Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, danniel כתב:

בכזאת נסועה, שני המסננים, של הקבינה ושל המנוע נקיים לגמרי, ואין מה לגעת בהם (אלא אם כן נוסעים תדיר בדרכי עפר) . 

ספרי בלמים, חלודה וכו', זה משהו שרואים לעיתים בחיובים של מוסכים ואני אישית לא אוהב את זה.
אני בעד לגלם את זה בעלות העבודה' שגם כך נדיבה מול זמן העבודה בפועל ואפשר לחייב סכום סמלי של 10 שקלים 'חומרים עזר' למשל, על תרסיסי ניקוי, אזיקונים וכו', זה יכסה את זה בוודאות. 

עקיצה בוודאות אין פה. 

קודם כל, לגבי ששינו את הכותרת, לדעתי כתבתי הכל כדי שיבינו שאני באמת שואל ולא מנסה להוציא את המוסף חרא, אבל סבבה, לא אכפת לי ששינו את הכותרת, הכל טוב.

לגבי הפילטר אוויד שכנראה סתם החלפתי, ו הפילטר מזגן, אז אתה חושב כמוני? שבגלל כמה שאני נוסע (ובכלל לא נוסע בכביש עפר) לא הייתי בכלל צריך להחליף תכלס? אפילו ש הפילטר מזגן כתוב שבכל טיפול צריכים להחליף?

לגבי ה29 ש"ח על ה2 דברים קטנים כאלה, כתבתי גם בהתחלה, זה לא מה שהרג אותי, פשוט מציק שאמר לי (וגם כתבתי כב) 520 כלל עבודה ומע"מ + יהיה עוד איזה 50 ש"ח, אם זה היה משהו שחייב, סבבה, אבל סתם ככה ושלא נותנים לי אפשרות להחליט אם אני רוצה או לא? זה סתם מצעבן.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם (נערך)

פות"ש, אם היית לקוח שלי הייתי אומר לך ללכת לטפל במקום אחר. באמת.

קודם כל יש נימה לא מובנת של זלזול מההתנסחויות שלך.

למה אתה מניח אוטומטית שלא בדקו?

למה אתה חושב שלא מגיע למוסך להרוויח גם על בורג קרטר? זה בורג עם שייבה שמיוצר עבור יצרן הרכב, זו לא רק שייבה למי שכתב (למרות שאני מסכים שניתן להחליף רק שייבה, אבל אלו הוראות היצרן ולפיהן מוסך היבואן צריך לטפל)

אתה מניח שנדרשת החלפת פילטר אוויר, ובטוח שהמוסך טועה. אוקיי, ניסית לדבר עם יועץ השירות להבין ממנו מה נעשה בטיפול, מה נדרש, מתי נדרש? 

הסיכום שלי - שילמת מחיר סביר לטיפול כזה, לא ניסו להשחיל בשטויות, כנראה שחסכו לך החלפת מסנן מזגן כי בשל הנסועה הנמוכה מאוד החליטו שלא צריך. ממש לא עקיצה. 

לגבי ריסוס חומר ניקוי אני לא נתקלתי בזה מעולם, אכן מגוחך לחייב על זה.

אתן דוגמה הפוכה

בטויוטה שילמתי על החלפת כל נוזל הקירור. זה עולה 50 שקלים לליטר. 

כנראה שלא ניקזו את כל האוויר, וכשהגעתי הביתה היה חוסר.

נסעתי למוסך טויוטה אחר כדי לקנות את הנוזל, בכסף. מה עשו? השלימו לי בחינם.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
Just now, netanel1014 כתב:

זה לא עקיצה זה המחיר. פילטר אוויר מחליפים כל 60 אלף קילומטר . תבדוק בספר רכב אחי.

כן כן, כבר כתבתי שהייתה טעות הבנה שלי כאשר קראתי בסדר, אפילו הלעתי תמונה אם מה שסימנתי שלא החליפו ולא הציאו להחליף בכלל וגם שמתי תמונות של הפילטר  אוויר במנוע הישן כדי שתגידו לי אם היה שווה להחליף או לא תכלס.

לפני 1 דקה, פריג'י כתב:

פות"ש, אם היית לקוח שלי הייתי אומר לך ללכת לטפל במקום אחר. באמת.

קודם כל יש נימה לא מובנת של זלזול מההתנסחויות שלך.

למה אתה מניח אוטומטית שלא בדקו?

למה אתה חושב שלא מגיע למוסך להרוויח גם על בורג קרטר? זה בורג עם שייבה שמיוצר עבור יצרן הרכב, זו לא רק שייבה למי שכתב (למרות שאני מסכים שניתן להחליף רק שייבה, אבל אלו הוראות היצרן ולפיהן מוסך היבואן צריך לטפל)

אתה מניח שנדרשת החלפת פילטר אוויר, ובטוח שהמוסך טועה. אוקיי, ניסית לדבר עם יועץ השירות להבין ממנו מה נעשה בטיפול, מה נדרש, מתי נדרש? 

