Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוגמא להתנהלות הרופאים חברי מח"ץ, אלו שמתנגדי החיסונים נושאים עינייהם אליהם.

ד''ר יואב יחזקאלי, אחד הבכירים שבהם, פרסם פוסט שבו טען שאיבחן מיוקרדיטיס בשלושה נערים בני כיתה אחת, לאחר הבוסטר.

הוא לא טרח לעדכן את זה במערכת הדיווח של הרופאים, כי לטענתו הדיווח מסורבל. רופאים אחרים טוענים שהזמן שלוקח לדווח הוא בערך כמו הזמן שלוקח לכתוב פוסט בפייסבוק.

זה המכתב שהוא קיבל ממשרד הבריאות.

תחליטו אם זו התנהגות ראויה של רופא בכיר ואחראי.

815F98C7-27CB-41F7-8390-627F8743843E.png

CAACE3FE-48F9-4FB9-8346-FCC9B5FD4CC2.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אישית דיווחתי על אירוע אחד חשוד לתופעת לואי של החיסון. אכן היה מדובר בקצת עבודה, אבל ההתרשמות שלי היתה שהדרישות היו ענייניות לחלוטין - מדובר בריכוז מידע שסביר שחוקר תופעות הלוואי יזקק לו. אז אולי זה עלה לי 30 או 60 דקות עבודה, אבל זה חלק מתפקידי.

אני חייב לומר שאם מה שאותו ד"ר יחזקאלי טען שראה במו עיניו הרי שהוא מדווח על יותר תופעות לוואי מכל שאר הרופאים בארץ יחד. כאילו הוא ממגנט אותן אליו. אז סביר שיש תת דיווח, ואני מניח שלא כל רופא מקדיש את הזמן הנדרש לכך, אבל כאן מדובר בסדרי גודל שונים.

משרד הבריאות פרסם לפני יומיים - שלושה סקר השפעות לוואי מעודכן, אני מניח שאפשר למצוא אותו באתר המשרד.

עריכה: הפרסום מאתמול, ויפה עשה אתר "מעריב" שהעלה את המצגת בשלמותה לאתרו במסגרת הידיעה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

אכן היה מדובר בקצת עבודה

ואני מניח שלא כל רופא מקדיש את הזמן הנדרש לכך

לא בא בטענות אליך.

אבל מה זה "קצת עבודה", זאת ליטרלי העבודה שלו, אם לא הרופאים אז מי ידווח???

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מסכים אתך לחלוטין. נכון, היה מדובר בכמה מיילים ובכמה פקסים (יש הגבלות מסויימות על העברת מידע רפואי חסוי במייל), והייתי צריך להקדיש כמה דקות לאיתור מידע משלים - אבל - כאמור - זה אחד מתפקידי הרופא. למעשה כל עניין  דלקת שריר הלב אחרי החיסון עלה בדיוק כך: התופעה לא התגלתה במחקרים המבוקרים של חברות התרופות כי היקפם לא היה מספיק גדול, אבל עלה מתוך דיווחים של רופאים בישראל, שהתניעו מהלך של בדיקה על ידי משרד הבריאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מבין בדיווחים האלו, אבל עד כמה שהבנתי הוא התלונן על הסרבול במערכת הדיווח של קופת חולים מכבי.

בתגובה רופאי ילדים של מכבי כתבו שהדיווח לא אמור לקחת יותר מכמה דקות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

דוגמא להתנהלות הרופאים חברי מח"ץ, אלו שמתנגדי החיסונים נושאים עינייהם אליהם.

ד''ר יואב יחזקאלי, אחד הבכירים שבהם, פרסם פוסט שבו טען שאיבחן מיוקרדיטיס בשלושה נערים בני כיתה אחת, לאחר הבוסטר.

הוא לא טרח לעדכן את זה במערכת הדיווח של הרופאים, כי לטענתו הדיווח מסורבל. רופאים אחרים טוענים שהזמן שלוקח לדווח הוא בערך כמו הזמן שלוקח לכתוב פוסט בפייסבוק.

זה המכתב שהוא קיבל ממשרד הבריאות.

תחליטו אם זו התנהגות ראויה של רופא בכיר ואחראי.

