Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקשר לעצירה בגיר ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה, לי יש רשיון עוד מאט חודשיים ( ב 27 לחודש- חודשיים).

ולפי מה שהמורה לנהיגה שלי הסביר לי, (ולא רק הוא - גם אבא שלי) חייבים להוריד הילוכים, ומתי שאתה מוריד הילוך גם לשחרר את הקלצ', ולא להשאיר אותו לחוץ כל הורדת ההילוכים.

ועוד משו שהבנתי מהמורה שלי, שאסור בכלל בזמן נסיעה להכניס לניוטרל. (נגד החוק)

למישהו יש הסבר מדוע?

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא טרחתי לקרוא את כל השרשור, אבל משפט אחד תפס אותי -

אומר מר ירון מאיר ש"במכוניות חדשות עם סינכרו לא צריך גז ביניים".

ובכן, זו טענה מופרכת שאין שום קשר בינה לבין המציאות (או נהיגה נכונה).

עכשיו מראש אומר שאני לא מצפה מכל נהג ממוצע לבצע גז ביניים, שזה דבר שלא פשוט ללמוד ולתרגל (אם כי לאחר שלמדת ותרגלת הוא נהפך לטבעי), וכו' וכו'.

תפקיד הסינכרונים בגיר אינו להתאים את מהירות המנוע למהירות הגלגלים, אלא להתאים את מהירויות הinput shaft והoutput shaft פנימית בגיר. ללא הסינכרונים, ההילוכים לא היו משתלבים (או משתלבים בקול חריקה רם).

מה שעושים במצב שאין בו סינכרונים הוא דאבל קלאץ' שהינו וואריאציה מעט יותר משוכללת של גז ביניים.

גז ביניים כשלעצמו לא יזיז לגיר, אבל יוריד את העומס מהקלאץ', ויספק בלימת מנוע חלקה לחלוטין.

למעשה, עם גז ביניים מושלם, לא מתבצעת החלקה של הקלאץ' - אתה מבצע את החלפת ההילוך וכמעט מיידית עוזב את הקלאץ', פשוט אין צורך בעזיבה הדרגתית כי הקלאץ' לא צריך להתאים בין מהירויות המנוע והגלגלים - המהירות כבר מתואמת בגלל גז הביניים.

מה מרוויחים מגז ביניים? הורדת הילוכים חלקה לחלוטין (חשוב במיוחד בנהיגה ספורטיבית), אתה תמיד נמצא בהילוך המתאים (אפשר להוריד הילוכים הרבה יותר מהר עם גז ביניים, נניח להוריד לשני כך שהסל"ד יעלה ל5000, מה שלא מתקבל על הדעת בלי גז ביניים), העברת הילוכים הרבה יותר מהירה (לא מחליקים קלאץ'), חיי קלאץ' הרבה יותר ארוכים (שוב, לא מחליקים קלאץ') וכו'.

בקיצור, מי שנהנה לנהוג על ידני, יהנה הרבה הרבה יותר כשילמד להשתמש כראוי בגז ביניים.

אני מחליף הילוכים בגיר ידני הרבה יותר חלק מאשר שמחליף הגיר האוטומטי אצלי במאזדה 3, או

כל גיר אוטומטי אחר שניסיתי - גם בהעלאת הילוך ובעיקר בהורדה.

רק תעשו את התרגול בזהירות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הייתי מהמר שהוא דווקא פוגע בצריכת הדלק, אבל זה זניח לחלוטין.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
טוב אז ככה, לי יש רשיון עוד מאט חודשיים ( ב 27 לחודש- חודשיים).

ולפי מה שהמורה לנהיגה שלי הסביר לי, (ולא רק הוא - גם אבא שלי) חייבים להוריד הילוכים, ומתי שאתה מוריד הילוך גם לשחרר את הקלצ', ולא להשאיר אותו לחוץ כל הורדת ההילוכים.

ועוד משו שהבנתי מהמורה שלי, שאסור בכלל בזמן נסיעה להכניס לניוטרל. (נגד החוק)

למישהו יש הסבר מדוע?

