Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי לאחרונה בפרסומות למוצר הקרוי ״כדור כיבוי אש״, אמצעי קל ומהיר לכיבוי שריפות שאינו מצריך ידע מוקדם לשימוש.

כביכול אמצעי בטיחות מצויין שכדאי להחזיק בכל בית.

יש מספר משווקים, אבל רוב המידע שמצאתי הוא מצידם.

האם למישהו יש מידע אובייקטיבי על היעילות וקלות השימוש? תחזוקה?

פורסם

לא הכרתי.

נכנסתי לגוגל וראיתי.

2 חסרונות לפחות ממה שראיתי:

אם השריפה לא בגובה 0. הוא פחות אפקטיבי.

תצטרך לזרוק אותו וספק אם תפגע (במיוחד בלחץ של השריפה)

דוגמה איך תכבה איתו ארון חשמל בגובה 1.8? תזרוק עליו? ואם לא תפגע?

הוא לא יכול לכבות שריפות בתוך הבית. כי יש לו טווח פיצוץ של 9 מטר (ברוב החדרים אין בבית מרווח של 9 מטר לברוח מהפיצוץ)

לי אישית נראה שעדיף מטף 

הבעיה עם מטף זה שבדרך כלל הנצרה שלו מחוברת עם פלסטיק שמקשה על פתיחת הנצרה במקרה הצורך. (לדעתי בבית עדיף להשאיר בלי )

.

פורסם

הנצרה אצלנו היא עם פין בלבד. אם אפשר רצוי להסיר דברים שיכולים להקשות על השימוש בשעת הצורך.

עוד בעיה עם מטפים שהם מאבדים לחץ עם הזמן וצריך לחדש אותם או לקנות חדשים.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

להחזיק מטף ולתוך הבית רצוי מבוסס גז. פעם אחת השתמשתי במטף אבקה בשטח פתוח (איזה אידיוט שעשה טיפול לקומפרסור הבורגי ניתק לו את הטרמוסטט, שקית נילון סתמה לו את פתח יניקת האויר והוא התחמם עד שהפך ללפיד) וכמה ימים אחר כך עוד סבלתי מקשיי נשימה. הרופא שבדק אותי אמר שזה מהאבקה ושיש לי מזל שלא נשמתי יותר ממנו.

לגבי הכדורים, צריך להיות מיומן וצריך מזל. לא הייתי בונה עליו.

ואם מדברים על שריפות ביתיות, אחרי תנורי חימום הגורם הבא לשריפות זה שמן שנדלק במחבת וניסיון לכבות אותו על ידי שפיכת מים. זה רק גורם לו להתיז טיפות שמן בוערות ולהדליק את כל המטבח. צריך רק לכסות את הסיר/מחבת ולחכות שיתקרר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כדור שביר המכיל כימיקל מעכב בעירה זו המצאה של תחילת המאה ה-20 (למיטב זכרוני) שעושה קאמבק מיוחצ"ן היטב מדי כמה עשורים. למוצר הנמכר כיום יש כמה יתרונות וכמה חסרונות, אבל לא הייתי ממליץ עליו לשימוש ביתי. 

על מה כן הייתי ממליץ? ע"פ תקנות הבניה המקומיות, כל דירה או בית חדש באנגליה נמסרים היום עם שמיכת כיבוי שתלויה בתוך מתקן לשליפה מהירה על הקיר או על הארון באזור נגיש במטבח. יש אותן גם בישראל, במחיר שבין מאה למאתיים שקלים בזאפ, ללא תאריך תוקף או צורך בתחזוקה. 

ישנם אנשים ספציפיים ושריפות ספציפיות שהכדור (בגודל הנכון) או המטף (בתוקף) יעשו אצלם עבודה טובה, אבל לרוב האנשים ברוב השריפות הביתיות השמיכה היא האופציה היעילה, הפשוטה והבטיחותית ביותר. היא לא תעזור נגד שריפת חשמל או אם השארת נר דולק בחנוכה והצתת את הווילונות בלילה כשכולם ישנו, אבל היא תכבה מהר כל להבה קטנה במטבח או בחדר לפני שזה יהפוך ל"ארוע", ותשאיר את הדיירים עם הלם קל במקום יומיים של נקיון או קשיי נשימה.

