Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכולם על העזרה, בסופו של דבר מצאתי חניה סגורה אצל השכן עם נקודת מים וחשמל, הגעתי מצוייד עם כל האביזרים: כפפה, פולישר, פוליש עדין של מנזרנה (3000), פד לפוליש עדין, אפליקטור ספוג מיקרופייבר ענק Skizz BeApp Monster, שמפו RainX Foaming Car Wash, מטליות מיקרופייבר מקצועיות Chemical Guys Grade, מטליות מיקרופייבר איכותיות צהובות Chemical Guys Workhorse, וכמובן בקבוק הציפוי של gtechniq crystal serum light בגודל 30 מ"ל.

הוצאתי את הרכב רק אתמול מהיבואן, ככה שהוא היה ממש חדש ומלוכלך כי לבקשתי לא שטפו אותו (שטיפה = נזק). אז לא היו סווירלים, גם לא קטנים, מה שכן היה זה שריטות קטנות פה ושם ואפילו איזה שפשוף קטן באיזור הבגאז', נראה כמו מכה, מזערית ולא בולטת אבל עדיין מכה (שוקל מה אפשר להוציא מהיבואן).

אחרי שטיפה יסודית של הרכב וניקוי בתרסיס מים עם אלכוהול (אין לי עצבים לפלסטלינה וגם לא לסווירלים שהיא עושה. רכב חדש, בחייאת זומזום) עברתי לבדיקה עם משטח גדול של פנסי לד, כל שריטה טופלה מיידית עם הפולישר ונוגבה במגבת. לאחר מכן שוב אלכוהול ואז לציפוי.

הפחידו אותי המון, גם בסירטונים ביוטיוב, אבל תכלס היישום היה קל ומגניב ממש. אחרי מריחת שתי טפטפות על האפליקטור הגדול, מרחתי קטע מהרכב. בגלל הגודל שלו, יכולתי למרוח בזריזות חצי מכסה מנוע וחצי גג, או דלת שלמה, למרות שמדובר בג'יפ די גדול. ראיתי ממש איך החומר נמרח על הרכב, כמו בסירטונים, לאחר מכן באפינג זריז עם מגבת אחת מהצד העצבני שלה, ואז באפינג עם מגבת אחרת מהצד הרך שלה. ככה יכולתי גם לזכור למה משמשת כל מגבת. 

כמו שאתם זוכרים מהפלסטלינה, אני אוהב לחפף, אז לאורך כל הרכב השתמשתי רק בשתי מגבות. לא נראה שזה הפריע. ראיתי ביוטיוב שהם מחליפים מגבות כמו גרביים וגם מסמנים את המגבות כדי לא להשתמש שוב באותו קיפול, אז הנה - שתי מגבות בלבד ולא קרה כלום... אבל הרבה מגבות הלכו על דברים אחרים; לנגב את הפוליש איפה שצריך, ולנגב עם אלכוהול, וכשנרטב מהאלכוהול החלפתי מגבת.

הסיפור הזה לקח בסביבות 4 שעות (מקסימום) וכשגמרתי ראיתי שנשאר לי עוד רבע טפטפה. אז עברתי גם על הג'אנטים עם אלכוהול ולאחר מכן ציפיתי אותם. לג'אנטים השתמשתי בכרית הקטנה שמגיעה עם המוצר. לאחר מכן על כל חלקי הפלסטיק ברכב, דשבורד (איפה שאין עור, פחדתי לנגוע בעור כי העור צריך לנשום). אחרי הכל, הספוג הגדול עדיין היה מלא בחומר, אז המשכתי לחלקים הפנימיים של הדלתות והמשקופים.

נתתי לרכב לשכב כמה שעות בחניה הסגורה (אומרים 12 שעות, אז נתתי לו לפחות 5 שעות) ואז העברתי אותו לחניה שלי, נסיעה של כמה מטרים. כשהרכב היה בחניה שלי היה לי זמן להסתכל - עבודה יוצאת מן הכלל, הרכב קיבל ברק מיוחד ונראה מושלם. הוא ינוח עכשיו בשבת, מקסימום יקבל קצת אבק. הרכב הזה פשוט יפהפה, ועוד בצבע שחור מיוחד שלא ראיתי כמוהו עד עכשיו, ועם הציפוי הוא נראה מדהים.