815F98C7-27CB-41F7-8390-627F8743843E.png

CAACE3FE-48F9-4FB9-8346-FCC9B5FD4CC2.png

רופא! אדם עם אחריות על חיי אדם החליט שלא לדווח לגורם האחראי(משרד הבריאות) על תופעת לוואי שעלולה לסכן חיים כי "הטופס מסורבל לו מידיי" זה כמו ששוטר לא ימלא דו"ח על זירת פשע כי "זה לא כיף" - אין דבר כזה! זה חלק מהתפקיד שלך בתור רופא גם אם "זה לא כיף ופייסבוק היא פלטפורמה כיפית ורעננה יותר" - זה על גבול הרשלנות המקצועית.

• רעיון טוב! 2

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, noknok כתב:

רופא! אדם עם אחריות על חיי אדם החליט שלא לדווח לגורם האחראי(משרד הבריאות) על תופעת לוואי שעלולה לסכן חיים כי "הטופס מסורבל לו מידיי" זה כמו ששוטר לא ימלא דו"ח על זירת פשע כי "זה לא כיף" - אין דבר כזה! זה חלק מהתפקיד שלך בתור רופא גם אם "זה לא כיף ופייסבוק היא פלטפורמה כיפית ורעננה יותר" - זה על גבול הרשלנות המקצועית.

שמע, לא יודע, עד כמה שבא לי ללכלך על רופאים, אני לא בטוח שתופעת לוואי הזאת מסכנת חיים.

אז זה יכול להיות כמו שוטר שלא מילא דוח חניה בגלל שנגמרו לו הטפסים.

מה שכן בזוי, שהוא דיווח את זה לפייסבוק.. נו טוב.

עריכה אחרונה על ידי snoop90
פורסם

טפסים דיגיטליים לא נגמרים, ואחת מהתופעות שהוא דיבר עליה (תסחיף ריאתי) בהחלט מסכנת חיים.

הרתיחה אותי השורה שבה הרופא טוען ש "בעבודה העמוסה אין לא חשק ולא זמן להתעסק עם הטפסים"

מעניין אותי כמה מהר הייתי עולה על טיל אם הייתי מוסר לממונים עלי ש "אין לי חשק או זמן" לנהלי עבודה ודיווח לממונה, ואת מה שאני עושה בפיתוח אני שומר קרוב אלי, שיקבלו את זה כמו שזה וזהו.

אז על אחת כמה וכמה שמדובר בעניין הנוגע לבריאות הציבור. הייתי מצפה לפחות להשעיה זמנית כלשהי.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מזל שיש לו חשק וזמן להתעסק עם המטופלים שלו. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, snoop90 כתב:

שמע, לא יודע, עד כמה שבא לי ללכלך על רופאים, אני לא בטוח שתופעת לוואי הזאת מסכנת חיים.

אז זה יכול להיות כמו שוטר שלא מילא דוח חניה בגלל שנגמרו לו הטפסים.

מה שכן בזוי, שהוא דיווח את זה לפייסבוק.. נו טוב.

אם ידווח על תופעת לוואי, יעשו תחקיר, ידרשו ממנו לתת הוכחות, הצהרה רשמית, קת'ולהו יודע מה, לך תדע איזה השלכות יהיו, למה לפתוח פה, למי יש עצבים לזה?

בפייסוש הוא יקבל את המנת לייקים שלו, כת מעריצים תגיד לו שהוא צודק, ירגיש עם עצמו טוב, כולם שמחים.

לפני 3 שעות, Pika007 כתב:

מעניין אותי כמה מהר הייתי עולה על טיל אם הייתי מוסר לממונים עלי ש "אין לי חשק או זמן" לנהלי עבודה ודיווח לממונה, ואת מה שאני עושה בפיתוח אני שומר קרוב אלי, שיקבלו את זה כמו שזה וזהו.

זה כי אתה לא רופא במערכת בריאות ציבורית עם קביעות וארון תרופות פתוח בלי השגחה.

רגע, אבל הוא מתנגד חיסונים, אז אסור לו תרופות. טוב, נו, מותר קצת, כשלא רואים, צריך להירגע אחרי יום עמוס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

מדברים פה על "פרופסורים מוערכים שנותנים דעה ומבינים יותר מהקורא הפשוט"

לכו תראו את הראיון של יורם לץ אצל אופירה וברקו

מספר לנו ש"בנט אומר בדיוק מה שהוא אמר"

הבנאדם הזה מטיף בפייסבוק שלו לא לבדוק ילדים, לא לשים מסכות, מעודד בעקיפין מתנגדי חיסונים (כשהוא כמובן מציין "אני תומך נלהב בחיסונים לאוכלוסיית הסיכון" כדי שחס וחלילה לא יגידו שהוא מתנגד או יחסמו אותו)

