Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה עלו תהיות ועקב שינוי עתידי בעבודה כנראה אצטרך כלי תחבורה שני בבית, כרגע הכל רק בגדר הרעיון והתאוריה בלבד.

בזמנו למדתי נהיגה על אופנוע ומשום מה זנחתי את זה כעבור 11 שיעורים מפאת חוסר זמן, כעת רוצה להשלים כמובן את הרשיון.

הכיוון שלי במידה וזה יכול לשמש אותי ביום יום בנסיעות לעבודה של כ 4 ק''מ כל כיוון וזהו בעצם.

מה שבא לי זה או אופנוע דו''ש 250 סמ''ק + או קסטום זול כמו דיאלים דייסטאר.

חשוב שכן יוכלו לנסוע במהירות נורמלית של 120 קמ''ש (נסיעות למוסך כנראה יהיו ארוכות, כחצי שעה לכיוון).

תקציב? אין באמת אבל משהו זול כי זה נועד להיות כלי זול שני בבית, אחזקה זולה כמובן וביטוח סביר.

בעד? נגד? המלצות לכלים?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אם יש לך אפשרות להשתמש באופניים חשמליות (כלומר, אתה לא צריך לנסוע בכביש מהיר / עליות תלולות) זה פיתרון כל כך יותר פשוט וזול ל-4 ק"מ ביום, שאפילו בצחוק לא הייתי חושב על אופנוע.

אם לא, יכול להיות שלפחות מבחינת עלויות, רכב מיני ידני פשוט בנניח 15k עדיין יהיה זול יותר מאופנוע, ויפתח הרבה יותר אפשרויות.

אם סתם בא לך אופנוע וזה רק תירוץ - זה כבר עניין אחר לגמרי.

• רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

למרחק המדובר נראה שאופנוע זה אוברקיל רציני.

עם זמן ההתארגנות/קיפול לרכיבה באופנוע, גם באופניים רגילים תעשה את המרחק באותו הזמן.

מצד שני, לפי האופציות שאתה חושב עליהן, נראה שיש לך חשק לאופנוע, וכרוכב אני חושב שזה מאוד הגיוני, לי קשה להבין אחרת.

בכל מקרה, אם זה אכן החשק, מציע בחום לא לבצע רכישה לפי הפרמטר 4 קמ לעבודה, כי זה לא יסתכם בזה, סיכוי סביר שתרצה יותר מכך.

לגבי עלויות, בדומה לרכב העלות המרכזית היא ירידת ערך.
ביטוח החובה אמנם יקר, אבל אגרת הרישוי אפסית.
קשה להשוות ישירות, בטח בלי תקציב מוגדר ודגמים אבל יכול לומר מנסיוני שאופנוע חדש גנרי זול יותר מרכב חדש גנרי באותו סביבת מחיר רכישה כחדש.

תתחיל מלסיים את הרישיון, זה גם ייקח זמן.

פורסם

תודה על התגובה.

אכן יש חשק, כמה דברים נפגשים ביניהם משבר גיל ה 30 [emoji6] (המצאתי משבר).

תכלס מה שעושה לי את זה זה קפה רייסר אבל עם כל הרצון הטוב לא רואה את עצמי מתחיל להתעסק בזה.

דו''ש פשוט כנראה יהיה הרעיון הכי טוב ויאפשר לי מעט טיולי שבילים.
הכיוון שלי כרגע סביב ה 15k אם זה יצא לפעול (בכל זאת עוד מעט אבא ל 4 וזה מצריך אישור של הגברת), אגב אופנוע כביש ירד כי משם באמת ארצה להשתולל ולעלות בנפחים והספקים וזה כבר לא אחראי בסטטוס שלי.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

עשיתי בדיוק את המעבר הזה לאופנוע לנסיעות לעבודה לפני מס׳ חודשים.

אם הנסוע שלך מסתכמת רק ב4 ק״מ לכיוון, אז רד מזה. 

זה המון התעסקות וזה הרבה כסף. בשביל הנסועה שלך כנראה יש פתרונות מתאימים הרבה יותר.

אבל אם סתם בא לך אופנוע, אז לפחות תחשוב על תירוץ טוב יותר. 😜

חוץ ממחיר קניה צריך להשאיר תקציב גם למיגון, שיכול לעלות לא מעט כסף. ודווקא במיגון עדיף לא לחסוך.

אגב, יש גם קפה רייסרים תקציביים -

מונדיאל hps 300 -

image.thumb.jpeg.44fe8dfe505c1b4dd77179f1a0be2edf.jpeg

SWM grand milano -

image.thumb.jpeg.9d58cea702332603bb22c560b7139cb5.jpeg

פורסם

זהו, עוד שוקל מה הפתרון הכי טוב, הקטע שגם יכול לקרות מצב שאמצא את עצמי נוסע לעבודה כחצי שעה מכביש 60 או 446 (שטחים) ואז אופנוע בעייתי במקומות הללו, כבישים מאוד מסוכנים.

צריך לשקול הכל ולראות לאן הרוח נושהת, בנתיים כבר אתחיל להשלים את הרשיון.

אופנוע יגיע בטוח השאלה אם עכשיו או לא ובאיזה תצורה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

היקר באופנוע זה המיגון, אביזרים שצריך לחדש , צמיגים ונושא הביטוח.

דלק זול וזמן הגעה

יש זמן התלבשות ושרשראות וכו וכל ההכנה בגשם

בכל מקרה בשביל מרחק כזה אין צורך בזה, אופניים יעשו אחלה עבודה.

