Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

עשיתי בדיקה לרכב מסוג קורולה ושילמתי 180 + מע"מ, סה"כ 211 ש"ח שלדעתי קצת מוגזם. 

כמה עולה היום בדיקה כזאת בממוצע? 

פורסם

איזה בדיקה ולאיזה צורך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחיר סביר בהחלט.

אפשר לשלב את הבדיקה עם טיפול לרכב לפני טסט ככה יצא יותר משתלם מאשר להכנס למוסך רק בשביל אישור בלמים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

התכוונתי לבדיקת רכב מיושן לפני טסט תקופתי לרכב שנת 1999. עושה כל חצי שנה. 

אחד החכמים למעלה כתב שאני רוצה שאחרים יעבדו בחינם, אז הוא טועה. 

כל עבודה חייבת להיות משולמת, אבל צריך קצת מצפון בעניין. 

לבדיקה שסך הכל הייתה להרים רכב בליפט בלחיצת כפתור בלי פירוק גלגלים שלקחה כ-5 דקות לשלם 211 ש"ח זה מוגזם. אני כבר הספקתי לקרוא שאנשים משלמים 120 ש"ח או טיפה יותר. 

פורסם

150 שח זה מחיר סביר לבדיקת בלמים.  אישית עושה את זה ביחד עם טיפול לקראת הטסט. ( כרגע טסט בשנה, שנה הבאה 2 טסטים)

פורסם

בעיקרון אתה צודק אבל בתכלס מדובר בבדיקת כסת״ח די מעיקה ומיותרת.
מילא היו עורכים אותה פעם בשנה.

רוב המכוניות בגיל 20-30 הם בתחום שבו המדינה מכבידה על המחזיק שלהם על מנת שיפטרו מהם.
חוצמזה, מה הערך של מכון הטסטים אם הוא לא מוציא תחת ידיו תוצאה מספיק אמינה לבדיקה שמבצעים במוסך.

בבדיקה הזו בודקים בלמים ומערכת היגוי.
גם בטסט בודקים אותו דבר רק בלי לראות כמה בשר יש ברפידות.
עד כמה חשוב לדעת כמה בשר יש ברפידות אם הרכב ממילא נבדק ברוב קפדנות פעמיים בשנה ומטבעו נוסע מעט מאוד?

זו בדיוק אחת מאותן בדיקות שגורמות לענף הזה להיות מפוקפק מפני שכולם יודעים שהם לא נועדו למטרת בטיחות.

תקן אותי אם אני טועה, אין לזה אח ורע בעולם.

• רעיון טוב! 2
פורסם

רוב הפעמים לא מפרקים גלגלים, רואים עובי רפידות וחותמים על אישור. (ככה כמה שנים)

אישית אין לי מה להתרחק מהמוסך, ראשית כל מוסך אמין (כמה כאלה יש) דבר שני אני לא חוסך על מערכות בטיחות

צמיגים, ברקסים מוחלפים בלי קשר לטסט. 

פורסם

לא בכל הרכבים ניתן לאמוד את עובי הרפידות ללא פרוק גלגלים.

לא כל הרכבים מצוידים בבלמי דיסק. קיימים עדיין בשוק רכבים עם בלמי תוף.

אני "אוהב" את המוסכים שאומרים ללקוח: "קח אישור, לך לטסט. עברת - טוב, לא עברת - תחזור, נתקן".

אני גם "אוהב" את המוסכים אשר נותנים אישור ע"ס תיקון/טיפול שבוצע לפני 80 ימים(עם תאריך מלפני 80 ימים), הרי האישור תקף ל-90 ימים כך שנותרו 10 ימים במידה ויצטרך מקצה שיפורים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לפחות את הרכב שלך הרימו על ליפט - זכור לי מספר פעמים שלקחו 150שח בלי בכלל לראות את הרכב....
מאז אני מוציא אישור במוסך שלי - 25שח (כבר שנים)

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

אני עושה כבר שנים אצל מכונאי מבוגר שלוקח 200 שקל על האישור אבל משקיע כ 40 דקות ובודק את כל מה שצריך לבדוק. 

פורסם
לא בכל הרכבים ניתן לאמוד את עובי הרפידות ללא פרוק גלגלים.
לא כל הרכבים מצוידים בבלמי דיסק. קיימים עדיין בשוק רכבים עם בלמי תוף.

אני "אוהב" את המוסכים שאומרים ללקוח: "קח אישור, לך לטסט. עברת - טוב, לא עברת - תחזור, נתקן".
אני גם "אוהב" את המוסכים אשר נותנים אישור ע"ס תיקון/טיפול שבוצע לפני 80 ימים(עם תאריך מלפני 80 ימים), הרי האישור תקף ל-90 ימים כך שנותרו 10 ימים במידה ויצטרך מקצה שיפורים.

אתה מוכן להסביר את ההגיון לבדיקה הדו שנתית הזו בכלל או בפרט למכוניות שאין להם בלמי שרות מבוססי תוף?

בעיני זו הטרדה שלטונית.
עוד מס שייקר לי את הרכב עד שיגיע לאספנות.
ותכלס, בעוד שנים אחדות כשהרכב יהיה בן 30 אז הוא יצטרך פחות בדיקות...

אני מהמקפידים בענין בטיחות אבל בוא נסכים שהבדיקה הזו מיותרת.
אני לא רואה דרך שתוכל להצדיק אותה. גם לא במימד בינלאומי.
פורסם (נערך)

אני משלם 100 + מעמ במוסך שאני לקוח קבוע שלו.

כמובן שאם יש עבודה אחרת כלשהי שצריך לעשות במוסך במהלך 150 יום לפני פקיעת הרישיון, כדאי באותה הזדמנות לבקש אישור ואז לא תשלם עליו בנפרד.

ניתן להשתמש באישור 90 יום מתאריך הוצאתו. וניתן לגשת לטסט חודשיים לפני פקיעת תוקף הרישיון.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...