מתנגד לבידודים ובעצם לכל דבר שהמדינה מחליטה

מבחינתו מי שלא רוצה להתחסן ולהבדק שלא יעשה את זה

כי "כל אלה שבסיכון מחוסנים"

והוא בתור פרופסור בטוח שהחיסון יעיל ב 100% לא ב 99%

הוא סכנה לאנושות

פתאט

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
ציטוט

" מנכ"ל או מנהיג? "
1. ‏איך נדע אם בנט מנכ"ל או מנהיג? 
2. עליו לפטר את כל "המומחים" שטועים כבר שנה וחצי. במקומם להביא אנשים כמו טגנל השבדי. 
 ואז: 
3. להתמקד בחיסון אוכלוסיית הסיכון ולעבור לסדר היום. (כמו באנגליה וארצות סקנדינביה).

זה פוסט אחד. עברתי על עוד כמה אבל אין סיבה להעתיק להדביק. בגדול הוא נשמע כמו מגיב כלשהו בשרשור כאן. המגיב שבמשך שנה וחצי הציע לחזור לשגרה, התנגד למגבלות והסביר שמדובר במחלה של זקנים ושהם צריכים לדאוג לעצמם. אה וגם ירד על מומחי לרפואה כי יש לו חוכמת חיים או משהו. עדיין לא בטוח מה. ובזכותה הוא הגיע למסקנה הנכונה (כמו כל המסקנות שלו בחיים בכל תחום) שחיסונים זה נכון וטוב רפואית. אבל מגבלות מגיעות מליצנים. זה אחרי שאותו המגיב גם התלבט אם לעשות חיסון שני במשך זמן מה.

אז מה בעצם השוני הגדול? שאותו המגיב השתכנע שצריך לחסן את כולם עכשיו? ולס לא? ואו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

זה לא יעזור שתדגיש "מומחי רפואה" "פרופסורים" ועוד תארים

בסופו של דבר לפני שבוע אותם מומחים התריאו שאנחנו הולכים להגיע למצב מסוכן ובלתי הפיך שיגרום נזקים אדירים 

בקושי עבר שבוע וירדנו מ 750 ל 600 חולים קשים

אלה אותם מומחים שאמרו 1200 חולים קשים בספטמבר

2400 באוקטובר (או שהיה גם ספטמבר בתחזית הזאת?)

בין המומחים האלה  נחמן שלפני שבוע אמר שאנחנו בדרך לאסון עולמי והיום אומר  נגמר הגל הרביעי

אז זה שתמשיך להזכיר את התארים שלהם לא ישנה את העובדה שהם טועים בגדול ולא מחליפים תקליט

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם (נערך)

1. מה שהכי אולי הכי דפוק מכל הפוסט שלך (חוץ מהעדר רלוונטיות רגילה) הוא שהביקורת שלך עליהם היא בדיוק הביקורת של לס עליהם. הוא כועס עליהם כי הם מציעים מגבלות. וההבדל היחידי בינך לבין לס זה שהוא חושב שצריך לחסן רק אוכולסויה בסיכון. שגם זה לא כזה שונה מהגישה שלך בכלליות. זוכ? אתה הצעת כמה פעמים לזקנים לשמור על עצמם, כי ככה זה והחיים ממשיכים. אתה סכנה לאנושות? 

2. כמובן שלא התייחס למה שכתבתי. זה לא מפתיע. הפוסט שלי לא עסק במומחיותם של רופאים בכירים בישראל.

3. אבל אם בכל זאת כבר העלת את הנושא: תוכל, בבקשה, להסביר איך ראית את האור והגעת למסקנה שצריך חיסון שלישי? כי פשוט, סתם, שתדע, בעולם האמיתי יש אנשים אמיתיים שדחפו את המהלך הזה ועודדו אותו. אתה מכנה אותם "ליצנים" או משהו כזה.

4. כמובן, אם הגעת למסקנה שנדרש חיסון שלישי בישראל על ידי קריאה של ספרות מקצועית וניתוח של ממצאים אז כל הכבוד לך.

5. רק כדי ללעוס ממש אבל ממש: אלו הם אותם האנשים בדיוק שגם מבקשים לתת לכולם חיסון שלישי וגם להציג מגבלות נוספות. אחד לאחד. למעשה, אני חושב שדי יש קונצנזוס, ממה שאני קורא, שמגבלות כלשהן נדרשות כדי להמשיך בשגרת חיים סבירה. והחיסונים לבד לא מספיקים. אז מי הגורואים שלך בתחום? אשמח לשמות, רק כדי להבין מאיפה מגיע הפער.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...