Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לדעתם בסוגיה הבאה. 

היום כבר די קשה להשיג מגבים רגילים של פעם, רוב המגבים שנמכרים הם "מגבי סיליקון". כמבון שאם מתאמצים אפשר למצוא את הישנים אבל:

1. ברכב אספנות צריכים להיות מגבים אופיינים לתקופה בה יוצר זאת אומרת הרגילים הישנים. 

2. מגבים זה פריט מתכלה שמוחלף כל כמה זמן, לכן ברכב שנוסע בתקופה הנוכחית צריכים להיות מגבים אופייניים לתקופה הנוכחית, כמו כל פריט מתכלה אחר (שמנים וכו') שאין לנו בעיה לנשתמש במתכלים מודרניים ולא מתעקשים על מתכלים "מפעם".

עם איזה דעה אתם מזדהים יותר? 

תודה. 

3shetki-bkg.png.1835c0155867b2c7a242df957563ef32.png

פורסם

כן! 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם זה רכב אספנות לתצוגה שיוצא פעם בחודש לעשות דאווין במפגש - מגבים ישנים מהתקופה. אולי אפשר להחליף בהם את הגומי עם סיליקון וזה יראה תואם מקור.

אם זה רכב אספנות ש"עובד" - שים לו סיליקון בלי לחשוב פעמיים. אתה לא רוצה למצוא את עצמך בחורף בלילה באוטוסטרדה בלי יכולת לראות כלום.

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אתה לא רוצה למצוא את עצמך בחורף בלילה באוטוסטרדה בלי יכולת לראות כלום.

זה לא שמגבים רגילים כשהם במצב טוב, לא מנגבים בכלל. הם מנגבים בסדר גמור. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל אם אתה לא מוצא מגבים להחלפה מהסוג הישן ולא מחליף בסופו של דבר הם מתייבשים ולא שווים כלום.

פורסם

כן ברור, אבל אני מניח שאשפר למצוא את הישנים עדיין אם קצת מתאמצים. 

השאלה עקרונות ובכללי... 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם ככה, אז במידה ומאד חשוב לך להישאר נאמן לתקופה ויש לך מאיפה להשיג, שים מגבים של פעם. 

פורסם

שים מגב תואם מקור.

יש חלקים שהתקדמו ורצוי לשים מודרני ככל הניתן - בעיקר צמיגים.

במגבי הסיליקון אין יתרון והמראה לא מתאים.

עניתי כאן

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

רק אני תמיד מחליף רק את הגומי בלי שאר הווישר כי אני רוצה להשאר עם המוט המקורי של האוטו ולא איזה משהו של אוטודיפו עם מתאם מכוער? (במכוניות שהמקורי עדיין נמצא כמובן) אין פה דילמה לפי דעתי, מחליפים רק גומי ואת הקוסמטיקה משאירים.

דווקא ברכב כמעט אספנות שלי החלפתי לסוג החדש כי זה כבר אוטו שמתאים לו הסיליקון, במשהו עם עיצוב של שנות ה80 ומטה הייתי שם את הסוג הישן.

• רעיון טוב! 1

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אז ככה,

אחרי החלפה של 3 סטים של מגבים על הפיג'ו, וקריאה במקורות ברשת, התברר....

שאי אפשר לשים עליהם מגבים מודרניים! פשוט לא ניתן. 

השמשה מעוגלת, וככזו, המגבים פשוט לא עושים עבודה טובה.

אז מה עושים? יש מספר מועט של חברות שמייצרות מגבים לרכבים האלו, והיום הגיע לי סט של VALEO. אעדכן אחרי שאתקין על הרכב האם הניגוב טוב יותר.

WhatsApp Image 2021-11-23 at 12.52.53.jpeg

• תוכן חדש...