Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן גיר יאריס 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו אם אסמן בגלון שיש את השמן הישן סימון עם לורד , אני יכול פעם הבאה לשים את אותה הכמות באופן קבוע? פשוט לרוקן ולהכין מראש את הג'ריקן עם הנוזל החדש על פי הסימון שסימנתי?

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, dani666 כתב:

לא.

אחרי ההחלפה החלקית השניה יהיה לך 25% שמן מהסוג הישן ו 75% שמן מהסוג החדש.  זה רחוק מאד מ"כמעט 100%".

תודה על תרומתך.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, klasa כתב:

תגידו אם אסמן בגלון שיש את השמן הישן סימון עם לורד , אני יכול פעם הבאה לשים את אותה הכמות באופן קבוע? פשוט לרוקן ולהכין מראש את הג'ריקן עם הנוזל החדש על פי הסימון שסימנתי?

אני לא ממליץ להחזיר בחזרה שמן שיצא. 

ולא יודע למה אבל כל פעם יוצאת כמות שונה, זה לא ממש קבוע .

ראיתי שיש לך 2 מיכלים זהים, יש לך 2 אפשרויות:

1) להכין מראש את המיכל עם השמן החדש, ולסמן על המיכל השני בדיוק כמה אתה צריך להוציא, ואז להוציא בדיוק לפי הכמות. 

2) להוציא פחות ממה שיש לך, למלא הכל .... ואז בעזרת הנוהל של מדידת המפלס לאפס. 

לגבי שמנים,  שמן מקורי ושמן תחליפי.

אז טויוטה לא מייצרת את השמן המקורי, היא מגדירה מפרט ושולחת מכרז להרבה ספקים.

מי שמציע את המחיר הזול ביותר זוכה במרכז וממלא לטויוטה את הבקבוקים.

שנה אחרי זה יש שוב פעם מכרז. אז יכול להיות שיצרן אחר זוכה במכרז. 

לרוב טויוטה לא בונה על ספק אחד, בזמן נתון יכולים להיות לה מספר ספקים בעולם שמספקים את השמן למיכלים המקוריים. 

אבל.. שים לב שיש צבעים שונים של שמני גיר CVT,  המוטול הוא כחול והטויוטה הוא אדום.

אם אתה כבר הולך על שמן אחר אז תבחר אחד אדום.  קסטרול  CVT הוא אדום. 

https://www.mosheparts.co.il/pl_product~JI15521C~7~40.htm

בגדול הכי טוב להיות צעיר , עשיר ובריא.. 

כלומר הכי טוב להחליף לשמן מקורי וכמות גדולה. 

השאלה, לא ה 150 ש"ח הבדל,   אלא אם אני משתמש בשמן שעולה 55 ש"ח לליטר 

ומבצע החלפה גדולה יותר .. האם זה לא יותר טוב לגיר ?

האם שמן מקורי בן 10 שנים טוב יותר משמן טרי של קסטרול?

למי שרוצה להעמיק, יש הרבה מידע באתר של Eneos 

https://www.eneos.us/product/import-cvt-fluid-model-t-fe/

הם מייצרים את השמן בכל מיני צבעים , אבל ההבדלים במפרט ממש זניחים 

image.thumb.png.28766670d01ac2c2694c52a5f28ff947.png

והם גם הזכירו לי , שתיבת ההילוכים של טויוטה , בכלל חברה אחרת מייצרת 

Asian CVT ,  ככה שרוב התיבות עובדות על אותם עקרונות.

לכן זה קצת לא הגיוני שיש פטנט בתיבה של טויוטה שמצריך משהו שונה בשמן שלהם

image.png.2f8bf86f4ab3a4a49674a006742ee3aa.png

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם

חתיכת תחקיר עשית יפה.

אם תיקח שמן שישב עשור ועבר מעל 100 אלף קילומטר אני בטוח שהוא כבר לא עומד בתקן כבר כמה שנים טובות אחרי חייו הארוכים...

