Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נמצא ברישיון כי זה חשוב לנו או שזה חשוב לנו כי זה נמצא ברישיון?

אני לא מכיר עוד מוצרי יד שניה בארץ שמושפעים מכמות הבעלים שהיו להם, מדברים קטנים ועד גדולים מאוד (בתים ודירות במיליוני שקלים).

גם בבתים ובדירות יש אלמנט של תחזוקה ויכולה להיות תחזוקת שבר ונזקים מתחת לפני השטח.

וגם בבתים ובדירות מעניין לדעת אם היה רצף של בעלים שהחזיקו בדירה שנה והתחפפו (מעיד על בעיה?) או שהבעלים הנוכחי מחזיק בדירה 20 שנה.

ועדיין אין לכמות הבעלים שום התייחסות בעסקאות נדלן.

איך זה בשאר המקומות בעולם?

אני מניח שזה מעניין אם רכב היה 20 שנה אצל אותו אחד שהוציא אותו מהסוכנות, אבל מה זה משנה יד 2, יד 3, יד 4...

פורסם (נערך)

זה משתנה ממקום למקום, למשל במדינות אירופאיות שמעתי שהרבה פחות המידע הזה משמעותי לעומת הארץ.

זה גם מידע שהשמעות שלו היא משתנה בין דגמים שונים- למשל קורולה בת 10 אם תראה אחת שהיא יד 5 כנראה שתסתכל עליה קצת עקום, לעומת זאת תיקח מיאטה בת 10 או אפילו אברט 500 והיא יד 10 זה לא יהיה בלתי סביר בכלל.

קח בחשבון שבארץ המחירון מושפע גם כן ממספר הידים, ומעל יד שניה(כלומר החל מהשלישית) אתה מאבד מהמחירון של הרכב- וכמובן ברכבים רגילים זה מקבל משמעות גבוהה יותר לעומת רכבים מיוחדים.

בסופו של דבר המחירון הוא לא קובע במדוייק בכמה תמכור את הרכב, וכמו כל דבר בשוק המוכר יכול לבקש כמה שירצה והקונה ישלם כמה שהוא מוכן- ברגע שמחירים נפגשים העסקה תקרה.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

לדעתי זה נובע מהנזק הישיר שתחזוקה לא נכונה עלולה לגרום לאוטו, ומהעובדה שאוטו זה משהו שמחליפים לעתים תכופות יותר מנדל"ן. 

אמא שלי גרה באותה הדירה כבר 18 שנה, ולפני זה גרנו בבית משך 15 שנה. 

תדירות החלפת אוטו היא הרבה יותר גבוהה ולכן החשיבות של כמה בעלים קודמים היא יותר קריטית. 

עוד דבר הוא העלות של תחזוקת רכב או תיקון תקלה לעומת מחיר הרכב. נניח קנית אוטו ב30 אלף ואתה נדרש לתקן אותו ב3000 בגלל תחזוקה לא נכונה, זה אחוז יחסית גבוה ממחיר הקניה. 

אני לא מאמין שיש דירות או בתים שאתה חייב לשים עשרה אחוז ממחיר הקנייה על תקלה שנגרמה מתחזוקת שבר (ולפני שכולם יקפצו עליי, בכוונה אני מתייחס לתקלות בלבד, ולא לשיפוץ כולל "כי בא לי אריחים 80*80 ואסלה מרחפת").

נראה לי שזה ההבדל- פוטנציאל הנזק ממשתמשים רבים בתקופת זמן קצרה והיחס בין עלות התיקון לעומת מחיר הקנייה.

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 54 דקות, Amired כתב:

זה נמצא ברישיון כי זה חשוב לנו או שזה חשוב לנו כי זה נמצא ברישיון?

אז בוא תענה על שאלה פשוטה:

אתה רוצה לקנות רכב. מולך עומדות 2 מכוניות זהות לחלוטין - האחת יד 2 והשניה יד 4. מה תעדיף?

פורסם

מדוע אתה מוכר? היד היא חלק מאותה שאלה שאנחנו אוהבים לשאול. בעבר לא היה דבר כזה כמו היסטוריית טיפולים, למעט קפדנים שדאגו אולי להחתים את ספר הרכב ולשמור את כל הקבלות, אז החלפת ידיים מרובה הייתה סוג של עדות לכך שהרכב כנראה בעייתי והמוכר מנסה להיפטר ממנו, רכב שהחליף מעט בעלים לעומת זאת כנראה שגילה אמינות טובה. מאז זה נשאר כמדד לקביעת שווי הרכב. לפעמים יש בזה משהו ולפעמים לא מה גם שזה מאוד תלוי בסוג הרכב. רכב משפחתי סטנדרטי לא צפוי להחליף הרבה ידיים, רכב ספורטיבי לעומת זאת לרוב מחליף לא מעט ידיים. 

