Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יהיה יותר בטיחותי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה היפותטית שרצה לי בראש כבר לא מעט חודשים אבל היא כנראה מאוד ריאלית וחשובה לעתיד לבוא.

מה יהיה יותר בטיחותי?

אני לא יודע אם בדקו את זה לפני, ובגלל זה אני בא לפורום, בו רבים האנשים שיודעים טוב ממני בתחומים שונים.

אז מה יהיה יותר בטיחותי עבור היושבים מאחור בהתחשב בתאונות שונות:

א. רכב א' - רכב סדאן גדול מודרני יחסית (בן 10-15) אך רק עם 2 כריות אוויר - לנהג ונוסע לידו.

ב. רכב ב' - רכב סופר מיני חדיש, עם 6-7 כריות אוויר.

מצד אחד, הכריות אוויר עוזרות למנוע פציעות קשות מעוצמת המכה, אך מצד שני הבדלי המסה והפח מביאים גם כן לשיקול.

בוא נציב שני רכבים לשם ההשוואה:

הונדה אקורד VS הונדה ג'אז.

אפשר להרחיב את השאלה שלי גם בהתאם לכל היושבים. האם רכב 'ישן' וכבד יותר הוא יותר בטיחותי מרכב חדיש, קל וקצר ממנו?

יאללה, תפליגו עם האשכול כמו שאתם יודעים, נחכים.

פורסם

7 שנים אתה בפורום ועדיין לא ראית את הסרטון הזה?
https://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY&ab_channel=FifthGear

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

את הסרטון אני מכיר עוד מלפני שנרשמתי לפורום (כשניסיתי לשכנע את אבא שלי שזה שיש לו ספארי 96 זה לא אומר שהרכב בטיחותי)

אבל זה לא עונה לי על השאלה, כי ההשוואה היא בין רכב מודרני לרכב מיושן בלי כריות אוויר.

אני מדבר על 2 רכבים מודרניים, האחד גדול עם 2 כריות אוויר, השני קטן אבל עם 7 כריות אוויר.

כשהינדסו את הוולוו, לפני מעל ל30 שנה, אני בטוח שלא חשבו על איזורי קריסה וזה בא לידי ביטוי במבחן.

אבל רכב בן 10-15 הוא כבר מהונדס בטיחותית טוב יותר מהעידן שלפניו.

פורסם

כל פעם אני נדהם מחדש לראות את הוולוו נמעכת בצורה כזו (כמו אקורדיון)

במיוחד שפעם בשנות ה - 80 חשבנו שאנחנו נוהגים ברכב הכי בטיחותי/חזק ביקום, כי הפח שלו היה "עבה" (היו ימים, וטוב שחלפו)

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

היסטורית יש לוולבו מקום כבוד בפיתוח אמצעי בטיחות לרכב.

לגבי אזורי קריסה - זכורה לי תאונה שהייתי עד לה בסביבות 1983, שבה מונית מרצדס עמדה ברמזור ומשאית צבאית פגעה בה מאחור במהירות משמעותית - המהירות המותרת בקטע היתה 70 קמ"ש. המונית הוטחה למרכז הצומת (למזלו של הנהג הצומת היה פנוי), תא המטען התקפל, אולם הרושם שלי, ממרחק כ-100 מ', היה שתא הנוסעים נשאר פחות או יותר שלם. בבדיקה בויקיפדיה מצויין כי אזורי הקריסה הומצאו על ידי מרצדס כבר בשנות ה-50.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

נוטה להאמין שפג'ו 208 מ2020 תהיה בטיחותית יותר מאימפרזה 2005.

מה גם האימפרזה מ2005 הייתה כבר ב2005 רכב בן 4,מה שאומר שהיא פותחה בסוף שנות ה90.

קשה לבצע הערכה אמיתית,אבל לקחתי רכב שנמצא איתנו כבר למעלה מעשור,אלפא רומיאו ג'ולייטה.

ב2010 קיבל 5 כוכבים ואחוזים גבוהים מאוד בכל ההגנות.

אותו רכב,על פלטפורמה שלא השתנתה קיבל 3 כוכבים במבחן של 2017.

