Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני צריך חוות דעת לגבי המקרה שקרה לי,יש לי רנו קליאו 2017,אני יד שנייה.

אנסה לספר בקצרה על המקרה המצער שקרה לי היום,איך שיצאתי מהעבודה היום,הדקלתי את הרכב וישר אחרי 10 שניות,קבלתי תקלה ברכב ''puncture'' - עצור את הרכב מיד! 😩ישר הבנתי שמדובר ב''פנצ'ר'' 

יצאתי מהרכב בדקתי גלגל אחרי גלגל ואיך לא,ראיתי צמיג ימני אחורי בלי אוויר.

למרבה המזל מצאתי את עצמי לא רחוק מתחנת דלק כ 200 מטר ממקום עבודה וישר נסעתי לשם,על מנת לנפח את הגלגל ולראות עד כמה זה חמור,איך לא משנה כמה ניסיתי לא הצלחתי לנפח אותו.

ושוב תודה לאנשים טובי לב שעזרו לי להחליף גלגל בגלגל רזרבי,ואני חייב לציין שזה רכב ראשון שלי ואני נהג חדש ולא היה לי מושג איך להחליף אותו ובלי 2 אנשים טובי לב לא הייתי יודע מה לעשות.

איך שהחליפו לי את הגלגל הרזרבי,הבחור הטוב לב אמר לי שהצמיג בסדר גמור הבעיה היא בשסתום של גלגל ולא הצמיג,וישר אמר לי שזה יעלה לי גרושים לתקן את זה,על דעתי השקטה נסעתי לפנצרייה וכן התברר לי ישר על המקום כפי שאמרו שהשסתום נהרס ובגללו ברח לי אוויר. וכן ראיתי את זה בעצמי אחרי שניפחו את הצמיג בתחנת דלק,האוויר פשוט דלף בקצב מטורף.

ואז הגעתי לפנצרייה וכן תיקנו והחליפו את השסתום של הגלגל,וכול זה אחרי שירות ועבודה יצא לי 100ש''ח. 

רק רוצה לשאול כמה דברים כדי להבין משהו כי אני נהג חדש ועם רכב ראשון,רק על מנת לקבל כמה שיותר מידע לעתיד...

1.האם עבור החלפת שסתום ''פגום'' 100 ש''ח זה הרבה?

2.העניין הוא שהחלפתי צמיגים ממש אבל ממש לפני שבוע,ואני חושד וחושב שהחברה עשו לי עבודה לא מקצועית והרסו לי השסתום?האם אפשר לשייך את זה לאפשרות? 

עצם העובדה שנסתעי עם צימים ישנים כבר 3 חודשים מאז שיש לי את הרכב,ודבר כזה לא קרה לי,אבל אחרי שהחלפתי את הצמיגים בחדשים,פתאום דבר כזה נוחת עליי.

3.ממה כן יכול להיהרס וללכת לעולמו שסתום בגלגל? אפשר למנוע את זה? או כפי דברי המוסכניך בפנצרייה וזה ציטוט ''זה דבר שיכול לקרות עם הזמן ואין ממש דרך לחזות את זה''

4. האם יש סיכוי אפילו קלוש ביותר,שמישהו בכוונה באופן זדוני,בוא נגיד עם פלייר פשוט הרס לי אותו?למרות שאני בוחר להאמין שלא..

פורסם

1. לגבי המחיר, קצת גבוה, בדרך כלל זה סביב ה 50 שקל.

2. יש סיכוי שהשסתום שהורכב היה פגום או שלא החליפו את השסתומים הישנים. תוכל לבדוק לפי הצבע שלהם, שסתומים חדשים הם בצבע זהוב נוצץ. למה לא חזרת אליהם והסברת על הבעיה?

3. נדיר (מאוד) שסתום חדש הולך לעולמו.

4. לבנדליזם אין גבולות, תמיד יש סיכוי.

פורסם

נדיר מאוד שסתם ככה באופן פתאומי השסתום מילוי אוויר לפתע יפרוק לחץ.

לדעתי זה נשמע כמו שמישהו ניסה לפנצר לך את הגלגל ולחץ בחוזקה על הסתום והוא נשבר/ נתקע.

100ש"ח יקר מאוד.

תיקון תקר בצמיג כולל פירוק והרכבה מהרכב עולה 30-50ש"ח.

בעוד החלפת השסתום אינה מצריכה פירוק הצמיג כלל, אלא רק הברגת השסתום הישן החוצה והתקנת חדש במקומו.

  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לי התקלקל שסתום באחד הגלגלים, אבל הוא היה בן כ-4 שנים.