רכשבתי בכביש 446 מברקן לנחשונים, באמת מפחיד

פורסם

אופנוע זה לא כלי לנוחות והתניידות זולה.
חסרונות מרכב:
- ביטוח יקר ברמות שאתה לא מכיר מרכב. במיוחד אם אתה עושה גם מקיף/איתוראן/זעקה אחרונה או שילוב. לי לדוגמא ביטוח חובה (לא המצומצם) עולה 5961 שח לשנה. לפני תוספות (לפחות צד ג?)
- טיפולים בדכ יקרים יותר עם מרווחי טיפול קצרים יותר
- עלויות מיגון טוב אם אתה לא מתגרה בגורל כמו, שליח וולט. מעיל קיץ + מעיל חורף? חלפס אם אץה נוסע בגשם? קסדה טובה? כפפות קיץ וכפפות חורף? נעליים? אני קניתי נעליים שגם מתאימות ליוםיום. מיגונים נוספים (מגיני ברכיים? ביגוד רכיבה לשטח? וסט כרית אוויר?) ? מגן גב שנכנס למעיל?
- נוחות? אתה חשוף לרוח ולמזג האוויר, אפס מקום אחסון (זה לא קטנוע)
-שימון וניקוי השרשרת כל 500 ק"מ?
- חכה שתרצה ציוד נוסף כמו דיבורית, סליידרים או פיצפקס קטנים כמו מעמד לטלפון
- בנוסף לי המליצו רוחבית (וגם כבר נרשמתי) ךקורסי רכיבה מתקדמת. זה עוד כמה אלפים.

Sent from my VKY-L29 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

דיי שכנעתם אותי לרדת מזה בנתיים, לפחות לא לקנות בתצורה של כי יומי למרחק קצר, כנראה עדיף איזה בימסה קטנה וחסכונית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אל תשתכנע כל כך מהר ;)
זאת אומרת, האופנוע בהחלט מיותר לנסיעה של 4 ק״מ.
אבל אם אתה רואה את עצמך עם אופנוע מתישהו בעתיד, למה לדחות את זה.

בטח אם אתה לא חייב את האופנוע לרכיבות מנהלתיות ואתה יכול להשתפשף בשטח, בלי כל התנועה ושאר משתמשי הדרך. זה אחלה בית ספר.

פורסם

אם להתייחס רק למשפט הראשון בהודעת הפתיחה שלך, ואם להתעלם מזה ש"הצורך בכלי תחבורה" נשמע כמו תירוץ להוציא לפועל את תוכנית האופנוע מהמגירה...

למה לא להתחיל בקטן פשוט וזול? למה לא להתחיל בקטנוע 125 פשוט?

היו לי כל סוגי ונפחי האופנועים שניתן למנות, מכיר את העולם הזה טוב.

היום, בנוסף לרכב מחזיק קטנוע 125.

ביטוח- פחות מ3000 ₪ לשנה (חובה בלבד).

הוצאות- מכיל דלק ב30 שקל פעם בשבוע (ואני נוסע הרבה).

טיפולים- אני אמנם מטפל בעצמי אבל צריך טיפול גדול (פחות מ1000₪ במוסך) כל 8k ולהחליף שמן (פחות מליטר) פעם ב4k.

מיגונים- לא נחשב. אספתי מצבור במהלך החיים.

דוחות חנייה- אין.

תשלומי חנייה- אין.

לאחר בגלל תנועה- אין.

להרכיב את הילדה (בת 6) שלי- אפשר. ועל אופנוע הרבה פחות אפשרי.

מחיר הביטוח מתקזז מהר מאוד אל מול ההוצאות על רכב אם הייתי משתמש רק ברכב (דלק, חניות, בזבוז שעות על הכבישים (כולנו יודעים שזמן = כסף) ).

אם יש עניין ויש שאלות שאל..

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 7.10.2020 בשעה 11:22, system_x כתב:

דיי שכנעתם אותי לרדת מזה בנתיים, לפחות לא לקנות בתצורה של כי יומי למרחק קצר, כנראה עדיף איזה בימסה קטנה וחסכונית.

המטרה לא הייתה להוריד אותך מזה. אלא שתבין מה באמת המטרה שלך. אם זה גם תחביב וכו' זה משהו אחר. אם זה לנסיעות קצרות ומנהלתיות פחות. אלא אם אתה לוקח איזה קטנוע 125 סמק שיותר זול ונוח.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

תודה הכוונה שכל מה שנרשם הוריד אותו אחרי שהבנתי זאת.

מראש זה רצון לשלב צורך בכלי תחבורה שני והרצון לאופנוע. אם יש פתרון זול בהרבה אז כבר עדיף ולהשאיר את האופנוע לתקופה עם מעט יותר כסף.

בשלב הזה ניתן לקנות למשל רכב שנת 91 שבינואר יחשב אספנות, משהו פשוט רק שיהיה עם מזגן וניתן יהיה להתנייד איתו בכיף.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
בתאריך 7.10.2020 בשעה 18:59, אורח לרגע כתב:

למה לא להתחיל בקטן פשוט וזול? למה לא להתחיל בקטנוע 125 פשוט?

היו לי כל סוגי ונפחי האופנועים שניתן למנות, מכיר את העולם הזה טוב.

היום, בנוסף לרכב מחזיק קטנוע 125.

ביטוח- פחות מ3000 ₪ לשנה (חובה בלבד).

למיטב זכרוני אין הבדל בביטוח לכלי 125 או 250, אבל לא חושב שחידשתי לך משהו :)
ועלות הביטוח שלו תהיה הרבה מעל 3000 כי אין לו ותק.
בנוסף - באיזור שהוא גר בו, על 125 הוא יהיה בשר תותחים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...