Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור רכישה פיג'ו 5008 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, איש חדש כתב:

?

בגדול המוכר עשה רושם טוב, החליף כמה וכמה דברים לאחרונה והתמצא קצת בצד הטכני. קנה קוילים, פלאגים ומכסה שסתומים באיביי, שם צמיגים חדשים ומצבר חדש. 

מצד שני היו בדיעבד מספיק סימני אזהרה - הוא הוסיף נוזל קירור כשהגעתי, המצבר החדש הוחלף באותו בוקר (כנראה הרכב לא זז כמה שבועות לפחות), הרכב היה נקי בצורה חריגה, וכששאלתי אותו לגבי טיימינג הוא עשה רושם שאין לו מושג במה מדובר. 

הוא החזיק ברכב 5 שנים ובהתחלה טיפל במוסך יבואן. מה שלדעתי קרה זה שכנראה שבשנה האחרונה המנוע התחיל לגמגם, מוסך היבואן נתן לו הצעת מחיר לא סבירה ואז הוא התחיל לחפש מה לעשות עם עצמו. אין מצב שלא אמרו לו שצריך לעשות טיימינג.

כמובן שכשאלתי אותו פעמיים אם יש בעיות ידועות עם הרכב הוא אמר בכל פעם שלא. אני אפילו לא בטוח שהוא שיקר ביודעין, יכול להיות שמוסכניק החאפר שלו שם לו שמן עם צמיגות גבוהה, אמר לו שהכל שטויות וזורמים, סע לשלום.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 12 שעות, eyalkar כתב:

מעניין מדוע עקבת וצילמת במיוחד את  הרכב הנ"ל לאורך מספר שנים?

כי ידעתי שפות"ש יקנה אותו ב2021 ורציתי לפנק אותו בתמונות

אלו לא תמונות שלי כמובן.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 20 שעות, edward כתב:

בגדול המוכר עשה רושם טוב, החליף כמה וכמה דברים לאחרונה והתמצא קצת בצד הטכני. קנה קוילים, פלאגים ומכסה שסתומים באיביי, שם צמיגים חדשים ומצבר חדש. 

מצד שני היו בדיעבד מספיק סימני אזהרה - הוא הוסיף נוזל קירור כשהגעתי, המצבר החדש הוחלף באותו בוקר (כנראה הרכב לא זז כמה שבועות לפחות), הרכב היה נקי בצורה חריגה, וכששאלתי אותו לגבי טיימינג הוא עשה רושם שאין לו מושג במה מדובר. 

הוא החזיק ברכב 5 שנים ובהתחלה טיפל במוסך יבואן. מה שלדעתי קרה זה שכנראה שבשנה האחרונה המנוע התחיל לגמגם, מוסך היבואן נתן לו הצעת מחיר לא סבירה ואז הוא התחיל לחפש מה לעשות עם עצמו. אין מצב שלא אמרו לו שצריך לעשות טיימינג.

כמובן שכשאלתי אותו פעמיים אם יש בעיות ידועות עם הרכב הוא אמר בכל פעם שלא. אני אפילו לא בטוח שהוא שיקר ביודעין, יכול להיות שמוסכניק החאפר שלו שם לו שמן עם צמיגות גבוהה, אמר לו שהכל שטויות וזורמים, סע לשלום.

אין במנוע הזה שרשרת טיימינג ?

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, רועי5 כתב:

אין במנוע הזה שרשרת טיימינג ?

יש שרשרת שצריך להחליף כל 5 שנים בערך. היא נמתחת עם הזמן ב1-2 ס"מ והרכב מאבד את התזמון האופטימלי.

אם המצב חמור מספיק זה מקפיץ קוד תקלה במחשב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

עדכון מהיר -

אחרי שנסעתי כ-1,000 קמ קפץ לי check engine. הרכב נוסע ומרגיש רגיל. (יש לציין שנבהלתי).

קפצתי לגבע הבוקר, תוך חצי שעה יצאתי עם אבחון. חיישן חמצן אחורי החליט להחזיר את נשמתו לבורא.