אם טויוטה נתנה את התקן לקאסטרול, יש סיבה. הרי אין פה ספק בכלל שזה חרטוט ולא נכתב בהסכמה כי קאסטרול חברה עצומה מדי כדי לשחק על דברים כאלו.

אז אם טויוטה נתנה להם את התקן הזה השמן הזה טוב לא כי אני אמרתי או שקאסטרול אמרה, טויוטה אמרה.

מעבר לזה אני מאמין שהשמן עולה על המקורי ויותר טוב על סמך זה שהוא תומך במגוון עצום של תקנים שאני בטוח שלפחות 1 או 2 מהם יותר מחמירים מהתקן של טויוטה.

לא צריך להוציא על שמן כאילו זה זהב אם יש לך אפשרות לא לעשות את זה. לא צריך להקשיב לכל בן אדם שמדבר ככה שזה לא יוצא מכיסו הפרטי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה ששמן מסויים עומד במגוון של תקנים לא עושה אותו איכותי יותר מאשר שמן שעומד בתקן יעודי. 

דווקא נוזלי ATF שהם לתקן בודד מתאימים יותר.

כמו שאמרתי, ההמלצה שלי עבור CVT, לשם רק מקורי ולהמנע מנוזלים גנריים שמתאימים למגוון תקנים וסוגים של CVT.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, Shab00 כתב:

חתיכת תחקיר עשית יפה.

אם תיקח שמן שישב עשור ועבר מעל 100 אלף קילומטר אני בטוח שהוא כבר לא עומד בתקן כבר כמה שנים טובות אחרי חייו הארוכים...

לפני 56 דקות, danniel כתב:

זה ששמן מסויים עומד במגוון של תקנים לא עושה אותו איכותי יותר מאשר שמן שעומד בתקן יעודי. 

דווקא נוזלי ATF שהם לתקן בודד מתאימים יותר.

כמו שאמרתי, ההמלצה שלי עבור CVT, לשם רק מקורי ולהמנע מנוזלים גנריים שמתאימים למגוון תקנים וסוגים של CVT.

שאלה לדניאל. 

נניח ואני מקבל ששמן עם תווית של טויוטה מתאים יותר לגיר מאשר שמן של חברת שמנים גדולה שכתוב עליו מספר תקנים,

ששניהם חדשים וטריים מהמיכל.

אבל ... איזה שמן יותר איכותי ?  השמן המקורי אחרי 5 שנים ו 60,000 ק"מ שנטחן בתיבה או שמן CVT גנרי של קסטרול? 

כי זאת השאלה האמיתית?

מה אני מעדיף?   לנסוע עם יותר אחוזי שמן טרי - נניח 75%  שמן טרי לא מקורי ורק 25% שמן טחון?

או רק 50% שמן טרי אבל מקורי ו 50% שמן טחון? 

אישית , אני מעדיף להשקיע את אותו סכום כסף, אבל להחליף יותר שמן בתדירויות קבועות יותר. 

נ.ב. 

יש הרבה תיעוד בפורומים על קורולה CVT בארה"ב , חופשי הם מכניסים לתיבת הילוכים CVT שמנים מכל מיני יצרנים,

אצלהם הקורולות יותר חזקות - מנוע 1800, אבל בדיוק אותו גיר כמו שלנו. 

בפורומים של שברולט ארה"ב -  (גיר פלנטרי לא CVT ) הם חופשי קונים שמנים במבצעים של פחות מ 8 דולר ללליטר,

ומבצעים 2 או 3 החלפות חלקיות,  שופכים 12 ליטר ב 3 החלפות של 4 כל אחת , לגיר של 8 ליטר. 

ולא ראיתי שום תיעוד של גיר שהלך בגלל שמן גנרי טרי. 

ואם אחפש טוב אצליח גם למצוא פה בפורום שירשור ישן שמוסכי פיאט היו מכניסים שמן פלנטרי לגיר CVT בארץ.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אין לי תשובות לשאלות שלך.

יש לי רק עיצה. ב CVT, אם אתה רוצה להחליף אז שם נוזל מ-ק-ו-ר-י. 

