Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, Super_T כתב:

אני מסמן ביד 2 את היצרן, הדגם ואז בפילטור מתקדם נפח מנוע 

זה לרוב מספיק (כדי שאתאכזב… 😂)

הבעיה היא כאשר נפח המנוע זהה בין שני דגמים - אחד שאתה רוצה ואחד שלא. למשל בסיוויק, הייתי קונה רק את הספורט+ - אבל גם היא וגם ה"ספורט" הרגילה היא 1.5.

לפני 14 שעות, imprezadude כתב:

יצרן - הכל, חיפוש מתקדם-תיבת הילוכים- ידני.

ככה מצאתי את הרכב הנוכחי. הבעיה היא שהשלמתי עם העובדה שהאוטו הבא כבר יהיה אוטומטי כנראה...

לפני 14 שעות, Buki כתב:

מי שפירסם מודעה עם כזאת טעות, לא טרח לקרוא את מה שפירסם, או קרא ולא טרח לערוך ולתקן את טעות, זה לא מישהו שאתה תקנה ממנו רכב. 
לצורך העניין "אתה" זה "אני". טעות בדגם או במפרט במודעה - פוסל על הסף. אין לי מה להתעניין בזה יותר. לפרסם מודעה מדוייקת זה המינימום.

האמת? המודעה ממש לא מעניינת אותי. אני בכל מקרה אלך לראות את הרכב בלייב, בכל מקרה אבדוק את כל ההיסטוריות שלו (ביטוח, טיפולים, בעלויות) ובכל מקרה אשתדל לא להסתמך על מה שהמוכר אומר יותר מדי (במידה ומדובר במעופף). אז זה שמישהו לא יודע איזה דגם יש לו או מצלם חצי אוטו אמנם קצת מעצבן, אבל בגלל מה שכתבתי ובגלל המשיכה האידיוטית שלי למכוניות שיש מהן מספרים זעומים על הכביש, אני לא פוסל (גם כי לא רוצה לפסול וגם כי תכלס לא ממש יכול להרשות לעצמי) מכוניות על סמך המודעות שלהן.

לפני 13 שעות, dorsht כתב:

בהינתן מספר רכב, האמת שיש.

באתר של משרד הרישוי יש קובץ csv עם כל מספרי הרכב שמתעדכן כמדומני אחת לחודש, פותח אותו ב-Notepad++ ורואה האם הרכב תואם מבחינת רמת הגימור שאני מחפש.

יש גם איזה מנוע חיפוש מובנה באתר בשביל זה.

ויש גם מנוע חיפוש יותר חזק שמישהו בנה (find-car) ומופיע גם כאתר וגם כאפליקציית אנדרואיד (לא יודע לגביי iOS) ויציג לך נתונים נוספים (אבזור בטיחות, רמת גימור, הספק, טסט וכו').

המטרה היא לא ללכת הלוחזור למאגר. אני עובד איתו מלא, אבל הוא מסורבל ומעצבן נורא. ובכל מקרה, ברוב המכוניות שאני מתעניין בהן יש הבדלים חיצוניים אז זה לא ממש אישיו.

בקיצור, אני מבין שאין למדע פתרון אחר מלבד סינון לפי יצרן ושנתון והיי-הופ ראש בקיר. What a time to be alive....

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

במקרים ספציפים יותר (למשל SPORTSLINE של סופרב או ספורט פלוס של הונדה) יש את זה בחיפוש מתקדם, 

אבל דווקא לסמן נפח מנוע בלי להיכנס לחיפוש סופר מדוייק, יעזור לי לתפוס יותר דגמים רלוונטים (נגיד, יסנן לי את האופציות עם מנוע 1 ליטר של הסיוויק) ואצטרך להבין מהתמונות (כפי שהצעת) אם מישהו טעה בתיוג של תת הדגם

(ספורט פלוס בסיוויק מגיעה עם סאן-רוף חצי גג ואילו הרגילה לא כדוגמה..)

