Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב המדובר הוא קיה ריו 2015, ידני, 180K ק"מ. למרות שלפי ספר הרכב יש להחליף נוזל קירור כל 210K ק"מ, החלטתי להקדים קצת ולהחליף את נוזל הקירור בטיפול הבא.

קניתי את הנוזל של יונדאי המצורף בתמונות, לפי מה שקראתי וביררתי, מדובר בנוזל המקורי של הרכב הנ"ל. מכיוון שעל האריזה כתוב רק בקוריאנית, אשמח לכמה הסברים.

1. האם אכן הנוזל מתאים לרכב שלי?

2. אני מבין שמדובר בתרכיז שיש למהול במים. מה היחס המועדף? חשבתי ללכת על 50-50 כדי לא להסתבך, האם זה מספיק טוב לאקלים הישראלי?

3. השאלה הנצחית, מים מהברז או מים מזוקקים?

תודה לכולם.

,

710000400.jpg

פורסם

אמנם רשום הכל בקוריאנית אבל בצד השני של המיכל יש טבלה עם אחוזי מהילה לפי טמפרטורת הסביבה. 

20210203_093647_HDR_(1).thumb.jpg.f80f32f2188af64c4b38418f7c611454.jpg

לגבי עם מה למהול - דיברנו על זה הרבה בפורום, ההמלצה עם מים מזוקקים. 

• רעיון טוב! 2

פורסם

היי בוקי, ראיתי את הטבלה.

אבל מכיוון שאף אחת מהטמפרטורות שם לא רלוונטית לישראל ובנוסף אני לא לחלוטין מבין איפה המים ואיפה הנוזל, רציתי להיות בטוח (לכן גם חשבתי ללכת על 50-50).

הניחוש שלי הוא שככל שיותר קר, צריך פחות מים ויותר נוזל אנטי פריז. נכון? לכן אני מניח שבארץ אני יכול להסתפק ב- 60-40 או אפילו 70-30 לטובת המים?

פורסם

יותר אחוז נוזל - נוקדת קיפאון נמוכה יותר. 

בארץ מינוס 16 מספיקים לגמרי, לכן אפשרי 30% נוזל ו 70% מים. 

למרות זאת בשביל לא להסתבך במדידת אחוזים אני עושה 50-50 לפי העין, סטייה קטנה לפה או לשם לא קריטית. 

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, netanel1014 כתב:

1.  כן זה המקורי.

2. חייב למהול עם מים היחס המקובל זה 50-60 אחוז מים. אני ממליץ לך ללכת על 70 אחוז מים.

3. מים מהתמי 4 או "מים רכים".

תודה. פספסתי את התשובה שלך.

מים מהבריטה נחשבים למספיק רכים?

לפני 11 דקות, Buki כתב:

יותר אחוז נוזל - נוקדת קיפאון נמוכה יותר. 

בארץ מינוס 16 מספיקים לגמרי, לכן אפשרי 30% נוזל ו 70% מים. 

למרות זאת בשביל לא להסתבך במדידת אחוזים אני עושה 50-50 לפי העין, סטייה קטנה לפה או לשם לא קריטית. 

תודה, אני אכן אעשה 50-50 לפי העין, אולי עם סטיה קלה לטובת המים.

האם כדאי לשטוף את המערכת מהנוזל הישן קודם? או פשוט לרוקן רדיאטור ומיכאל עיבוי ולהוסיף את החדש? (אני שוקל האם לעשות את זה במוסך או לנסות בעצמי)

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם
לפני 16 דקות, Max_igo כתב:

האם כדאי לשטוף את המערכת מהנוזל הישן קודם? או פשוט לרוקן רדיאטור ומיכאל עיבוי ולהוסיף את החדש? (אני שוקל האם לעשות את זה במוסך או לנסות בעצמי)

1. לדעתי כן. אל תעשה 50 50 תעשה 70 30 זה יקרר לך את המערכת באופן יותר יעיל. אם אתה עושה החלפה יזומה של כל המים במערכת אל תשכח לנקז אוויר.

פורסם

אם היה שימוש בנוזל מקורי מהיום הראשון, המערכת עצמה נקייה ואין מה לשטוף אותה. 

מה שכן אפשרי לעשות זה אחרי ריקון הנוזל הישן למלא את המערכת במים ולהפעיל את המנוע עד שהמאוורר מתחיל לעבוד, אחרי זה לרוקן את המים (לתת למים להתקרר לפני כמובן) ולמלא נוזל חדש. 

ככה אפשר לרוקן יותר נוזל ישן מהמערכת. 

אחרי פתיחת ברז ניקוז בתחתית הרדיאטור יצאו כ 3.5 ליטר כאשר במערכת יש כ 5.5. 

לכן מילוי המערכת במים בין לבין מאפשר להוציא יותר נוזל ישן. 

יכול להיות שיהיה לך קשה להגיע לברז ריקון. בשביל גישה טובה אפשר לפרק את הפלסטיק התחתון. 

לא זוכר אם יש הוראת ניקוז אוויר מיוחדות חוץ מלהפיל את המנוע עם מכסה רדיאטור פתוח עד לכניסת מאוורר לפעולה, זה משהו שצריך לבדוק. 

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, Buki כתב:

אם היה שימוש בנוזל מקורי מהיום הראשון, המערכת עצמה נקייה ואין מה לשטוף אותה. 