הסיכום שלי - שילמת מחיר סביר לטיפול כזה, לא ניסו להשחיל בשטויות, כנראה שחסכו לך החלפת מסנן מזגן כי בשל הנסועה הנמוכה מאוד החליטו שלא צריך. ממש לא עקיצה. 

קודם כל, לא אמרתי שנעקצתי, שאלתי, ואם אתה שם לב לכותרת, שאלתי בכללי על המוסכים של כל חברה, סבבה?

שני, למה אני חושב שהם לא בדקו בכלל? כי כבר יש עבר עם המוסך הזה עם שברולט טחר, לא אספר אותו שוב, אבל כתבתי בעבר פה בפורום, אני לא מדבר סתם, אוקי? מה שאני לא יודע, שואל.

למוסך מגיע להרוויח, סבבה, מסכים איתך ב100%, אבל אתה יודע כמה עולה הפקק הזה של השמן?

אז בבקשה: פקק שמן, 3.99 דולר, שזה 14 ש"ח, ו היבואן לא קונה במחיר הזה, אבל נגיד שכן, לעשות רווח של 100%??? (תתקנו אוי אם אני טועה במטמטיקה בבקשה), זה נראה לך פייר כלפי הלקוחות? הגיוני??
מה שבאדום לא הבנתי אותך, סליחה, זה העברית שלי, לא אתה.
מה שבכחול, אני לא צריך לשאול שום דבר, יש ספר רכב, ומאוד ברור מה כתוב שם שצריכים להחליף (זה שבגלל העברית אני התבלבלתי בהתחלה וחשבתי שכן צריך להחליף פילטר אוויר מנוע, זה כב בעיה שלי, ותיקנתי את זה פה במהלך ההודעות שלי), לגבי הפילטר מזגן, לא היה מ התחלה בהצעה מחיר שלהם,לא שאלו ולא באו ואמרו לי "שומע, תכלס אתה אמור להחליף את הפילטר מזגן כל טיפול, אבל בגלל שלא נסעת 5000 ק"מ אפילו, אז אל תחליף, תחליף בטיפול הבא או כאשר אתה מגיע לX ק"מ", זה שירות גבר, סליח לי.

ושוב חוזל על זה, ה29 ש"ח על השטויות האלה, לא מה שהפריע לי, וכתבתי את זה מ התחלה, זה לא מה שיהרוג אותי.

ודבר אחרון, קבעתי תור ואמרו לי: "תגיע בין 7:00 ל08:00", הגעתי ב7:35, ב7:45 לקחו לי את הרכב.

לפני זה, שאלו אותי אם יש איזה תקלה ברכב שאני רוצה שיבדקו, אמרתי להם ש בדרך לטיפול, כאשר אני עובר על במפר, סליחה, פסי האטה (שלא יגידו שאני כותב לא טוב) הנייד מתנתק לכמה שניות מ המערכת ואז חוזר, ביקשתי שיבדקו.

בשעה 09:15 בערך אם אני וזוכר נכון, הלכתי לבחור שקיבל אותי ואמר לי "כמה דקות אחי, כבר בודק לך מה קורה", השעה 10:00 ו הבחור לא אמר לי מילה, שוב חזרתי עליו, כי ראיתי פשוט ש הרכב שלי עומד ואף אחד לא לידו, ומה הוא עונה לי? "אנחנו ממתינים שמישהו מ העובדים שמתעסק עם המערכות יתפנה כדי שיבדוק לך את הרכב", אז אני שואל: "אבל רגע, שאר הטיפול עשיתם? (שמן וזה)", מה הוא עונה לי???, "לא, אם יש בעיה בחשמל של הרכב, אז קודם כל צריך לטפל בזה, ואחרי זה הטיפול", מזכיר, לקחו לי את הרכב ב7:45, השעה 10:00 (זאת אומרת שעתיים ורבע) ולפי הדיבור שלו, לא עשו כלום ברכב עדיין.