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 10 דקות, Super_T כתב:

במקרים ספציפים יותר (למשל SPORTSLINE של סופרב או ספורט פלוס של הונדה) יש את זה בחיפוש מתקדם, 

כן,כן. זה ברור. התכוונתי שסינון לפי נפח מנוע לא בהכרח יעשה את העבודה, והמטרה היא "לדוג" גם מודעות שפורסמו תחת תת הדגם הלא נכון.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

שאלה מעניינת יותר - יש פה אנשים שפרסמו/מצאו במקום שהוא לא פייסבוק או יד2?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

או אפילו האם מישהו אי פעם מצא בפייסבוק?

זה נראה לי שמה שמפורסם בפייסבוק הוא פי 10 יותר מפוקפק(לפחות) ובנוסף יש שם בלאגן שלם ואין דרך סבירה להתמצא בשוק שם.

אישית עד כה ראיתי שם רק Junk

• רעיון טוב! 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

הפייסבוק מלא בסוחרים. 

מודעות עם "מחיר בפרטי" מעלות לי את לחץ הדם וממש לא בא לי להתעסק עם מוכר כזה. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני שעתיים, פבל כתב:

בקיצור, אני מבין שאין למדע פתרון אחר מלבד סינון לפי יצרן ושנתון והיי-הופ ראש בקיר. What a time to be alive....

זאת גם היתה המסקנה שלי וככה אני עובד.

די מתסכל כמות הסינון הידני שצריך לעשות בדור כ"כ טכנולוגי.

פורסם
לפני כשעה, shellcase כתב:

שאלה מעניינת יותר - יש פה אנשים שפרסמו/מצאו במקום שהוא לא פייסבוק או יד2?

את האוטו הנוכחי שלי מצאתי ברחוב עם מודעה.

בפייסבוק אני בכלל לא טורח לחפש. ככלל אני לא חבר שם, אבל היה לי פרופיל פיקטיבי בשביל המרקטפלייס.

אבל אחרי שראיתי איזה עינוי לחפש שם דברים, מחקתי גם אותו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני פירסמתי קישור אל המודעה שלי מיד 2 - בפייסבוק, היו המון תיוגים בתגובות, אבל לא באו לידי מימוש, 
הרכב שלי נמכר תוך פחות מעשר דקות מרגע עליית המודעה ליד 2 ב7 בבוקר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

דיון מעניין, בגלל שהרבה פעמים אני רואה אנשים שנוסעים ברכבים מפוקפקים שהייתה להם ירידת ערך מסיבית בגלל פאק באמינות, ואומר לעצמי "בדוק הם סיננו לפי מחיר הכי נמוך עבור שנתון הכי גבוה".

לענייננו, אני מסנן לפי תיבה ידנית ונפח מנוע.

קצת יותר בפירוט: באשר לדגם - תלוי גם למי אני מחפש, בדרך כלל אני יודע איזה דגמים מתאימים, ואז במקסימום אני מסנן לפי דגם כללי ולא לפי תת דגם, מצולק עוד מתקופת הגטס שהייתי עובר על glsים עם מראות שחורות וכרית אוויר אחת.

שנתון - אם אני יודע שאני מעוניין במתיחת פנים נגיד, אציין את שנת המתיחה כשנה מינימלית.

קמ - אתן מינימום כדי לסנן את כל המודעות עם החארטות של "330, 33, 60" וכדומה.

מחיר - בדרך כלל לא מפעיל כסנן, אלא אם יש הרבה תוצאות, ואז אכתוב 5-10 אלף מעל התקציב (משאיר מקום למיקוח)

את הגטס שלי מכרתי דרך פשפשוק, קניתי פעם רכב מחבר פורום , ועוד אחד מפה לאוזן.

@Buki מסכים שזה מרגיז שאנשים לא יודעים איזה רכב הם מוכרים, או כאלו שב2021 מעלים מודעה בלי תמונות נגיד. אבל אל תשכח שיש אנשים שמקבלים ירושות למשל, וגם מפרסמים רכבים.

פורסם (נערך)

אני מסנן לפי החלומות שלי.

מאז שיש לי רישיון רציתי לקנות גולף, אך לא יכולתי להרשות לעצמי בעבר. לכן הרכב הראשון שלי היה אחד שמזכיר אותו - פולו במצב יחסית טוב.