פורסם
לפני שעה, GOLF כתב:

אז בוא תענה על שאלה פשוטה:

אתה רוצה לקנות רכב. מולך עומדות 2 מכוניות זהות לחלוטין - האחת יד 2 והשניה יד 4. מה תעדיף?

זה ברור לי, אני לא אומר שכמות בעלים קודמים זה לא חשוב

אני פשוט מתפלא שזה התחום היחיד בעולם המוצרים המשומשים שזה בכלל מקבל התייחסות.

למה שלא תשאל את השאלה הזו גם לגבי דירה?

אולי כי אין באמת 2 דירות זהות וקשה להשוות על בסיס הפרמטר הזה? לא יודע

פורסם
לפני 31 דקות, Amired כתב:

זה ברור לי, אני לא אומר שכמות בעלים קודמים זה לא חשוב

אני פשוט מתפלא שזה התחום היחיד בעולם המוצרים המשומשים שזה בכלל מקבל התייחסות.

למה שלא תשאל את השאלה הזו גם לגבי דירה?

אולי כי אין באמת 2 דירות זהות וקשה להשוות על בסיס הפרמטר הזה? לא יודע

דווקא היום יש הרבה פרויקטים שבונים כמה מגדלים עם עשרות דירות זהות (אולי כמה וריאציות עם מספר חדרים, אבל בגדול דירות זהות)

פורסם (נערך)

וגם שם יש הבדלים במחירים- למשל שתי דירות שכנות עלולות להיות מתומחרות שונה בגלל הכיוון שכל דירה פונה אליו.

בנוסף יש לך את עניין הקומה- כאשר מדובר על הבדלים של עשרות אלפי שקלים לדירה בין כל קומה.

למען האמת במקרים כאלו כשבונים אשכרה 1000 דירות במגדל כאשר הם פחות או יותר העתק בדבק אחת של השניה(במקסימום יש לך 2-3 שבלונות של דירה שמאוד דומות אחת לשניה גם ככה), לא מצליח להבין למה לא להשתמש בבניה מראש\ בעזרת 3D- ההגיון שלי אומר שהן יהיו יותר איכותיות בבניה מהבניה הסטנדרטית.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, שביט כתב:

אני לא מאמין שיש דירות או בתים שאתה חייב לשים עשרה אחוז ממחיר הקנייה על תקלה שנגרמה מתחזוקת שבר (ולפני שכולם יקפצו עליי, בכוונה אני מתייחס לתקלות בלבד, ולא לשיפוץ כולל "כי בא לי אריחים 80*80 ואסלה מרחפת").

בודאי שכן. הנה דוגמה טריה מקארזפורום

כמובן שהמצב הטכני של דירה ישפיע על מחירה בשוק, בדיוק כמו מצבה של מכונית. אם תסתכל בלוחות תמצא לא מעט מציאות "לשיפוץ" - דירות שהוזנחו שנים רבות ומצריכות יישור קו של מאות אלפי ש"ח - והמחיר בהתאם. לפני 9 שנים מכרתי דירה כזו (היתה מוזנחת למדי, אבל כמה חודשים קודם היתה תקלה רבתי שהעדפתי לתקן רק את החיוני ולהשאיר לקונה לשפץ לפי טעמו), וקניתי כזו (דירה שהוזנחה 25 שנה למרות שהיתה מאוכלסת). שתי העסקות היו במחירים נמוכים בהתאם, הדירה שמכרתי הצריכה שיפוץ בלפחות 10% מערכה (אומדן של שמאי הביטוח), ובזו שקניתי השקעתי כ-20% ממחירה, בידיעה שאם לא אשקיע יהיו לי תקלות בקצב של פתיחת רצפה פעם ב-3 חודשים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נאמרו הרבה הכללות, אבל אני תמיד דוגל בבדיקה ספציפית של רכב מאשר לסמוך על נתונים על הנייר, לדוגמא, קניתי בחיי 2 סיטרואן BX:

הראשונה - יד 16, או משהו כזה, זכור לי בברור מעל 10 ידיים, לא זכור לי הקילומטרז, אך כן זכור לי שהוחלף מנוע (בעלים קודמים), הרכב היה מושלם, הריפוד חדש לחלוטין - ייתכן מאוד ששופץ או הוחלף ריפוד, אבל הרכב היה מושלם עם אפס תקלות בכל התקופה שהיה אצלי

