Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רכשתי רנו גרנד קופה דיזל שנת 2017

ידית הילוכים תקועה לא יכול להכניס לR

הלחצן של הידית תקוע לא זז. ולכן אני יכול לנסוע רק קדימה או להעביר ל  N

מה עושים? 

אין לי שום חיווי תקלה  

פורסם (נערך)

ככל הנראה התפוח ידית הילוכים נשבר ולכן הוא לא לוחץ את הניצרה הפנימית במכלול.

אם יש לך מעט ידע טכני תוכל באמצעים פשוטים לשלוף את תפוח ידית ההילוכים ולמשוך את הנצרה כלפי מעלה ולהזיז את ידית ההילוכים לאן שתרצה(כמובן כאשר הרכב מנוע ורגל על הבלם).

בכל מקרה לא לנסות בכוח!!!

סע למוסך לתיקון.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

בדרך כלל יש כפתור מוחבא בחתיכת פלסטיק קטנה שאמור לשחרר את הידית לאן שאתה רוצה.

דחוף לשם מברג או משהו ותוך כדי שאתה לוחץ תעביר לרוורס ושחרר. כמובן כדי להגיע למוסך או למשוך כמה ימים עד שתוכל כי זה לא נשמע בטיחותי מדי.

פורסם

מניסיון שלי זה עובד לכל המצבים 

יצא לי לעזור לאדם שנתקע באקורד ישנה על P ושאתה משתמש בכפתור ועובר לN/D אז אתה תקוע רק על N וD. הכפתור שחרר לו גם את R שהוא לחץ עליו.

אולי זה משתנה מרכב לרכב אבל באקורד זה שחרר גם את הרוורס.

פורסם

זה מנגנון רק של שחרור ממצב P. לא משום מצב אחר. בדוק. בשאר מצבי הידית, הכפתור הזה לא שמיש ולא פעיל וככה זה בכל דגמי הרכב כמעט. 

עם נתקע מ- N למצב R אז זה תקלה עם הכפתור שעל הידית עצמה או המנגנון שלה בתוך הידית (הכפתור לוחץ על זיז שחרור שמאפשר מעבר ל R). 

פורסם

אין צורך בציטוט הודעה עוקבת.

אהיה יותר ברור הפעם.

אתה מדבר על הכפתור המוחבא:  הכפתור הזה הוא רק למצבים שהידית תקועה במצב P ואי אפשר למשוך אותה אחורה.

בתאריך 18.12.2020 בשעה 13:45, Shab00 כתב:

בדרך כלל יש כפתור מוחבא בחתיכת פלסטיק קטנה שאמור לשחרר את הידית לאן שאתה רוצה.

דחוף לשם מברג או משהו ותוך כדי שאתה לוחץ תעביר לרוורס ושחרר. כמובן כדי להגיע למוסך או למשוך כמה ימים עד שתוכל כי זה לא נשמע בטיחותי מדי.

. . פות"ש כתב שהוא לא יכול להעביר ל R כאשר הוא במצב D או N, זאת אומרת לדחוף את הידית קדימה ממצב N,  אז הבעיה שלו היא בכפתור הגדול שעל הידית ולא בכפתור חירום המחובא אליו התכוונת. 

פורסם

ועוד פעם אני אכתוב שהכפתור המוחבא בידית נועד להיות גם גיבוי לכפתור הגדול... לא רק לשחרור ממצב P.
מצב שכבר נתקלתי בו עם אקורד שהוא היה תקוע בP שחררתי והעברתי לN. אחרי ששחררתי היה אפשר רק N/D ולא לעבור לR או לP בחזרה.
ברגע שלחצתי על הכפתור עוד הפעם היה אפשר לR, רק שהפעם הוא היה תקוע על R ולא יכל להעביר לשום דבר אלא רק לN.
אבל ברגע שעשית את זה לא היה עובר בחזרה לR או P, עד שלחצתי עוד הפעם והעברתי אותו למשהו אחר.

בכל המצבים האלו האוטו באמת עבר להילוך ששמנו אותו עליו ולא סתם הזזנו את הידית.
זה הניסיון שלי עם אקורד mk7 שנתקלה בבדיוק אותה הבעיה.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

פורסם

כאחד שמכיר את המגנגון הזה טוב מאוד, איך הוא בנוי ועובד, למה "הכפתור המוחבא" נועד (לעקוף מצבים בהם אין חשמל ברכב או תקלה בסולנואיד נעילה) ועל מה בדיוק הוא לוחץ,  מה שאתה אומר לא סביר וחבל על ויכוח על עובדות.

פורסם

אני לא מדבר בתיאוריה אני מדבר כי יצא לי כבר להשתמש בו בצורה הזאת. אין לי טעם לשקר ואתה יודע מה?, גם אם מה שאני אומר לא יעבוד מאיזשהי סיבה שווה ניסיון.

אתה מאוד עסוק בלהתנגח איתי כבר בכמה אשכולות לא יודע למה. מתנגד לכל דבר שאני אומר עליו, כשאתה עונה להתעלם מחצי ממה שכתבתי, לנעול נושא כדי שאני לא אגיב עוד ושתהיה המילה האחרונה (ובסוף לא הלך לך לא בגללי), ולהתעלם ממני שאני שולח לך הודעה פרטית בנוגע לזה... אתה לא בסדר ואני מאוד מקווה שאתה לא תיקח את זה למקומות רעים ותתן לי באן לא מוצדק או משהו בסגנון...
אחרי שקראת את זה אתה מוזמן לערוך לי את התגובה ולמחוק את הקטע הזה. הייתי מדבר איתך על זה בפרטי אבל כמו שציינתי אתה מתעלם.

• תוכן חדש...