לאחר כמה שנים, המצב השתנה והתחדשתי בגולף משנתון מתקדם דאז (2016). למזלי, הצבע האהוב עליי (לבן) הוא גם הכי נפוץ אז לא הייתה לי בעייה למצוא את הכלה.

חייב להוסיף שהטעם שלי הוא בכיוון של האצ'בק וכן בדקתי אופציות נוספות כמו ב.מ.וו סדרה 1. המחירים לא היו שונים כל כך, אבל בסוף הגולף שוותה את ליבי ואף רכב אחר, גם לא ב.מ.וו סדרה אחת, לא גרם לי להעדיף משהו אחר.

בפייסבוק אני נתקל בהרבה מודעות מכירה והמחיר שמוצהר הוא 1 ש"ח, אז הפסקתי להתייחס לזה כלוח רציני עם פוטנציאל למצוא את הרכב הבא.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

לא תעזור שום טכנולוגיה כל עוד המפרסמים הם לא משכילים בתחום הרכב.

תמיד נאלצתי לחפש על פי פרמטרים גסים ביותר כגון יצרן ועשור ייצור, ולאחר מכן לסנן ידנית.

אנשים לא יודעים איזה דור יש להם במכוניות כגון גולף, קורולה או BMW שיש דורות.

לא יודע איזה אפשרויות יש היום בפרסום הגיר, אבל בזמנו היו אפשרויות כמו טיפטרוניק, רובוטי ואוטומטי ואנשים בחרו מה שנשמע להם יותר מגניב.

ואז אם אתה מגביל חיפוש לסוג האמיתי שקיים בדגם, אתה מפספס.

נפח מנוע יכול להטעות כשגם המוכר עושה את עצמו לא מבין. זכור לי למשל שחיפשתי פונטו ספייס שהיו בנפח זהה עם 8 ו16 שסתומים, ווולוו V70 בנפח זהה עם 10 או 20 שסתומים. כמובן ההספק אינו זהה. 

היום אותו דבר עם מנועים מודגשים בלחצים שונים.

גם אני חובב דגמים נדירים וכאשר יומיום אתה בודק ביד2 אם עלו חדשים ממה שאתה מחפש ואין. מתחילים לחפש בכל אתר קיקיוני.

את 2 הBMW שלי מצאתי בלוחות קטנים כאלה (אבל לא בשנים האחרונות).

הגולף שיש לי פורסמה ביד2 ללא תמונות, היה כתוב רק יד ראשונה. 

המוכר הסביר לי שהוא לא מבין כלום במחשבים וביקש מחבר לפרסם. הרכב היה מציאה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 2 דקות, amosbmw כתב:

אנשים לא יודעים איזה דור יש להם במכוניות כגון גולף, קורולה או BMW שיש דורות.

לא יודע איזה אפשרויות יש היום בפרסום הגיר, אבל בזמנו היו אפשרויות כמו טיפטרוניק, רובוטי ואוטומטי ואנשים בחרו מה שנשמע להם יותר מגניב.

אני אישית כשהחזקתי את הרכב הראשון שלי - אקסנט, לא ידעתי מה ההבדל בין הFAMILY בדור הבא, לESTEEM, לGLS וכו'.. היום בדיעבד אני יודע שמדובר על הבדלים של כריות אוויר, ABS וחלונוות חשמל.. אבל בזמנו כהדיוט ומתחיל בתחום, לא ידעתי כלום, זה לא תמיד בא ממקום רע.

פורסם

חפש בקבוצות פייסבוק שעוסקות ברכב או במותג. גם פורומים רלוונטיים. 

סתם דוגמא בעוונותיי שקלתי מיאטה, יש כאלו שמפורסמות בקבוצת פייסבוק שעיקרה רכבי קבריולט, יש קבוצה רק למיאטה, יש פורום שלהם. הרכבים שם לא הגיעו למרקט או ליד 2. 

שווה לחפש בפייסבוק בוריאציות שונות. 

• תוכן חדש...