הכל בעצם הלך לפי התיכנון שלי, מסירה ביום חמישי וציפוי בשישי, מנוחה בשבת וסבבה. אממה, מסתבר שאיזה קטע ניקל קטן (שכנראה עברתי עליו פעם שניה בטעות) קיבל גוון מט, כמו ניקל מעלי אקספרס כזה. הסתכלתי טוב על שני הצדדים, כי יש ניקלים בשני הצדדים ברכב, ונראה שיש הבדל ביניהם. כל הניקלים ברכב חדים כמו מראה, והניקל הזה קצת מט. 

תכלס זה לא ממש מעציב אותי כי אם לא פספסתי סנטימטר חוץ מהקטע הזה, אז תודה לאל, אבל אשמח בכל זאת לעצות מה עושים עכשיו עם הניקל הקטן הזה.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
לפני 7 שעות, ronrcz כתב:

פוליש למתכת וזה יהיה כמו חדש.

תעלה תמונה של הרכב,  אל תתעצל.

תאמין לי שכל תמונה תעשה עוול לרכב... הוא נראה במציאות הרבה יותר מאשר בתמונות או בוידאו. פשוט טירוף.

בגלל שהוא גם חדש בארץ, ועכשיו גם מבריק ונוצץ, אנשים ברחוב עומדים ומסובבים את הראש וזה כל פעם מצחיק מחדש, עד כדי כך שאני יוצא מהחניה ונזכר במבטים של האנשים וכבר מתחיל לצחוק, וזה לא נראה טוב כי אנשים חושבים שהתחרפנתי :)

לפני 3 דקות, 98civic כתב:

4 שעות לעבודה כזו נשמע שיש לך אוטו בגודל קורקינט.

עבודה מאוד מאומצת, החלפתי כמה גופיות רטובות במהלך העבודה כי עבדתי מאוד בזריזות.

חסכתי זמן על פוליש כי היו רק כמה נקודות קטנות שהצריכו פוליש. התמזל מזלי ולא דפקו לי את הרכב בדרך מהמפעל עד אלי, וגם ביקשתי שלא ישטפו לי את הרכב אז הוא הגיע במצב סבבה.

מה שיפה מעכשיו זה שאחרי ה4 שעות האלה, שטיפה של הרכב יכולה לקחת לי רבע שעה... (צינור מהיר להורדת כל האבק מהרכב - עבודה מהירה עם ONR וייבוש מיידי - באפינג עם ריסוס BSD על המגבת, והרכב נראה חדש מהחברה).

פורסם

למה אתה חושב שזאת טעות?

אני יכול להכין קוויק דיטיילר גם מONR, זה משנה?

פורסם

משום שמדובר במוצרים שלא נועדו לעבוד אחד עם השני, ואתה פוגע למעשה ביכולות של הציפוי.

בדיוק בשביל דברים כאלה יש לgtechniq קוויק דיטיילר, שנועד לעבוד עם הציפוי שלהם. לחילופין, ישנם קוויק דיטיילרים אחרים שנועדו לעבוד עם ציפויים, כמו של Gyeon. 

פורסם

ואולי הם סתם אומרים את זה, כי הם פשוט רוצים למכור את המוצרים שלהם? הרי אם ציפוי אמור להיות עמיד מול חומציות של לשלשת ודברים דומים, סביר להניח שקוויק דיטיילר לא אמור להזיז לו.

(אגב, מה לגבי ווקס?)

אני פשוט רגיל לנגב את הרכב רק עם BSD שאני מרסס על המגבת, הניגוב יותר מהיר ולא משאיר סימנים. עשיתי את זה גם על הרכב הקודם שלי שגם הוא היה עם ציפוי. וכמובן ווקס כל כמה שבועות, לפי החשק...

פורסם
בתאריך 18.7.2021 בשעה 07:15, ronrcz כתב:

פוליש למתכת וזה יהיה כמו חדש

קניתי פוליש למתכת של יעקובי (פיק) שהמליצו עליו פה בפורום. לא הזיז כלום, אפילו עשה כמה שריטות עדינות. אני מיואש.

• תוכן חדש...