה לא היה ״מאבק״.

אז או שבחירת המילים שלך גרועה, או שאתה לא מבין את משמעות המילה מאבק.

הדיון הוא לא רק מולך, יש כאן אנשים נוספים שקוראים ועלולים להיתקל באינפורמציה המטעה בהודעות שלך. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

ה"מאבק" הוא פחות ממשב רוח בכביש החוף. מי שזה מה שגורם לו כמעט לעשות תאונה צריך לבדוק מה לא בסדר בנהיגה או באופן החזקת ההגה שלו.

נוהג 3 שנים ברכב עם מערכת כזו ולא הרגשתי צורך או רצון לנתק אותה אף פעם.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במקרה של חיתוך נתיבים המערכת לא תשפיע בכלל מאחר שמדובר בנהיגה שהיא קצת יוןתר ספורטיבית ואגרסיבית.

בכל מקרה, נראה לי שקשה לשכנע אנשים מסויימים שבטוחים ביכולתיהם.

רק אציין דבר אחד - ככל שזה הפריע לנהג יותר, הנהג יותר סטה מנתיבים וזה מעיד רק עליו.

לפעמים אתה נוסע אחרי רכב וברור לך ב-100% שהקוף שנוהג מתעסק בדברים שאינם נהיגה.

הוא גולש לאט לאט לנתיב שליד.      אלה מקרים שהמערכת מצילה חיים אם על ידי רטט של ההגה ואם ע"י תיקון קל. 

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

בקודיאק שברשותנו מותקנת המערכת ובכל המקרים שהיא הופעלה (בין אם מחוסר תשומת לב, ובין אם כי התראת שטח מת מאוד שמרנית ומנסה למנוע עקיפה גם במצבים בטוחים למדי), אף פעם לא נדררשתי ל"מלחמה" בהגה. זה בסך הכל מעלה את המודעות המצבית ואו שאתה מתיישר או שאתה בקלות רבה עושה את מה שאתה חושב שנכון. האחריות והסמכות היא תמיד של הנהג.

אפילו זוגתי, שנוהגת לרוב ברכב, ושונאת מערכות שמתערבות לה (נהגת מצוינת, אבל בחיים לא הפעילה בקרת שיוט, כי רוצה להיות בשליטה, לא מפחד) לא מתלוננת כלל על המערכת.

• אהבתי 1

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם (נערך)

כשנוהגים בנהיגת סבתא, עם יד על ההגה, ראש בעננים ועיניים בוויז, בהחלט צריך מערכת כזו, כי הסטייה תגיע.

לנהגים שמרוכזים בכביש, מתכננים עקיפות בדיוק מושלם, סיבובים כמו שצריך ונמצאים ב100% בדרך, כל דחיפה קטנה של ההגה גורמת להם לאבד את הביטחון ברכב שהם נוהגים בו.

אולי למי שנוסע בפקקים בכבישי המרכז זה טוב, אבל למי שביום יום נוסע בדרכים הרריות, כבישים חד נתיביים ושאר דברים שרוב הציבור לא נתקל בו בד"כ - זה אסון.

עריכה אחרונה על ידי ZiggyMan
פורסם
לפני 30 דקות, ZiggyMan כתב:

לנהגים שמרוכזים בכביש, מתכננים עקיפות בדיוק מושלם, סיבובים כמו שצריך ונמצאים ב100% בדרך, כל דחיפה קטנה של ההגה גורמת להם לאבד את הביטחון ברכב שהם נוהגים בו.

אם אתה אכן נוהג בדיוק מושלם אין סיבה שהמערכת תתערב לך.

• אהבתי 1
פורסם

חושב שאחד המנהלים שהגיב סיכם את הדיון הזה בצורה הטובה ביותר, אם ההתערבות של המערכת גורמת לנהג "לבצע" פנייה "מסוכנת" או כל דבר כזה או אחר הבעיה חד משמעית בנהג.

לא מכיר נהגים שמבצעים פניות "מדויקות" ב130 קמ"ש או משהו דומה. 

זו בסוף מערכת בטיחות שיכולה להציל חיים, והיא לא "חוטפת" את ההגה או בכלל מפעילה כוח כדי שצריך להתנגד בה. (בזמן השרשור יצא לי להיות נוכח בסופש ברכב עם מערכת שכזו)

אם נוהגים בדיוק מירבי ובצורה מושלמת המערכת לא תהיה מורגשת בכלל. 

חושב שלהגיד שהמערכת חוטפת את ההגה ומסכנת אותך, שווה ערך להגיד שחגורת בטיחות מסוכנת, משום שבזמן תאונה עלולה לגרום לשפשופים, וכדומה.

• רעיון טוב! 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

"לא מכיר" "לא יתכן" ושאר מילים מגוונות עם או בלי מרכאות כפולות עדיין לא ישנו את העובדות. 

יתכן מאוד שקבוצה גדולה שחושבת עצמה למשהו טרם נתקלה בבעיה, או שמא טרם עלתה על הרכב שבו הורגשה הבעיה, או שאפילו - לא עלינו - לא באמת מאתגרת את הרכבים שברשותה, ולכן מבסוטה. שיהיה לכן לבריאות, תמשיכו ואל תסטו לעולם ועד. אני לא משכנע אף אחד לעשות משהו שלא טוב לו.

פורסם

אם אתה צריך לעבור לשול או לנתיב אחר בזמן סיבוב - סימן שלא תכננת נכון את הסיבוב. 130 קמ"ש או לא - אתה לא אמור לחתוך לנתיב אחר או לשול - אתה לא במסלול מירוצים שבו אתה נוהג לבד.

המערכת הזו לא צריכה להפריע למי שנוהג נכון ומדויק - מאותת כל הזמן (גם כשהכביש ריק) ולא עובר בין נתיבים ושוליים ללא איתותים.

• אהבתי 1
פורסם

ברור. גם כשחותכים אותי בכביש אני מקפיד לאותת לפני שאני סוטה, ולא משנה באיזו מהירות, או כמה האידיוט קרוב. בהצלחה.

• תוכן חדש...