לתיבות פלנטריות זה פחות משנה והם פחות רגישות לסוג הנוזל, למעט כמה סוגים של תיבות שדורשות נוזל יחודיי. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 23 דקות, korola כתב:

שאלה לדניאל. 

נניח ואני מקבל ששמן עם תווית של טויוטה מתאים יותר לגיר מאשר שמן של חברת שמנים גדולה שכתוב עליו מספר תקנים,

ששניהם חדשים וטריים מהמיכל.

אבל ... איזה שמן יותר איכותי ?  השמן המקורי אחרי 5 שנים ו 60,000 ק"מ שנטחן בתיבה או שמן CVT גנרי של קסטרול? 

כי זאת השאלה האמיתית?

מה אני מעדיף?   לנסוע עם יותר אחוזי שמן טרי - נניח 75%  שמן טרי לא מקורי ורק 25% שמן טחון?

או רק 50% שמן טרי אבל מקורי ו 50% שמן טחון? 

אישית , אני מעדיף להשקיע את אותו סכום כסף, אבל להחליף יותר שמן בתדירויות קבועות יותר. 

נ.ב. 

יש הרבה תיעוד בפורומים על קורולה CVT בארה"ב , חופשי הם מכניסים לתיבת הילוכים CVT שמנים מכל מיני יצרנים,

אצלהם הקורולות יותר חזקות - מנוע 1800, אבל בדיוק אותו גיר כמו שלנו. 

בפורומים של שברולט ארה"ב -  (גיר פלנטרי לא CVT ) הם חופשי קונים שמנים במבצעים של פחות מ 8 דולר ללליטר,

ומבצעים 2 או 3 החלפות חלקיות,  שופכים 12 ליטר ב 3 החלפות של 4 כל אחת , לגיר של 8 ליטר. 

ולא ראיתי שום תיעוד של גיר שהלך בגלל שמן גנרי טרי. 

ואם אחפש טוב אצליח גם למצוא פה בפורום שירשור ישן שמוסכי פיאט היו מכניסים שמן פלנטרי לגיר CVT בארץ.

מסכים לגמרי, לא רואה שום סיבה שיקרה משהו רע ממשהו שטויוטה נתנה לו תו תקן והרבה יותר חדש וטרי מהמקורי.

אלא אם כן מישהו יכול לשתף אותנו באיזו הוכחה/מחקר/מקור/ניסיון אישי, משהו שיוכיח את הטענה.

אגב, למה פלנטריות רגישות פחות מCVT לדעתך?

• רעיון טוב! 1
פורסם

CVT עובד בלחצים גבוהים יותר, רגיש מאוד לבקרת לחץ וחייב תוספי שיפור חיכוך יעודיים בנוזל כדי להניע את הרצועה ללא החלקות. 

פורסם

הכי טוב להתייעץ ובסוף להחליט כל אחד מה שהוא רוצה.

קפצתי לשירשור האמריקאי, לראות עדכונים .. אחרי כמה חודשים שלא הייתי שם.

אז לפני 3 חודשים ממישהו מצא שמן CVT בתקן הדרוש לטויוטה, 

היצרן (יצרן מדבקה כנראה) .. זה aisin, יצרן הגירים של טויוטה

המחיר  7$ לליטר (כן פחות מ 25 ש"ח לליטר) , המחיר של גלון מקורי בארה"ב 70$ . 

שזה 17$ לליטר. 

האמת שווה לדבר אם החנויות .. שילחצו על היבואנים וימצאו יבואן שיביא את השמן של aisin

image.thumb.png.b2230ff0c141a361e8d56b6f1d220f08.png

ועוד אחד שהחליף פעם ראשונה אחרי 118,000 מייל.. 

הוא השתמש ב Valvolines  שכאמור יש בארץ באוטוסטור,  

בהמשך הוא עדכן שבהחלפה יצא לו רק 2 ליטר, אבל הוא מתכוון בהמשך כל החלפת שמן מנוע להחליף גם 2 ליטר שמן גיר.

