Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כ-8 חודשים קניתי טיוטה יאריס 2013. הטיפול האחרון לרכב היה ב 04.04.2020 והרכב נסע מהטיפול האחרון 4,000 ק"מ (בטיפול האחרון היה לו 7000 ק"מ ועכשיו 74000 ק"מ).

כל הטיפולים של הבעלים הקודמים היו במוסך מורשה של טיוטה, הלכתי השבוע לעשות טיפולים לרכב גם במוסך מורשה והם רצו 1300 ש"ח על החלפת מסנן שמן, מסנן אוויר מנוע, מסנן מזגן ונוזל בלמים. בדקתי כמה עולים החלקים בלי עבודה והם אמרו 380 ש"ח. זה היה נשמע לי ממש מוגזם לקחת כ 1000 ש"ח רק על עבודה, אז לא עשיתי אצלהם את הטיפול. התקשרתי לכמה מוסכים מורשים והמוסך עם המחיר הכי נמוך שמצאתי היה 1000 ש"ח.

דברתי עם אבא שלי ועוד אנשים שאני מכיר, וכולם המליצו לי על מוסך לא מורשה בעיר שאני מתגורר בה, ואמרו לי שהוא מאוד אמין. הוא רוצה על הטיפול 580 ש"ח כאשר רק המסנן שמן הוא מקורי של טיוטה, שאר המסננים הוא אמר שלא צריך מקורי. מה אתם חושבים? באמת יש הצדקה לפער העצום הזה במחירים ?

תודה מראש לעונים.

פורסם

הצדקה? הם גובים כמה שהם רוצים - אתה לא חייב לטפל אצלם.
אם הרכב נסע רק 4000 ק"מ אפשר אולי לוותר על מסנן האוויר, אתה יכול לבדוק את מצבו לבד, אולי לנער אותו קצת (לא לנשוף עליו עם לחץ אוויר), כנ"ל מסנן מזגן, אם אין ריחות מהמזגן והוא הוחלף בשנתיים האחרונות, שחרר ממנו. בכל אופן, לא הייתי מרכיב מסנן אוויר סיני זול, זה לא טוב למנוע כי או שהוא לא יסנן טוב כמו מסנן איכותי ואז יעופו לך חלקיקים גדולים מדי למנוע ואם אתה שואל מה הבעיה עם זה, נסה להזכר בפעם האחרונה שעשית סקס על חוף הים :). אתה יכול להזמין לבד מסנן אוויר איכותי ולהחליף אותו בכמה דקות - זו פעולה מאד פשוטה. מסנן טוב בטח עולה סדר גודל של 100-150 ש"ח, לא חייב שיהיה כתוב 'טויוטה', יש יצרנים כמו MANN, MAHLE, VALEO, BOSCH שמייצרים חלקים באיכות גבוהה.
נוזל בלמים, שמן ומסנן חובה להחליף. מבחינת עלות חומרים נטו בחנות חלפים מדובר בכ 250 ש"ח (מסנן מקורי, נוזל בלם איכותי ושמן הכי טוב שיש), העבודה אמורה לקחת למוסכניק שעה בערך.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אין הצדקה להמשיך ולטפל במוסך מורשה יבואן.

ואם יש לך המלצות על מוסך אמין קרוב למקום מגוריך - לך על זה - אבל נסה לבקש ממנו שגם שאר החלקים יהיו מקוריים (שאל אותו אם הוא יכול להשיג כאלה).

ייצא לך אולי יותר יקר (מהצעתו המקורית), אבל עדיין זול משמעותית ממוסך היבואן.

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 14 דקות, Shlomfix כתב:

תודה לכל העונים,

מה אתם אומרים לגבי לקנות חלפים מקוריים מחברת טויטה, ולשלם למוסך רק על העבודה ?

אין שום בעיה עם זה, רק תסכם עם המוסך מראש שאתה מביא חלפים מהבית.
הצעת יעול נוספת, נסה לראות אם ישנם חלפים מקוריים או מיצרני OEM בחנויות חלפים. זה בודאות יעלה לך הרבה פחות מרכישה ממחסן היבואן

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...