 

המחיר ששילמת גבוה מאוד.

 

ונדליזם: לא סביר - הרבה יותר קל לגרום נזק לצמיג מאשר לשסתום.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם (נערך)

שלום. 

קודם כל, זה רכב ראשון שלך, אז תתחדש.

מנסיון של 30 שנה בסוגי רכבים ישנים וחדשים, הכלל הוא  שאין צירוף מקרים בתקלות. אם החלפת צמיגים ויש תקלה הקשורה לכך, אז הסיבה קשורה לפעולה האחרונה.  כדאי ליידע במה שקרה היכן שהוחלפו הצמיגים.

לי אישית, המחיר נראה סביר.

מאחל לך שתהנה מהרכב שרכשת ותיסע תמיד בזהירות.

 

עריכה אחרונה על ידי Basko
כתיב
פורסם

הרבה פנצ'ריות נוהגות להתקין שסתומים חדשים ביחד עם החלפת צמיגים. ייתכן וזה בוצע ואחד השסתומים החדשים שהרכביו היה פגום.

 

החלפתי לפני כמה זמן 4 שסתומים במחיר 30 שקל לאחד, זה מחיר יחסית זול. 40-50 שקל זה סביר, 100 זה יקר מאוד. 

 

 

לפני שעה, ba323f כתב:

בעוד החלפת השסתום אינה מצריכה פירוק הצמיג כלל, אלא רק הברגת השסתום הישן החוצה והתקנת חדש במקומו.

 

השסתומים לפחות כל מה שאני ראיתי הם לא בהברגה. לא מורידים את הצמיג לגמרי מהחישוק אבל כן מפשילים אותו קצת באיזור השסתום, מושכים את השסתום הישן החוצה ואז משחילים את השסתום החדש מבפנים, זאת אומרת מתוך החישוק. אחרי זה מרכיבים אליו כלי שדומה למברג ומשכים עד שהוא מתמקם. ואז מפרקים את הליבה, מנפחים את הצמיג בספיקה גבוהה כמו אחרי החלפת צמיג, עד  שהוא נדבק לחישוק ומחזירים את הליבה. 

 

 

פורסם

אין מה להוסיף עוד על מה שנאמר, אבל תן לי להכניס לך קו מחשבה לראש: אם תתקע באמצע שום מקום במדבר עם פנצ'ר ולא תדע להחליף גלגל מה תעשה? תזמין את 669? 
פעולות בסיסיות כאלה הן ידע שאתה חייב שיהיה לך - תמצא לך חבר (אם אתה מאיזור חיפה, צור איתי קשר ואשמח לעזור בעצמי) ותבקש שיסביר לך קצת basics.

 

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

 

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 13 שעות, Buki כתב:

הרבה פנצ'ריות נוהגות להתקין שסתומים חדשים ביחד עם החלפת צמיגים. ייתכן וזה בוצע ואחד השסתומים החדשים שהרכביו היה פגום.

 

החלפתי לפני כמה זמן 4 שסתומים במחיר 30 שקל לאחד, זה מחיר יחסית זול. 40-50 שקל זה סביר, 100 זה יקר מאוד. 

 

 

 

השסתומים לפחות כל מה שאני ראיתי הם לא בהברגה. לא מורידים את הצמיג לגמרי מהחישוק אבל כן מפשילים אותו קצת באיזור השסתום, מושכים את השסתום הישן החוצה ואז משחילים את השסתום החדש מבפנים, זאת אומרת מתוך החישוק. אחרי זה מרכיבים אליו כלי שדומה למברג ומשכים עד שהוא מתמקם. ואז מפרקים את הליבה, מנפחים את הצמיג בספיקה גבוהה כמו אחרי החלפת צמיג, עד  שהוא נדבק לחישוק ומחזירים את הליבה. 

אז זהו, אני עניתי בהקשר של הרכב הספציפי הזה בצורה נכונה יותר, קיים חיישן tpms, הקנה השסתום לא מוחלף ואיננו יכול לדלוף אם לא מקבל מכה ונשבר כי הוא קשיח, להבדיל משסתום סטנדרטי כפי שאתה תיארת.

פותח האשכול לא העלה תמונה של הנזק לכן קשה לענות וחוץ מזה הוא כבר פתר את הבעיה.

  • מעניין 1
פורסם
Just now, Buki כתב:

צודק. לא הייתח בטוח אם יש לו TPMS. מכיוון שזה לא מוזכר בשום שלב, הנחתי שאין...

דווקא הוא ציין שדלקה לו נורה של פנצ'ר שאופיינית לרכב הזה :)

×
×
  • תוכן חדש...