כנראה הוא יעבור ל Aisin 

image.thumb.png.97165e8bc4ab77716c459fddc02c51e2.png

לפני 4 דקות, danniel כתב:

CVT עובד בלחצים גבוהים יותר, רגיש מאוד לבקרת לחץ וחייב תוספי שיפור חיכוך יעודיים בנוזל כדי להניע את הרצועה ללא החלקות. 

אבל זה נכון לכל CVT , גם לCVT של ניסן , שברולט ועוד. 

אבל יתכן שהבלאי של השמן ב CVT נמוך יותר מאשר הבלאי שלו בפלנטריות. 

מה שמוזר זה שיש יצרנים אחרים שממליצים על החלפות שמני CVT , רק טויוטה מתעקשת שאין צורך להחליף,

רק לבדוק כל 60,000. 

פורסם

האמת לא ידעתי ש Aisin התחילו לייצר ומכור שמן ל CVT  (רק היום נתקלתי )

אז חפרתי קצת, יש להם אתר יפה. 

ככה הם כותבים: 

" Aisin  היצרנית הגדולה ביותר בעולם של גירים אוטומטים , מביאים לאפטרמרקט, 

נוזל שמן גיר שיצרני הרכבים משתמשים בו" 

https://www.aisinaftermarket.com/english/products/23.html

image.thumb.png.28e199ca4e4e03110e59d6158914d333.png

לא יודע האם זה אומר שעד כה הם ייצרו את השמן ליצרנים המקוריים או שהם קוראים לעצמם OEM בזכות זה שהם מייצרים את הגירים עצמם.

אבל עוד קצת חפירה ומגיעים למפרט של שמן ה CVT שלהם. 

אתם יכולים לעיין בו, אבל מה שיפה זה שהשמן שלהם זה שמן אחד שמתאים לכל הגירים של כל היצרנים.. רגע .. אבל הם היצרנים של כל הגירים של כל היצרנים. 

אז בעצם יצרן הגירים עצמו שמייצר לכל יצרני הרכבים, טוען שאפשר לייצר שמן גיר אחד שיתאים לכל התקנים. 

אז איך הצליחו לבלבל אותנו כל השנים? איך עדיין יש אנשים שבטוחים ששמן גיר של טויוטה מתאים רק לטויוטה? ושמן גיר גנרי זה לא טוב לטויוטה?

מוכנים לשלם פי 2 עבור השמן גיר הזה של טויוטה? 

image.thumb.png.720ec631db6727e5c440feec5afa4852.png

AISIN_Fully_Synthetic_CVTF_CFEx_Product_Datasheet.pdf

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מעניין לדעת. חידשת לי את המחשבה על התקנים האלו.

תוכל למצוא את אותו הדבר לפלנטריות ודו מצמדיות?

עריכה אחרונה על ידי Shab00
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Shab00 כתב:

וואו זה באמת מעניין לדעת. חידשת לי לגמרי.

תוכל למצוא את אותו הדבר לפלנטריות ודו מצמדיות?

אל תגזים... זה היה רק לצורך הדיון. 

הנוזלים לפנטריות ולדו מצמדיות גם ככה זולים וכולם משתמשים חופשי חופשי ביצרנים השונים שיש בארץ.

פשוט סביב ה CVT יש מין הילה כזאת שחייבים שמן מקורי של היצרן.

עריכה:  

ובכל זאת ב 2019 , הם פרסמו את הסרטון הזה לנוזלים החדשים שהם מביאים לעולם.. 

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם

חידשת לי בקטע של מחשבה על התקנים לא על זה שהם מייצרים.

אם כל החברות קונות מaisin אז הגיוני שהם גם נצמדים לתקן שהם קבעו,מה שאומר שהרבה מהשמות של התקנים האלו הם כנראה כמעט אחד לאחד אותו הדבר.

אני שואל לגבי DCT ופלנטרי כי הם יצרנים גם של גירים כאלו שהרבה חברות משתמשות בהם.

ועכשיו שאני מבין שהחברות פשוט נותנות שם אחר למה שaisin זה הגיוני שזה המקרה גם בגירים האלו.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...