Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מחפש ידנית עד מחיר של 25K שתסע כל יום 90 ק"מ (1800 בחודש) בינערוניים בלבד - חלקם יכולים לפעמים להיות מעט פקוקים.

הדגש הוא על אמינות כמובן ואחרי זה על צריכת דלק.

הנהג יהיה נהג יחיד, עם נסיעה רגועה מאוד.

ראיתי לא מעט המלצות על קליאו 0.9T שנכנסת לתקציב בשנתונים 13-14, אשמח לשמוע מבעלי הרכב לגבי צריכת הדלק שלה בנסועה בינעירונית (האם אפשר לצפות ל1:20?).

בנוסף איך היא בהשוואה לפולו/פאביה/איביזה 1.4 ידנית מאותם השנים?

אפשרות נוספת היא חיפוש טורבו דיזל מזדקנת שזו משימה מעט יותר קשה אבל עומדת על הפרק (כמובן רק במקרה של מציאה שמורה שנכנסת לתקציב)

תודה רבה

פורסם

על דיזל ישן הייתי מוותר.

הקליאו יחד עם הגרמניות אופציה טובה, לדעתי לפולו המושבים הטובים ביותר אך האיבזור עדיף אצל הקליאו.

מנועי ה 1.4 נחשבים לאמינים וסך הכול סוחבים די טוב, כל גם ה0.9 של הקליאו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ב25 הוא יתקשה למצוא קקטוס טובה לדעתי, 2008 לעומת זאת כן תכנס.
אגב, ה208 היא גם אפשרות סבירה מאד, מומנט בסל"ד נמוך יחסית ולא חושב שיש הבדל משמעותי (אם בכלל) בינה ל0.9 טורבו מבחינת תאוצה, עוד יתרון הוא שאפשר למצוא שנתון די מתקדם בסכום הזה (2015-16).

ריו ופיאסטה נכנסות בתקציב וחווית הנסיעה טובה פרט לדבר אחד - מנוע, הן חלשות באופן מורגש ביחס לקטגוריה, פחות קריטי למי שמשייט בניחותא. אולי כן שווה לשקול רכב עם בקרת שיוט אבל?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דווקא יש כמה קקטוסים מעניינים ביד 2.

אם כי כמו לפיגו יש את עניין הטיימינג/אכילת שמן בחלק מבמקרים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תודה רבה על התשובות.

איך המנוע 1200 שיש בקליאו/קקטוס/2008 לעומת ה0.9T?

אשמח גם להתייחסות לאיך ניתן לברר צריכת דלק לכל אחד מהם

@yulianx

אשמח לדעת את הדגמים עם המנועים הבעייתים, תודה

עריכה אחרונה על ידי girsa
פורסם

בקליאו ה 1.2 אטמוספרי חלש משמעותית לעומת ה0.9 טורבו.

פורסם (נערך)

לדעתי ההתלבטות צריכה להיות בין הקליאו ל208.
מבחינת מנוע שתיהן מאיצות אותו הדבר ולא מרגישים בהבדל.

מבחינת נוחות לקילאו יש היתרון בבין עירוני בגלל כיול מתלים קשיח.
מצד שני ה208 פחות סובלת מרעשי רוח והמושבים יותר נוחים והמזגן טוב יותר (למרות שבשניהן המזגן לא מוצלח במיוחד)
ל208 יש את הבעיה עם הרצועת טיימינג שדורשת התייחסות ובדיקה מעמיקה לפני קניית הרכב.

סה"כ לדעתי הן דיי צמודות... 

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני 22 שעות, shellcase כתב:

אולי כן שווה לשקול רכב עם בקרת שיוט אבל?

208 ברמת גימור אקטיב וקליאו בכל רמות הגימור (כמה שזכור לי) מגיעות עם בקרת שיוט.

ב-VAGיות ראיתי ידניות מסוימות שהיו עם בקרת שיוט, אבל לא בדגם הבסיסי בדרך כלל (אלא אם כן הוסיפו אחר כך).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עכשיו ראיתי שיש גם את הדאצ'יה סנדרו עם המנוע 0.9T כמו של הקליאו, גם היא מומלצת באותה מידה? 

למרות שהיא קצת פחות נכנסת בתקציב

פורסם

הדאציה יותר מרווחת ונוחה יותר,  אבל הסלון מיושן יותר עם איכות חומרים פחות טובה, בנוסף הבטיחות פחות טובה.

פורסם

דווקא בבין עירוני הסנדרו היא הרכב הפחות נוח ונעים.
הרכות שלה שתורמת לספיגת זעזועים בתוך העיר הופכת אותה בבין עירוני לרכב מתנדנד ובעל הרגשה לא יציבה, בנוסף בידוד הרעשים שלה פחות טוב בצורה משמעותית מרכבים אחרים בקטגוריה.
כל זה יחד הופך אותה לרכב רועש ומתנדנד בנסיעה במהירויות גבוהות, אישית הייתי הולך על הקליאו בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

אני לא הרגשתי את הרכות בתור משהו שהפריע, לי היה נוח, גם מבחינת רעש, יותא לי לנסוע מידי פעם על הדיזל בתור נוסע, האמת? סביר.

וזה עוד בנסיעה בין עירונית הררית עם שלל פניות.

פורסם (נערך)

אני מניח שאתה מתכוון לסנדרו סטפווי, כי אני לא מכיר שום בעיות יציבות עם הרגילה במהירויות גבוהות. גם הרעש בתא הנוסעים לא כזה נורא ולדעתי לא חריג לקטגוריה.

בסטפווי לפני מתיחת הפנים יש רעש נוכח מאוד בנסיעה בינעירונית שנכנס דרך בתי הגלגלים ועד כמה שניסיתי לאחר מתיחת הפנים נראה שהוא צומצם משמעותית.

בכל מקרה ממליץ להשתדל ללכת על אחרי מתיחת הפנים, הנדסת אנוש עדיפה (צופר בהגה, כפתורי חלונות קדמיים בדלתות) וחומרים קצת טובים יותר. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • תוכן חדש...