ראשית כל המורה לנהיגה שלך וגם אביך צודקים כמעט ב 100 אחוז.

לא חייבים להוריד הילוכים (כבר היסברתי שיש מטרת לימוד בהוראת הנהיגה עצירה בכל ומכל הילוך).

הנהיגה המיקצועית הינה שהרכב תמיד יהיה בשליטתך וזאת נקבל כאשר ההילוך מחובר ומשולב.

החוק דורש זאת ומתייחס למורדות (מהסיבה הברורה , כי לרכב יש מישקל הדוחף אותו קדימה ועלולים לאבד שליטה ).

אני לא בא להסביר כאן מה כדאי ומה לא כדאי, מה נישחק יותר ומה נישחק פחות .

אני מדבר על נהיגה !!!

לא כל אחד שקיבל רישיון נהיגה הוא יודע לינהוג!!!

ישנם הרבה מטרות ללימוד נהיגה שאתם לא יודעים כלל שהייתם צריכים ללמוד אותם, אך מיכיוון שהמורה, או אתם הייתם לחוצים לטסט כמה שיותר מהר כדי להשוויץ שעברתם טסט אחרי x

שיעורים.

אני ניפגש עם הרבה מורים לנהיגה אשר מספרים לי את זה ,

אז שוב אני אומר הנהיגה המיקצועית והנכונה ביותר היא הורדת הילוכים תוך כדי שיחרור הקלאץ מהילוך להילוך.

כאשר החשוב ביותר היא להגיע בסופו של דבר הבייתה בשלום

ירון מאיר

פורסם

אז שוב אני אומר הנהיגה המיקצועית והנכונה ביותר היא הורדת הילוכים תוך כדי שיחרור הקלאץ מהילוך להילוך.

כאמור, רוצה מקצועי ונכון? גז ביניים.

לא שאני מצפה שתלמד את זה את התלמידים שלך, מן הסתם, אבל רצוי לדייק לפחות כאן בפורום.

פורסם

roee, אני לא יודע מה איתך, אבל שהגעתי לרומניה בטיול ג'יפים האחרון שאליו יצאתי, והתברר לי שאבי הולך לשבת כל היום במושב הנוסע ולחרופ, וגם שברכב מצוייה תיבת הילוכים משנות החמישים נראה לי, לומדים הכל מהר מאוד :)

מה שכן, זה שברגע שכן תופסים את כל הקטע הזה של גז ביניים, ודאבל קלאץ', הנסיעה באמת הופכת לחלקה להפליא...

גדעון.

!AWDSOME

פורסם
כאמור, רוצה מקצועי ונכון? גז ביניים.

לא שאני מצפה שתלמד את זה את התלמידים שלך, מן הסתם, אבל רצוי לדייק לפחות כאן בפורום.

הצדק איתך.:mm_yeah:

ירון מאיר

פורסם
הייתי מהמר שהוא דווקא פוגע בצריכת הדלק, אבל זה זניח לחלוטין.

שווה בדיקה!!!

תזמון נכון אמור לגרום ליעול טוב של עבודת החלקים במע' (קלאץ',גלג"ש וכו'..) והגיוני שיביא לחיסכון (פעולה חלקה, הורדת עומס).

(זה ההגיון שלי, למרות הלחיצה הנוספת על הדוושה)

אני שואל את זה מהדוגמא הבאה:

אבא שלי כבר שנים נוהג להוריד הילוכים עם גז ביניים(כמעט באופן תמידי), לעומתי, שאני לא משתמש בזה לעיתים קרובות.

באותם תנאי נסיעה בערך הנסיעות שלו צורכות הרבה פחות דלק מהנסיעות שלי!!!

אמיר.

פורסם

הורדות ההילוכים הן חלק קטנטן במכלול הנהיגה לאורך קטע מסויים, כל עוד מדובר בשיוט כמובן.

כמות הדלק שנצרכת בזמן גז ביניים הינה אפסית (מנוע מנותק מהגלגלים, בלי עומס - לא צריך כמעט גז בשביל להעלות אותו בסל"ד).

