Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי רכב יד שנייה מטופל כמו בספר(מוסך מורשה)

בבדיקת הקנייה אמרו לי שיש אכילת שמן(שריפת שמן)

לצערי לא ידעתי עד כמה.(פעמיים בשבועיים נדלק לי נורה אחרי שמילאתי שמן)

אפשר להגיד שאכלתי אותה ברכישת הרכב!?

אני מודה אני נוהג נהיגה מעט אגרסיבית.

*הייתי במוסך המורשה בצ׳מפיון ואמרו לי בעיקרון שאין מה לעשות אלא רק לבדוק כל בוקר מפלס שמן.או

שיפוץ מנוע שזה אלפי שקלים.

(כל חיי נהגתי על יפניות,לא הכרתי את הדברים הללו)

פורסם

פעמיים בשבועיים להגיע לרמה שנדלקת הנורה זה הרבה מעבר ללא תקין.

זה כבר לא עניין של אכילה כי עם אכילה כזאת מסיבית היית רואה תופעות לוואי כמו עשן מהאגזוז ודברים שקורים שאתה שורף שמן.

תבדוק טוב שזה לא נזילה כי זה הרבה יותר סביר.

פורסם (נערך)

אתה רוצה להגיד שנאכלים לך שלושה ליטרים של שמן כל שבועיים? כמה ק"מ אתה עושה בשבועיים האלו?

בכל אופן, נשמע לא טוב

עריכה אחרונה על ידי dotan123
פורסם

לצערי אני לא אופטימי. תבדוק קודם כל קומפרסיה

כנראה שתמצא אותה נמוכה. מה קוד המנוע?

(לדעתי מדובר במנוע CAX הטווין כבר לא הגיע ארצה במודלים האלו).

פורסם
לפני 7 שעות, רפי לין כתב:

כמה ק"מ יש למכונית?.

בברכה  -  רפי לין

היי אפי

118 אלף ק״מ

לפני 22 שעות, Shab00 כתב:

פעמיים בשבועיים להגיע לרמה שנדלקת הנורה זה הרבה מעבר ללא תקין.

זה כבר לא עניין של אכילה כי עם אכילה כזאת מסיבית היית רואה תופעות לוואי כמו עשן מהאגזוז ודברים שקורים שאתה שורף שמן.

תבדוק טוב שזה לא נזילה כי זה הרבה יותר סביר.

תודה רבה

אבדוק

לפני 12 שעות, teyal כתב:

לצערי אני לא אופטימי. תבדוק קודם כל קומפרסיה

כנראה שתמצא אותה נמוכה. מה קוד המנוע?

(לדעתי מדובר במנוע CAX הטווין כבר לא הגיע ארצה במודלים האלו).

אני אופטימי תמיד

ומה שצריך להיות אהייה:)

לפני 16 שעות, dotan123 כתב:

אתה רוצה להגיד שנאכלים לך שלושה ליטרים של שמן כל שבועיים? כמה ק"מ אתה עושה בשבועיים האלו?

בכל אופן, נשמע לא טוב

היי דותן

אני עושה 750 ק״מ

בשבוע

פורסם (נערך)

קודם כל בדיקת קומפרסיה, רק ככה תדע אם יש לך בעיה רצינית במנוע וכל הסימנים מעידים על בעיה מאוד גדולה.

אם בבדיקת הקניה אמרו לך שישנה שריפת שמן אז למה קנית את האוטו ?

לשרוף 3 ליטר כל 1500 קילומטר חייבת להשאיר שובל עשן יפה מאחוריך, לפעמים קשה לראות כשהאוטו עומד אז כדי לקחת מישהו שינהג אחריך ויראה (יריח ???) מה יוצא לך מהאגזוז, זה יהיה ויזואלי יותר בסלד גבוה אז תיתן גם כמה קיקים נשמע שאתה אוהב את זה.

דבר נוסף ששווה בדיקה זה שסתום הpcv (לדעתי יש לך 2 כאלו), המטרה שלו היא לשחרר לחץ עודף בעוקץ השמן (קרטר) שקורה בגלל אפקת הבוכנה שיוצרים הפיסטונים בדרכם למעלה ולמטה, הלחץ משתחרר (יחד עם אדי שמן אבל זה כבר סיפור אחר) דרך שסתום הpcv אל תוך צנרת יניקת האויר. שסתום או שסתומים תקולים לא ישחררו את הלחץ הזה ולא תהיה לו ברירה אלא לדחוף את אותם אדי שמן או אפילו שמן מנוע בחזרה לחלל הצילינדר דרך הרינגים ובכך לגרום לשריפת שמן.

עריכה אחרונה על ידי Roycohen1979
פורסם

אם המנוע עובד יפה וסוחב טוב בדיקה קומפרסיה תצא  טובה  ולא תעיד כי יש בעיה במנוע.

אתה כנראה בדרך לשיפוץ מנוע, כנראה טבעות שמן תפוסות. 

פורסם

אחרי נסיעה באזור הטורבו תנסה להריח שמן שרוף  אולי דולף שמן מה הטורבו מאחד הצינורות הזנה תבדוק גם בהנעה קרה !

פורסם

מה הדגם מנוע?

בעבר הייתה לי A3 עם מנוע CMBA שזללה שמן בקטע פחות מוגזם משלך, אך עדיין מוגזם (גלון שמן כל 3 חודשים).

שמעתי על עוד מספר אנשים שחוו את אותה תקלה. חוץ משיפוץ מנוע אין ממש פתרון. עשיתי שקילות שמן,

בדיקות מפה ועד להודעה חדשה ופשוט נאמר לי שיצאו מס' מנועים דפוקים מהמפעל ואין מה לעשות עם זה.

מיותר לציין שבעת המכירה אמרתי זאת לקונה כחלק מגילוי נאות והוא עדיין החליט לרכוש. 

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...