התחלתי לצעוק שם, אמרתי לו "עזוב את המערכת, תחליף לי כבר את השמן ותן לי ללכת הביתה", חזרתי לשבת בפיהת עישון, לא עברו 5 דקות ו הבחור בא ואומר לי "שומע? בדיוק התפנה עובד, בוא תסביר לו מה הבעיה", בקיצור, לא עשו כלום במערכת (כמו שאמרתי בהתחלה של הסיפור, ואם לא אמרתי, אגיד עכשיו) אמרתי להם מ התחלה שאני לא סגור שזה בעיה של המערכת, אבל אם יש להם דרך לבדוק, אשמח שיבדקו. בזמן ש ה "תכני" (ואני נחמד שאני קורה לו ככה) "בדק" את הבעיה, קודם כל ראיתי שכן עשו את הטיפול שמן וזה, אז הבחור שקיבל אותי אמר סתם שטויות בלי לדעת וסתם גרם למצעב לא נעיים לכולם שם (כי ממש צעקתי), אז שלא יענה משהו שלא יודע, שיבדוק באמת קודם ואז יענה.

לגבי התכני, כל מה שהוא עשה זה לחבר את הכבל חזרה לנייד שלי ופשוט הזיז את הכבל כאשר הוא מחובר לנייד ממש כמו ילד קטן, ואחרי זה פשוט נתן הגרוף למערכת... תגיד לי, כמה בודקית מערכת של רכב בן שנה? נותנים לו הגרופים????

אז בחזרה לשאלה שלך על "איך אתה יודע שלא בדקו" נתתי לך פה דוגמות, זה למה אני יודע שלא בדקו, אם התנהכות כזאת, לא הייתי מאמין שתרכו לבדוק את הפילטרים אוויר ו מזגן, אתה מוזמן לחשוב מה שאתה רוצה, באמת בכיף.

לדעתי עברתי על הכל.

פורסם

היה לי ספארק 2017 שזה בדיוק אותו הרכב וזה בעצם המחירים כן.

אבל אם כבר שברולט אז נספר סיפור

במהלך השנים נתקלתי בקופים שמכנים אותם מוסכניקים של שברולט חולון שעשו לי בעיות כמה פעמים.

היה לי בעיה במחשב גיר/גיר שזה אבסורד לגמרי לפחות מ25 אלף קילומטר שהרכב עשה

חיברתי את הסורק obd שלי וראיתי שזה הגיר.

הלכתי למוסך ואמרתי לו שיש מנורת מנוע וזה הגיר והוא שאל אותי איך אני יודע אז אמרתי לו כי בדקתי עם סורק תקלות

התחיל להתעצבן עליי שם שאני לא מבין כלום ואני אומר סתם שאני ילד ושאני לא אעשה את זה עוד פעם (הייתי בן 19 והנדסאי מכונות כן?) כי הוא יבטל לי את האחריות

שעה אחר כך "כן... זה הגיר..."

לקחו לבדיקת חלקיקים את השמן גיר והוציאו את כולו ולקחו קצת, החזירו אותו מלוכלך מגריקן משומש של משהו אחר ואני ראיתי את ההבדלי צבע המשמעותיים בעיניים שלי, התחלתי להתעצבן עליהם והם הכחישו לגמרי (מיותר לציין שכמה ימים אחרי הם החליפו).

אחרי שהם החליפו את *כל הגיר* למרות שאני בטוח שלא היה צריך אבל הם רצו כסף משברולט על העבודה (מי שמעוניין אם אני זוכר נכון המחיר היה 17,000 או 14 אבל כמובן שלא אני שילמתי כי אחריות) חצי שנה אחרי גיליתי נזילה מאחד האטמים שם...

אמרתי לעצמי לשם אני כבר לא חוזר והלכתי למוסך בראשון שהוא שיפור משמעותי אבל עדיין סביר לטעמי וסידרו לי את זה שם

אני לא חושב שהאוטו לא אמין וששברולט חברה רעה, לסבא שלי יש ספארק 2016 ולא היו איתה שום בעיות כבר 60 ומשהו אלף קילומטר, אני פשוט חושב שהחוסר מקצועיות של מוסך יכולה ממש להוריד בן אדם מלקנות מהחברה בעתיד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

שילמת מחיר מצויין לטיפול.

לא עקצו אותך - להפך, פינקו אותך.

לא דחפו לך סתם פילטר אויר או פילטר מזגן.

ב 5000 ק"מ אין מה להחליף סנן אויר מקורי, הוא עוד לא הגיע לרבע מהיכולת שלו. גם אני לא הייתי מחליף במצב כזה.

והנה הגיע לסופו עוד שירשור על עוד מישהו שחושב שבמוסכים כל הזמן דופקים את הלקוחות - והנה ראו שלא כך המצב, אלא יש כאלה שגם מתחשבים (אבל עדיין זוכים למטרת קללות בסגנון "זוXXX").

אתה צריך להתבייש על ההתנהגות שלך ועל זה שאמרת שהם זוXXX שלא החליפו לך את הסנן אויר.

תודה לכל מי שתרם מהידע שלו ומהניסיון שלו - אפשר לחזל"ש. השירשור ננעל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...