הייתי מהמר על כך שההבדל נובע מהפרש במהירות השיוט (הוא נוסע לאט יותר?), נסיעה בהילוכים אחרים, תפעול מצערת שונה, וכו'.

פורסם
הייתי מהמר על כך שההבדל נובע מהפרש במהירות השיוט (הוא נוסע לאט יותר?), נסיעה בהילוכים אחרים, תפעול מצערת שונה, וכו'.

יכול להיות.

נסיתי להשוות בצורה כוללת, שכללה את אותו מסלול נסיעה ובערך את אותו ניהוג ברכב (הילוכים/מהירות וכו')..

כמו שאתה אומר ההבדל הוא זניח ככה שאין לזה ממש משמעות.

אמיר.

פורסם

לפני סיום הדיון, נראה שצריך להדגיש ולהבהיר -

החלפת ההילוכים נגזרת ממהירות הנסיעה והצורך בכוח זמין, ואיננה מכתיבה אותם. הבלמים הם הכלי להאטת הרכב; כאשר ההאטה חדה ומיועדת להביא אותנו לעמידה אין צורך להתעסק עם הורדת הילוך במקביל. כאשר ההאטה אינה חדה אלא הדרגתית לאורך עשרות מטרים רבים, בהחלט שווה ללוות אותה בהורדת הילוכים, כך שנהיה מוכנים להאיץ שוב במידת הצורך (והצורך לפעמים עשוי להיות מפתיע, כמו רכב שמגיע פתאום ממרחק ואינו מגלה סימני עצירה...)

בעצירה הדרגתית שכזו רובנו לא נידרש לעקב-אגודל, אלא אם אנחנו ממש נהנים מזה. הטכניקה הנ"ל יותר חשובה בנהיגה ספורטיבית שבה אנחנו משלבים את הבלימה החזקה עם צורך בכוח זמין מיד לאחר מכן.

לגבי הורדת הילוך עם גז ביניים ללא בלימה (לא עקב אגודל), זה יכול לבוא אחרי ההאטה אם גילינו שחסר לנו כוח, זה לא כל כך קשור לשלב הבלימה - כאמור אם כבר החלטנו לבלום "נכון" זה יבוא עם העקב-אגודל האמור.

בלימת המנוע, כאמור אינה כלי לבלימת הרכב - אלא כלי למניעת האצה בירידה. אם גילינו פתאום שאנחנו בירידה של הקסטל, שכחנו להוריד לשלישי ואנחנו מתגלגלים במורד על 140, יהיה די טפשי דווקא עכשיו לדפוק שלישי ולשמח את המוסכניק שלנו (עכשיו או אחרי עוד כמה ירידות כאלה), עדיף יהיה לבלום עם הבלמים, ואז להוריד הילוך, אבל בפעם הבאה שנגיע לקסטל נשלב לשלישי כשאנחנו עוד על 90 (נניח, כל אחד בהתאם למכוניתו) ונמנע מהמכונית להאיץ מלכתחילה. אלא אם אנחנו רוצים להאיץ, כמובן...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
בוא נגיד שאני נוסע בסוף של כביש מהיר ומתקרב לרמזור שנהיה אדום, אני בולם, מוריד הילוך ועוזר לבלימה עם הקלאץ', מוריד עוד הילוך וככה עד עצירה מוחלטת.

זה בדיוק מה שלא נכון לעשות, למרות שלא מדובר בפאול בטיחותי. כשאתה משתמש בקלאץ' כעזר לבלימה (בניגוד לבחירה של הילוך נמוך על מנת להתאים את בלימת המנוע לשיפוע בכביש) אני שוחק אותו שלא לצורך. בנוסף בלימה עם הקלאץ' היא מטבעה פחות מדוייקת. שוב, לא קטסטרופה אבל בהחלט לא הדרך הנכונה. הדרך הנכונה היא לבלום עם הבלמים ולהוריד להילוך הבא רק כאשר הטורים ירדו דיים, כך שתיווצר מינימום בלימה בשחרור הקלאץ'.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...