אם מנטרלים את הציון הבזיוני על מערכות בטיחות אקטיביות עדיין ישנה ירידה בכל שאר הפרמטרים.

בהגנה על ילדים האלפא ירדה מ85% ל56%.

האם זו הערכה מספקת?לא ברור בכלל.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני יודע שרנו מגאן בת 15 תהיה יותר בטיחותית מקליאו חדשה,

מהסיבה שמגאן בת 15 כבר תהיה במצב של פסל סביבתי מכוסה במדבקות "קונה רכבים לפירוק".

• מצחיק 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רכב קטן יהיה כמעט תמיד פחות טוב גם אם יש לו יותר ציון טוב יותר במבחן כל שהוא בטח בתאונה שהרכב הקטן סטאטי.

https://www.motor1.com/news/451898/kia-picanto-zero-latin-ncap/

קיה פיקנטו שמבחינת מרכב זהה לרכבים שנמכרים בארץ מקבל ציון אפס במבחן NCAP באמריקה הלטינית, ההבדל הוא שלאמריקה הלטינית הוא מגיע ללא אביזרי בטיחות שמעלים לו את הציון במבחן הארופאי.

פורסם

עצם ההמצאות של זוג כריות וילון לאורך כל הרכב בסופר מיני הופכת אותה ריאלית לבטוחה יותר עבור היושבים מאחור, היא תגן עליהם מפגיעות צד פופולריות שקורות בתאונות של רכב עובר באדום\לא עוצר בתמרור עצור, ההגדרה של סופי מיני קצת משובשת, הרי סופר מיני של היום כמעט שווה בגודלה למשפחתית בת 15-20 מינוס היתרון למשפחתית של הבגאז בתצורת הסדאן. הגודל הפיזי פחות משמעותי פה זה לא שאתה משווה סמארט לסקודה אוקטביה סטיישן אלא משווה בין כלים שההבדלים בינם מבחינת גודל פיזי הם סנטימטרים ספורים כאשר גם ההבדל במשקל בינם יהיה דיי זניח. 

בחיים האמיתיים הייתי לוקח מכונית מרובת כריות אוויר מודרנית על פני מכונית מעט גדולה יותר אבל עם טכנולוגיה בטיחותית מהדור הקודם.

פורסם

הסופר מיני לא גדלו עד כדי כך הרבה.

Potato הביא פה קודם השוואה בין בי3 ישנה ל208 חדשה, ההבדל ביניהם לדעתי עדין עולה על חצי מטר.

פורסם
בתאריך 4.11.2020 בשעה 07:14, דוב המערות כתב:

רכב קטן יהיה כמעט תמיד פחות טוב גם אם יש לו יותר ציון טוב יותר במבחן כל שהוא בטח בתאונה שהרכב הקטן סטאטי.

https://www.motor1.com/news/451898/kia-picanto-zero-latin-ncap/

קיה פיקנטו שמבחינת מרכב זהה לרכבים שנמכרים בארץ מקבל ציון אפס במבחן NCAP באמריקה הלטינית, ההבדל הוא שלאמריקה הלטינית הוא מגיע ללא אביזרי בטיחות שמעלים לו את הציון במבחן הארופאי.

מה קרה לפיקנטו שב-3 שנים ירד לה ככה הציון בטיחות על אותו רכב?

https://www.euroncap.com/en/results/kia/picanto/27762

יכול להיות שזאת גרסה חלשה יותר מכאנית?

פורסם (נערך)

מפתח הציונים של EuroNCAP מתעדכן אחת לשנתיים, תמיד כלפי מעלה. ב-2017 היה עדכון גדול מאד, שני כוכבים שלמים הועברו לאמצעים החדשים. לכן, באותה שנה, רכב שהיה בעל ציון מושלם ב-2016 אולם חסר בלימה אוטונומית, התראת סטיה מנתיב וכו' ירד ל-3 כוכבים.

בכלל, הכוכבים הם חלק זעיר מהמידע באתר, תמיד חשוב לקרוא את הדוח השלם ולבחון עד כמה הוא רלוונטי לרכב שמעניין אותך, כי יתכן שיש לו אבזור שונה מזה של הרכב שנבחן, לטוב ולרע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...