Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהגתי במאזדה של חבר 2011 אותו רכב. ואצלו הברקסים עוצרים ממש חזק. ועוצרים חזק בלחיצה עדינה. אצלי צריך ללחוץ חזק שיעצור מה יכולה להיות הבעיה?

מה אפשר לבדוק?

הרפידות ראיתי יש בשר לפחות  5 מ''מ לא פחות. נוזל בלמים קרוב למקסימום.

תודה.

פורסם

"במבט" ראשוני נראה כמו אוויר במערכת.

במידה והתשובה לשאלה מעליי היא אף פעם או מעל לכמות הזמן שהיצרן ממליץ להחליף גש להחליף נוזל בלמים.

נוזל בלמים הוא נוזל הידרופילי, כלומר הוא סופח מים עם הזמן,

זא שעם הזמן אתה "מאבד" מכושר הבלימה של הרכב.

• אהבתי 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

הבלימה חזקה עשיתי ניסוי רק צריך ללחוץ חזק על הדוושה.

הרכב חדש אצלי אז לא יודע מתי הוחלף נוזל בלמים.

אולי יש בעיה במגבר בלם? איך אפשר לבדוק?

פורסם (נערך)

אצלי צבע שקוף נקי ומבריק. אצל החבר דווקא זה לא שקוף בכלל, צבע לבן כמו מים של קומקום עם אבנית שלא ניקו אותו שנה. אמרתי לו שהוא צריך להחליף דחוף.

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
פורסם

יכול מאוד להיות שמדובר במגבר בלם.

אני לא מכיר דרך קלה לבדוק את זה ביתית ובמקומך לא הייתי מתעסק עם מערכת הבלימה, גש לבדוק את זה במקום מקצועי.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

או רפידות או נוזל בלמים, הנחייה להחלפה כל שנתיים dot 4 , עלות נוזל 45 שח לליטר לפני מעמ ועוד עלות עבודה..

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

קבל בדיקת "ביתית", וזה בשום אופן לא תחליף לבדיקה של בעל מקצוע במוסך.

• תן למנוע לעבוד בסרק כחצי דקה בלי שום אביזרים פועלים (מזג, אורות וכולי) ומבלי לשם רגל על דוושת הבלם.
  • דומם מנוע, שוב, מבלי שם רגל על דוושת הבלם.
  • המתן כדקה ולחץ מספר פעמים על דוושת הבלם, לחיצות מלאות, כאשר כל פעם אתה מרים לגמרי את הרגל מהדוושה.
  • מה אתה מרגיש? אמור להיות כשני לחיצות רכות ואז הדוושה תרגיש קשה ללחיצה באופן משמעותי.  
  • אהבתי 1
פורסם

כן בדיוק ככה נותן לי שתי לחיצות מלאות. ואחרי זה שתי לחיצות קטנות ואחרי זה ממש קשיח.

יש עוד בדיקה שראיתי ביוטיוב. שהרכב כבוי לתת כמה לחיצות. להחזיק את הברקס לחוץ. ואז שמניעים הדוושה יורדת עוד קצת למהלך מלא גם יצא לי תקין.

בדקתי את הצינור שיוצא מהבוסטר ומתחבר למנוע נראה ממש חדש.

הבוסטר נראה נקי לא נוזל.

מה עוד אפשר לבדוק?

תודה.

פורסם (נערך)

בוסטר או מאסטר.

קו וואקום של הבוסטר ניזון מסעפת יניקה - צריך להיות מחובר הרמטית בשני הצדדים ללא סדקים.

הצינור צריך להיות קשיח לכל אורכו.

המאסטר יכול להתקע.

במאסטר יש בוכנה שעליה לוחץ הבוסטר.

אם לחות חודרת לאזור בו הבוכנה נעה זה יכול ליצור מדרגה שמקשה על התנועה שלה.

ואז במקום למחוץ את נוזל הבלמים הכוח מתבזבז על הזזת הבוכנה וגם שחיקה במאסטר יכולה לגרום לזה.

גם חוסר סיכה במובילים \ בוכנות בקליפרים יכול לגרום למדרגות ולחיצות חזקות.

עריכה אחרונה על ידי tribel
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, ABSULUTT כתב:

כן בדיוק ככה נותן לי שתי לחיצות מלאות. ואחרי זה שתי לחיצות קטנות ואחרי זה ממש קשיח.

יש עוד בדיקה שראיתי ביוטיוב. שהרכב כבוי לתת כמה לחיצות. להחזיק את הברקס לחוץ. ואז שמניעים הדוושה יורדת עוד קצת למהלך מלא גם יצא לי תקין.

בדקתי את הצינור שיוצא מהבוסטר ומתחבר למנוע נראה ממש חדש.

הבוסטר נראה נקי לא נוזל.

מה עוד אפשר לבדוק?

תודה.

זהו אין יותר בדיקות, המגבר בלם על פניו נשמע תקין.

גש למוסך. 

הערכה שלי היא שהרפידות אצלך פשוט לא באיכות טובה ונדרש כוח רב יותר על הדוושת בלם כדי שהרכב יעצור.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...