השנייה - יד ראשונה, קילומטרז נמוך, מזקן שנפטר שהיה פנאט של סיטרואנים, קיבלתי את כל סיפרי הרכב של הסיטרואנים הקודמים שלו גם, כולן יד ראשונה, הרכב היה במצב לא משהו בכלל, הזקן כבר הזדקן וכבר לא יכל לשמור על הרכב כמו פעם

כך שכל הפרטים הנלווים לרכב הם נחמדים ועוזרים לצייר תמונה כלשהי בראש, אבל בלי לבדוק זה לא אומר כלום.

ברור לי שלרוב הרכבים עם 16 ידיים יהיו במצב "לא משהו", אבל לא כולם, במיוחד ברכבי נישה

• אהבתי 2

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

בודאי שכן. 

זה לא חוכמה לתת דוגמא של נבלה שקנית במחיר זול משמעותית, בידיעה שאתה עומד לשפץ את כל הבית מא' ועד ת'.

במצבים פחות קיצוניים, אין צורך לשים כל כך הרבה כסף כשקונים דירה, גם אם תוחזקה בתחזוקת שבר. 

באוטו האחוזים הם שונים, ובהחלט סביר שתצטרך להוציא 10-15 אחוז ממחיר קניית הרכב בתיקון הכרחי לאחר זמן מה, אם תוחזק תחזוקת שבר.

וזו הייתה ההשוואה שעשיתי בין עלות תיקון הכרחית באוטו, לעומת נדלן.

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לגבי הדירה שנמכרה - היא לא היתה נבלה עד אותה תקלה. תקלה אחת הפכה אותה לכזו. התקלה הזו גם היתה הגב ששבר את גב הגמל לגבי החלפתה.

אבל הנקודה שונה - הדירה הזו לא החליפה ידיים משך 17 שנים - היתה יד ראשונה. ובדיוק באותה מידה - יד נמוכה לא מעידה דבר על הרכב. אין לך מושג מי נהג בו, כיצד הוא ננהג וכיצד טופל. יד ראשונה מרופא - אבל הצעצוע של הילדים שלו. מה שכן - ריבוי ידיים בתקופה קצרה עלול להעיד על בעייתיות. לעומת זאת להחליף ידיים בדירה בקצב מהיר - נסה את מזלך. דירות טובות שוכבות בשוק שנה ויותר עד שמוצאות בעלים חדש, ועלויות החלפת דירה (תיווך ומיסים, עזוב יישור קו) מונעות החלפת ידיים בקצב גבוה כמו רכב. ההקבלה לא מתאימה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם יש רכב למשל שעל הכביש 5 שנים ויש לו 3 בעלים, זה יכול לציין בעיה, אם זה רכב ש10-15 שנה על הכביש והיו לו 3 בעלים, יהיה יותר סביר.

ככל שיש יותר ידיים ככה יותר סיכוי שמישהו בדרך לא טיפל כראוי (לא החליף שמן בזמן, שם מים ברדיאטור וכו'..)

פורסם (נערך)

לפני 6 דקות, nameuser כתב:

אם יש רכב למשל שעל הכביש 5 שנים ויש לו 3 בעלים, זה יכול לציין בעיה, אם זה רכב ש10-15 שנה על הכביש והיו לו 3 בעלים, יהיה יותר סביר.

ככל שיש יותר ידיים ככה יותר סיכוי שמישהו בדרך לא טיפל כראוי (לא החליף שמן בזמן, שם מים ברדיאטור וכו'..)

ואם זה היה בליסינג אז אתה ממיר את זה מסיכוי לתחזוקה בעייתית- לבוודאות הרכב תוחזק ברמה הנמוכה האפשרית.

ועדין הרכב ימכר יופי עם עזרה של איש מכירות ממולח

עריכה אחרונה על ידי ik3

פורסם

רכב שהיה 7 שנים נניח רצופות בבעלות אחת, מסתבר שטיפלו בו לפי הספר. (או רכב בן 20 יד שלישית)

אבל אם כל שנה שנתיים החליף בעלות (ראיתי לאחרונה סריון 2009 יד 9 עם 146 אלף ק"מ..) זה אומר שכל אחד לא השקיע הרבה, כי מה כבר עושים בפרק זמן קצר.

זו השקפתי.

משתדל לעזור

• תוכן חדש...