הנזק - לפי גבע, החיישן עולה 1,200 שקל לפני מע"מ. עבודה כ-200 שקל.

מבדיקה מהירה עם המק"ט 1618V3 יש חיישן של Delphi ב-225 שקל באיביי כולל משלוח. הזמנתי. 

בגבע לא עשו פרצופים, דווקא פרגנו. נחזור לשם להתקנה כשיגיע.

Screenshot_2021-06-20-08-23-34-529_com.ebay.mobile.jpg

• אהבתי 2

פורסם

תתחדש! אתה מקצוען עם ידיים טובות!

לדעתי מדובר בנבלה שתפשיט את בעליה ולכן שרשור זה נפלא לבחור עם ידיים טובות כמוך (וגם אצלך לא תקבל שקט נפשי) אך ל'עמך'  גם בחינם ממליץ לא לגעת ברכב.

כמות המרורות והבכיות שהרכב הזה מאכיל את בעליו חריגה בנוף.

שב יום בגבע ותבין.

נ.ב. גבע זה אכן הבית לרכב זה, אנשים נפלאים והוגנים עם אבחנות מדויקות ומהירות.

• אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

קיבלתי היום חיישן חמצן תחליפי (בסוף עלה 100 שקל):

IMG_20210711_145652.thumb.jpg.168ab216e6cb05c175efbc4c06c257ce.jpg

בנוסף קניתי קורא קודים ב-100 שקל נוספים שאיתו אני יכול לראות ולאפס את הקוד הנ"ל (בדקתי).

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B001LHQBMC?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

הייתי רוצה להתקין לבד, אבל רמת הנסיון שלי לא בשמיים. פתחתי שרשור בעניין בפורום הטכני לקבלת עזרה :)

• אהבתי 2

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עדכון - אחרי כ-4,000 קמ הוספתי ליטר שמן מנוע אחרי שקיבלתי חיווי להוספת שמן בלוח המחוונים. חוץ מזה הכל פנטסטי.

יש לציין שלאחר הוספת שמן בלוח המחוונים עדיין היה כתוב שצריך להוסיף, אבל זה רק כי החיישן עוד לא הספיק להתעדכן (יכול לקחת כמה שעות). הוספתי לפי המדיד בלבד.

בינתיים הספקתי גם להתקין בלוטוס ודיבורית במקום יציאת AUX אבל בתכלס לא משתמש בזה, יש דיסק.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

היום נסעתי עם רכב עמוס אנשים וציוד מתל אביב לכפר אדומים. באמצע כביש 1 פתאום הרכב מאבד כוח, מתחיל לרעוד, ונדלקת נורת מנוע. 

אני נוסע כמה דקות עד שיש מקום סביר לעצור, פותח מכסה מנוע. הכל נראה בסדר, מחבר סורק OBD שקניתי במאה שקל ושוכב אצלי ברכב. עולה תקלה של misfire בצילינדר 2. 

אני פותח - מנענע - סוגר את המחבר של סליל ההצתה, מתרשם שהכל מחובר. מאפס את התקלות במחשב, מניע, מנוע עובד חלק. 

ממשיך בנסיעה, שם מצב ספורט, הרכב נוסע נורמלי לגמרי בעליות (בהתחשב שהוא מלא). הגעתי ליעד כעבור שעה וגם חזרתי ללא בעיה. אם לא היה עליי סורק תקלות כנראה הייתי מבלה את שארית היום במוסך. 

יש מצב שהמצתים כבר עייפים אז נחליף אותם בטיפול הקרוב שאותו אני עומד לעשות בעצמי לראשונה. כמו כן אחליף שסתום פריקת טורבו וחיישן חמצן עליון (משהו שתכננתי עוד לפני כן). המשך יבוא.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, EliC25 כתב:

מציע שתחליף לשסתום של Gfb

קניתי Pierburg מקורי ב100 שקל, קצת יקר הGfb הזה :)

16396902049915654969161678315593.thumb.jpg.5cc766d9014d442a7146e57e36b147bf.jpg

• תוכן חדש...