פורסם

בארה״ב גלאי עשן הם סטנדרט בניה. אין כזה דבר בית בלי זה.

מעניין למה זה לא נהוג בישראל. 

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

וכמו במשאבת אויר לגלגל , גם פה יש גלאי עשן של שיומי שלא רק מצפצף כמו משוגע אלא גם מודיע לחותנת באפליקציה שהבית שלך עולה באש. לא תצליח להתעלם. להזמין במיטב האתרים הסיניים.

פורסם
לפני כשעה, קאררה כתב:

בישראל קודנים הם סטנדרט מיגון. אין כזה דבר מכונית בלי זה.

מענין למה זה לא נהוג באמריקה. (או בכל מקום אחר בעולם)

הסיבה זהה - הכל נובע מענייני ביטוח ולא משיקולי בטיחות חלילה. וטוב שכך, כי אין דין בית אמריקאי גדול כדין דירה ישראלית קטנה, ובשגרה לרוב האנשים המכשירים האלה יותר מהווים מטרד מאשר מביאים תועלת. אם לא התקנת אותו בעצמך, בחרת דגם איכותי יחסית ומצאת לו מיקום חכם, הם נוטים להיות רגישים מדי להתרחשויות סטנדרטיות במטבח (קצת עשן מהמחבת וכל השכנים שלך מתעוררים), לצפצף מדי חצי שנה כשמגיע הזמן להחליף סוללה (מה שלא כולם יודעים לעשות ולעיתים קרובות סתם נכנסים ללחץ), ולפעמים אף להפעיל את אזעקת הבית אם יש חיבור אלחוטי ביניהם.

עם כל זאת, אני משוכנע שזה רק עניין של זמן עד שמישהו בארץ עם הקשרים הנכונים יעלה על הפטנט, יתפוס איזה זכיון יבוא בלעדי, ומאותו רגע כל הבניה החדשה תחוייב בזה גם כן - בדומה למה שקרה עם מובילאיי והקודנים למיניהם במכוניות.

פורסם
לפני 4 שעות, קאררה כתב:

בנייה אחרת ודליקה יותר.

גלאי עשן זה נחמד אבל לרוב הוא יצפצף כשהיהיה מאוחר מידי. התפקיד שלו זה לא למנוע את השריפה אלא להעיר אותך שתוכל לברוח לפני שתחנק.

אם אני שם כזה אצלי בבית בקצב שאשתי שורפת אוכל הסוללה שלו תיגמר אחרי שבוע.

פורסם

אין בעיה לשים במטבח. פשוט לא מעל הכיריים .אצלי יש כמה גלאים זה שבמטבח הדבקתי 3 מטרים מהכיריים ובמיקום נגיש. יותר לא מצפצף כשעושים פופקורן בסיר וגם אם כן , לוחצים על הכפתור וזהו.
הגלאים היום מכילים גלאי טמפרטורה רגיש ביותר ולכן יתנו התראה טובה יחסית.
הסוללה CR123 אמורה להחזיק 4 שנים

פורסם

לא סתם אמרתי שורפת. אם אתה זוכר את הערפל שהיה לפני כמה שבועות בבית אז כזה בכל הבית.

פורסם

תודה לכל העונים.

הצלחתי לחקור קצת ונראה שלפחות תאורטית היתרון הגדול של הכדור הוא ההפעלה האוטומטית, נשמע רעיון לא רע להניח אותו למשל בארון החשמל למקרה שארוע מתחיל שם.
אבל לא סביר להתחיל לפזר ברחבי הבית.

כל זה בהנחה שהוא פועל, נתקלתי בכמה ביקורות שטענו שהוא לא תמיד עושה את מה שהוא אמור, מצד שני הבנתי שיש זיופים, אז אולי הם אחראים לכשלונות.

פורסם (נערך)

16140673848096718753738876992795.thumb.jpg.fda2a0285bfa918d4988a3bd5b69fb72.jpgלארונות חשמל יש מטפים יעודיים שמופעלים מעל לטמפרטורה מסויימת.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 1

• תוכן חדש...