מה שכן אפשרי לעשות זה אחרי ריקון הנוזל הישן למלא את המערכת במים ולהפעיל את המנוע עד שהמאוורר מתחיל לעבוד, אחרי זה לרוקן את המים (לתת למים להתקרר לפני כמובן) ולמלא נוזל חדש. 

ככה אפשר לרוקן יותר נוזל ישן מהמערכת. 

אחרי פתיחת ברז ניקוז בתחתית הרדיאטור יצאו כ 3.5 ליטר כאשר במערכת יש כ 5.5. 

לכן מילוי המערכת במים בין לבין מאפשר להוציא יותר נוזל ישן. 

יכול להיות שיהיה לך קשה להגיע לברז ריקון. בשביל גישה טובה אפשר לפרק את הפלסטיק התחתון. 

לא זוכר אם יש הוראת ניקוז אוויר מיוחדות חוץ מלהפיל את המנוע עם מכסה רדיאטור פתוח עד לכניסת מאוורר לפעולה, זה משהו שצריך לבדוק. 

לכאורה היה שימוש בנוזל מקורי מהיום הראשון מהסיבה הפשוטה שהרכב טופל רק במוסכים מורשים עד לטיפול האחרון וכל טיפול הוסיפו ממש מעט נוזל (כמות של 200 מ"ל שהייתה יורדת בין טיפול לטיפול).

בשלב מסוים גיליתי שהם לא משתמשים בנוזל המקורי בכלל, אלא נוזל תחליפי שעומד בתקן (לכאורה) וגם בין טיפול לטיפול הנוזל היה שונה.

עד כמה שאני מבין, עדיף לרכב ולמנוע אכן לא לערבב נוזלי קירור שונים (גם אם עומדים בתקנים) בגלל הרכבים כימים שיכולים להיות שונים. זאת הסיבה למה אני מעדיף להחליף קצת לפני ואולי גם לשטוף. 

פורסם (נערך)

אני עדיין מבולבל.

קראתי את כל השרשורים בפורום בנושא והייתי דיי סגור על מים מזוקקים אבל אז תרגמתי את ההוראות שרשומות על האריזה:

בסעיף 3 רשום למהול במי ברז (מים רכים). אבל... מי ברז (לפחות בארץ) הם לא רכים, אז למה נראה שמבחינתם זה אותו הדבר (אולי בקוריאה הם כן).

אז מה נכון? מי ברז? מים רכים (מאיפה אני יכול להשיג מים רכים באמת?), או מים מזוקקים (למרות שעל האריזה רשום אחרת)?

IMG-20210205-WA0035.thumb.jpg.5fd5e5f2ae55083946ee9ded01fb6a50.jpg

פורסם
בתאריך 3.2.2021 בשעה 10:10, Max_igo כתב:

התפקיד הכי משמעותי של הנוזל קירור הוא לשמור על נקודת קיפאון נמוכה, בארץ זה ממש לא נדרש.

מה שכן מים הם מוליכי חום טובים יותר פי 2 וגם אוגרים יותר אנגריה תרמית בתוכם ובנוסף לזה פחות צמיגיים.

מומלץ מאוד לכל מי שבאקלים טרופי לשים מיקס שהוא לפחות 60-70% מים כי עדיף שלאוטו יהיה פחות קשה לקרר את עצמו מאשר נקודת קיפאון שלא רלוונטית בארץ.

פורסם (נערך)
בתאריך 3.2.2021 בשעה 11:12, Max_igo כתב:

לכאורה היה שימוש בנוזל מקורי מהיום הראשון מהסיבה הפשוטה שהרכב טופל רק במוסכים מורשים עד לטיפול האחרון וכל טיפול הוסיפו ממש מעט נוזל (כמות של 200 מ"ל שהייתה יורדת בין טיפול לטיפול).

בשלב מסוים גיליתי שהם לא משתמשים בנוזל המקורי בכלל, אלא נוזל תחליפי שעומד בתקן (לכאורה) וגם בין טיפול לטיפול הנוזל היה שונה.

עד כמה שאני מבין, עדיף לרכב ולמנוע אכן לא לערבב נוזלי קירור שונים (גם אם עומדים בתקנים) בגלל הרכבים כימים שיכולים להיות שונים. זאת הסיבה למה אני מעדיף להחליף קצת לפני ואולי גם לשטוף. 

אתה יכול למהול את נוזל הקירור במי ברז המיועדים לשתיה ללא כול חשש ורצוי ביחס של 50/50. 

הרכבים של כול ייצרני הרכב הנמכרים בארץ מגיעים עם נוזל קירור ביחס של 50/50 אשר נותן מענה מצויין לשמירה על מערכת הקירור בפני קורוזיה, טמפ' רתיחה גבוהה, טמפ' קיפאון ושימון אטם ציר המשאבה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

עדיף לפחות מים מסוננים מתמי 4 או בריטה עם פילטר טוב

תוספת נחמדה זה הפילטר של המכונת כביסה כדי להסיר מהנוזל את כל המינרלים שבו (מינרלים יכולים לגרום לבעיות)

פורסם
לפני 15 דקות, Shab00 כתב:

עדיף לפחות מים מסוננים מתמי 4 או בריטה עם פילטר טוב

תוספת נחמדה זה הפילטר של המכונת כביסה כדי להסיר מהנוזל את כל המינרלים שבו (מינרלים יכולים לגרום לבעיות)

תקרא את ההמלצות של נוזל קירור לאיטלקיות למה מומלץ 50/50.

Untitled.jpg

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...