Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנסיעה היום ברכב של אשתי שמתי לב שהטורים לא יציבים.

הייתי במהירות של כ 100 קמ"ש, מהירות יציבה, והטורים על בערך 2800 סל"ד, ותוך כדי נסיעה הם יורדים לבערך 2400 סל"ד, וגורמים לרכב להאיט במקצת, ואז שוב חוזרים ל 2800 וחוזר חלילה.

שמתי לב שהתופעה מתרחשת גם במהירויות יותר נמוכות של נסיעה רציפה על כביש מהיר.

מה הסיבות לכך?

זהו ניסן אקו מיקרה, שנת 2015. עבר טיפול שכלל החלפת שמן גיר לפני כ-3 חודשים.

פורסם

הגיר מחליק זה הכיוון. גיר לא הכי אמין. אולי גם השמן שהוחלף לא מתאים ולא איכותי מספיק.

אולי מלכתחילה לא היה צריך להחליף. 

צריך לבדוק איזה שמן מילאו לך. אם לא הכי טוב ומתאים, כדאי להחליף הכל למקורי או תואם מקור.

בנוסף תבדוק שלא חסר שמן גיר.

פורסם
לפני שעתיים, ABSULUTT כתב:

הגיר מחליק זה הכיוון. גיר לא הכי אמין. אולי גם השמן שהוחלף לא מתאים ולא איכותי מספיק.

אולי מלכתחילה לא היה צריך להחליף. 

צריך לבדוק איזה שמן מילאו לך. אם לא הכי טוב ומתאים, כדאי להחליף הכל למקורי או תואם מקור.

בנוסף תבדוק שלא חסר שמן גיר.

אם הגיר היה מחליק הסל״ד היה עולה, במקרה המדובר הוא יורד

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 19 שעות, levy כתב:

כמה קילומטראז' עשה הרכב?

איפה החליפו לך את השמן גיר? ואיזה שמן גיר שמו לך?

עשה 58700 ק"מ.

הטיפול היה במוסך בת"א באזור רחוב המסגר, אצלו אני מטפל במשך שנים. לא מוסך ניסן.

לא יודע איזה שמן הוא שם. לא שאלתי.

פורסם
בתאריך 15.5.2021 בשעה 12:30, מנסה להבין ברכב כתב:

עשה 58700 ק"מ.

הטיפול היה במוסך בת"א באזור רחוב המסגר, אצלו אני מטפל במשך שנים. לא מוסך ניסן.

לא יודע איזה שמן הוא שם. לא שאלתי.

יש לשים רק שמן מקורי של ניסאן ועדיף שזה יתבצע במוסך של היבואן,לא כל מוסך יודע להחליף שמן למרות שזה ניראה פשוט יש פרוצדורה.

מקווה בשבילך שהגיר לא ניזוק.

שמן ניסאן מקורי הוא יקר יחסית ובמוסכים לא מורשים חושבים שזה כמו שמן מנוע שלא קורה כלום אם שמים לא מקורי.

פורסם
לפני 39 דקות, levy כתב:

יש לשים רק שמן מקורי של ניסאן ועדיף שזה יתבצע במוסך של היבואן,לא כל מוסך יודע להחליף שמן למרות שזה ניראה פשוט יש פרוצדורה.

מקווה בשבילך שהגיר לא ניזוק.

שמן ניסאן מקורי הוא יקר יחסית ובמוסכים לא מורשים חושבים שזה כמו שמן מנוע שלא קורה כלום אם שמים לא מקורי.

זה מוסך מורשה. רק לא של היבואן

לפני 3 דקות, shimta כתב:

האם נדלקה לך נורת מנוע? 

יכול להיות שאחד מה Solenoid בגיר לא תקין. 

תוכל לעלות וידאו? 

לא נדלקת נורת מנוע. לא יודע מה זה Solenoid.

פורסם

אם תהיה באיזור השפלה, 

אני יכול לעזור לך בסריקת תקלות ייעודית  לרכבי ניסאן שלא בהכרח מדליקות נורות מנוע. 

פורסם

החלקות וסולונואידים? זה גיר רציף

נכון גם תמוסרת רצועה יכולה להחליק אבל זה היה מקפיץ את הסלד בהרבה והיית מרגיש בום שהוא נתפס שוב וזה ממש לא נפוץ כמו מחליק של פלנטרי ישן.

ויש סולונאיד PWM שאם הם מתקלקלים הם לא עובדים בכלל לא חלקית כי יש להם הרבה מאוד רווחי פעולה ולא רק שני מצבים.

האם דוושת הגז נשארת באותו המצב כשזה קורה (ירידה ואז עלייה בחזרה)?

יש גירים שמיועדים להחזיק סלד קצת יותר גבוה בבלימת מנוע ואז להוריד כשהם לא רואים טעם לבלום.

בספארק שלי לדוגמא (גם גיר רציף) בירידות מירושלים הייתה מחזיקה על 3000 סלד את הרכב וכשהייתי נותן גז היה יורד טיפה וחוזר ל3000.

זה משהו שהתחיל אחרי ההחלפת שמן ומורגש כי אולי זה סתם ההתנהגות של הרכב.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 17.5.2021 בשעה 17:49, shimta כתב:

אם תהיה באיזור השפלה, 

אני יכול לעזור לך בסריקת תקלות ייעודית  לרכבי ניסאן שלא בהכרח מדליקות נורות מנוע. 

תודה

בתאריך 17.5.2021 בשעה 17:50, Shab00 כתב:

החלקות וסולונואידים? זה גיר רציף

נכון גם תמוסרת רצועה יכולה להחליק אבל זה היה מקפיץ את הסלד בהרבה והיית מרגיש בום שהוא נתפס שוב וזה ממש לא נפוץ כמו מחליק של פלנטרי ישן.

ויש סולונאיד PWM שאם הם מתקלקלים הם לא עובדים בכלל לא חלקית כי יש להם הרבה מאוד רווחי פעולה ולא רק שני מצבים.

האם דוושת הגז נשארת באותו המצב כשזה קורה (ירידה ואז עלייה בחזרה)?

יש גירים שמיועדים להחזיק סלד קצת יותר גבוה בבלימת מנוע ואז להוריד כשהם לא רואים טעם לבלום.

בספארק שלי לדוגמא (גם גיר רציף) בירידות מירושלים הייתה מחזיקה על 3000 סלד את הרכב וכשהייתי נותן גז היה יורד טיפה וחוזר ל3000.

זה משהו שהתחיל אחרי ההחלפת שמן ומורגש כי אולי זה סתם ההתנהגות של הרכב.

האם דוושת הגז נשארת באותו המצב כשזה קורה (ירידה ואז עלייה בחזרה)? כן

• תוכן חדש...